fbpx

Der er måske nogen, som har friskere hud end dig. Vil du vide hvorfor?

clinique-copy

Det vil jeg gerne. For hvis du som jeg altid skæver længselsfuldt efter et af de største og bedste visitkort af den ydre slags – nemlig laber og frisk hud – så gav hudlæge og professor dr. David Orentreich fra i mandags et par ekstra tips. Dem får du her sammen med et andet tip, som også kan aflæses smukt i ansigtet. Nemlig madglæde. Det er bloglands Linda, der har efterlyst et godt London-tip, og det bliver af den undergrundsagtig smukke, men spiselige slags.

SNUP TIPPET: 1) Sukker. Hvis du vil have pæn hud, så tro på at sukker er skidt. Drop det på lige fod med røg og grillstegning i solen lyder dr. Orentreichs ord. Han fortæller, at der er tilstrækkeligt bevis for, at sukker hægter sig fast i hudens kollagene væv. Det svarer lidt til vådt tøj, der klister sig til kroppen, men hvor det ikke hjælper at blive hængt til tørre. Huden begynder at krølle og slå folder. Og jo, den helt unge hud har lettere ved at vriste sig fri af sukkerangrebne kollagenfibre, mens ældre hud stivner i det dårlige selskab. 2) Hold øje med salicylsyre, der trods det usexede navn, er guf for huden. Syren kommer fra pilebark og virker fornyende og forfriskende ved at skubbe til hudcellerne, så de sløve (eller døde) tager flugten og giver plads til frisk hud.  

NB: Madtippet er Sohos Inamo restaurant & bar, hvor de japanske über-lækkerier er til at betale. Forbered dig dog på en noget hightech bestillingsform, da bordpladen er én stor computer, hvorfra du online skal se, vælge og bestille med risiko for at bestille tre portioner af den samme hovedret (speaking of experience).

Tjek din hudpleje for indhold af salicylsyre. Måske har du allerede gode erfaringer?

12/10/2010
Less er ikke more. Ikke altid i hvert fald.
14/10/2010
Løb, nu vi er ved den friskere hud. Løb.

Kommentarer

 • @Britta – hvis vi ser på handling bag ordene, så har OH noget af den fineste hud, som ja, sikkert er en kombination af flere ting. Professor og hudlæge dr. David Orentreich fra NYC har netop udtalt, at der er tilstrækkelig dokumentation for, at sukker er noget skidt både for kroppen og for huden. En google-tur giver læsestof nok til hele weekenden kan jeg se…hvis du har lyst og tid. kh Anette

  15/10/2010
 • Britta

  Tak for svar Anette. Med al ære og respekt for Ole H – han har ikke en ernæringsfalig uddannelse og udtaler sig måske derfor på et lidt spinkelt grundlag? Det kan være personlige erfaringer, men ikke videnskab. Det kunne være rigtig interessant med en undersøgelse…

  15/10/2010
 • @Britta – ja og nej. Eksperterne er en anelse uenige, hvor den ene lejr mere el. mindre er på Ole H’s side:
  ”Prøv at droppe sukker i en måned – også frugtsukker – og se hvilken imponerende flot hud, der vil komme til syne”, siger OH, der selv holder sig fra alt sødt. Også når det gælder alkohol, hvor kun vodka – af sukkerhensynet – nydes. Andre er af den opfattelse, at kroppen og dermed huden godt kan skelne mellem naturens sukker fra eksempelvis frugt og så den forarbejdede slags fordi vi med naturens variant samtidig får livsvigtige vitaminer og mineraler. Britta, jeg tror du vil være vild med SANDHEDEN OM SUNDHED af Bente Klarlund. Hun beskriver det meget nuanceret. Tror dog ikke, der ER en sandhed her.
  @Maria – det kan du tro. Hold øje med bloggen, der kommer snart noget – bl.a. om sæbe og ung hud.
  Kh Anette

  15/10/2010
 • Britta

  Hmmmm – i så fald må det gælde alt sukker,eftersom man i dag ved, at frugtsukker har samme skadelige virkning som almindelig hvidt raffineret sukker. Når først det optages i kroppen fungerer det ens uanset kilde. Mener eksperterne virkelig, at vi skal holde os fra ALT sukker???

  14/10/2010
 • Jette

  Jeg kunne kun finde noget med salicylsyre i mine Kodimagnyl…. men de hjælper jo på sin vis også på rynker som er udløst af hovedpine… :o).

  14/10/2010
 • Tak for tippet!

  Jeg ved det jo godt, at sukker er noget skidt. Endnu en god grund til at sige goddag til sukkersheriffen.

  ps: har du nogle gode tips til hvordan man plejer unge hud
  (teenagehud)

  14/10/2010
 • Tak for tippet – må straks tjekke badeværelseshylderne igennem-

  14/10/2010
 • Øj, tusind tak for det fine madtip til London, Anette. Jeg zappede straks ind på deres hjemmeside for at snuse nærmere. Det lyder som lige et sted for os – og huden 😉 Jeg synes også, at salicylsyre burde finde sig et pænere kælenavn.

  14/10/2010
 • Det med syreholdige cremer i ansigtet er et gammelt trick. Syre er med til at øge hudens kontinuerlige cellefornyelse. Det betyder at man hurtigere kommer af med “gammel” hud. Det er også effektivt mod solskader hvor man gerne hurtigst muligt vil af med den tørre, røde og strammende hud. Jurlique har lavet en økologisk ansigtsmaske med frugtsyre som hedder Fruit Enzyme Exfoliator (se http://www.selfcareshop.dk/product/fruit-enzyme-exfoliator-jurlique-2684/)

  14/10/2010
 • Kamilla

  Okay dropper lige den kage jeg havde tænkt jeg ville sætte tænderne i. Nej okay – fra i morgen gør jeg! Promise!

  13/10/2010
 • Lene

  Måske skulle din næste konkurrence handle om hvem der finder det bedste alternative navn for salicylsyre! ;O)

  13/10/2010
 • Joan

  Jeg tror jeg håber direkte på det der japanske – er bare ikke helt klar til sukkerstop! Selvom du får det til at lyde tiltrækkende:O)

  13/10/2010
 • @Katja – drik rigeligt med kaffe og stay tuned her på bloggen, for alkohol er ikke, hvad vi tror, det er. Bevisførelse følger. Kh Anette
  (GODT at møde dig i tirsdag).

  13/10/2010
 • Husk at Salicylsyre også er et mildt og rigtigt effektivt middel mod acne.

  http://www.pudderdaaserne.dk/2010/05/21/bumser-%E2%80%93-sadan-slipper-du-af-med-dem/

  Desværre er hovedparten af produkter med den rette mængde salicylsyre desværre også fyldt med alkohol 🙁 Men du har fuldstændigt ret, det er en vidunderingrediens. Den eksfolierer huden blidt men effektivt og fjerner hudorme, minimerer forstørrede porres udseende og mindsker mængden af bumser. Fantastisk!

  13/10/2010
 • Det var da den mest skønhedspædagogiske måde at beskrive sukkerets påvirkning af huden på! Tak for kaffe (nu uden sukker;-)

  13/10/2010
 • Britt

  Kære Anette Tak for tippet! Jeg vil også ud og læse på produkter nu 😉 Og sukker er hermed bestemt at det ikke hører i kaffen.

  13/10/2010
 • Tanja Skovfoged

  Mmm… lyder lækkert med japansk og det der salicylsyre! Det må jeg se mig om efter! Tak for tip:-)

  13/10/2010