fbpx

Derfor er den her på min huskeliste

For ikke så længe siden lavede jeg en sag til ELLE, hvor vi drog til Hollywood og gik i vitaminskufferne hos Ole H. Én vitamindåse var særlig stor – nemlig den med C-vitamin. Via kosten lyder gevinsten her på færre linjer og mindre tør hud, for udover at være en beskyttende antioxidant kan C-vitamin også sikre os mere kollagen (du ved den springmadras, der helst skal være spændstig og fyldt op af netop kollagen). På den konto er alt fra rød og grøn peber til blomkål, tomater og citrusfrugter godt, men for at være på den sikre side tager jeg et tilskud på 500 mg dagligt.   Og jeg stopper ikke her. Det er nemlig over 14 år siden, at studier i bl.a. det respekterede Journal of Applied Cosmetology bekræftede C-vitaminets styrke som potent antioxidant. Hvis der minimum er tale om 10 procent. Som bonusværdi bekræfter den amerikanske antiage-specialist og dermatolog Mary Lupo, at vitaminet også har en lysnende virkning på huden. Derfor: Bokser du med kakaooverskæg eller anden pletvis koks i pigmenterne, så er det ikke tosset at holde høje med C-vitamin.  

SNUP TIPPET: En af mine favoritter, der giver den rette styrke, er SkinCeuticals Serum 10 med… rigtig gættet: 10 procent C-vitamin plus den hypede ferulic acid – og ikke blandet sammen med andet end blødgørende glycerin og fugtmættende hyaluron. Fire dråber om morgenen under dagcremen rækker – og flasken vil holde i månedsvis. Du kan også med fordel holde øje med dr. Murads C-vitamin serie.

Har du prøvet C-vitamin produkter? 

Beautyspace på Bloglovin’ gør det let at følge bloggen (og andre yndlingsblogs) // @Beautyspace på Instagram

09/09/2013
Beauty-banditterne fra Havneholmen
11/09/2013
Hun gør dig klogere

Kommentarer

 • Karen S

  Tak for svaret. Jeg skal straks have mig en c-vitamin creme!

  13/09/2013
 • Ditte H

  Åh JA, Anette!!!!! Gør det!! Find en klog kosttilskuds-hudvenlig-doktor, der kan sige, hvad der er hot, og hvad der er not!! Wuhuuu!!
  Og nu hvisker jeg:”Psst,hvem ER hende Dr. Leslie Baumann??”

  13/09/2013
 • Jelena Sommer

  Anette, når præparatet bliver sprøjtet under huden, kommer der små knopper under overfladen, altså der, hvor nålen har været, men, som dog forsvinder i løbet af nogle timer – 1 døgn alt efter præparatets konsistenz. Jo blødere præparat desto hurtigere går det over.

  11/09/2013
 • Sissel

  @Metteline: Imedeen skal tages permanent og ikke bare som en “hudkur”. Jeg har taget Imedeen de sidste 3-4 år, og de 2-3 gange, hvor jeg har holdt pause på f.eks. en uge, har jeg kunne se virkningen forsvinde – trust me 🙂 Hudens fugtighedsniveau går tilbage til normal og linjer ved øjnene bliver lidt mere tydelige igen. Det siger både noget (rigtig godt) om virkningen, men også noget om prisen, så det er selvf et prioriteringsspørgsmål. For mig er Imedeen helt uundværligt.

  11/09/2013
 • @ Jelena – jeg må nok gi’ mig mht. mesoterapi, men ved du, om hyaluronsyren bliver liggende som en mikrolille lomme UNDER huden eller? Jeg skal ha’ læst behandlingen op.

  @ Ditte H – Ha! Jeg tror at jeg skal have fundet en kosttilskudsklog hudlæge…og bede om et gæstebloggeindlæg. Q10 ved jeg, at dr. Leslie Baumann slet ikke ka’ få armene ned over.

  @ Tina – Flittige dig. Du kan se alle indholdstofferne på imedeen.dk

  Stor hilsen Anette

  11/09/2013
 • Tina Irene Povlsen

  Jeg er også på C-Vitamin både ind og udvortes. Har dog overvejet Imedeen. Og så spiser jeg generelt meget frugt og grønt. – Er altid obs på c-vit indhold, når jeg skifter produkter. For det er så ganske korrekt som du nævner, at der i flere år har været fokus på c-vit, som værende den antioxidant der er en superbeskytter, og kilde til et øget kollagenniveau.

  11/09/2013
 • Ditte H.

  Aprpos vitaminer, hvad er din mening så om Q10 tbl tilskud??
  Synes at have læst, at det er godt med et dagligt tilskud for hud og dens elasticitet, når man nærmer sig de 40??

  Jeg tager selv dagligt C-, Q10, B kompleks og D-vitaminer, og synes også efterhånden det er et helt arsenal, og jeg tør slet ikke tænke på, når jeg bliver gammel og skal have diverse medicin tbl!!! Gisp!!
  D-vitamin tager jeg kun efterår og vinter …..

  Men glæder mig til at høre din mening om Q10 🙂

  Ha’ en dejlig dag!!

  Kh. Ditte

  11/09/2013
 • Jelena Sommer

  Anette, jeg tænker her på mesoterapi med hyaluronsyre + vitaminer og mineraler i eet. Det er en superprocedure med fremragende resultater uden at der tale om “ommøbleringen” af ansigtet eller fremmedlegemme der ligger der.

  11/09/2013
 • @ Birgitte B – jeg forstår godt din snigende frustration og jeg skal ikke gøre mig til den store kosttilskuds-specialist. Jeg tror primært på kosten, der så spices op med enkelte tilskud. Jeg er på enten Imedeen eller Beauté Pacifiques tabletter + en for håret (enten Imedeen eller Hair Volume, da de begge er B-vit produkter) + C-vitamin + D-vitamin. That’s it ;o)

  @ Line L – Good point. Jeg skal have kigget nærmere på ingrediensoversigten på det produkt.

  @ Metteline – Lyder godt. Det er som med træning, du skal blive ved. Men måske kan du være fint kørende med bare én om dagen i stedet for to – som vedigehold.

  @ Karen S – Det kan jeg – for det må du meget gerne. Det er A-vitaminprodukterne på recept, man ikke må bruge som gravid.

  @ Sanne – Begge dele ;o)

  @ Bodil P – Hold da op. Hvad hed den? Husker du det?

  @ Diana – Jeg er vild med den her fra SkinCeauticals fordi der ikke er andet end guf i: C-vit, Ferulic acid, glycering og hyaluronsyre.

  @ Jelena – Ja, hvis man ønsker den løsning. En filler vil jo altid være et fremmedlegme (også selvom det ikke er en permanent filler) – og jeg mener man gambler, så snart man begynder at ommøblere med ansigtet. Så hellere en fornyende IPL-laser bebehandling, der kickstarter med kollagenforøgelse – og uden du har noget til at ‘ligge’.

  Stor hilsen Anette

  10/09/2013
 • Jelena Sommer

  Den beste løsning på de ovennævnte problemer er dog indsprøjtninger med hyaluronsyre, intet mærke af C-vitaminer kan måles men det, desværre.

  10/09/2013
 • Diana

  Anette – hvilket mærke er dine c-vitaminer? Kan ikke gennemskue hvilket mærke der er bedst.

  10/09/2013
 • Bodil P

  Ja C vitamin både indevortes og udvortes har snart i mange år været en af de ting som jeg ikke undværer. Lancome lavede engang en supergod serum med C-vitamin, som man skulle ind og have hos en af dem som behandler med Lancome i Frankring – gad vide om den stadig eksisterer, for den var god….

  10/09/2013
 • Nu blev jeg lige i tvivl – er der tale om C-vitamin til både indvortes og udvortes brug?

  10/09/2013
 • Karen S

  Har også kig på noget med c-vitamin – fx Kiehls eller den, du nævner her. Men må man godt bruge den slags, når man er gravid? Kan du svare på det? (det kan du garanteret….) kh Karen S

  10/09/2013
 • Metteline

  Tak for tips, Anette :)Er blevet rigtig glad for Imedeen, men vil lige spørge dig om du ved, det ‘er meningen’ man skal blive ved med at tage dem uafbrudt (dyrt!) eller fx 3-4 mdr ad gangen et par gange om året? De har helt klart gjort en forskel for min hud!

  10/09/2013
 • Line L.

  Jeg er dybt afhængig af kiehls powerful-strengt line reducing concentrate som også har et højt indhold af C-vitamin. Den visker huden ren og gør det ud for den skrub vi ikke bruger mere..synes jeg.

  10/09/2013
 • Jeg har ikke prøvet dem, men har flere gange overvejet. Synes dog efterhånden at jeg spiser en del vitaminpiller. En multi/mineral pille, fiskeolie og calcium. Burde også spise magnesium (pga. krampe i benene) og noget ekstra B-vitamin til neglene (overvejer Imedeen stadig). Synes nu stadig jeg kan klare det meste gennem kosten.
  Så Anette – vil du fortælle, hvor mange piller du spiser?

  10/09/2013