fbpx

Derfor er der ben i dagens tip

Vandet fra langtidskogte kødben er ikke bare stort. Det er DET nye brændstof. Til din hud. Hjemmelavet kødboullion rig på kollagen hitter både herhjemme og internationalt. Kig bare i retning af New Yorks modeuger, hvor der ikke længere bare bliver drukket grøn juice og kokosvand. Der bliver delt hud-elixir ud – af den langtidssimrede slags, som min mormor lavede. Dét, der begyndte som en paleo-ting er blevet tidens hudkærlige suppe, hvor #boilyourbones er et flittigt brugt hashtag. Hyben har fået sine ben at gå på, fordi suppens indhold af proteiner, aminosyrer, kalcium og magnesium er højt. Personligt sværger jeg til kostforfatter Lene Rodes opskrift: Et kilo økologiske okseben, en liter vand, to spiseskefulde hvid balsamico, et stort løg, to gulerødder i tern, tre stilke bladselleri og et bundt koriander eller persille. Det hele skal simre i 12 timer, og husk undervejs at fjerne løst kød, ligesom krydderurterne først tilsættes de sidste 15 minutter. Sigt, servér og lav nok til resten af ugen.

SNUP TIPPET: Der sker en masse på foundation-scenen i øjeblikket. Min gode blog-kollega Sara Rostrup deler noget i dag, som jeg ved, du gerne vil vide.

# Beautyspace på Instagram # Beautyspace-VIP-bogpakker i din indbakke #

16/03/2015
Måske vandt du. Måske ikke. Måske er der godt nyt alligevel
17/03/2015
Helt ærligt. Er det nu eller senere?

Kommentarer

  • Louise T.

    Jeg er mere til kyllingeversionen 😉 Jeg har – netop pga “stanken” – fået forbud mod langtidskogning af okseben 😛

    18/03/2015
  • Jette V

    Den havde jeg heller ikke lige set komme… 🙂

    17/03/2015
  • HeLene

    Dette har jeg gjort i årevis, viste bare ikke det var godt for huden. Det er fra Weston Price dieten jeg opdagede det. Styrker tænder og knogler. Mine børn er flasket op med 48 timers bone broth i alt fra gryderetter og supper til bolognese. Men neh, det dufter ikke godt. Tak for mere viden om sagen og ny motivation til at lave det endnu mere.
    Jeg har en slowcooker med timer som kan stå over natten, med gryde i keramik (afgiver ingen slemme stoffer som teflon aka plastic gør). Big smile!

    17/03/2015
  • Dorthe

    Vildt nok, det havde jeg ikke set komme. Så herligt lige at blive opdateret – skal da vist hjem til min mor og tage del i kokkeriet, når hun laver “Gode Ben”. Ha ha…

    17/03/2015
  • Sidse Pipi

    Det lyder skønt synes jeg og skal helt sikkert afprøves, det giver meget mening, det eneste det skræmmer lidt er de 12 timer, men så kan man da få gjort hovedrent imens for en gangs skyld.

    Jeg kan også varmt anbefale at drikke kogevandet fra grøntsager, alle slags også kartofler. Super sundt og har vandet været krydret med urter bliver det ekstra godt.
    🙂

    17/03/2015
  • @ Tina – Jamen der skal jo alt muligt godt i af velduftende grønt. For ellers enig: kogte ben er ikke ligefrem parfume for sjælen.

    Stor hilsen Anette

    17/03/2015
  • Uh, ved altså ikke om det lige er mig…Bare lugten af afkogte ben, bvadr;-)
    Jeg har endda hundehvalpe, som burde have benene, men det skal jeg lige tænke lidt over….
    Men iøvrigt ret interessant, at de gode gamle opskrifter til både ind- og udvortes brug kommer frem igen…

    17/03/2015