Derfor holder de sig så flotfriske i huden

Det handler ikke om makeup, men om de insider velvære-tricks asiatiske kvinder har brugt i generationer for bl.a. at se friske ud i huden. Så friske, at de ofte går for at være 10-15 år yngre end deres biologiske alder (ikke at det i sig selv er en fordel). Men de fif fik jeg lyst til at dele, da min New York’ske partner in crime, foto-darlingen Anne Højlund Nicolajsen, sendte mig et par af hendes sensommerbilleder.

Værsgo’. 8 tips til os Beautyspacere fra den asiatiske skønheds-entusiast Kirby Koo:

#Soya. Vi svælger i proteinrig soja, lige fra tofu og miso til sojamælk.

#Kinesisk medicin. Vi forsøger at finde roden til ubalancer ved i første omgang at gå udenom traditionelle lægemidler og i stedet handle på kroppens signaler.

#Grøn te. Vi drikker litervis af den.

#Let rumpen og luk munden. Vi bevæger os meget frem for at sidde i egen bil.

#Solen. Indrømmet…vi er ret ekstreme, når det gælder solen og måden vi undgår den på med skærmende paraplyer, gigantiske hatte og skyhøj solbeskyttelse.

#Dessert er som regel frugt i vores verden.

#Ingefær…er noget vi elsker. I alt fra te til supper og andet mad. Ingefær holder cirkulationen i gang og forbedrer immunsystemet.

#Nul mælk – der er en grund til, at mælk kan forvandle en lille kalv til en stor ko og fordoble størrelsen på babyer. Voksne skal nøjes med den i kaffen.

SNUP TIPPET: Kan du komme i tanke om andre asiatiske beauty-tips? Og bare så du ikke tror, jeg glemmer det, så kører vi affordables-tema, hvor et par af mine favoritter lander på bloggen de næste par dage. Jeg håber også, du vil dele dine. Fra i morgen. 

NB: Hvis du endnu ikke har mærket kærligheden på Bloglovin’, så føl den lige her. Det er ren addiction… 

21/08/2012
Trenden der giver mening plus et par heldige Beautyspacere. Eller 12…
23/08/2012
Luksuslækre affordables jeg vil have huden i

Kommentarer

 • Winniebn

  Hej igen. For at kunne drage nytte af soyaens sunde egenskaber skal vi indtage mindst 50 – 100g soya dagligt. Det svarer til 3-400 ml soyamælk el. 30g soyabønner. Soya som kosttilskud fraråder jeg da de indeholder så høje mængder isoflavon og forskerne kender ikke konsekvensen. Derudover har modificeret soya fra kostiskd ikke særlig meget med den ægte vare at gøre.

  26/08/2012
 • Winniebn

  Hej 100g soja dagligt dækker kropens behov for Magnesium, hvilket får nervesystem og muskler til at fungere optimalt.
  Men jeg skal lige undersøge det nærmere.

  26/08/2012
 • Anette Kristine Poulsen

  Kære Winniebn,

  DEJLIGT at høre…og så er det tips, der er lette at huske. Hvor meget soja anbefaler du at vi får dagligt? Hvis nu ex. det er sojamælk.

  Stor hilsen Anette

  23/08/2012
 • Winniebn

  De bedste tips på en beautyblog længe, disse tips er nøjagtig hvad jeg som kostvejleder også prøver at få igennem. Det skal dog lige siges at D-vitamin er virkelig vigtig for sundheden, og vores største kilde er altså solen.

  Soya er også en stor post i afbalancering af hormonbalancen og alt relateret til menstruationsgener.
  – kilde : “det er hormonerne” af Pernille Lund

  23/08/2012
 • Winniebn

  De bedste tips på en beautyblog længe, disse tips er nøjagtig hvad jeg som kostvejleder også prøver at få igennem. Det skal dog lige siges at D-vitamin er virkelig vigtig for sundheden, og vores største kilde er altså solen.

  23/08/2012
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Anette J – ja, Pukka og Urtekram.

  23/08/2012
 • Anette J

  @ Anette. Det er interessant. Vil se efter hampefrøolie – for lidt variation skader jo ikke… Er der en særlig producent, du går efter?

  23/08/2012
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Anette J – jeg synes hampefrøolie har en superfin balance, når det gælder både omega 3, 6 og 9…og så dupper jeg den også på huden, hvis der er steder, der kræver hurtig heling.

  @ Marie R – hahaha, når jeg er på job med makeupartist Kenneth Adelhardt bestiller vi altid dobbelte ingefærshots. Og elsker dem (for real). Jeg har noget med både koriander og ingefær…

  @ Pernille B – ja, det med ris er vel lidt underligt. Kostekloge…kom frit frem.

  Stor hilsen Anette

  23/08/2012
 • Pernille Bølkov

  Jeg var i Asien, sidste sommer, og hold da op, de er mega tynde, meget flotte i huden og de spiser meget “underligt” 🙂 i maden, men som beskrevet, så må al deres “medicin” have en betydning for dem, bare se hvor meget ris de spiser, og her siger alle, at ris feder 🙂 hmmm.
  rigtig od dag til alle 🙂

  23/08/2012
 • Marie Rasmussen

  For nogle uger siden prøvede jeg at være ekstra super sund. Istedet for et glas hvidvin (som alle mine kollegaer fik) bestilte jeg en ingefær shot … OMG … Den havde nær slået mig ihjel. Har aldrig smagt noget så grimt hi hi … Der må være andre måder at få ingefær og blive lækker på 🙂

  22/08/2012
 • Anette J

  @ Anette. Ha ha så har jeg carte blanche til at spørge – tak for det:) – nå men jeg er bare lidt nysgerrig med hensyn til at spise olie, for det gør jo så meget godt for kroppen. Hampefrøolie – det lyder interessant – hvorfor den slags?

  Jeg spiser fiskeolie i pilleform og hørfrøolie+kæmpenatlysolie i smoothie hver dag. Og så frisk fisk et par gange om ugen.

  22/08/2012
 • Ja, det er svært at holde masken (høhø!), selv om man ikke er i tvivl om, at de mener det dødsens alvorligt! 😉 Hvis jeg var et barn, der mødte dem, tror jeg, jeg ville blive traumatiseret for livet, haha! 🙂

  22/08/2012
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Anette J – du må spørge om ALT. Anytime. Laksen er ikke altid frisk, men ofte frossen, fordi jeg på et tidspunkt købte Coops restparti af ‘vildt fanget laks’. Men ja, derudover indtager jeg en del olie, men varirer det. Pt. snupper jeg en halv dl hampefrøolie om dagen i min smoothie. Næste uge er det hørfrø/kæmpenatlysolie…og ugen efter måske fiskeolie. Hvad gør du?

  Stor hilsen Anette

  22/08/2012
 • Anette J

  @ Anette. Må jeg spørge – spiser du både frisk fisk OG fiskeolie i tabeltform hver dag?

  22/08/2012
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Con9 – hahahahahahaha…er du gal. Du er skyld i at min kaffe skvulper over. Kan slet ikke stoppe med at grine. Det er jo FREDAG DEN 13.-Jason look-a-likes.

  @ Lone Frederiksen – 1000 tak fordi du deler.

  Stor hilsen Anette

  22/08/2012
 • CharlotteK

  Spændende artikel, Anette. Og super fedt at læse hvad I andre skriver og jeg giver Frederikke helt ret: ØV, at det aldrig er noget med champagne og fyldte chokolader…..:-)

  22/08/2012
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Louise – og der er mange, I tell you.

  @ LisaLise – perfekt bønne-tip. Er det bønner du bruger i dine produkter?

  @ Birgitte B – åhhh ja, sushi. Savner store mængder sushi. Nu.

  @ Dorte D – Ja, Asien er BB-banden extraordinaire.

  @ Frederikke – jeg sidder faktisk lige nu og researcher på det med soya og evt. risici. Men har ingen konklusion endnu. Mørk chokolade er SÅÅÅÅÅ godt for huden.

  @ Margit – haha. Jeg spiser laks hver dag til frokost…næste step må være at få fisken ind på morgenbordet også.

  Stor hilsen Anette

  22/08/2012
 • @ Frederikke: Jo, der er noget med soja og kræft, nemlig at soja modvirker kræft. :-)Der er lavet tusindvis af undersøgelser verden over omkring sojas virkning på/i kroppen, og soja har rigtig mange gode effekter på os. Læs mere her: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=79 og http://www.healthline.com/natstandardcontent/soy og http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19996398
  🙂

  22/08/2012
 • Margit

  Fisk, fisk, fisk og atter fisk og så lige lidt ris. De spiser stort set aldrig kød.
  har stået og kigget på en japansk morgenbuffet, det eneste jeg kunne finde der mindede om europæisk morgenmad, var noget tørttoastbrød 😀

  22/08/2012
 • Frederikke

  Er der ikke noget med æstrogen og for store mængder soya? Tænker ikke mindst på brystkræft… Nogen der ved noget om det? Grøn te og ingefær bude være nemt at indlemme i dagligdagen – og oh ja sushi m soya i rette mængde…

  Hvorfor er det ikke noget med champagne og fyldte chokolader, der giver fantastisk hud? Øv.

  22/08/2012
 • Dorte Daugaard

  Hello homies 🙂
  Lad os ikke glemme den noget højere kvalitet af BB creams, de har i Asien 😉

  22/08/2012
 • Måske man skulle prøve lidt mere grøn te og lidt mindre kaffe (med mælk)
  Soya er jeg helt med på – gerne ledsaget af sushi! 😉

  22/08/2012
 • Asiaterne (særlig Japanerne) bruger malet kazuki beans til exfoliering af huden. 🙂

  22/08/2012
 • Ved godt du har nævnt, at de holder sig væk fra solen, men ville bare lige vise dette billede, som vist siger alt om, hvor seriøst de tager det: http://www.fashionising.com/industry/b–face-masks-beach-wear-china-27821.html Hvad angår affordables, så har jeg nyligt kastet min kærlighed på div. ansigts- og kropsplejeprodukter fra apotekermærket ACO – det er, efter min mening, lækre produkter til meget rimelige priser! 🙂

  22/08/2012
 • Louise

  Hørt – og dejlige gode råd! Tak, glæder mig til affordables!

  22/08/2012