Ved du, hvorfor vejrtrækning ikke sælger?

Hvert år gør jeg noget godt for mig selv. Sådan udviklingsmæssigt. I år handler det om stemmetræning, for er der noget bedre end gode stemmer? Næh vel. Så i dag var min første lektion hos en meget dygtig og myndig stemmedoktor. Først fik jeg ros (som altid virker skammelig godt på min indlæringsevne), og så blev der ellers gået til makronerne. Tænk sig, jeg har lidt Andrea i stemmen – og nej, det er desværre ikke hende fra Rudolph Care, men Kajs Andrea. En ære jeg bl.a. deler med Anders Fogh. Andrea-klangen kan man dog let tænke sig ud af ved at putte flere opera-toner i munden på sig selv.

SNUP VEJRTRÆKNINGSTIPPET: En flot stemme-klang handler også om vejrtrækning, og fordi de fleste af os går og suger maven konstant ind, ja så trækker vi vejret forkert. ”Det er også grunden til, at vejrtrækning generelt sælger dårligt”, sagde stemmedoktoren. Hvis du alligevel vil lære det rigtigt, så skal maven blive større, når du trækker vejret ind og mindre, når du puster ud. ”Det vil øge dit velvære med flere hundrede procent”, lovede den kloge mand.

Følg @Beautyspace på Instagram ## Beautyspace på tablet med hurtige nyheder ## BeautyspaceBloglovin’ ## Beautyspace i din indbakke 

16/04/2013
Hvem vandt?
17/04/2013
Kidman fortryder Botox

Kommentarer

 • Hvor er det genialt tænkt af dig at gøre noget udviklings-godt for dig selv hvert år. Det tror jeg jeg vil adoptere. I år forsøger jeg mig med et Mindfullness kursus, som forhåbentligt kan hjælpe på min stress.

  18/04/2013
 • @ Berit C – Jeg øver, øver og øver.

  @ Sandie B – Sikkert rigtigt, men det er jo lidt omvendt (i hvert fald har jeg altid trukket vejr og mave ind samtidigt).

  @ LisaLise – Ja! Og det hele sidder i hjernen, så der skal bare en omkodning til.

  @ Hulemor – kan du huske, hvad det vigtigste var, du lærte?

  @ Lea – haha, ja god kombi.

  @ Marie R – arrrhhh, det ved jeg ikke. Det må du bedømme.

  @ Rikke R – hit med eksempler på, HVORDAN det føles bedre.

  @ Tanya – jeg har det præcis på samme måde. Når vi kun trækker vejret øverst oppe, så slider det i sidste ende på stemmen.

  @ Cecilie – wow…jamen det var jo det, jeg vidste (not).

  @ Kira B – Yoga er mit næste projekt.Hvor ofte går du og følger du op derhjemme med øvelser?

  @ Charlotte K – haha, ja kun en lille Andrea har jeg i mig.

  @ Sommer – 1000 tak for link.

  @ Randi- ja, men det er noget med at den (luften), så presser noget andet længere ned (og gør godt)…nej, jeg bevæger mig ud på gyngende grund her. Er ikke luft-ekspert, men elev på området ;o)

  @ Rie – stor tak, men jeg går hos Hans Toft-Olesen og er meget glad for ham.

  @ Kiss J – åhhh, du skal have et kram skal du.

  Stor hilsen Anette

  18/04/2013
 • Kiss Jacob

  Nårmen jeg syntes da du er super behagelig at lytte til Anette…. 🙂 Jeg er vild med dine kunst pauser, det har selvfølgelig ikke noget med stemmen at gøre, men helheden fejler dælme ikke noget hvis du spør mig…..

  17/04/2013
 • Rie

  Hvis du mangler en dygtig stemmelærer nær Århus så kontakt Charlotte Larsen. Stemmekompetence.dk 🙂

  17/04/2013
 • Har altid syntes det lyder mærkeligt, at man skal trække vejret helt ned i maven, for luften kommer jo kun ned i lungerne og ikke ned i maven. Jeg har åbenbart bare ikke lært tricket endnu;-) Men jeg øver mig stadig.

  17/04/2013
 • Sommer

  Oh, de skønne damer – må endnu engang ige god for yogaens skønne effekt på mangt og meget – især evnen til at trække vejret HELT ned i bunden af maven og se bulen vokse frem, når det gøres rigtigt – og jeg kan berolige med, at den faktisk ikke bliver derude, men falder pænt på plads tilbage hvor den kom fra, når man også får styr på at ånde godt UD igen. 😉

  Her sker det f.eks på meget enkel og U-frelst måde: http://www.kbhyoga.dk

  17/04/2013
 • CharlotteK

  Åh, Andrea! Det må dog være i de små nuancer!

  17/04/2013
 • Kira Bjørnestad

  Det med stemmekursus har jeg ikke hørt om på den måde… men spændende og ja giv lige update på om det har den ønskede effekt. Går til yoga og de dage hvor jeg ahr været afsted kunne verden dale ned om ørene på mig uden at jeg stresser, og jeg ved at det skyldes den dybe vejrtrækning….så er det bare om at huske at få den lavet alle de andre dage også 🙂

  17/04/2013
 • Cecilie

  Uh, og i går var sågar World Voice Day! PERFEKT dag at starte et sådan projekt – godt arbejde!

  17/04/2013
 • Tanya

  Det er vist ikke engang bare at det sælger dårligt fordi man er ked af at bule ud – jeg oplever selv at jeg simpelthen har svært ved at finde ud af det. Har åbenbart vænnet mig så meget til at trække vejret helt oppe foroven at det virker kejtet og anstrengende at trække vejret heeeelt ned i maven. Faktisk lidt uhyggeligt! 🙁

  17/04/2013
 • Rikke Ryge

  Helt enig i det med vejrtrækningen. Jeg har den seneste måned haft fokus på selvsamme (fordi det var mere end nødvendigt!), og jeg mærker VIRKELIG en forskel i min måde at være i verden på – fysisk og mentalt!

  17/04/2013
 • Marie Rasmussen

  Super spændende … Gad vide om vi kan høre forskel næste gang du er i morgen tv?

  17/04/2013
 • lea

  lyder super spændende, kunne virkelig selv trænge til at tænke over den vejrtrækning. måske samtidig med knibeøvelserne….

  16/04/2013
 • Åhhh stemmetræning. Jeg var en gang på en hel weekends stemmetræningskursus – da jeg kom hjem, sagde min eksmand: “Hvad har I lavet? Du er helt forandret!”. Det var noget med mit udtryk og fremtoning. Kan bare huske, der gjorde stort indtryk.
  Men jeg har nok ikke været så god til at holde det ved lige….:-)

  16/04/2013
 • Det er smadder sjovt med stemmetræning og at lære vejrtrækningen. Man kan blive helt overrasket over hvor meget magt stemmen har. God fornøjelse med det 🙂

  16/04/2013
 • Sandie Bolund

  Min massør siger også aaaaltid til mig, at jeg skal huske at trække vejret rigtigt, ellers ender man med smerter og spændinger alle mulige steder!

  16/04/2013
 • Det er også altid det jeg har lært, mens jeg sang. Og det gør en verden til forskel. I sær når man skal synge lange klassiske stykker, hvor man ofte har brug for lidt mere luft end nyere poppede sange. 🙂

  16/04/2013