fbpx

Derfor skal du bruge olie

 

oliefan1

Jeg er så olieglad, så måtte jeg bare vælge ét produkt til min hud, ville det blive en olie. Favoritterne tæller blandt andet Urtekrams gyldne dråber, som brugt på let fugtet hud forsegler og mætter din hud, så den ser mere fuldfed ud på den gode, tilfredse måde. 

SNUP TIPPET: Jeg håber, du har lyst til at læse fredagens artikel her. OG for dig, der går og grubler over forskellen på mineralske olier og de plantebaserede, så sammenfatter de hud-kloge damer, kosmetiker Daniela Fraser og hudlæge Leslie Baumann, det sådan her:

PLANTEOLIER

Plusser

 • Mange planteolier gør noget aktivt og behandlende for huden, de tilstopper ikke hudens porer og findes ofte i øko-varianter.

Minusser

 • Risikoen for allergi er altid til stede – også fra naturens side, ligesom kvaliteten kan variere. Endelig tror mange fejlagtigt, at alle planteolier gør noget aktivt for huden.  

MINERALSKE OLIER

Plusser

 • Virker blødgørende på huden og er i øvrigt ideel i sin reneste form og opvarmet til oliepakning – såkaldte ‘hot oil soaks’ til hænder og fødder.

Minusser

 • Huden er en levende organisme, som ikke kan forbrænde og omsætte mineralske olier. Blødgørende, ja – men med risiko for bivirkninger som tilstoppede porer (især hvis du har tendens til fedtet hud). Har ingen aktiv, plejende effekt. 
27/03/2011
Hands up
30/03/2011
Hvad gamle chefer ved om surhed og vilde vipper

Kommentarer

 • Olie er super dejlig. Har lige “testet” Body Oil fra Rudolph Care og den er så skøn. Og så er det også godt med olie i morgenjuicen.

  02/04/2011
 • Rene økologiske olier også mine favorit-beauty produkter. Jeg bruger dem til ALT: tørt hår, massage, natcreme, badekar, fodbad, negle, etc. Hvis man er meget følsom overfor de naturlige, æteriske dufte kan jeg anbefale No Perfume Baby Oil. Den er Astma-Allergi-mærket, men stadig toplækker på alle måder!

  31/03/2011
 • Louise

  Det glemte jeg fuldstændig at skrive;Dalens olie:-)

  31/03/2011
 • Michelle

  Når det nu ikke er alle planteolier, der gør noget aktivt for huden. Hvilke gør så f.eks. og hvad gør de?

  30/03/2011
 • jeg er fuldstændig pjattet med de gode, gyldne dråber. og urtekrams olier er fantastiske! jeg bruger dem over hele kroppen.

  30/03/2011
 • Jess

  @Anette: Det tror jeg ikke, jeg kan. Men det skal sørme virke, så jeg bliver ved :o) Mange tak for hjælpen.

  30/03/2011
 • Cecilia

  Anette – jeg har lige et spørgsmål – har du et godt tip til en… ja, jeg ved ikke engang hvad det hedder. En afrenser/sæbe eller lignende til at bruge hver aften inden natcremen. Det skal ikke rense makeup af, men bare ‘vaske huden’ uden at den bliver fedtet eller tør af det? Lige nu bruger jeg Este Lauder Perfectly clean splash away foaming cleanser – som er rigtig god, ingen tvivl om det (jeg nemlig er inkarneret bruger af hendes daywear samt ‘advanced night repair’ – det virker bare)… men ville
  bare høre om der måske var andet afrensende, som kunne anbefales og som måske ikke kostede helt det samme som den gamle dame Ester’s produkter?

  30/03/2011
 • @Katja – et hår-indlæg bliver det så. Snart…inden for et par uger. Generelt vil jeg dog skynde mig at sige, at de fleste kommer langt med Aussie (som fås til alle hårtyper).
  @AD – enig i at hvid vaseline/petrolatum er beskyttende…endda også blødgørende. Men IKKE plejende. Her vægter hudlægens ord mere end Forskningscenter for Arbejdsmiljø.
  @Annette – begge cremer er på min top-10, men bed om en lille prøve, før du køber til netop din hud.
  @Jess – jo, men altså hele ansigtet skal være vådt (lidt). Øv at du ikke er vild med det…hvor har du købt det? En klinik du kan gå tilbage til? Måske kan/vil de gøre noget.
  @Johanne B – hurra for Black Currant og tak for Matas-tip.
  @Louise – HVAD hedder den første olie, du skriver om?
  @Karina – den skal prøves!
  kh
  Anette

  30/03/2011
 • Altid Huile Orchidée Bleue fra Clarins i mit toiletskab – og så kokosolie fra Urtekram, der er genial til både kager og massage!!

  29/03/2011
 • Katja

  Hej Anette

  Tak for en herlig blog.

  Nu har jeg surfet lidt rundt på din blog og kan ikke finde rigtig finde anbefalinger til hårprodukter, et område som for mig er en fuldstændig jungle, og som har resulteret i et hav af halvbrugte flasker derhjemme, fordi jeg alrdig har fundet ‘produktet’. Derfor – kunne du ikke give et tip til gode shampoo’er, balsam og især stylingprodukter til en, som har relativt fint hår med lidt krøl som bliver “flysk” når det er nyvasket. Måske det var noget du kunne lave et egentligt indlæg om?

  kh Katja

  29/03/2011
 • Jette

  Jeg er også VILD med olie! Dyre som billige – jeg mærker ikke den store forskel og bruger det i rå mængder!

  29/03/2011
 • Tine

  Lyder som om jeg skal på oliejagt (-:

  29/03/2011
 • Dorte

  Jeg er bestemt til olier, og specielt om sommeren ser det fantastisk ud på bare ben – den tørre grå farve får kamp til stregen med gode næringsfulde olier. Så kan bestemt anbefales.

  29/03/2011
 • Karina

  jeg ELSKER Olio Di Argan fra Erboristica, fås blandt andet hos Illum, den er suveræn til ansigtet og buste 🙂 pris kun 189,- for 50 ml.har i mange året sværget til Clarins’s buste gel, men denne her slår den af banen 🙂

  29/03/2011
 • Metteline

  Jeg er vild med Balance Me’ s kropsolie i fast form, ‘Rose Otto Body Balm’, med rosenolie. Den er som sagt fast (så man fx kan have den med i tasken) men smelter på huden. Den er SÅ lækker og har givet min krops tørre hud godt med fugt igen ovenpå vinteren!
  Jeg overvejer at prøve rosenolien fra REN ‘Rose 012 Ultra-Moisture Serum’ til ansigtet – nogen, der kender den? Jeg har normal-tør/sart hud..

  29/03/2011
 • Anne K

  Jeg vil ikke være foruden Juhldals Face & Body Oil.. Den olie er noget af en multitasker – den klarer både hårspidser, neglebånd, ansigt og krop, og så er den ikke alt for hård ved pengepungen 🙂

  29/03/2011
 • AD

  På det danske Forskningscenter for Arbejdsmiljø anbefaler de brugen af produkter med et højt indhold af mineralsk olie (petrolatum/hvid vaseline), når man f.eks. vasker hænder tit eller arbejder meget med vand. De oplyser: “undersøgelser har vist, at hudplejemidler med højt fedtindhold i form af petrolatum har de bedste egenskaber, både ved beskyttelse af huden før arbejde og til pleje af hud, der allerede er irriteret.”
  Kilde: http://www.arbejdsmiljoforskning.dk/~/media/Praesentationer/MAF-190307.pdf

  29/03/2011
 • Louise

  Er selv stor oliefan og har fundet en genial, økologisk olie som kan bruges til dagcreme/natcreme, fjernelse af øjenmake-up, kropspleje, massageolie eller som badeolie. Jeg har nu brugt den som natcreme(olie) i en måned og min hud er blevet rigtig lækker og meget mindre tør. Olien indeholder jordnøddeolie, olivenolie, rosenvand og lanolin.Keep it simple:-)
  Til kroppen bruger jeg Weledas Rose oil på dampfugtig hud lige efter bad.Den dufter fantastisk!

  29/03/2011
 • Lotte

  Jeg vil også til at bruge olie – så huden kan syne fugtmættet og meget yngre;o)

  29/03/2011
 • Johanne B

  Helt enig i Olie filosofien. Jeg bruger Ole Henriksen black currant complexion (En der mindsker mine yderliggende blodkar der gør huden lidt rødmosset) under Dagcremen, på kroppen bruger jeg Clarins kropsolie, og om aftenen (TIP: og på varme ferier hvor creme ikke er til at holde ud i ansigtet) bruger jeg Matas ansigts Olie. Som er ret billig, og faktisk helt ok. 🙂

  29/03/2011
 • Jess

  @Anette – Øhmm nah, ikke helt :o) Du bruger en lille smule vand ik’ osse?

  29/03/2011
 • @Dorthe – jeg vil anbefale dig den fra Amazing Space (målrettet uren hud) eller Jurliques Balancing Facial oil…men igen, du skal prøve før du køber.
  @Nip – Urtekram køber du bl.a. i Kvickly.
  @Jess – du masserer det hvide, kornede pulver ind i et fugtigt ansigt…alt føles nyt og godt bagefter eller hvad?
  @Lene – godt spørgsmål…som regel har de små prøveflasker, der kan fyldes på. Bed om det.
  @Husmoder – den skal altså være let at finde, den Arnica. Kig på weleda.dk eller ring på 75954088 for en butik nær dig.
  kh Anette

  29/03/2011
 • Dorthe

  Har godt nok aldrig været fan af olier, da jeg synes, at det fedter utrolig meget, og det er MEGET længe om at trænge ind i huden. Men måske man skulle prøve dem fra Urtekram.
  Og ansigtsolier er bestemt ikke et hit for mit vedkomende, når man let får fedtet hud i forveje. Men måske du kan anbefale en ansigtsolie til fedtet hud, Anette?
  Og tak for en skøn blog!

  28/03/2011
 • Nipuni Julie

  I hvilke fysiske butikker kan Urtekram købes? 🙂 Og hvilken er din favorit fra netop dette mærke?
  Jeg ELSKER olier.

  28/03/2011
 • Jess

  Jeg er også helt vild med olier – har faktisk lige købt en kokosolie idag. Og jeg synes, det er langt hurtigere og lettere at bruge end creme eller lotion.

  @Anette: Jeg har lige et lille spørgsmål til dig. Du anbefalede på et tidspunkt ‘Daily Microfoliant’ fra Dermalogica. Og der har været rigtig meget hype om den både her i landet men også internationalt…men altså, nu har jeg købt den, og jeg er ikke synderligt imponeret. Hvordan bruger du den? Tænker om det kan skyldes, at jeg bruger den forkert?

  28/03/2011
 • Annette

  Søde Anette. Har du erfaringer med Tromborg Deluxe Face Cream eller Clarins HydraQuench Cream? 🙂

  28/03/2011
 • Kan slet ikke undvære den daglige omgang ansigts og kropsolie! Tak for at du skriver om det! Der er alt for mange der holder sig fra at prøve det fordi det er ikke hvad man er vant til.

  28/03/2011
 • Joan

  Tak for god forklaring!

  28/03/2011
 • Lene

  Ja jeg fandt ud af at jeg var allergisk overfor Rudolphs (dyre) ansigtsolie! ÆV. Ingen sikkerhed at det er økologisk. Går og tager mig sammen til at prøve en ny. KAn mn få olier som prøver også? Har aldrig set det.

  28/03/2011
 • Birgitte

  Ja olie er fantastisk – og jeg har lært det af dig!

  28/03/2011
 • Olien var en skøn opdagelse her! Både hår og hud har fået stor glæde af det.. Sjovt nok er det for mange – mig selv inkl. – en overvindelse at prøve olierne, men jeg kender til dato ingen som ikke har været absolut henrykt!

  28/03/2011
 • Jeg er ikke den store oliefan, men prøver at blive bedre til det. Især fordi Tromborgs bodyscrub dufter så lækkert! 🙂

  28/03/2011
 • Kunne da godt være man skulle kaste sig ud i det. Er lige ved at tro jeg kan købe olierne fra Urtekram i det lokale supermarked eller helsekosten rundt om hjørnet :-)Det er jo nemt!

  28/03/2011
 • Måske skulle jeg prøve en af de ovenstående, når nu det har vist sig ret vært at finde den arnica-olie…

  28/03/2011
 • @Guapizimo – tror du vil blive solgt!
  @Anette J – det står ofest nævnt som mineral oil eller petrolatum. Kh Anette

  28/03/2011
 • Anette J

  Helt enig med dig Anette – olie til kroppen er super. Hvad hedder mineralsk olier, når de er nævnt på deklarationen på creme osv.?

  28/03/2011
 • Jeg ville slet ikke kunne undvære min olie heller – den gør bare noget ved min hud, som creme ikke kan klare.

  28/03/2011
 • Det kunne da være jeg skulle prøve det, jeg har nemlig lige prøvet olie til håret med tilfredsstillende resultat, så måske bliver jeg lige så tilfreds med med olie til huden 🙂

  28/03/2011