fbpx

Derfor skal du have styr på procenterne

Måske husker du den gode dr. Nicholas Perricones begejstring for Niacinamid – helt lavpraktisk B3 vitamin – når det gælder forebyggelse af koks i pigmenterne. Han kalder ligefrem Niacinamid for en ’extremely powerful cell protectant’ efterfulgt af en langhåret forklaring. Konklusionen er dog kort: B3 stopper hudaldring – både via kosten, hvor æg, fisk, fjerkræ og fuldkorn er rige på B3 – og på smørbar vis. I serum eller creme kan Niacinamid hele 4 ting: gøre din hudbarriere stærkere, udjævne farveforskelle, øge elasticiteten og endda dulme akne. Altså et hurra-vitamin, som hudplejeproducenter tydeligvis også bliver gladere og gladere for. I sidste uge talte jeg med hudlæge Peter Bjerring, som også fluks sagde B3, da jeg spurgte ind til hans top-5 lækkerhedsingredienser. Men der er et men. Ifølge Bjerring skal indholdet af Niacinamid være minimum på to procent, for at der kan spottes en virkning – og eftersom det er en forholdsvis dyr ingrediens, skal du altså være på tæerne og spørge ind til procenterne (og mange vil ryste på hovedet og sige sorry, fabrikshemmeligheder).

SNUP TIPPET: Jeg har spurgt Olay om det med procenterne. De er nomineret i Danish Beauty Award med Total Effects Wake Up Wonder OG meget glade for B3. De vil ikke ud med de præcise procenter, men garanterer dog, at du som kunde altid kan være sikret et indhold på mellem to og fem procent Niacinamid (works for me) i Total Effects serien. Som venlig serviceoplysning kan jeg fortælle, at B3 rangerer næst øverst på ingredienslisten i Wake Up Wonder ansigtscremen.

NB: Du behøver ikke en iPad for at se Beautyspace The iPad Version….den er bare ekstra skræddersyet til mobil og tablet, men også fin til almindelig skærm.

22/03/2012
Foroven og forneden kan alle vel have brug for?
26/03/2012
Drop den hovedrengøring

Kommentarer

 • Catrine

  Fedt, tak:)

  25/03/2012
 • Anette Ravnested

  Hej skønne Anette.
  Tror da lige det er en creme for mig.
  Tak for endnu et super tip.
  Knus

  25/03/2012
 • Lea

  Ja, tak for svar Annette 🙂

  25/03/2012
 • Marie Rasmussen

  SUPER MANGE TAK 🙂
  (Meget nyttig information!)

  24/03/2012
 • Jette

  @Marie: Jeg har købt det hos min dygtige frisør i Køge. Produktet giver fylde, struktur og det holder! Jeg har meget glat hår, som dog for tiden er permanentet. Mit hår falder normalt sammen ganske kort tid efter det er sat – uanset om jeg har krøller eller ej, men med dette produkt holder det vildt længe. Det kan både anvendes i krøllet og glat hår. Det minder i konsistens om tørshamoo, men meget bedre, og håret bliver ikke “hvidt” som ved tørshampoo. Jeg bruger det primært i bunden, men skal den have fuld gas får den en ordentlig omgang i hele håret. Man kan ikke se at du har noget i håret, kun på den måde at håret fylder meget mere. Min frisør er helt vild med produktet, det tror jeg mange frisører er! Det er et ret nyt produkt, og jeg mener virkelig at det er det bedste produkt til styling jer ever har prøvet. Hvis man i forvejen har meget kraftigt hår med fylde, ved jeg ikke om det vil gøre en forskel. Prisen kan jeg faktisk ikke huske – vil tro omkring 300,- for er stor spray flaske. Håber det var svar nok :o) Måske Anette kan supplere med erfaringer??

  24/03/2012
 • Tror jeg vil prøve den test… Men er også lun på at prøve cremen 😉 tak for uddybning Anette – det er altså en super blog du holder dig.

  24/03/2012
 • Tak for tippet! Igen, igen, igen 🙂 Man lærer så meget på din blog 🙂

  Jeg har lige opdaget at du slet ikke er på min blogroll – men det er du nu.

  Ha’ en skøn weekend, Anette!

  24/03/2012
 • Kære alle,

  Tak for gode ord, kommentarer og spørgsmål. Til Lea og Con9, så forstår jeg til fulde jeres frustration. It is a JUNGLE out there. Cremeanbefalinger er noget af det sværeste, fordi vi har forskellig hud og derfor (som I ved) ikke skal behandle den ens. Jeg viser en del produkter, der virker for mange og af og til også produkter, der kun virker for nogle få. Det vigtigste er, at man får styr på, hvilke ingredienser, der er værd at holde øje med – som gør noget for netop ens egen hud. Fx. er A-vit og B3 to af de ingredinser, som står øverst på mange hudlægers liste i forhold til hudfornyelse. Jeg kan ikke anbefale nok, at gå ind på skintypesolution.com og tage den tid, det tager at lave en test (gratis, men lidt tidskrævende). Problemet med mange hudplejefirmaer er jo, at de altid vil pege på deres egne produkter – og måske er det et miks, der er bedst (det er det som regel). Svarer det på jeres spørgsmål? (Lea din plan lyder i øvrigt rigtig god – og se endelig tiden an mht. det du allerede har købt).

  @Cathrine – det bliver et selvstændigt indlæg. Tak for input.

  @Marie – den pifter mere volumen i håret og efterlader ikke hvide spor. Virker affedtende (tørshampoo-effekt).

  @Mette S – tak for din tilbagemelding. Aloe virker i både tørt og vådt hår…men bare lidt.

  Stor hilsen Anette

  24/03/2012
 • Uha – jeg er lidt bange for at komme til at lyde negativ nu, hvilket slet ikke er min mening, men – lige som Lea – synes jeg også, det kan være lidt af en jungle ind i mellem. Ved godt, at vi er voksne mennesker, der selv skal og kan tage stilling til, hvad vi bruger pengene på, men man kan nogle gange godt sidde med en stakåndet fornemmelse af at “de og de produkter burde jeg måske også prøve af”. Især måske når man, som Lea og jeg, er “ramt af lidt af hvert” på hudområdet. Det kunne være nice med en forslagsliste, som sagde “hvis du kun skulle købe 3/4/5 produkter, så ville det være fornuftigt at købe det og det”. At det føles som en jungle skyldes jo så, at der hele tiden dukker nye, gode produkter og problemløsere op, og det er jo i sidste ende positivt, at vi har noget at vælge mellem! 🙂
  Go’ weekend til alle! 😉

  23/03/2012
 • Marie Rasmussen

  Flere nyttige informationer ! I LOVE IT ! Tak søde Anette 🙂

  @Jette desangående Dry Texturizing Stray fra ORIBE, hvis du ikke kan købe det på nette – hvor så ? Pris ? Hvad gør det “godt for”? Blev helt nysgerrig 🙂

  23/03/2012
 • Yes, hvor det glæder mig at du går fabrikanter på klingen mht procenter. Godt Anette!! Mere af det!

  23/03/2012
 • Mette S.

  Lyder spændende – og skal sikkert også prøves. Duer det også til tør hud??

  Forresten – jeg skylder dig en tilbagemelding på “baglæns-hårvasken”. Super-duper. Har kun vasket baglæns siden 😉 og det har resulteret i meget mindre krus og meget pænere krøller. Bruger dog også stadig min krøllecreme, Curlesque fra Tigi. Så MANGE TAK for super-tip!
  Men det der med Aloe Vera’en – det kan jeg ikke få til at funke… skal det i vådt eller tørt hår, inden styling, hvor meget osv.?

  KH og god weekend!

  23/03/2012
 • Jette

  Man kan da heller aldrig regne med en overskrift – troede lige det omhandlede noget helt andet…

  Har helt glemt at berette om mit nyeste og helt uundværlige fund.En helt anden boldgade, men hvor det dog virker! Det har vist iøvrigt også vundet en pris…
  Det er hårproduktet Dry Texturizing Stray fra ORIBE. Jeg har prøvet meget inden for hårprodukter, men dette er helt fantastisk til at give fylde – 100 gange bedre end den bedste tørshampoo! Nå, det måtte jeg bare ud med – prøv det, som man siger :o). Så vidt jeg ved, kan det endnu ikke købes på nettet.

  23/03/2012
 • Catrine

  Må sige at jeg også bliver lidt nysgerrig her:)

  Forresten Anette – kunne du måske fortælle lidt om dine favorit solbeskyttelselsprodukter?

  Leder med lys og lygte efter en god dagcreme som både giver høj beskyttelse på UVA/UVB-fronten og samtidig fugter godt og grundigt.

  Har dog ikke rigtig fundet the one endnu – er særdeles glad for fugt og ikke bange for at skinne lidt. Men det er tilsyneladende det modsatte af, hvad man forsøger at opnå med de fleste formuleringer idag, som helst skal være matterende og super letvægter-agtige…

  23/03/2012
 • Tak for tip – den skal helt sikkert prøves! Efter graviditet for 5 år siden, er der nemlig stadig “koks i pigmenterne” her.

  23/03/2012
 • Lea

  Det lyder jo rigtig godt, og som noget der skal prøves.
  Men nu har jeg lige været ude og investere i en creme med A-vitamin, og må indrømme at bunken af cremer og serum er ved at være enorm. Kender du, Anette, en creme med både A-vitamin og B3? Eller bør jeg holde mig til A-vitamincremen og nøjes med B3 gennem kosten?

  Synes nogle gange det er en jungle, især når man har kombineret hud med en smule solskade. For én ting virker på de tørre pletter, én anden på de skinnende områder og noget helt tredje på pigmentforandringerne.

  23/03/2012
 • Bodil

  Virker på mig og så koster de jo ikke alverden!

  23/03/2012
 • Er der en bestemt alder hvor jeg skal begynde at bruge produkt med B3 eller er det godt at begynde med tidligst muligt?

  23/03/2012
 • Kira B.

  ja jeg tror også at den skal med i kurven næste gang!!!

  23/03/2012
 • Dorte Daugaard

  Det lyder jo næsten for godt til at være sandt! Men det skal vist prøves. Min hud er godt og grundigt træt af, at jeg er gravid 🙂

  23/03/2012