Kend de 3 fordele, azelainsyre giver

LYT til dagens tekst her:

I går var vi omkring fænomenet skintellectuals, altså det at vi er blevet mere ingrediensnysgerrige og deciderede indholdskloge. Og igen: Det er ikke forbudt at vælge alt, eller det meste, i samme serie. Slet ikke, hvis man er typen, der kan li’, at ting matcher. Huden kender selvfølgelig ikke forskel på mærker. Den kan ikke skelne mellem at blive vasket i noget fra Lancôme og smurt efter med en creme fra Dr. Hauschka. Det kræver ingrediensfokus at opnå bestemte ting, lige fra et ensfarvet betræk til færre tørhedsrynker omkring øjnene. Og vi er vant til præcis den øvelse, når vi for eksempel går efter hudpleje med solfaktor.

I går havde Beautyspace-læser Andreas Schwartz sagt ja til at hoppe med på skærmen, og det var en fest, for han er indbegrebet af en skintellectual. Det er begrænset, hvad der kan nås på seks minutter, men vi kom omkring tre eksempler på ingrediens-par, der gør ekstra godt. Dem får du her:

Grundformen

På tværs af hudtyper er fugtmætning altid afgørende – den får vi typisk fra glycerin eller hyaluronsyre. Hvad vi også er blevet klogere på, er at please og pleje vores hudbarriere (vores grydelåg om du vil) – det gør vi ikke ved bare at pøse en masse olie på, men ved at gå efter barrierestyrkende indhold som fedtsyrer, kolesterol, lecitin og ceramider. Du har måske allerede et formidabelt fugtserum og supplerer så med en creme, der indeholder noget barrierestyrkende. I går var Paula’s Choice Omega+ serum med, fordi det er et skoleeksempel på at samle fugtmættende og barrierestyrkende indhold. At få omega3-fedtsyrer indenbords er også afgørende for barrieren.

Salicylsyre & niacinamid

Det her er kombinationen, Andreas har haft stor glæde af – og han er langt fra alene. Produktet her står også på min hylde, og jeg ved, at flere Beautyspacere bruger den her under deres A-vitamin om aftenen.  Salicylsyre (som stammer fra pilebark) er antiinflammatorisk, fungerer eksfolierende, men som en mildere kusine til frugtsyre – og er god til dig med fedtet eller sart hud. Her genialt blandet med det beroligende pigmentværn af en antioxidant, nemlig niacinamid (B3-vitamin). Du kan selvfølgelig også vælge at investere i de to ingredienser hver for sig.

Syren, der er fløjet under radaren

Den mundrette azelainsyre er en multitasker, der ufortjent er fløjet under radaren. Mildt peelende, fungerer som antioxidant og har en piberensende effekt på porer. Andreas kalder den i samspil med A-vitamin for sit i øjeblikket bedste power-house, fordi kombinationen giver ham, og nu citerer jeg ”en hurtigt jævnere og blødere hud, der reflekterer lys og holder udbrud fra døren.”

Det er også azelainsyre, hudlæger ofte udskriver til deres akne og rosacea-patienter. Dog i en højere procentsats (15%) end de otte, der er i Ducray-serummet. Til gengæld er det blandet med eksfolierende glykolsyre, så gå langsomt til værks. Vær også opmærksom på, at der er parfume i serummet, og foretrækker du uden, er det ikke svært at finde.

VIL DU VIDE MERE? Så finder du bogen Seriøst bedre hud her og selvfølgelig også gratis på biblioteket.

BEAUTYSPACE LIMITED, The Box 

FÅ MAIL NÅR DER ER NYE ORD FRA BEAUTYSPACE? Hvis ja, så hop på her.

@beautyspace på Instagram

11/03/2022
Hvis begrebet natcreme overvejende er marketing …
Hvorfor er Ansigtscremen så til natten?
16/03/2022
Jeg fik en 2-stjernet anmeldelse
Når brok er vejen frem

Kommentarer

 • Christina kragh

  Tak ❤ jeg kan godt ha tendens til sorte prikker som kun kosmetologer kan fjerne og fordi du kaldte der piberensere tænkte jeg det måtte prøves og forstod at Anders brugte begge produkter kh C

  21/03/2022
 • Christina kragh

  Hej Anette undskylder på forhånd hvis jeg er lidt fatsvag pt sover under 2 timer om natten altså bare så jeg ikke gør noget forkert ! Dermalogica age bright bruger jeg hver aften under min A vitamin Ansigtscreme som jeg hele tiden har gjort ! Og Azelain fra the ordenary har jeg købt i dag den bruger jeg så om dagen før min power dark spot serum fra dermalogica som er den jeg bruger pt og ellers bruger jeg c vitamin serum fra dermalogica er det rigtigt forstået ? Eller skal Azelain bruges efter serum og så evt olie el en crem derefter min foundation el BB crem med spf

  17/03/2022
 • Kristina

  Hej Anette. Jeg har lige et spørgsmål, som ikke relaterer sig til indlægget. Jeg har fundet min ansigts-tørbørste frem fra Karmameju, som jeg ikke har brugt i flere år… Hvad mener du om den slags børster? Er det i samme kategori som skrubbemasker? – altså er de for hårde mod huden?
  Mvh Kristina

  16/03/2022
 • Helle

  Kære Annette. Jeg har luret på azelainsyre (den fra The Ordinary) i noget tid. Jeg er dog i tvivl, om det bliver for vild en kombination i min daglige rutine, der om morgenen består af salicylsyre (T-zone peeling fra Pudderdåserne), c-vitamin serum fra ecooking og niacinamid. Og til natten normalt din a-vitamincreme, men lige for tiden adapalen (på recept fra lægen som behandling for moderat akne). Vil jeg kunne smide azelainsyre ind også, eller hvad tænker du?

  16/03/2022
 • Christina kragh

  Jeg så med og hans hud så jo for vild ud på den gode måde det der azelsinsyre serum hvordan bruger jeg det … er det i stedet for den fra dermalogica el hvornår i min hudpleje passer den ind ?

  15/03/2022
 • Tine

  Hej Annette! Jeg er vildt frustreret over at jeg ikke må bruge min BHA eksfoliator fra Paula’s Choice, fordi jeg er gravid. Er det selve BHA’en der er no-go eller kan jeg finde et alternativ til Paula’s Choice som jeg godt må bruge?

  15/03/2022
 • Sanne H. E.

  Du skriver t sucralose-serum har “en næste piberensende effekt på porer” – skal jeg forstå det sådan, at den renser åbne porer i dybden?

  15/03/2022
  • Sanne H. E.

   Der skalk selvfølgelig stå DUCRAY-serum

   15/03/2022
 • Lisa

  Jeg er glad for dermalogicas age bright under a vitamin om natten, men bliver i tvivl om den vil være ok at fortsætte med her hen over foråret/sommeren? Den eksfoliere jo og kan det gøre mere skade end gavn, da jeg er ret plaget af pigment?

  15/03/2022
 • Ditte

  Hvad er din holdning til, at der er silikone i hvis man eksempelvis vil have den på om natten?
  Både den og den fra Paulas choise 🙂

  15/03/2022
 • Cecilie

  Hej Anette, dejligt med (for mig) ny info om produkter. Jeg kunne dog godt tænke mig svar på, om det kunne være en ide med (om aftenen) den Ducray serum under din “Ansigtscremen” og efter EGF, eller om der i det tilfælde kommer “plads-problemer”… Er jo altid på udkig efter hud-optimering. Jeg har lidt sart hud.

  15/03/2022
 • Jeanette K

  Jeg bruger Azalainsyre, efter fugtserum og c-vit  ( C-vitamin skiftevis m niacinamid), og før dagcreme og spf.  Jeg har opfattet Azalainsyre syre som en antioxidant og forebyggende mod pigmentpletter.  Jeg har nogle genstridige pigmentpletter,  og tænker nu, om det ville det være bedre at bruge Azalainsyre aften, før A-vitamin?

  15/03/2022
 • Katrine

  Kære Annette,
  jeg har tidligere forsøgt mig med både azelain og egf, men blev i tvivl om det var ok at bruge, når jeg har glutenallergi. Ved du, hvad forskningen siger omkring hudpleje lavet på hvede, byg mm? Har det overhovedet nogen indflydelse?
  Hilsen Katrine

  15/03/2022
 • Mille

  Kære Annette: kan du anbefale en rens til ansigtet som også tager makeup og helst endda den vandfaste fra Clinique? Jeg bruger Rudolph Cares Cleansing Milk, men det slog mig, at jeg betaler utroligt mange penge for en rens, jeg skyller af. Og så tager den faktisk ikke makeup særligt godt. Tak for en virkelig dejlig blog.

  15/03/2022