fbpx

Derfor vil du tørres af med fedtede tips

Hellere veje 10 kg for meget end have uren hud. SÅ belastende er det for psyken. Selv i dag, hvor jeg er kureret, kan en bums på hagen give mig post traumatisk akne syndrom – DANIELA

Flere har efterlyst dagens indlæg. Om udfordrende fedtet, blandet og til tider dryppende hud, der grovere i strukturen og med synlige porer, kan give problemer især i T-zonen. Typisk er huden OK om morgenen, men efter frokost begynder folk at kunne spejle sig i dit ansigt. Heldigvis kender Beautyspace en smukhed, som selv har været der – og kender til uregerlig fedtet hud – endda aknehud.  Hun hedder Daniela, bor her og tipper løs her:

Renseri morgen og aften med et mildt renseprodukt, der ikke ku’ drømmer om at udtørre (gør kun ondt værre). Gå efter balancerende og poresammentrækkende ingredienser som citrus, troldnød, tetræ, frugtsyrer og zinkoxider.

Eksfoliér som forebyggende action. Igen med en mild skrubbecreme – enten ultrafine granulater eller frugtsyrer/enzymer, der kan opløse limen, som binder døde celler sammen og fylder porerne uskønt op.

Kend dit ler. Hold maskebal: varm huden op med damp eller varmt vand, inden masken lander. Ler og kaolin er kongeguf, når det gælder om at støvsuge overskudsolie og urenheder op.

Snyd huden med olie og drop ikke en beskyttende fugtcreme. Vandopløselige planteolier kan narre huden til at producere mindre olie selv. Gå alternativt efter ’olie-fri’ produkter, som er den kliniske betegnelse for, at der ingen uopløselige mineralske olier er i. Hold øje med hyaluronsyre som fugtbindende (ikke-tilstoppende) ingrediens.

Mere snyd: hjælp T-zonen med en poreforfinende primer, som også gør makeup holdbar. Fx Tromborgs Liquid Powder, der er en effektiv oliestøvsuger. Et andet billigt trick er at trykke en glat Kleenex mode pande, næse og hage, når det trækker op til for meget shine.  

Og glæd dig så over, at fedtet hud, i modsætning til tør hud, holder sig rynkefri i laaaang tid.  KH Daniela

SNUP TIPPET: Jeg fik engang et andet godt pro-tip, der virker: Når unge tween/teenage-næser og hager pludselig bliver levende, gælder det om at holde huden ekstra blød med en god creme. Det vil nemlig få hudormene til at vende vrangen ud på sig selv og tage flugten. Giv også huden et wakeup call et par gange om ugen med lidt salicylsyre, som forebygger uren hud. Dermalogicas Clean Start Bedtime for Breakouts har et suværent miks af agurkeekstrakt og salicylsyre.

NB: Der er forskel på akne og hud, der fedter med en enkelt bums af og til. Tøv aldrig med at få en hudlæges vurdering også, hvis du er i tvivl. FOTO: JPE

 

18/11/2011
Beauty-banden kommer
22/11/2011
Kindfyld med fotofældende bevis

Kommentarer

 • Hey,
  Jeg kender/husker disse Elsa Hjeronymus produkter og behandlinger! -De findes vist ikke længere (gud-ske-tak-og-lov)

  Konceptet/produkterne var totalt udtørrende sprit’s/tonic som var kraftige i farverne; grøn-grøn
  Eller rød-rød

  Jeg var også til én behandling i 1993,- SKRÆKKELIG oplevelse!
  Det var der min akneperiode startede og jeg var under uddannelse og skulle ”forkæles”.
  Fik et gavekort af min kæreste (nuværende ægtemand)
  Og det var inkl farvning af vipper og bryn (som jeg i sidste øjeblik selv måtte minde min kosmetolog om og fik derfor lov at
  Ligge alene i ca ½ time med farven (!!!) da hun gik i gang med en anden kunde 

  Start: Ingen afrens andet end vat med grøntfarvet ”sprit” (øjnmakeuppen blev siddende på)
  INGEN peeling, ingen blødgørende damp, til gengæld et par stærke negle og en kleenex som i alt-for-lang-og-insisterende tid pressede og trykkede min hud til buler og sår.
  Mine ”gamle bumser” som var ved at hele op og skulle til at forsvinde., blev hermed ”vitaliseret og aktiveret” til live igen 
  (Dagen efter gik jeg, trods mit udseende, i skole og mine medstuderende var chokkerede over mit ansigt)

  Så var det at ”magien” kom.
  Der blev penslet ”noget” på min hud og ja, så fik jeg et spejl så jeg kunne se alle mine affaldstoffer træde frem
  -hvide plamager kom til syne. Aner IKKE hvad det var de lavede af hokus-pokus der, men i hvert fald spurgte jeg om hun viste mig dette for at hun bagefter ville vise mig at hun havde fået dem væk igen(?), men NEJ; det kunne man ikke bare lige fjerne på een behandling.
  HVORFOR skulle dette hokus-pokus så til?
  Aner ikke hvordan de fik den ”nældefeber reaktion” frem for at demonstrere mine affaldsstoffer for mig. Men det var vel et
  Salgstrick for at man blev ”nødt” til at komme igen mange gange efter for at få hjælp imod disse affaldsstoffer(?)
  Behøver jeg at fortælle at jeg ALDRIG kom igen?

  Jeg sneg mig skamfuld hjem langs husmurene, total grædefærdig og med en hud der var værre og grimmere end da jeg kom. endda med overskudsfarven på vipper og bryn som havde farvet min hud over det venstre øje og igen under det højre øje 🙁 Da jeg bad om lidt kosmetik/kamouflage, for at kunne være mig selv bekendt, så fik jeg ”klattet” en orange
  Pudder på i ansigtet og solen skinnede meget lyst udenfor på hjemturen

  Det var denne meget traumatiserende oplevelse som gjorde at jeg i dag ALDRIG sender en kunde på gaden uden at tilbyde en smule mineralfoundation og gør ALT hvad jeg
  Kan for at hun føler sig mere lækker end da hun kom og jeg gør absolut alt hvad jeg kan for at dæmpe reaktionerne fra den grundige og skånsomme udrens ned igen før den afsluttende SKØNHEDS-behandling!

  Uh, hvor er det ubehageligt at genopleve denne oplevelse, brrrh!

  :-Daniela

  25/11/2011
 • Hej Anette

  Tak for indlæget. Jeg er 39 år og har meget fedtet hud og har “bumser” i ansigtet og på brystet, ryggen og nogle gange også på overarmene, så der er ikke meget at stille op for mig. Jeg har tidligere haft glæde af p-piller (men jeg vil ikke have med hormonbehandling at gøre mere) og Roaccuttan – vidundermiddel med sindsyge bivirkninger. Når jeg læser kommentarerne kommer jeg til at tænke på nogle behandlinger, jeg fik jævnligt engang. De virkede som om, de var effektive, men de ændrede i virkeligheden ikke en disse. Det var Elsa Hjeronymus’ specialbehanlinger, der fik talgen op på overfladen af huden, så man lignede en pizza med ekstra ost. Efterfølgende, brugte de opspeedet blodcirkulation til at få huden til at absorbere talgen igen. Det var SÅ vidlt!! Har du hørt om / set disse behanligner – eller har nogen af dine læsere nævnt dem. Gad vidst, hvad hemmeligheden var, og gad vidst, om de virkede på nogen??

  Kh Rikke

  23/11/2011
 • Godt med tip om hvad vores hud egentlig har brug for. Ikke mindst nu, hvor véjret skifter og miljøet indenfor bliver noget mere tørt. Kender selv til min hud klør helt vildt her i starten af vinteren. Kan anbefalde at kigge på produkter fra http://www.soulbeauty.dk Hvor der er gode ansigtsolier til alle hudtyper:-)

  22/11/2011
 • Kristina Nielsen

  Jeg har det på akkurat samme måde som Camilla Ahlefeldt! Og jeg har virkelig også været igennem mange forskellige produkter! :s
  Jeg savner anbefalinger af konkrete produkter? 🙂 Rens, tonic, creme, eksfoliering osv.

  22/11/2011
 • Amalie E

  Ja, du har ret, det er den samme:-)

  22/11/2011
 • I øjeblikket er der mange som oplever lidt udbrud især omkring hagen (især yderst ved mundvigene). Det kan vætre pga vejrskiftet og det nu varme/tørre indeklima. Vores hud har netop haft en højere talgproduktion fra sommeren og den er på vej ned, men inden da bliver overfladen tør nu og talgen kan “sætte sig fast” og hobe sig op lige under huden. Typisk på siden af hagen. HVIS man fedtet meget kan det dels være hormonelt betinget (P-Pille stop) og det kan også være at huden kompenserer for den lavere luftfugtighed lige nu. Så hvis du affedter/udtørrer for meget, kan huden svare igen. HAR du meget ophobet talgproduktion (kan ses som små sorte tilstopninger i T-zonen eller små hvide knopper udenfor T-zonen, kan det være en fordel at få dybderenset dem ud i en ansigtsbehandling. Der er et utal af AFLIV-BUMSEN-NU-produkter og ja de udtørrer på samme tid 🙁 Bedst er de med frugtsyrer eller salicylsyrer. Ellers skal man ty til en recept fra lægen på EPI-Duo som kun må anvendes på “spotten”.
  Håber at ovenstående kan inspirere til at bekæmpe de uønskede hudproblemer

  22/11/2011
 • Britt

  Tak for tips! Har lige fået en A vitamin creme fra hudlægen, til selv samme ‘udfordring’…. Det tørrer huden ud?!

  22/11/2011
 • Camilla Ahlefeldt

  Endelig kom det længe ventede indlæg! Jeg har renset, og eksfolieret – med både de finkornede, men når porerne flyder over og hagen får hager på, har jeg også gået aggressivt til værks med de grovkornede sukkerscrubs fra Ole H. (til ansigtet vel at mærke!), knuste valnøddekerner fra Body Shop og kradsende, eksfolierende handsker, som jeg nu er bange for, har lavet dybe ridser i min kun 20 år gamle hud. Problemo numero uno er efterhånden, at jeg er blevet vanvittigt træt af Matasekspedienter og dermatologers evindelige anbefalinger, som i sidste ende fører til investering i den ene dyre rense-, vaske-, smørreserie efter den anden. Jeg føler nærmest, at jeg har hele vejen rundt. Hvor findes de folk, som virkelig ved, hvad de taler om, og har forstand på ung og træls hud? Det er ikke galde, det her, mere frustrationer, som får frit løb. Jeg er træt af min hage og min T-zone. Og så er det lidt som om, at selv meget begrænset brug af dyr makeup sætter skub i shinen, og efter halvanden time kan Snehvide med sin fine hud spejle sit i mit ansigt. Ak og ve, what to do? Findes en vaskeægte derma-kosmo-kombi-tolog, som kan vejlede og udbryde en serie, som med sikkerhed vil hjælpe?
  Og lige et (måske) mere overskueligt spørgsmål: hvordan kan det være, at huden kan føles tør og drænet som Sinaiørkenen, men alligevel fedte få øjeblikke efter, uden at jeg har stået og svedt over æbleskivepanden?
  De bedste hilsner
  Camilla

  21/11/2011
 • Åh Anette… Tak altså…. så kan jeg da afprøve lidt flere forskellige ting… 😉 Men altid godt med sådan et indlæg! Og dejligt med alle de gode kommentarer!

  21/11/2011
 • Jeg bruger ofte Comfort Zone masken på billedet (Active Pureness Mask) lokalt, hvis uheldet skulle være ude. Så lader jeg den bare sidde på en times tid… and it works like a charm 🙂

  21/11/2011
 • Birgitte

  Jamen er det ikke fantastisk – nu skal jeg da ned og tømme Matas….

  21/11/2011
 • Pia

  Igen redder du mit liv;O)

  21/11/2011
 • Astrid

  Hvad med tør hud?

  21/11/2011
 • Maria

  Jeg kan fint hoppe med på vognen med, at huden har ændret sig efter at være kommet i 20erne. Nu er det lige pludselig tør hud, man døjer med – men stadig urenheder (som jeg af én eller anden årsag døjer rigtig meget med i øjeblikket, selvom jeg ellers har været ret forskånet for uren hud). Det viser sig mest ved hagen og i tindingerne som en masse talgknopper. Og jeg er faktisk pænt frustreret! Når jeg i butikker spørger om hjælp til problemet, får jeg udleveret produkter til uren eller kombineret hud, men de udtørrer fuldstændig min hud, så jeg ved i hvert fald, at der skal fugt til (det har jeg jo læst i dine gode indlæg her på bloggen). Det er måske et meget kompliceret spørgsmål, men hvis du Anette (eller evt. Daniela) har et god råd eller forklaring på problemet, så ville jeg blive så glad! Men jeg kan sagtens forstå, hvis det er for meget at gå i dybden med alle skønhedsbloggens læsere og deres problemer! Og endnu engang tak for en dejlig blog – følger den fra Frankrig hver eneste dag!

  21/11/2011
 • Sikke mange gode tips. Der er helt sikkert et par produkter jeg skal have kigget nærmere på. Godt det snart er jul 😉

  21/11/2011
 • pernille Bølkov

  Noget som er ekstremt godt, for fedtet hud og acne bla, er mærket som hedder EXUVIANCE, det er eminent, det er fuldstændigt rent, fri for diverse kemikalier, det renser perfekt og holder huden ren og tør, uden at udtørre, det skulle I prøve 🙂

  21/11/2011
 • Åh! den T-zone. Ja i de unge år døjer man med det problem, men hvis det kan være en trøst forsvinder det med alderen, hvor så et andet problem opstår – tør hud. :)) Jeg læser med glæde alle din guldkorn.

  21/11/2011
 • Dorte Daugaard

  Hehe – med hhv. ryge-stop og p-pille stop lider jeg både af 10 kg for meget og teenage-bumse-traume deja vu 🙁

  Dejligt med nogle navne på nogle konkrete ingredienser, jeg kan kigge efter!

  21/11/2011
 • Dorthe

  Ihh nogle skønne tips – lige hvad jeg manglede. Dem vil jeg klart prøve nogle af næste gang det pludselig “går amok”.
  Men er der mon et produkt du kan anbefale @Anette, når bumsen er kommet? Har hørt meget om Murads nye – har selv brugt Ole Henriksens “Blemish Attack – Daily Defense Gel” længe, men synes ikke helt den har den ønskede effekt. Og det gamle råd med tandpasta hujer mig heller ikke. 🙂

  21/11/2011
 • CharlotteK

  Kæmper med fedtet hud i t-zonen og indtil videre er der ikke rigtig noget som har hjulpet mig. Når jeg vågner om morgenen, skinner min hud i panden allerede! Nu printer jeg hele siden her ud og gør som du siger, Anette 🙂
  Forhåbentlig giver det bonus….

  21/11/2011
 • Carina

  Tak! Har søgt siden jeg blev teenager efter sådan en artikel om produkter til fedtet/skinnende hud – en artikel som kan bruges til noget, vel at mærk. Er selv trofast ven af Youngblood Mineral Rice Powder!

  21/11/2011
 • @Lise – godt med verificering.
  @Amalie E – mener du mon Hydrating Rich Cream Cleanser (måske har BB et renseprodukt, hvor de sidste to ord er omvendt). Jeg har selv netop glemt de to sidste dråber ud af tuben.
  @Guapizimo – troede du var på langfart?
  @Anja – du er jo en prof.Tak.
  Kh
  Anette

  21/11/2011
 • Tak for de gode tips;) Selv synes jeg, at følgende holder huden fra at blive fedtet i T-zonen:

  1 gang om ugen Murads granatæblemaske.

  Hver dag: Murads Vitalic renseskum og deres T-zone pore refining gel samt deres granatæblecreme
  Ovenpå dette en mineralpudder 🙂

  21/11/2011
 • Interessant læsning og altid rart med gode tips 🙂

  21/11/2011
 • Amalie E

  Jeg bruger selv Bobbi Browns hydrating rich dleansing cream, som er meget fugtgivende og god til min fedtede hud. 🙂

  21/11/2011
 • Top i orden tips allesammen! Tak for det!

  21/11/2011
 • Kan også anbefale små “servietter” fra MAC som redning, hvis det trækker op til shine! Kan ikke lige huske hvad de koster, men man får 30 stk. i én pakke og de hedder “Blot film. Bandes anti-brillance” 🙂

  21/11/2011