fbpx

Derfor virker det

 

Der er ét spørgsmål – på tværs af øko, ikke-øko, mineralske olier og natur versus syntetiske ingredienser – der går igen hos mig. Dagligt. Nemlig de to ord ’virker det?’.

Selvom kosmetikverdenen lejlighedsvis lider under et over promise & under deliver-image, så  ER der heldigvis meget, der virker.  Og taler vi hudfornyelse og et venlig hint til klokken om at sænke farten, så er der, ud over A- og B3-vitamin, en lille sag, jeg ikke slipper (og det gør min bio-kemi-teknologiske partner in crime i øvrigt heller ikke).

Det drejer sig om genmodificeret hudpleje. Og hvis du i den anledning snapper efter vejret, så læs alligevel videre, mens du sunder dig. Stædige rygter hævder, at op mod halvdelen af Islands kvindelige befolkning ved nattetid smører sig med Bioeffect serum. En hype, der for alvor toppede, da Uma Thurman blev hurra-fan og overhovedet for de amerikanske hudlæger dr. Ronald Moys lovpriste forskningen bag. ORF Genetics Ltd. var i udgangspunktet i færd med at lave plantebaserede, gensplejsede proteiner til medicinsk forskning – med bygplanten som rugemor. Forklaringen er langhåret, men konklusionen kort: man tager en menneskelig protein-kode fra en database og oversætte den til plante-kode, så bygplanten forstår den – og huden jubler.

Og hvad gør EGF (Epidermal Growth Factor) så? For mig ensarter den huden og gør den blødere og friskere. Et klædeligt ungdomsshot – og nej, vi taler ikke mirakelkur, men reel forbedring.

SNUP TIPPET: Prisskiltet er halvtungt, men der findes 2 ml prøver (hvis du er heldig), ligesom 5 ml sælges til 375 kr. Den normale størrelse finder du her – og husk to dråber rækker.

25/06/2012
Beautyspace elsker sådant et herre-hoved på bloggen
27/06/2012
Sådan kan en mave så også se ud….

Kommentarer

 • Kære Anja,

  Jeg vil give læser Christina AE’s anbefaling videre fra tidligere sol-indlæg:

  “Jeg har brug for en solcreme, der bla. mindst er faktor 50, er fotostabil, høj UVA-beskyttelse oveni UVB-beskyttelsen og som ikke fedter – dvs. overhovedet ikke fedter.
  Det har jeg så endelig fundet nu: Vichy’s nye “Vichy Capital Soleil SPF 50 Mattifying face fluid dry touch” er fantastisk!
  Uanset, hvor meget, jeg putter på, tørrer den helt og giver et næsten helt mat look. Perfekt til at lægge makeup på.
  Som bonus virker den ovenikøbet (på mig) til at kontrollere shine i løbet af dagen.

  Hvis man ikke har helt så fedtet hud som mig, kan jeg anbefale “La Roche Posay Anthelios XL
  SPF 50+ Extreme Fluid” eller “Neutrogena Ultra Sheer Dry Touch”, som fås i alt fra SPF 30 til SPF 100 Sunblock.”

  Håber du kan bruge det.

  Stor hilsen Anette

  28/06/2012
 • Hvilken creme med SPF vil du anbefale, hvis jeg skulle lægge lidt penge til sådan én? 🙂 Den må helst ikke fedte for meget, da jeg i forvejen nemt kan få urenheder og komme til at skinne

  27/06/2012
 • Metteline

  Jeg har prøvet en lille 2-3 ml-tester og er overrasket over, hvor lidt, man skal bruge.. Håber at finde pengene til en fuld størrelse engang – eller at jeg en dag bare lukker øjnene og kører dankortet igennem..:D Tror, min lille tester holdt i over 2 uger med brug hver aften!

  27/06/2012
 • Kære alle,

  Mange tak for jeres gode ord og kommentarer. Vil lige skynde mig at sige at jeg skam er her – og ja, Charlotte, der er andre muligheder med EGF (Maiken peger på en, og jeg vil smide et par links ud). Anja – du er i 20’erne, så vidt jeg husker, og jeg synes du skal bruge dine penge på SPF i stedet.

  Som I sikkert har regnet ud, er Ragga den islandske kvinde i Danmark, der står for dråberne.

  Forresten får jeg også lige lagt link ud til videnskabelige artikel om EGF – det bliver i selve blogteksten.

  Stor hilsen Anette

  27/06/2012
 • @Lovisen; du skal ikke bruge natcreme om aftenen. De aktive stoffer arbejder jo bedst mens huden hviler så der vil du få den fulde effekt. Hvis man bruger serummet om morgenen er det en god ide at vente ca 2 minutter inden man puttter creme over. Bioeffect har også dagcreme, Daytime, som virker rigtig godt med serummet

  27/06/2012
 • Lovisen

  @ Ragga – når du siger den er meget følsom overfor olie og fedtstoffer, betyder det at man ikke må putte creme over?

  27/06/2012
 • Bioeffect EGF Serum er unik da det kun har 9 ingredienser og indeholder ikke olie. Proteiner er nemlig meget følsomme over fedtstoffer og andre ingredienser og de vil miste sine egenskaber hvis de kommer i kontakt med især olie. Desuden er Bioeffect proteiner plantebaserede som gør dem meget rene og stabile.
  God onsdag:)

  27/06/2012
 • Præcis-det er faktisk det eneste ‘hudfornyende’produkt jeg har prøvet, som jeg rigtig kan mærke virker, men jeg synes den er dyr, og jeg brugte min op ret hurtigt, og havde behov for lidt mere end 2 dråber.

  26/06/2012
 • @Sus og Rie; den eneste forhandler i Århus pt er FF2
  @Charlotte; der er ingen fordel at købe det i USA, det er faktisk billigere her i Danmark☺
  @Lovisen; vi anbefaler at bruge herlighede om aftenen. Men man kan med fordel også bruge det om morgenen hvis ens hud er udsat. Jeg brugte serummet f.eks både morgen og gennem min graviditet

  26/06/2012
 • Sus

  I Aarhus fåes den i Magasin…

  26/06/2012
 • Hmmm – jeg siger også hellere dyrt og virksomt, end billigt og bras.
  Desuden…jeg er jo lidt sådan en bio-nørd, der ikke helt forstår genmodificeringsforskrækkelsen.
  I nogle sammenhænge måske, men modificerede gener er altså ikke pr. definition farlige. Selvfølgelig skal vi ikke rende og lave om på arvemasser i flæng, men hvorfor ikke bruge teknologien, når den virker og giver os noget bedre?

  26/06/2012
 • Charlotte

  NICE 🙂 Kan den mon købes med fordel i US? Min mand tager nemlig overthere i morgen…

  26/06/2012
 • Maiken

  Mesoestetic har også EGF creme “Stem CellActive Growth Faktor” den er super god. Koster 395 for 50 ml
  Det virker!! :))

  26/06/2012
 • Rie

  Er der nogen der ved om det kan købes i Århus? Det lyder jo for godt til at være sandt 😉

  26/06/2012
 • Kira B.

  ja det er jo ikke ligefrem SU venlige priser men hvis den virkelig er så god som du siger, så er det jo billigt i forhold til hvad så meget andet (der ikke virker) koster!!! Vil prøve at se om jeg kan finde en prøve eller live-teste det i Magasin 🙂

  26/06/2012
 • Det ser jeg frem til at prøve, tak Anette. Jeg ser altid frem til at få din blog, så jeg kan følge med i nyheder og gode ideer!!

  26/06/2012
 • Hurra for reel forbedring!:-)

  26/06/2012
 • Jeg synes stadig det der gen-hvad-det-nu-hedder lyder vildt spacy, men det er spændende!
  Det serum dér… ville det også være noget for mig? 😉

  26/06/2012
 • Lovisen

  Det lyder da fantastisk. Har fået sådan nogen grimme linjer mellem brynene, og de skal altså VÆK! Skal herlighederne på både morgen og aften?

  26/06/2012
 • CharlotteK

  Er den der EGF serum den eneste genmodificerede der findes? Eller er der også andre serummer, der har samme egenskaber?

  26/06/2012
 • AD

  Jeg er en stor fan – af både Bioeffect EGF Serum og dig Anette 🙂

  26/06/2012
 • Anette Ravnested

  Jeg må simpelthen eje sådan en serum – ASAP 🙂

  26/06/2012