fbpx

Det bliver ikke lettere

kamameju

Jeg får det ikke gjort’, indrømmede min søster i weekenden. Renset af om aftenen. ’Til gengæld gør jeg det jo under bruseren om morgenen’, lød det. Fint med bruseren – især hvis selskabet her tæller en eksfolierende bomuldsklud. Men. Det med om aftenen generer mig jo på min søsters vegne, fordi afrensning, ikke to gange dagligt, men bare én, aktivt hjælper din hud – øger dens vejrtrækning – som hudlæge Leslie Baumann siger. Når det vel at mærke sker om aftenen. Det handler eksempelvis om at få fjernet silikone-stoffer, som især findes i cremer med solbeskyttelsesfiltre og i makeup, der sammen med snavs og hudens egne fedtstoffer er skidt i forhold til tilstopninger og mindre klar hud. Hvis du som min søster bare vil have det nemt på rensefronten, så er rensevand på en vatrondel løsningen. De såkaldte micellar waters, som franske kvinder sværger til. De små indbyggede miceller fungerer som rensende gulvmopper, og gør arbejdet fint (med mindre du bærer virkelig kraftig makeup, eller har været ude at grave grøfter). Der findes mange gode, eksempelvis Karmamejus nye, som også fås i handy rejsestørrelse. Den indeholder lutter gode sager, som blandt andet de eftertragtede mælkesyrebakterier, fugtmættende glycerin og beroligende aloe vera.

PS! HENDE HER er ikke bare hjertevarm, klog og dedikeret. Nej, hun har også fået mig til at tænke på, hvor meget hjælp der indbyrdes er mellem beauty-bloggere og skønhedsfolk. Hvordan der bliver heppet på hinanden, link lovet og af ærlige hjerter delt informationer og glæde på hinandens vegne. Det er vildt bemærkelsesværdigt, og jeg er dybt taknemmelig for at være en del af et team med så meget menneskeligt overskud.

11/09/2015
Bogen, jeg bogstaveligt har slugt
15/09/2015
Verdens værste interview

Kommentarer

 • Birgit

  Hej Anette. Må jeg spørge om hvor du køber de gode vaskeklude der eksfolieter huden i ansigt ?
  På forhånd tak for alle de gide tips.

  02/10/2015
 • Tusind tak for dit svar, sæde Anette!

  16/09/2015
 • Er de der Micellar også ok til ung hud? Min 13 årige afrenser med en hun har fået i gave, mærket er vist L’Oréal – men jeg var i tvivl om det var ok for hendes hud, da jeg ikke selv kender det. Hun bruger ikke meget makeup, bare creme og lidt foundation der hvor der er uren hud

  15/09/2015
 • Anette Ninon

  Hvis man engang har prøvet at sove med tøj og støvler på, så ved man at det var ubehageligt. Sådan føler jeg det er hvis ikke jeg får renset min hud om aftenen, også selv om jeg er træt og udkørt.
  Jeg har den skønne Pai. Jeg købte gennem dig, den er jeg glad for. Ha’ en go’ dag.

  15/09/2015
 • @Dorthe fedt med din mand – god “undskyldning” med søvn ud af øjnene – den vil jeg også bruge “jan det er vigtig at vaske søvn ud af øjnene hver dag – derfor vasker vi så mange klude”

  14/09/2015
 • Dorthe

  Synes jeg fornemmer i min omgangskreds, at der er flere om finder rens om aftenen besværlig. Selv løste jeg problemet for snart 10 år siden: jeg går i bad om aftenen! 🙂 Her kan jeg hygge og gives den gas med alle mine yndlingsprodukter – samtidig med, at jeg ikke skal udsætte mir hår for varm føntørring, da det luftørrer (det er ofte lettere fugtigt, når jeg lægger mig til at sove, men det løser et håndklæde på hovedpuden).

  Så dejligt I er kollegaer, og ikke konkurrenter. Og vildt sjovt, at Heidi er ligeså glad for vaskeklude om morgenen som jeg selv – en vigtig del af min morgenrutine.
  Faktisk kan jeg afsløre, at min mand de sidste par år også har gjort en vaskeklud til en del af hans morgenrutine. Dog er hans formål mere a la “jeg skal lige friskes op og have søvnen ud af øjnene”. 🙂

  14/09/2015
 • Alletiders produkt – love it!:-)

  14/09/2015
 • Louise T

  Micellar Waters er bare geniale! Så meget, at jeg ikke kan have min Nivea 3-i-1 Micellar Cleansing Water for mig selv længere, men derimod må dele den med både mand og teenagesøn, der begge bruger den hver aften inden sengetid 😀
  De er bedre end mig til at få renset af om aftenen, pinligt nok at måtte indrømme 😉

  14/09/2015
 • Uh der ligner jeg nok din søster, får det heller ikke gjort:-( kan bare ikke klare den der fedtede fornemmelse i mit ansigt ( bruger nok det forkerte) men nu skal det være. 🙂

  14/09/2015
 • Birgit A

  Ha ha ha – jeg har lige opdaget, at jeg er citeret i “Superhud” med en posting, hvor jeg indrømmer, at jeg ikke ooorker anden rens om aftenen end renseservietter. Og nu lader det til at din søster har det nogenlunde ligesådan.

  Jeg har det allerede meget bedre, for jeg troede, at jeg var den eneste i verden, som var så doven.

  Nå, i mellemtiden er jeg faktisk kommet på aften-rense-holdet og bruger en rensemousse fra Matas sammen med mine nyindkøbte frotte vaskeklude. Og jeg gør det stort set hver aften! Så du har skam gjort en forskel. Tak for det. Og tak for en aldeles glimrende bog.

  14/09/2015
 • 1000 tak Anette – tak for de smukke ord
  Og med hensyn til rens lyder Karmamejus nye bud på rens virkelig lækker – supertip

  14/09/2015
 • HeLene

  Jeg er meget glad for den fra karameju, men har også brugt den fra Garnier meget. Går i bad om aftenen så jeg bruger dem oftest til at friske op om morgonen, eller travle aftner. Brug en almindelig to fase remover til øjenmakeup, ellers synes jeg de tager både solfilter og holdbar makeup fra huden, især karameju er næsten som en inbygget mist, den måde den forlader huden blød og fugtet. Garniers bruger jeg mist efter og så resten af min hudpleje pyramide…

  14/09/2015
 • CharlotteK

  Det er rigtig godt, at man kan tage denne smutvej nogle gange. Nogle dage kan det nemlig være svært at tage sig sammen til den helt store tur med renseriet…

  14/09/2015
 • Marie Rasmussen

  Jeg bruger Make Up – ikke VILDT meget. Men alligevel syntes jeg at Micellar har svært ved at få make up og snavs ordenligt af om aftenen. Jeg er ikke fan … Men så er det jo godt vi har vaskekluden 🙂

  Anette, jeg håber du har tid til at svare på et spørgsmål. I dine nyeste bog skriver du om frugtsyrer og at Ole H er vild med – og god til det med frugtsyrer. Så logger jeg ind på “Beauty Space Anbefaler” og kan se at du ikke anbefaler nogen af Ole H´s produkter … why? En tilfældighed? Kan du – eller én af dine kyndige læsere anbefale et frugtsyrer produkt fra Ole H?
  På forhånd tak 🙂

  14/09/2015
 • Lene Højgaard -olsen

  Hej Anette,
  Jeg har overvejet at købe Ling Dual moisture emulsion , som der bliver rost så meget alle steder, men har lige googlet indhold. Så at den indeholdt konserveringsmidler Mi, som man jo helst skal undgå, så det var jeg da lidt chokeret over…. Hvad siger du til det?
  Kh. Lene

  14/09/2015
 • @ Anne KL – Hvad vil du gerne arbejde på, og hvilken hudtype har du?

  Stor hilsen Anette

  14/09/2015
 • Anne K L

  Hvis man skal undgå silikone om natten, hvilke cremer anbefaler du så? Evt et budgetvenligt alternativ?

  14/09/2015
 • @ Marina – Dejligt at høre, at Garniers fungerer godt for dig. Den er prismæssigt også god.

  Stor hilsen Anette

  14/09/2015
 • Micellar water holder nemlig 100. Jeg har den fra LOréal/Garnier, og der er næsten ingen undskyldning for ikke at få renset af, når det er så nemt som dette.

  14/09/2015