fbpx

Det er løgn at du ved det

Slut med at tysse de skønhedshistorier ned, som alt for mange tager for gode varer. Lad os begynde med at aflive tre af de mest sejlivede:

Vand er vejen til flot hud med ekstra glød

Nej, siger hudlæge Janne Touborg og forklarer, at vanddrikkeri ikke fugter huden. Opgaven ligger i at få hudens celler til at holde på vandet, hvor udfordringen er hudbarrieren, som – når den er intakt – kan forhindre fugt i at fordampe fra huden. Det betyder selvfølgelig ikke, at du ikke skal drikke vand. Men den direkte forbindelse mellem mere vand og smuk hud er lyv.

Alkohol gør fedtet hud endnu mere fedtet

Alkohol udtørrer huden og er en slem dobbeltagent i hudpleje. På den ene side et perfekt transportmiddel for aktive ingredienser og på en anden side en udtørrende fætter, som dog til dels kan opvejes i selskab med fugtmættende glycerin. Men at alkohol skulle tricke fedtet hud til at sejle i endnu mere fedt, er der, ifølge professor og hudlæge Peter Bjerring, intet videnskabeligt belæg for.

Olie fugtmætter tør hud

Nix. Det kræver hudpleje-ingredienser som hyaluron, glycerin og urea at tilføre fugt til huden. Men. Ud over at være topleverandør af antioxidanter kan olier andre vigtige ting som at holde på vores egen fugt og lappe hudbarrieren. Nogle olier indeholder stearinsyre (som er langt rarere, end det lyder) – bl.a. arganolie – der i den grad er SOS-hjælp for ens skræl, altså igen hudbarrieren. Og hip så lige et ekstra hurra for hybenkerneolie, som i den grad har papirerne i orden, når det gælder hudfornyelse og antirødme-effekt.

SNUP TIPPET: Hvis du vil vide mere om, hvad der er op og ned i junglen af ingredienser, løfter og behandlinger, så har nogen gjort sig kloge på det i den HER.

TRIST, TØR HUD OMKRING ØJNENE? Så snup minimalist-guiden og lidt ekstra lækkerier lige HER.

@Beautyspace på Instagram

13/03/2014
Er du altid dig selv?
17/03/2014
Slut med tossede negle

Kommentarer

 • Dejligt med en beautyblog, der er ærlig.. Tak for det!

  20/03/2014
 • @ Christina – den er kraftigere i virkning.

  @ Daniela – tak for vise ord. Du har ret.

  @ Cecilia – du har helt ret. Det er en dobbeltsidet sag det her.

  Stor hilsen Anette

  18/03/2014
 • christina

  Takker du sgu så dejlig ♥ men hvad er det så den clical version gør ? Og er det rigtigt at man først ser resultat efter 6 mån både med den på resept og bp clinical ? Kram

  17/03/2014
 • Jeg vil også lige gerne kommentere mht vandindtaget og fugt i huden. Nej det går ikke direkte ud i huden,men alt for mange mennesker får ikke drukket nok vand til dagligt (og måske i stedet for kaffe og sodavand). Problemet er at huden fungerer som et vanddepot og hvis ikke man får dækket sit væskebehov, så tærer det fra huden. Se blot på en hud “dagen efter alkoholindtag” hvor væskebalancen er forstyrret. Der kan man se på huden at kroppen lider og er dehydreret. Så nej, jeg er enig i at man ikke kan fugte sin hud mere ved at drikke vand, men husk at man kan få dehydreret krop/hud af at ikke indtage NOK vand (og helst kun rent vand uden sukker og kulsyre og garvesyre og stoffer som dehydrerer kroppen) 🙂

  17/03/2014
 • Cecilia

  Jeg bliver så nødt til at spørge, da det som jeg synes, har givet skøndhedsmæssig mening for mig, i forhold til at drikke vand frem for så meget andet juks, at det hjælper min krop til at rense sig for affaldsstoffer, og DET kan man vel se på sin hud? Jeg har ikke tidligere hørt, at det skulle fugte min hud, men min sundhed går jeg meget op i, hvilket også indbefatter mit vand. Og jeg er sikker på, at både mit føde – og drikkevalg er med til, at jeg kan se stor forskel på min hud i forhold til de fleste andre kvinder, både de yngre og dem på min alder. Og ikke kun genetik. 😉

  17/03/2014
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Christina – Du får fat i den her:

  http://beaute-pacifique.com/Shop/clinical/clinical-super3-booster.aspx

  Måske har din veninde ret mht. Avitsyrecreme. Når jeg har købt en kur (til 350 kr.), så er det via en privat praktiserende hudlæge, som ex. Peter Bjerring i Vejle.

  @ Christina H – Haha, jeg tager fat i den gode Leslie Baumann. Vi vil have vores egen Skandinaviske mulighed.

  Stor hilsen Anette

  17/03/2014
 • christina

  Altså ja kald mig spørge jørgen 😉 skal jo ha det hele med …hvad er nu det for noget med en clinical super3 booster fra bp ….??

  16/03/2014
 • Christina Hansen

  Jo tak. Det ER en god opskrift. Og jeg har fået den af dig. Jeg tænker tit på, hvor heldigt det er for min hud, at jeg lærte din blog at kende. Tænk, hvis jeg ikke havde fået øjnene op for hybenkerneolie? Og så havde jeg skrubbet lystigt videre med korn.
  Jeg kendte hellet ikke testen på Skintypesolutions. Hvorfor er der egentlig ikke en mulighed for at vælge “Europa” eller “Skandinavien” i testen? Jeg valgte “midterrian”!!!! 🙂

  16/03/2014
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Sanne – Du har ret. Jeg synes det var så befriende at møde supermodellen Erin Wasson, som netop sagde ‘jeg kører på det genetiske tog, så længe, jeg kan’.

  @ Susan – Enig i arganolie-fortræffelighederne, og lad så alle facemists og tonics komme på spray!

  @ Louise – Tjek i stedet om din hudbarriere er læk (få det evt. tjekket hos en kosmetolog eller hudlæge).

  @ Tonnya – Den burde være rigtig fin til din hud, men vi er jo individuelle og gør den ikke en forskel ville jeg stoppe.

  @ Gitte – Herligt. Du kan bruge den alle steder, der trænger til lidt ekstra: læber, tørre kinder, hænder, albuer og endda som fodmaske.

  @ Christina – Der er lidt mere at læse om den her: http://www.blissworld.co.uk/skincare/bliss-firm-baby-firm-total-eye-system/

  @ Christina H – lyder som en perfekt opskrift, du har fundet. Og herligt, at alt kom frem.

  @ Lise – Tak for dine ord!

  @ Birgitte B – Jeg får vandflasken med til skrivebordet om mandagen, husker den så igen tirsdag ved frokosttid, og glemmer den helt onsdag. SKAL også erstatte kaffen med mere vand.

  @ Tina – Ja, der nok lidt ammestuehalløj over de vandrehistorier.

  Stor hilsen Anette

  16/03/2014
 • Tina Irene Povlsen

  Super flot og kortfattet aflivning af skønhedens ammestuehistorier. Væske er livsnødvendig, det kan vi sagtens slå fast, men som hudforskønner er den ikke alene det bærende element. … … Og hurra for olier som kan nogle ting, men som i sin form ej heller alene er det bærende element. 🙂

  16/03/2014
 • Enig med @Sanne om de der topmodeller. Indrøm nu bare at I har pisse-gode gener og så er den ikke så meget længere 😉
  Men derfor skal jeg stadig i gang med at drikke mere vand (og ikke så meget sodavand, kaffe og dansk vand) – især på job 🙂

  15/03/2014
 • Lise

  TAK for den aflivning Anette.Vi ved det, man skal spise sit vand og drikke, når man er tørstig. Ingen grund til at gå rundt med en flaske vand altid.Og enig også i de andre aflivninger. Og I alles gode ønsker for weekenden!

  15/03/2014
 • Christina Hansen

  Nyheden om vandet er klart den bedste for mig. Godt nok har den søde BP konsulent, der jævnligt ultralydsscanner min hud på apoteket, forklaret det samme: man kan bælle nok så meget vand og stadig have tør hud. Og have fin fugtet hud, selv om man ikke drikker specielt meget. Alligevel rart at få det bekræftet af en hudlæge.
  Hurra for hybenkerneolie, som netop holder på fugten. Jeg er blevet seriøst afhængig, for min hud elsker den. Især med fugtserum eller Ole H Truth serum under. Jeg er oså begyndt at bruge den om aftenen under BP super 3. PERFEKT! ♥♡♥

  15/03/2014
 • Christina Hansen

  Kære Anette
  Jeg kan slet ikke få armene ned efter at have modtaget min pakke med Skyn-lækkerier.
  Og som om det ikke er rigeligt, er der gaveregn fra øverste hylde. Jeg har haft knastørre læber hele ugen og intet har hjulpet, før idag. Jeg skal aldrig mere på jagt efter verdens bedste lipbalm, for jeg sidder med et kært eksemplar lige her. Balance Me Stellar face balm er et lille vidunder og jeg glæder mig til at afprøve alle dens muligheder.
  Om lidt skal min nye facemist og håndcreme tages i brug og mandag morgen skal de mirakel-eyepatches endelig på. Så kan jeg se top frisk ud, når jeg hopper med på bryn-bølgen og får lavet en “browsignature” hos browWow om eftermiddagen.
  Og den behandling er nøje planlagt og tilrettelagt. Vil jo gerne tage mig lidt godt ud, når E. Ardens damer skal nusse om mig om tirsdagen. Jo jo, gevinsterne vil skam ingen ende tage. Vi bliver alt for forkælede, kære Anette.
  Mange tusinde tak
  og dejlig weekend til dig. ♥♡♥

  14/03/2014
 • christina

  Halløj i det nye elle magasin skriver du om en crem fra bliss oxygen glow …ku du evt fortælle lidt mere om den crem og hvad den gør ? Fik en prøve på den i dag og den ser virkelig lækker ud man får helt lyst til at spise den 😉 dufter og ser ud som jordbær muss …og syntes der er små klumper i den ???? Kram fra fyn ♥

  14/03/2014
 • Gitte

  Ja det gælder om at finde frem til de produkter der virkelig virker, og her er det godt at have dig som guide Anette – har lige modtaget den dejlige pakke med Skyn produkter, uhh dejlig start på weekenden. Jeg har straks taget et sæt eye pads i brug, og hold da op hvor er de skønne og hvor bliver huden dog glat bagefter! I denne pakke var der minsandten også et par små ekstra gaver med fra Balance Me – et spørgsmål: den lille Face Balm, hvordan bruger jeg den?
  Fredagsknus
  Gitte

  14/03/2014
 • Tonnya

  Når Du nu siger olie:
  Jeg købte Ole Henriksens Black Current perfection complexion oil til min tørre røde hud pga de gode ingredienser. Jeg havde dog ikke observeret at der var tea tree oil i og det virker meget hårdt på den røde del af min hud.
  Kan tea tree oil genere rødme ?
  Ser er at der masser af roser til denne olie fra mennesker med rødmende hud 🙂

  14/03/2014
 • Louise

  SÅ kan jeg bedre forstå, at det ikke rigtig hjælper noget på min tørre og dehydrerede hud at tylle alt det vand. Hm. 🙂

  14/03/2014
 • Susan

  Alkohol kan irritere huden, men en medvirkende årsag til udtørringen kan være at man bruger den (skintonic) på vatrondel – og dermed tørrer alle fedtstoffer godt og grundigt af… Men som i så mange andre tilfælde, lidt alkohol er godt, lidt for meget er ikk’ så godt 😀 (Fredagsbemærkning…)
  Men ja, hurraaaaa for olier! Arganolien har også en anti-inflammatorisk effekt og virker beroligende på irriteret hud, såvel sart som uren. God weekend til alle derude 🙂

  14/03/2014
 • Nr. 1, hurra. Jeg så TRÆT af topmodeller, som altid siger at deres trick er at drikke meget vand. Det er måske for at holde sulten for døren, haha (dårlig joke, veddetgodt). Rigtig go ‘weekend, smukke. 🙂

  14/03/2014