Beautyspace om Hudpleje til mænd

Dét ingen siger højt om hudpleje til mænd

“Mænd kan have en tendens til at være en anelse mere fedtede i huden, ligesom de har en smule mere af hudens byggesten, kollagen. Ingen af delene hverken retfærdiggør eller gør det oplagt at vælge kønsspecifikke hudplejeprodukter.”

Sådan lød det fra hudlæge Flemming Andersen forud for udsendelsen i går. Og senere akkompagneret af Amazing Spaces dygtige træningschef, kosmetiker Nadia Helena Hellemann i den livlige kommentartråd på IG: ”Herrehud er lige så forskellig som kvindehud, men mænd ender tit uspecifikt med ingredienskedelige såkaldte herreserier.”

På samme måde som vi, på tværs af kønsidentitet, har brug for alt fra tandpasta til broccoli, så har alle med hud også brug for alt fra deodoranter til solbeskyttelse. Den ene ting, det er godt at være bevidst om, er hvordan din hud er. Hvad den har godt af. Og her er det langt fra tilfældet, at du deler hudbehov med jævnaldrende kønsfæller.

Og netop derfor giver det meget lidt mening, når for eksempel matas.dk og magasin.dk inddeler efter kategorier som hudpleje, duft, sol, makeup og … mænd!

Matas svarede i går på, hvorfor de fortsat kønsspecificerer hudpleje og duft:

Jeg vil gerne udfordre den præmis. Især når nogen i en længeventet brydningstid som nu ligefrem baserer noget på ”talrige årtiers erfaring.”

For hvad kom først. Hønen eller ægget? Hvad nu hvis der går mange rundt derude og ikke føler sig sete eller imødekommet. Man kan måske endda spørge sig selv, om det er butikkernes indretning (fysisk som online), den er gal med. Om det er den, der rent faktisk understøtter den adfærd, som Matas taler om. En adfærd som butikkerne så forstærker ved at konstatere, at når de indretter butikken efter to (i deres øjne meget forskellige) køn, så har de to køn (sjovt nok) også forskellig adfærd.

Undersøgelser viser, at mænd bevæger sig væk fra den 3-i-1 løsningskasse, vi længe har presset dem ned i. Mænd er næppe nogen entydig størrelse hudplejemæssigt, og jeg var så heldig at have selskab af en af dem i går, nemlig Beautyspace-læser Andreas Schwartz. En af hans glimrende og ret sjove pointer finder du på Instagram.

3 INGREDIENSER, VI VED VIRKER (også selvom de hverken er i stand til at afkode kønsidentitet eller alder):

 • Tromborgs Enzyme Peeling Facial Mask indeholder (selvsagt) enzymer, der er fabelagtige, hvis du vil have friskere hud hurtigt. Enzymer, som i hudpleje typisk kommer fra enten ananas, papaya eller kiwi, som i tilfældet her, virker ved at vriste huden fri for sløve hudceller.
 • Paula’s Choice BHA 1 % er en mild antiinflammatorisk salicylsyre, som stammer fra pilebark. Kaster glød af sig og kan rense/eksfoliere ned i porerne, så de syner mindre. Især oplagt for dig, der hudmæssigt både er sart og til den fedtede side.
 • Biotherms Blue Retinol Serum indeholder multitaskende A-vitamin, som både gør hudens kollagenproduktion godt og samtidig virker velopdragende: Tør hud bliver mindre tør, fedtet hud mindre fedtet. Men go slow, hvis du er ny på A-vit.

MERE SERIØST BEDRE HUD finder du i ord og på tube her

@beautyspace på INSTAGRAM

01/09/2022
Her er, hvad du skal dufte af til efteråret
Og få adressen på manden, ingen fortryder at besøge. Han er nemlig indbegrebet af...
08/09/2022
Tjek, om du overgør din morgen- og aften-rutine
Kend den enkle 1-4 regel, hvis du vil være sikker på ikke at gøre...

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for gode kommentarer og ord. Jeg er tilbage med respons i dag eller i morgen, torsdag.

  07/09/2022
 • Pernille S

  Min mand er meget konservativ når det kommer til hudpleje. Køber konsekvent Matas egen bodylotion. Den bruges så til ansigt og krop. Har omsider fået ham til at bruge solcreme, men den bare isse flashes stadig i middagssolen, med det resultat, at han nu er henvist til hudlæge med aktinisk keratose. Forhåbentlig er det en læring om at holde solpause midt på dagen, og bruge kasket.
  Selv har jeg -af gammel solskade – fået fjernet adskillige “pletter”. Har lyst til at fortælle dig en succes historie, Anette. Fik for et halvt år siden pludselig en gevækst i tindingens hårgrænse. Lægen henviste til hudlæge. Så smurte jeg konsekvent dagligt med dobbeltlag Avitamincreme (din!), og nu er det pist forsvundet, og hudlægen er aflyst!!!
  I den morsomme ende, kan jeg fortælle en “skulle være gået til Louis Nielsen historie” I een af dine månedspakker var en flaske selvbrunerdråber fra Pestle &More. I min daglige rutine har jeg brugt to dråber af denne i troen på at det var almindelig serum. Kunne ikke forstå hvordan jeg kunne blive så brun i den øverste del af ansigtet, når jeg bare hat og solbriller! Iøvrigt giver dråberne en rigtig pæn og naturlig glød 🙂

  06/09/2022
 • Trine L

  Jeg har ofte tænkt at det er tåbeligt at indrette et lille hjørne i Matas (eller hvor man nu handler hudpleje) til mænd. For mig svarer det lidt til børnetøjs afdelingen i H&M, legehjørnet ved lægen etc.

  I takt med mine tiltagende hudpleje-nørderier, har manden min også vakt interesse for emnet.

  For en måneds tid siden var vi på strøgtur og kom forbi Matas (jeg har ikke som sådan noget i mod Matas, nu var det tilfældigvis bare lige den vi har i byen). Straks vi kom ind gik han målrettet mod herre-hjørnet. Der fandt han ikke hvad han søgte så jeg slæbte ham med rundt i den resterende butik og delte ud af alle de gode guldkorn jeg har har lånt fra kloge mennesker (blandet Anette ).
  Han er meget bevidst om, at der er langt flere muligheder for at handle hudpleje hvis man ser bort fra forhandleres eller producenten køns-inddeling og det irriterer ham.
  Han er skeptisk overfor at købe produkter der markedsføres til kvinder – eller bare placeres af butikken i “kvinde”-afdelingen, for han ønsker ikke noget der dagen igennem giver en for feminin duft.

  Efter at have set dine stories på Instagram, Anette, snakkede vi lidt om det. Han fortalte at han tit havde kigget på Clarins Re-Move serie, men på producentens hjemmeside markedsføres det også til kvinder. Det afholder ham fra at købe det – for han vil selvfølgelig ikke bruge hundredevis af kroner på hudpleje hvis der så er en overskyggende og feminin duft. Hvilket faktisk ville være netop mit forbehold, hvis jeg skulle købe hudpleje til mig selv fra herre afdelingen.

  Heldigvis deler jeg gerne produkter så han får et bedre indblik i duft og effekt uden selv at skulle kaste penge efter det, men vi er helt enige i, at der er en udfordring med opdelingen i mænd og kvinder.

  06/09/2022
 • Anne Mette

  Hej Annette
  Allerførst tak for en skøn beauty boksdet er virkelig lækre sager du har puttet i den.
  Og så luge et spørgsmål:
  Jeg vil gerne igang med at bruge Bioeffects produkter. Vil du anbefale efg-serum eller efg-essence under min A-vitamin creme?
  De bedste hilsner fra Anne Mette

  06/09/2022
 • Gerd Hjorth-Moritzsen

  Jeg har ofte købt herredufte, fordi de dufter dejligt anderledes og holder duften utroligt længe. Jeg er nu ikke så sikker på, at herrerne vil synes det samme om dameduftene, men det er jo ikke til at ide. Jeg har bare ingen eksempler på det.

  06/09/2022
 • RL

  Helt off topic; jeg er netop startet på isotretinoin (a-vitaminsyre) – får lavdosis. Kan man bruge a-vitamin creme (fx din creme) selvom man er på den kur?

  Eller bliver det for meget a-vitamin både at få a-vitamin “indefra” og “udefra”? Tænker bare effekten af a-vitamin (ift rynker, pigmenter mv) vel kun opnås med creme og ikke er noget kuren arbejder på, selvom der er a-vitaminsyre i så på den måde vil det være rart at kunne bruge creme samtidig. Har dog hørt en bivirkning ved kuren kan være tør hud og hvis det bliver tilfældet for mig så er en a-vitamincreme måske for voldsom at bruge samtidig?

  06/09/2022
 • Nanna Rosing Romanowski

  Jeg synes man skulle prøve at indrette butikkerne og webshop, uden mande kategorien. Åbne verden for mænd, så det også føler det legalt at gå i hudpleje afdelingen. Også glemme det med at skelne til mande hud og kvinde hud. Herhjemme får manden også nogle af mine produkter, resultaterne er ofte bedre, end produkterne specifik til mænd.

  06/09/2022