Døm selv

Engang var negle en minitendens, hvor Chanel løb med al opmærksomheden, når der kom nye farver. It-farver blev de døbt hurtigere, end nogen nåede at tage stilling til noget som helst. Der er stadig hype omkring Chanels farvefornemmelser – men nu i konkurrerende selskab. Selskab, der for længst har begravet læbestiftindekset, hvor pressede budgetter gennem tiderne har vist sig at sende forbruget af læbestift på himmelflugt. Fordi det pludselig bliver den lille luksus, der prioriteres. Nu (trend)jokes der med, at læbestiften er på vej til at blive den nye neglelak. Tilbage til Chanel, som i årevis har haft übermakeupartisten Peter Philips på lønningslisten. Mange tilskrev laksuccesen hans fornemmelse for farver. Nu er Philips rykket et par gader væk. Til ærkerivalen Dior. Så døm du, om lakken stadig holder. Hvis du læser med på Beautyspace, er du ikke i tvivl om min favorit blandt de nye lakker, som er på disk fra januar 2015.

SNUP TIPPET: Ikke for at ridse i lakken. Men. Neglelak er et valg – ét, jeg ikke selv vil undvære. I den amerikanske bog ’No More Dirty Looks’ (læs den) langer forfatterne Siobhan O’Connor og Alexandra Spunt ud efter lak. For som de siger, kan vi godt tro om, hvis vi tror, at negle bare er døde, forhornede og upåvirkelige celler. Neglene sidder fast på særdeles levende hud, og man behøver bare en tur i svømmehallen for at konstatere, at negle bliver bløde i vand og reelt er i stand til at absorbere op til 25 procent af deres egen vægt. Selvom de tre værste indholdsstoffer mere eller mindre er fjernet fra neglelak, så tro på, at lak er lak. Alene duften burde ikke lade nogen være i tvivl. Alternativet er vandbaserede varianter, som ingen vil gå med, fordi de holder i to timer.

NB: Mit bedste holdbarhedstip er at toppe din lak – uanset mærke – med denne her, som også virker på konkurrenterne.

20/11/2014
Foredragsfest og et yndlingsstop
24/11/2014
Breaking news

Kommentarer

 • Susan

  Tror da også lige der er dømt 641 … En anden overlak der også holder godt er Essie Good To Go 🙂

  24/11/2014
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for jeres dejlige ord, kommentarer og tips (og HERLIGT @fru Striib med sølvet – det er et lykkearmbånd fra min datter). Konkrete svar:

  @ Anita – Uhhh, det er et bredt spørgsmål. Må jeg anbefale, at du anskaffe dig min bog og evt. tager ingredienstesten på skintypesolutions.com

  @ Viola – Kbh. bliver 22/1 ;o) Mht. pHformula, så kan du rense billigere og bruge en creme, der er billigere og så evt. priotere serummet. Skæv fx. til Nilens Jord, som har fine muligheder.

  Stor hilsen Anette

  24/11/2014
 • Kiss Jacob

  Flotte farver, virkelig skønne. Tak for tippet 🙂

  23/11/2014
 • Anette Ninon

  Jeg bruger Chanel nr.559 Frenzy, den er smuk. Men jeg læste at Hertuginde Kate brugte So Laque nr.28 Rose lounge, så den købte jeg sidst jeg var i Frankrig, den er jeg virkelig begejstret for og så tørrer den hurtigt.

  23/11/2014
 • Inge

  Går personligt laaaangt uden om neglelak. Det føles som at komme små spændetrøjer på neglene og fingerspidserne – og så bliver mine negle noget så skrøbelige af det bagefter. Så jeg springer over der… God søndag herfra 🙂

  23/11/2014
 • Anita

  Chanel er toppen! Må man spørge om noget andet her i tråden? Bruger LaP Prairie antiaging natcreme, tit også om dagen, evt Shiseidos Bioperformance, altså fede creme. Findes der gode alternativer til La Praries meget dyre cremer,
  hvis man som jeg er +50 med tør skandinavisk hud, og gerne vil have masser af fedt på huden. Har ikke kunnet fine noget der gerne er lidt billigere der giver det samme..Tak for evt svar 😉

  22/11/2014
 • Fru Striib

  Mht til topcoat vinder Sally Hansen over CND herhjemme hos mig. Bruger den også oven på alle mærker. Kan godt føle CND’s ligesom opløser lakken lidt når den lægges på, syntes også den virker lidt tynd i det. Sally Hansens Diamant et eller andet er så lækker at lægge på. Lidt federe i konsistensen og efterlader dig med en lidt tykkere geleagtig overflade. Det kan jeg godt lide.

  Rigtig god weekend og hvor var det skønt at de dig i tirsdags. Er blevet inspireret at dit armbånd og har fundet mit sølv frem igen

  22/11/2014
 • Er der noget bedre end billig luksus. Elsker neglelak i alle farver.

  Men læbestift, den skal jeg nok lige tygge lidt på. Var ung i starten af 90’erne, og der fik den ikke for lidt med knald røde læber.

  21/11/2014
 • Hej Anette. Jeg har ikke rigtig forstand på ingredienser i skønhedsprodukter og jeg ved at du har en rigtig stor viden, så jeg håber at du har lyst til at give dig tid til at svare på mine spørgsmål.

  I foråret begyndte med at få behandlinger hos en kosmetolog der laver pHformula behandlinger og derfor gerne vil have at jeg skal bruge pHformulas produkter. Jeg er rigtig glad for de behandlinger jeg får og brugte i starten de produkter jeg havde stående hjemme på badeværelseshylden. Men for et par måneder siden tænkte jeg at jeg lige ville prøve pHformulas produkter som kosmetologen anbefalde mig. Det var; E.X. F. O. cleanse, C.R. active formula serum (som jeg har set på bloggen at du også bruger) og P.O.S.T. recovery cream. Jeg synes at det er nogle gode produkter, men fordi jeg er studerende og på SU, så er produkterne bare lidt over mit budget og derfor vil jeg gerne høre din mening om du synes at jeg bare må prioritere lidt anderledes og bruge penge på disse tre produkter eller om der er nogle af dem eller alle sammen som jeg kan skifte ud, med lidt billigere alternativer?

  Håber på at du har nogle gode råd til mig, jeg har din bog derhjemme og følger med på din blog dagligt, men nogle gange synes jeg godt nok at hudpleje kan være noget af en jungle at finde rundt i. Håber at det snart bliver Københavnernes tur til at have mulighed for at komme til foredrag med dig 🙂

  21/11/2014
 • Karoline Lundberg

  Jeg elsker Chanels flotte og fantastiske farver!
  Men Gud hvor synes jeg bare, at holdbarheden er kritisabel, særligt ift. Prisen! Øv :/

  //k

  21/11/2014
 • Tanya

  Mine negle er kun blevet værre over det seneste års tid. Hvem skal man mon gå til for at få tjekket om det er en mangeltilstand eller noget? De flager konstant, er rillede på både langs og tværs, og knækker igen og igen – og neglelak lader kun til at gøre det værre 🙁

  21/11/2014
 • Ann

  Du MÅ prøve Dior GELCOAT!
  Mest holdbare og blanke jeg nogensinde har prøvet. Efter to uger på tærene var det kun udvoksningen der fik mig til at skifte lakken!
  🙂

  21/11/2014
 • Marie Rasmussen

  Jeg var heller ikke et eneste sekund i tvivl om hvilken en der var din favorit Anette 🙂
  Ud af de tre ovenstående lakker, er min favorit den grønne – den kommer dog aldrig nogen sinde til at finde vej til mig. Men noget kan sagtens være smukt og lækkert uden, at være noget jeg bare MÅ eje. Man er vel ved at blive voksen og følsom 🙂

  21/11/2014
 • Dorthe

  So true, Anette. Negle er ikke bare negle og lak gør dem bestemt festligere.
  Helt enig, forstår slet ikke dem som gør sig umage for at lægge lak på og så ikke bruge en god basecoat inden, og topcoat efterfølgene – begge et must i min optik.
  Glædelig fredag, og tak for lak-input.

  21/11/2014
 • Der finds så mange flotte lakker og det er jo det øje, som ser, der bestemmer hvilken farve er flottest.
  Hvad angår selve lakeringen er det hip som hap, hvilken lak man bruger. Det vigtigste er en god under- og overlak og så hærdning i LED ovn eller lignende:-)Holdbarheden af lakeringen afhænger udelukkende af slutlakering og hærdning!

  21/11/2014
 • lovisen

  Falder ikke på halen over dem, men de to til højre er nu ret så fine. . Jeg er bange for at min hånd vil se død ud med den grønne på neglene. Nu har jeg desværre også nogle blege gammelkone hænder.
  God weekend ☺

  21/11/2014
 • Sara

  Jeg synes ikke at Chanel (ikke endnu i hvert fald) har tabt noget ved at miste Peter Phillips. Forårkollektionen ser vidunderlig ud,og jeg skal uden tvivl have alle 3.

  Og med hensyn til overlakken, jeg kunne ikke være mere enig!!

  21/11/2014
 • @ Lene – Den er nemlig SÅ fin, men må så vente til næste års jule-outfits.

  Stor hilsen Anette

  21/11/2014
 • Lene Jespersen

  Kære Anette. Jeg vidste med det samme, at du er til lak nr. 641 🙂
  Syntes den har en utrolig smuk farve og glød, den vil passe perfekt til alt mit julefrokost-dress :-)de 2 andre lakker er ´for kolde til mig i farverne. Rigtig god weekend til dig Anette..

  21/11/2014
 • @ Sanne – Sådan har jeg det ikke. Er helt og aldeles vild med NR. 641. Også god weekend til dig. Stor hilsen Anette

  21/11/2014
 • Jeg er ikke imponeret over de tre nye farver, synes de ligner noget vi har set masser af gange før. Rigtig go’ weekend, smukke. 🙂

  21/11/2014

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.