Drabelig afsked

fedtergodt-copy

Hey, kravler de levende rundt under huden?, vil 11-årige Christoffer vide om de sortprikkede bæster, der har plantet sig på hans næse. Ikke helt samme spørgsmål sendte Charlotte og Pernille. De ville bare have dem væk. Hudormene. Fordi de også havde fundet vej til næserne på deres purunge døtre. Heldigvis er det let og uden klemmeri at blive alene om sin næse igen. Hjælpen hedder Dorte Hein (klog, klog huddame) og jeg (det vil sige Christoffer) har afprøvet hendes lavpraktiske tip med succes:

Invester i Stellar Balm fra Balance Me eller Rens Mayday Rescue Balm. Der skal nemlig en fed, fed plantesmøre til at blødgøre huden, så hudormene vender vrangen ud på sig selv og forsvinder. Der vil gå nogle uger, men det skal gå langsomt, da huden selv presser hudormen (= talgproppen) op til overfladen og lukker porer igen.

SNUP TIPPET: Natten er god til cremedrab, for det kan være ufedt at skinne kraftigt på næsen. Begge forslag er nemlig to ultrafede salver uden vandindhold. Stellar Balm finder du her og Mayday her. Begge er i øvrigt formidable kuldecremer til forfrosne kinder.

Er du overrasket? Troede du på sprittede løsninger eller noget helt andet?

05/01/2011
Hvis du satser på mere end én fest i 2011
07/01/2011
Ole på nul-komma-dut

Kommentarer

 • Tak for alle kommentarer!
  @Mille – jeg ville overveje Kiehl’s Ultra Facial Cream, som netop er en kendt Grønlands-ekspeditionscreme.
  @Mathilde – det er superfint som du tipper herinde. Clean Start findes på dermalogica.dk, som du skriver.
  @Kathrine – som hovedregel kan alle mærker bruges sammen på kryds og tværs. Dog skal du være opmærksom på frugtsyrer, som kan have indbyrdes udfordringer. Hvis du får eksem, skal du stoppe/holde pause. Mht nye mærker, så tjek skintypsolutions.com (det tager tid, men du bliver meget klogere).
  @Helene – umiddelbart ser jeg ikke parfume i Dorte Heins to forslag, men jeg ved ikke, hvad det præcis er, du ønsker at undgå, for i alle planteolierne er der jo også ‘naturlig duftstoffer’. Mht. uren hud er det generelt en god idé at undgå mineralske olier som vaseline.
  @Sanna – Du er nødt til at studere ingredienslisten på Lipoderm. Til formålet her er det bedst at gå uden om mineralske olier og holde sig til planteriget.

  Mht. billigere alternativer, så er der mange muligheder. Ex. indeholder Stellar Balm primært shea smør, mangosmør, kokosolie og jojobaolie, og der findes adskillige salver derude med den cocktail. Disse to er blot Dorte Heins varmeste anbefalinger. Hudlæge dr. Baumann anbefaler også at ‘moisturize’ uren hud væk (ikke svær akne dog), da det handler om at holde huden blød. Blot er det vigtigt at undgå de mineralske olier i den sammenhæng (de er dog gode til andre ting).
  kh
  Anette

  09/01/2011
 • Mille

  Findes der ikke et billigere alternativ? Det ville ellers være skønt at slippe af med de bæster på næsen.

  Kan du evt anbefale en dagcreme, som ikke indeholder vand? Jeg skal snart et smut til Grønland, og er lidt bekymret for, hvad min sarte hud siger til det tørre og kolde vejr. Bliver de cremer du anbefaler her ikke for fede?

  08/01/2011
 • Matilde

  Til Dorte, der beder om et produkt til teenagebørnene. Jeg er selv teenager, der pga. svømning har døjet (bemærk førnutid) med tør hud og deraf følgende urenheder. ‘Har døjet’ fordi jeg for lidt over et halvt år siden blev gjort opmærksom på Dermalogicas serie ‘CleanStart’ til ung hud. Den er ikke særlig skrap, for, som man kan læse på deres hjemmeside, ønsker serien i stedet at balancere huden – hvilket helt tydeligt har hjulpet hos mig. Er ikke sikker på, hvor meget man må skrive i et kommentarfelt, men vil i hvert fald anbefale, at man kigger på deres (ret informative) hjemmeside. Priserne ligger på 125-150 kr.

  Kh

  Matilde

  08/01/2011
 • Kathrine

  Tusind tak for tippet – syntes jeg har prøvet alt!!! kan cremen bruges sammen med Decleor? Jeg er skiftet til mærket for ca. 6 mdr siden og syntes det er vildt lækkert.. Jeg har dog fået lidt eksem på huden over læben efter jeg fødte for 3 mdr siden – har du hørt om det før?

  Overvejer nemlig om det er pga mit produktskifte… Kan du anbefale et andet mærke? Jeg har aldrig haft eksem før?!

  Pft

  Mvh
  Kathrine

  08/01/2011
 • Hej Anette!

  Jeg er nysgerrig! Hvilken creme skal man bruge hvis parfume er no-go? Skal det være naturligt fedt? Eller er vaseline (eks.) lige så godt?

  Knus

  08/01/2011
 • Ja jeg er overrasket. Men intet, jeg nogensinde har prøvet, så jeg er da parat til at gø i den modsatte retning. Tak for tippet!

  Kh Rikke

  07/01/2011
 • pernille andersen

  Wow tusind tak for hurtigt svar, cremen er bestilt og datteren er klar!!

  Og hvor er det dejligt at du tager emnet seriøst, jeg var lidt nervøs for om jeg ville få at vide, at jeg var for tidligt ude, al for ung hud at begynde at “behandle på” osv.

  De bedste hilsner til dig Anette
  / Pernille

  06/01/2011
 • Nu er jeg jo en af fattigrøvene, der læser denne fantastiske blog, både fordi jeg drømmer om de fantastiske produkter du præsenterer, og fordi, man aldrig går glip af gode råd, ved at følge med her! 😉

  Derfor er jeg lige nødt til at høre – nu nævner du to lækre produkter! Men det er jo fede cremer der er oliebaseret og ikke vandbaseret ikk? Vil det sige, at min søns Lipoderm fra apoteket kan have samme virkning på mine problemområder? Eller skal det være speciel creme man bruger?

  Kh Sanna

  06/01/2011
 • Stine

  Hej Anette. Har længe gået og tænkt på hvordan jeg skulle få de hudorme på næsen væk, også ser man dit fantastiske tip. Har straks været inde efter en Stellar Balm på nettet – glæder mig meget til at prøve noget andet end det klemmeri foran spejlet 😉

  06/01/2011
 • Pia

  Ja det kommer bag på mig – men jeg tror på det når du siger det! 🙂

  06/01/2011
 • Birgitte

  Uha det skulle jeg da lige ha’ vidst for 20 år siden. Har hældt litervis af skin tonic i hovedet!

  06/01/2011
 • Faldt lige over Stellar Balm http://ezzence.dk/balance-me-stellar-beauty-balm-50-ml.html på tilbud lidt billigere ;D

  Håber det er ok Anette? 🙂 Ellers sletter du bare beskeden 🙂

  06/01/2011
 • Balance Me Stellar Beauty Balm er virkelig god – til mange ting! Også bekæmpelse af hudorme

  Jeg kan varmt anbefale at bruge den om aftenen. Vake hænderne grundigt, rense ansigtet og så ellers bruge en god mængde af den fede balm som masseres godt ind i ansigtet. Brug gerne 10-15 minutter på bare at massere blidt i cirkulerende bevægelser, tilføj gerne mere balm og lad det sidde natten over.
  Huden bliver babyblød, virkelig velnæret og er dagen efter ikke spor fedtet.

  06/01/2011
 • Susan

  Sammen med hudorme hører som regel også irriteret og betændt hud. Det kan her anbefales til natlig brug at duppe/smøre områderne med Weledas Calendula Zink Cream, der virker lindrende, betændelseshæmmende og ophelende. Ja – zinken gør at den er ret hvid, men det er – of course – i begrænsede mængder den skal på. Men effektiv og drøj – dét er den! Også til smårifter, skoldkopper mv mv.

  06/01/2011
 • @Annemarie – og hvilken herlig mand den gode dr. Murad er. Er i gang med hans nye bog ;o)
  @Susanne – ja, det er virkelig en omvendt verden.
  @Lotte B – er vild med dine tips. 1000 tak fordi du deler.
  @Heidi…en søn på 13?! DU var omtrent 13 sidst jeg så dig (sådan i runde tal).
  kh Anette

  06/01/2011
 • Kan kun tilføje at Murad også har fantastiske produkter mod uren hud/akne. Også til dem over 30, hvor der ydermere er akne produkter med anti-aging effekt. Win Win 🙂

  06/01/2011
 • Heidi

  Skønt tip!!!
  Vil straks kaste min 13 årig søn ud i et lille forsøg, da hans næse ligner et sort blomkål ;o)

  06/01/2011
 • Dorte

  Hej.

  Det lyder for godt til at være sandt.

  Jeg døjer selv med lidt urenheder i ny og næ, men jeg har 3 teenagerbørn, som kæmper med både de sorte djævler og de noget større af slagsen. Det kunne være dejligt at få noget effektivt til dem i stedet for alt det skrappe som både lægeordingeret og Proaktiv købt på TV shop – som heller ikke virker.

  Vi er alle klar til at teste – så sig endelig til eller kom gerne med løsningsforslag til vores problemhud.

  På forhånd stor tak.

  Dorte

  06/01/2011
 • Charlotte

  Hej Anette,
  Tusind tak for tippet. Jeg vil fluks give mig i kast med en af cremerne, og melde tilbage om nogle uger, når det har fået tid til at virke. Jeg tror Amalie bliver glad:-)
  KH Charlotte

  06/01/2011
 • susanne

  Ja selvom man ikke er teenager mere kan man jo stadig få nogle af de små sorte:) men jeg kan simpelthen ikke forstå at man skal have mere fedt på. Jeg er jo allerede fed 🙂

  06/01/2011
 • Lotte

  Du har så ret Anette, Dorte Hein er en meget klog huddame:o) hun er og bliver den bedste kosmetolog ever… jeg har netop lige været hos hende til en ansigstbehandling = 2 timer i himlen og er i fuld gang med mit nye nytårs fortsæt – husk Stellar Balm HVER aften:o)

  06/01/2011
 • Uha – dengang (way back when…) brugte jeg Clearsil (- og det findes stadig kan jeg se…gisp!) og skintonic med alkohol. Ja.

  Men – ja – vi bliver alle klogere. Hvis jeg har problemer med uren hud, så tyer jeg også til fugten. Faktisk har jeg ret gode erfaringer med babycreme. Det var i tidernes morgen en nødløsning, men det viste sig at fed babycreme var en ret god natcreme med god fugt (- og billig, I might add). Ikke at jeg bruger den hver dag (der er jo ingen aktive stoffer i), men det er en god “backup fugter”

  06/01/2011
 • Anette Kristine Poulsen

  @Lisbeth P – du skal ‘bade’ næsen i den fede smøre, dvs. et lidt kraftigere lag end ellers.
  @Hulem – ak ja de sved de sprittede sager. Og hjalp jo ikke.
  @Anneline…jeg lover dig at du ikke får fedtet hud af fede cremer.
  @Mette b – nej, løsningen gælder ikke for svær akne. Jeg forsøger lige at få Dorte H til at lægge en kommentar herinde.
  @Karin – klemmeri af en dygtig kosmetolog kan være ok, men jeg synes jo ikke det er noget en 11-årig skal udsættes for.
  kh Anette

  06/01/2011
 • 10000 tak for tippet Anette – det vil jeg virkelig afprøve på min tabu-næse (man snakker ligesom ikke så meget om hudorme efter man har rundet de 30)

  06/01/2011
 • Lisbeth P

  Det lyder helt forkert i forhold til, hvad man ellers før er blevet belært om.

  Hvor meget af den enkelte creme, skal man smøre på? Som normalt i forbindelse med at bruge fugtighedscreme?

  Jeg bytter gerne hudorme ud med en skinnende næse. Den kan man i det mindste fikse med lidt pudder. 🙂

  06/01/2011
 • Sikke et dejligt tip! Her i huset nærmer vi os også den tid, hvor hudproblemer ikke kun handler om mor’ens rynker men også småbumser og sorte djævle.

  Og ældre er jeg ikke, end jeg kan huske, hvad jeg har haft af sprittende og udtørrende arsenaler for at komme dem til livs. Jeg går gerne foran og hjælper min datter med de ‘fede’ løsninger..

  06/01/2011
 • Det kan man da kalde en “myth buster” af rang.
  Og huden bliver ikke fedtet af al den creme – altså ud over om natten, hvor cremen virker?
  For det er jo ikke rart at være ormefri, men så skinne som en julestjerne …

  06/01/2011
 • Ja meget. Har selv benyttet mig af klemmeri, og det samme har de kosmotologer jeg har besøgt! Tænk at vi kan slippe af med rudolphs røde-tud-look efter 2 timer i himmelen… KH Karin

  06/01/2011
 • Ja, det var da den helt omvendte verden i forhold til hvad man ellers læser og hvad jeg prøvede før i tiden.

  Måske et par af de unge her vil være forsøgskaniner?

  Virker det også på den akne, mange unge døjer med?
  Én af mine er i medicinsk behandling, som udtørrer huden meget og som ikke ser ud til at afhjælpe problemet synderligt.

  Klem fra
  mette

  06/01/2011