Drop dem

Hvornår har du sidst givet din badeværelseshylde et nutidstjek? Der er skønhedsprodukter, som bør ryge samme vej som kassettebånd, Kodakfilm og solarierør, og måske kan du komme på endnu flere bud.

Boblebad hører en anden tid til. Faktum er, at det høje skum alt for ofte er hidsigt og stripper huden for fedtstoffer.

Natcreme, der specifikt vil kalde sig natcreme. Vi ved, at cellerne opfører sig anderledes om natten, men derfra og så til at påstå, at visse ingredienser bedre stimulerer cellerne om natten, er vås – i hvert fald stadig udokumenteret. MEN. Der er 4 andre gode grunde til at kaste sig over natpleje: 1. For hvem vil sove med SPF? Ikke mig. Solbeskyttelsesfiltre er hverken delikate eller hudforbedrende. De har udelukkende en berettigelse om dagen som uundværlig beskyttelse. 2. Retinol (A-vitamin) er lysfølsomt og dermed fornuftigt at bruge om natten. De to sidste grunde tager vi om få dage.

Skintonic. Da den i sin tid blev opfundet, var det som alkoholiseret hjælp til at fjerne sæberester på huden. I dag indeholder renseprodukter sjældent sæbe.

Skrubbecremer. ’Sandpapir’ på tube, kalder hudlæge dr. Harold Lancer eksfolierende skrubbecremer. Min anbefaling er at bruge en almindelig vaskeklud og så lejlighedsvis kaste sig over en enzympeeling eller en frugtsyrebehandling.

SNUP TIPPET: Vi tager lige et spring. For har du opdaget, at der blandt det massive udbud af arganolie derude, ofte bare er få dråber af den rene olie i spil? I stedet er der fyldt op med  silikone, som er, hvad det er. Mit problem er, at rigtig mange tror, de går hjem med arganolie, granatæbleolie eller en anden olie. I stedet er der tale om en billig og let sløret blandingsvare. Forestil dig, at det skete med ens madvarer – at olivenolie var noget andet tilsat 10 procent olivenolie. Derfor: Tjek ingredienslisten.

NB: Arganolie har eminente egenskaber og kan eksempelvis fjerne årsagen til, at mange døjer med sart hud. Du får opskriften sammen med andet hudguf via BEAUTYSPACE HOTLISTEN kl. 8 i morgen tidlig.

@beautyspace på INSTAGRAM

28/10/2014
Hvem havde troet det?
30/10/2014
Galoperende storhedsvanvid

Kommentarer

 • @ Stine – du kan fint bruge en bomuldsvaskeklud (opvredet i vand) inden du smører selvbruner på.

  @ Lise – vi holder øje med sådant et bånd til dig.

  KH Anette

  01/11/2014
 • Stine

  Rigtig fine råd men der er en ting der undre mig. Hvis skrubbecreme er no go så er selvbruner vel også? For som jeg har forstået så må man aldrig bruge selvbruner uden en omgang skrub først?

  Håber du vil gøre mig klogere for jeg kan bestemt ikk undvære min selvbruner 🙂

  31/10/2014
 • @ Cecilia – Gode badeolier og epsom-salt er jeg glad for.

  @ Mette Milan – Og heldigvis er vi jo vores egne største eksperter, så nyd dine yndlingsprodukter.

  @ Katrine – Jeg ville vælge det fugtserum (Codage el. Nilens Jord, der passer bedst til din hud). Om aftenen synes jeg du skal vælge en A-vit creme taget din alder i betragtning. Fx. den fra Environ el. Beaute Pacifique.

  @ Salli – Vi bliver både skønnere og gladere af at beholde det, vi elsker.

  @ Jane – Absolut.

  @ Gitte K – Lyder som en plan ;o)

  Stor hilsen Anette

  30/10/2014
 • Kiss Jacob

  God læsning til morgenkaffen – SÅ VED MAN DET… 🙂

  30/10/2014
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Michelle – Jeg er HELT enig. Mentalhygiejnen skal der være plads til. Masser af plads.

  @ F – Umiddelbart vil jeg sige enten en frugtsyrekur (under masser af beskyttelse) evt. senere kombineret med IPL-laser.

  @ Anja – Man skal aldrig droppe noget, man er glad for og som fungerer for en.

  @ Rie – Det er ikke mit ekspertfelt. Men lige præcis med hagen, er der et effektivt tricks, faktisk to øvelser: 1) Løft hagen op mod loftet, så du får et stræk 2) Lad tungen forsøge at nå næsetippen, så du mærker et stræk. Derudover kan du stimulere blodcirkulationen med massage.

  Stor hilsen Anette

  30/10/2014
 • Selvom visse ting ikke er deciderede gode som fx. Skumbad, fodbad og lange, varme bade, synes jeg nu at den følelse af velvære, afslapning og afstresning er alfa og omega i min hverdag, og jeg tror at det er med til at gøre dem OK at nyde i ny og næ 🙂 det er lidt det samme som med kage og chokolade-lidt men godt.

  30/10/2014
 • F

  Efter at have døjet med voldsom akne, og havde været på selvsamme kur som du skrev om for et par indlæg siden, døjer jeg nu med hyperpigmentering hvor aknen førhen var. Har du et produkt du kan anbefale til at afhjælpe problemet? Eller er det bedre med en ansigtsbehandling med frygtsyre? God aften!

  29/10/2014
 • Elisabeth Reumert

  Lene; Jeg er meget glad for en facial mist fra Trines wardrobe.

  Fås i Matas og koster 99,- Dufter herligt frisk og uden alt for meget gøgl.

  29/10/2014
 • Anja

  Jeg bruger Hydrating Toner fra Murad … og nu er det her måske et dumt spørgsmål, men er det en skintonic eller en mist.
  Bør jeg droppe den og bruge noget andet i stedet??
  Tak for en fantastisk blog 🙂

  29/10/2014
 • Rie

  Hej Anette.
  Tillader mig at skrive til dig her.
  Jeg er en meget stor kvinde, som nu har sat et mål. Jeg vil være mindre….
  Men et af mine store problemer er hvad gør jeg med huden.
  Jeg har allerede tabt 10 kg, og er glad.Der er lang vej endnu. Men jeg kan jo også se at huden begynder at hænge lidt under hagen.
  Jeg er ikke bange for rynker (jeg er lige straks 50) men har du et godt råd til hvad jeg kan bruge, så huden bare følger lidt med??
  Opstrammende, udfyldninger eller?
  Tak for din blog, og hvad du ellers beriger mit liv med :O)

  Håber du kan hjælpe.

  29/10/2014
 • Cecilia

  Dejlige råd og nr. 2 og 3 er droppet herfra.
  Ville gerne bruge mit badekar mere. Er der eventuelt nogle plejende produkter, der kan kommes i vandet frem for skumbad?
  Bruger nogle gange en skrubbecreme på kroppen (olie, A38 og brun farin), men den til ansigtet har jeg også droppet.
  Jeg har også tænkt om de olier nu også indeholder ren olie. Man skal se sig godt for.

  29/10/2014
 • Pernille Sparsø

  @lene den mist fra Avené jeg bruger hedder Eau Thermale Apaisante, anti-irritante Peaux sensibles. Fås også i en taske størrelse til opfriskning i løbet af dagen 😉
  Vichy laver også en mist i samme overkommelige prisklasse… Begge fåes på apoteket 🙂

  29/10/2014
 • Mette Milan

  PS: er MEGA klar til i morgen kl.8.00 🙂 November er min beauty-sparemåned, så er lykkelig over, at jeg lige kan nå at få dit tilbud med, inden måneden bliver kedelig 😀

  29/10/2014
 • @ Salli – Du ER en beauty bandit!

  @ Pernille S – Smiler. Det lyder som en perfekt cocktail.

  @ Lise – Haha, nej det har du ret i. For mig gik de bånd altid i salat.

  KH Anette

  29/10/2014
 • Mette Milan

  Søde Anette – Jeg kan altså ikke undvære min exfoliating balm fra Oskia – Min hud har brug for den 🙂 Den bliver grå, uren og trist uden den og “Renaissance masken” fra samme mærke.

  29/10/2014
 • Katrine

  Anette. Jeg ELSKER din blog. Dette falder udenfor ovenstående emne, men måske du kan guide. Jeg skal købe nye produkter og overvejer:

  Codage-serum no. 3
  A-vitamin creme af en art
  Bio-Effect serum.

  Kan du guide til, hvordan de bedst muligt kombineres, eller om jeg kan nøjes med et eller to produkter. Jeg er 28 år, ingen rynker/linjer, men en træt hud, der bærer præg af stress.

  29/10/2014
 • Salli

  Jeg går ikke af med hverken skumbad, eller skrubbecreme – hæ hæ tænker det bliver flot at jeg ender med at være tør som en cornflakes og rynket som et økologisk æble 😀

  29/10/2014
 • Hej Annette
  Er det ikke ok, at bruge skintonic, hvis den er uden alcohol. Bruger Matas’ Natur om morgenen

  29/10/2014
 • Super indlæg – og fede kommentarer 🙂 😉
  Jeg er altså helt tosset med de der (kemiske) kulørte badesaltprodukter, man kan købe i Tyskland med spændende dufte og afslappende ingredienser … Har nok samme effekt på huden som skumbad, men jeg drukner min hud bagefter i lækker body cream og går i seng 😀
  Gitte K

  29/10/2014
 • iben

  Jeg er nu altså voldsomt glad for fugtgivende eller exfolierende tonere. Men vil give dig ret i at de gammeldags oftest alkohol baserede skintonics er noget l*rt. Pleher at sige at hvis din hud ikke er ren efter rens så tror jeg mere på at du har brug for en anden cleanser end du har brug for en skintonic. Eller også har du brug for at gøre arbejdet bedre 🙂
  @cristine dine porer kan ikke åbne og lukke. Du kan dog holde dem rene og få dem til at syne mindre. Men de er altså ikke døre.

  29/10/2014
 • ninia

  det vidste jeg ikke kom bare med mere så jeg kan få ryddet ud

  29/10/2014
 • Kære Annette
  Øv, med skin tonic … jeg bruger det til at lukke porre med – men ja, det virker jo sådan lidt og måske ikke alligevel.
  Hvad tænker du, jeg skal bruge i stedet?

  29/10/2014
 • @ Marie C Pedersen, Ha. Du har ret. Heldigvis handler skønhed også om en god portion mentalhygiejne, så noget må man kaste sig over i velværens navn. Skumbad kunne være ét område. De forbistrede bånd gik altid i båndsalat for mig, så for min skyld ….Richard Gere er noget andet. Stor hilsen Anette

  29/10/2014
 • Marie C Pedersen

  …men lige det billede af Julia R kan jo få en til at vende direkte tilbage til både boblebad, kassetter, Sony Walkman og Richard Gere igen!

  Ps. Prostitution holder vi os dog stadig fra. Jeg vil vurdere det som mere skadeligt end skintonic 😉

  29/10/2014
 • Lene Jespersen

  Det er så fedt at få ryddet op, også på badeværelses hylden 🙂 Gør det ofte, så er der jo plads til NYT.. Glæder mig til kl 8.00 i morgen 🙂

  29/10/2014
 • Hvor er jeg lettet over at se at de ting, jeg aldrig bruger, ikke er nødvendig længere 😉 Hudpleje er min dårlige samvittighed og den smider jeg hermed fra mig. Tak 🙂

  29/10/2014
 • lene

  @pernille, hvilken mist er det fra avene?
  Andre tip god mist som ikke koster meget?

  Andet spørgsmål. C-vitamin: Vil en creme med 3% c vitamn gør noget for huden?

  Kiehls har en med 10% men den er silikone baseret og det bryder jeg mig ikke om.

  Tager gerne Anettes eller andres gode råd og erfaring om disse to ting 🙂

  29/10/2014
 • Dorte

  Hej Anette!
  Tak for en dejlig oplysende blog.
  Jeg vil spørge om du har et godt forslag til en fugtmaske der kan forenes med rosacea?

  Mange hilsner Dorte

  29/10/2014
 • Enig, ud med skumbadet! Men kasettebånd og film skadede jo ikke nogen. F.eks. leder jeg med lys og lygte efter kasettebånd til en lille optager, jeg har og er meget glad for. I know….der er kommet nyt, men det koster andre steder end i min pengepung, hver gang vi kasserer for noget nyt.
  PS: Jeg forstod godt linket (;
  Smil og kærlig hilsen, Lise

  29/10/2014
 • Pernille Sparsø

  ELSKER når du kan få mig til at spare penge. ELSKER endnu mere at du gang på gang gør mig klogere! Når min Avené skintonic er tømt, er det slut! Fortsætter istedet med Bioderma rens, vaskeklud, Clarisonic, Avené mist, Nilens Jord serum/Pai ansigtsolie etc. For det er vel i orden? 🙂

  29/10/2014

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.