Ekstra smart med kollagen-tilskud om sommeren

Når solen er en af de tre ting, der negativ påvirker hudens vigtigste byggesten, kollagen – så det giver god mening at have den i tilskudsform indenfor rækkevidde (de andre to ting er for meget sukker og et faldende østrogenniveau). Ifølge læge Jerk Langer, som er forfatter til bogen Collagen, skal vi dagligt have mellem 5 og 10 gram kollagen, for at chancen er størst for at få effekten ud i huden. Er man ikke typen der står og koger suppe på fiskeskind og dyre-knogler i varmen, så ty til færdiglavet pulver – her fra vildtfanget norsk torsk, hvor det smagsneutrale pulver opløses i juice eller kaffe. Der er flere seriøse kollagenpulver-udbydere – personligt går jeg udenom dem, der lover vilde og useriøse resultater.

HUSK: Kollagenpulver kommer ikke med en seddel i panden om, at det partout skal nå ud til huden. Der er ingen garanti for, at det når så langt. Men ifølge de grundige forfattere Lyager og Langer, som har skrevet Collagen-bogen, så er chancen størst ved ovennævnte dosis. Når det er sagt, så er rigtig såkaldt kollagen-mad jo altid at foretrække frem for pulver – og her er der gode opskrifter i bogen.

GLYCIN OG BEDRE SØVN: Efter at have læst Gopler ældes baglæns, så kastede jeg mig frådende over aminosyren glycin. Og det giver ekstra god mening efter at have studeret dr. Michael Breus. Vær dog opmærksom på, at glycin som kosttilskud ikke kan købes i Danmark, og det er der muligvis en skummel (?) årsag til, som jeg i skrivende stund endnu ikke har opklaret. Bare så du er orienteret.

@beautyspace på INSTAGRAM

16/08/2021
Se mere vågen ud med concealer
Min bedste concealer er ikke den på billedet
23/08/2021
Jeg vil gerne ligne mig selv, og det er et pokkers stort arbejde
Her er mine rutiner #1

Kommentarer

 • Nanna

  Er det egentlig overkill både at spise både collagen tilskud og imedeen time perfection?

  23/08/2021
 • Karin VS

  Hej Anette
  Glycine kan købes på iHerb.com
  God weekend

  20/08/2021
 • Charlotte

  Apropos collagen, og dog også noget lidt andet, så er jeg nysgerrig på, hvad du tænker om Ling Hi Vitamin C 12%. Jeg kan simpelthen ikke finde nogle anmeldelser af denne og det undrer mig med et så rent produkt med kun 3 ingredienser, hvoraf det ene er C vitamin, og så i den mængde.

  God fredag 🙂

  20/08/2021
 • Katrine

  Det ser ud til at man kan købe det hos Bulk.com. Uden dog at vide om det præcis det det, du skriver om God weekend.

  20/08/2021
 • Christina kragh

  Hvad er status på dit glysin forsøg….og tager du det før sengetid,?
  Jeg tager 10 mg melatonin og kan stadigvæk ikke sove

  20/08/2021
  • Laila

   Hej
   Jeg vil anbefale dig at læse bogen “velsmurt hjerne”. Den har hjulpet mig

   22/08/2021
 • Christine Gustavsen

  Hvilken kollage pulver er du glad for, vil du komme med et par eksempler?
  Mvh Christine

  20/08/2021

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.