En forsinket aprilsnar om sol?

Sådan lød det fra Beautyspace-læser Julia på Facebook forleden efter, at hudlæge Peter Bjerring i Aftenshowet gav råd om, hvordan solskoldning forebygges og behandles. At Panodil og binyrebarkhormon var en del af løsningen blev alligevel for majet. Jeg forstår godt Julia, for under skriveriet med denne her ramlede jeg tit ind i samme frustration. Indtil en hudlæge venligt mindede om, at læger jo studerer medicin i en håndfuld år. Ikke kost, ikke kosmetiske hudplejeingredienser og virkelig sjældent beroligende urter.

I Børsen Weekend i dag handler det også om sol. Om solgarderoben til under makeup, som makeup og ved stranden. Og til dagen derpå. Og om det eneste – absolut eneste no go: rødme. Glem den fæle tanke om, at hvad der er rødt i dag bliver brunt i morgen. For rødmen er skurken i alt fra rynker til hudkræft. Er huden alligevel blevet for varm eller hævet af snerrende myg, så er kølende aloe vera et hit – også ifølge Peter Bjerring.

SNUP TIPPET: Solcremerne, der står højt på min hitliste til ansigtet kommer her: 1) Tromborg Deluxe Face Sun Protection SPF 20 – kaffeflødeagtig let i konsistensen og med kongeantioxidanten SOD (det bliver ikke bedre). 2) Chanel UV Essentiel Daily UV Care SPF 15 – perfekt under makeup og giver den fineste matte finish. 3) The Organic Pharmacy Cellular Protection Sun Cream SPF 30 – hvis du har problemer med at tåle solfiltre omkring øjnene, vil du elske den (det vil du under alle omstændigheder). 4) Vichy Capital Soleil Velvety Cream SPF 50 med E-vitamin, hyaluronsyre og glycerin. Jeg er vild med duften, men den kan også vælges parfumefri og med en anelse farve i.

HVIS du er meget i solen, så vær altid opmærksom på, om dine solprodukter bærer den officielle UVB og UVA (sidstnævnte med ring om) beskyttelse.

Hvad er det vigtigste for dig? At cremen ikke hvidter, ikke fedter, har høj faktor, dufter godt, indeholder hudplejdende ingredienser eller….?

@Beautyspace på Instagram // Få konkurrencer, seneste skønhedstrends og andet beautyguf fra Beautyspace direkte via Bloglovin med et klik her

20/06/2013
Vilde damer
23/06/2013
Blandt de bedste

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ MilleW – du kan tro, du kan lugte det. Hvis parfume bliver for gammel, bliver duften harsk. Hold derfor dufte gemt lidt væk i mørke.

  Stor hilsen Anette

  26/06/2013
 • Lene

  At den er til at smøre ud og dufter godt – altså hvis det er til mig selv. Til mine børn skal den også være nem at smøre ud men gerne være parfumefri og selvfølgelig fuld af virkning.
  Er for nylig blevet opmærksom på at når man bruger solcreme over en vis faktor (kan ikke huske tallet) går man glip af solens tilførsel af d-vitamin. Så det kan være en god ide at få det tjekket i en blodprøve – specielt hos børn…..

  23/06/2013
 • Millew

  Har en eau de toilette en udløbsdato? Altså, hvor længe kan man regne med den holder, inden den bliver for gammel?

  22/06/2013
 • @ Julia Kim – 1000 tak for dit indspark – på alle fronterne. Fra nu af har jeg lavendelolie fast i medicin-skønhedsskabet.

  @ Susan – sejt at være kajakroer altså. Må give noget street credibility.

  @ Sus Bruun – åh, sol-boosteren fra dermalogica er nu også rigtig rigtig fin.

  @ Trine og Anette W – cool krav.

  @ Birgitte B – jo højere faktor jo mindre kosmetisk er produktet.

  @ Anette J – jeg vender selv tilbage til TOP-cremen hver sommer.

  @ Camilla – nogle gange kræver solcremer lidt ekstra trækketid mht. den klistrede fornemmelse.

  @ Anette R – av, det lyder slemt. Du må holde næseskygge i år.

  @ Faceness – den er også helt utrolig fin. Skriver om den senere.

  @ Mette G – faktor 30 er faktor 30 uanset om det er et makeupprodukt eller en solcreme.

  @ Anja S – tak fordi du deler.

  @ Heidi – især opvarmede tomater er forebyggende. Modsat så meget andet sker der nemlig en positiv proces med lycopen, når der varmes op under den.

  @ Kristine – Hos alle Chanel forhandlere. Ring evt på 44999099 og få oplyst nærmeste forhandler (det er Chanel distributøren).

  @ Bodil P – DR burde have alle programmer liggende. Det var Aftenshowet fra i onsdags.

  Stor hilsen Anette

  21/06/2013
 • Bodil P

  Leder efter hvilket Aftenshow indslaget var i er der ikke en som kan hjælpe?

  21/06/2013
 • Anette: Chanel UV Essentiel Daily UV Care.

  Hvor finder jeg denne, har søgt og søgt på nettet men indtil videre uden held, har hørt SÅ MEGET godt om denne så må simpelthen prøve den…

  Kærligst Kristine

  21/06/2013
 • @Camilla Er det Ethylhexyl methoxycinnamate du tænker på? Det er et UV-filter og er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

  Jeg så ikke Aftenshowet, så det kan jeg ikke kommentere på… Men jeg kan forestille mig at han ikke fortalte at tomater (lycopen) kan forebygge solskoldning?

  21/06/2013
 • Anja Svendsen

  Til ansigtet har jeg de sidste år brugt enten Organic Pharmacy eller Tromborgs solcreme. De har en lækker konsistens og virker plejende. På ferier nøjes jeg ofte med serum indenunder. I år prøver jeg Elisabeth Gierus’s solcreme, og den virker også lovende.

  Til krop og børn bruger jeg Matas faktor 30. Min 6-årige er vild med den: “Den er så dejlig blød og let at smøre ud”.
  Det er også et plus til institution og travle morgener at der er pumpe til de store flasker.
  En sidste jeg har fået anbefalet pga. dens vandfasthed er Niveas faktor 50. Mine nevøer testede den under snorkle ferie i Afrika og den eneste der blev forbrændt (efter timers badning) var min ældste nevø, men det var kun der hvor han havde sjusket med at smøre sig.

  21/06/2013
 • Julia Kim

  Solcremeregl nr.:
  1. IKKE HVIDTE! for når man er blevet begavet med nougatfarvet hud fra naturens side, gider man altså ikke ligne en syg smølf i ansigtet for at opnå solbeskyttelse! Fysisk solbeskyttelse er ikke skabt til chokoladefarvede mennesker!

  2. Ikke blokere huden! Gider heller ikke rende rundt med teenagebumser i fjæset (eller kroppen for den sags skyld) for at blive solbeskyttet!

  3….er ikke en regl – men selvfølgelig skal det beskytte. Og selv om jeg har super solstærk hud – gider jeg ikke de uoprettelige solrynker!

  …Jeg er blevet super glad for Murad’s Vitalic, energizing Promgranate SPF 15 til ansigtet. Den er dejlig light i duft og konsistens og derfor perfekt over mine egne ansigtsolier eller Purely Professionals, parfumefrie Repair Creme, som jeg jo bruger dag og nat. 

  Savner dog stadig at finde gode parfumefri solcremer til både ansigt og krop…som IKKE tilstopper huden/gør smølfeblå. Og som ikke koster en bondegård.

  Jeg bruger bare olie inden under, hvis de er svære at smøre ud…olie giver altid et godt glid 😉

  21/06/2013
 • MetteG.

  Jeg er jo en kæmpe fan af La Roche-Posey og Vichy og det gælder også solcreme.
  Jeg har en fra La Roche-Posey SPF 50 til ansigtet me dlidt farve (er vist mere eller mindre identisk med Vichys men fås ikke herhjemme) og bruger enten La Roche-Posey eller Vichy på kroppen og det samme gør datteren. Det vigtigste for mig er – ud over beskyttelsen – at den er nem at smøre ud og ikek bliver hvis. Jeg har også brugt Derma til datteren men opgav simpelthen fordi det var for stor en kamp fordi den var svært at smøre ud.
  Jeg er dog lidt i tvivl mht ansigtet. Jeg bruger en foundation fra Elizabeth Arden eller en BB fra MAC som begge har SPF 30. Er det tilstrækkeligt eller skal jeg have en egentlig solcreme på nedenunder også? Jeg synes det bliver meget med serum, dagcreme, solcreme, BB creme…

  21/06/2013
 • Heidi

  Jeg må have Organic P. Mine øjne kan slet slet ikke tåle solcreme….

  21/06/2013
 • Anette Waaben

  Solcremen skal først og fremmest beskytte og den skal trænge hurtigt ind i huden uden at fedte.
  Og så skal duften helst være diskret.

  21/06/2013
 • Faceness

  Jeg er blevet super glad for Jurlique´s SPF 30, den har den skønneste duft, er super nem at smøre på huden og så trænger den hurtigt ind uden at fedte. 🙂

  21/06/2013
 • Anette Ravnested

  Tak for dine gode råd, dem vil jeg følge.
  Sidste år gik det helt galt med min næse – den blev totalt forbrændt og fik vabler m.m. Det var en meget ubehagelig oplevelse.
  Jeg er typen der normalt bare sætter mig ud i solen og nyder, at den skinner uden at tænke nærmere over det. Men det kan have sin pris.

  21/06/2013
 • Tak for gode tips!
  Det vigtigste for mig er klart, at den duer til sit formål, nemlig at beskytte. Dernæst er det også ret vigtigt, at den ikke klistrer på min hud og “lukker den inde”. Og hvis den samtidig plejer min hud, så er det jo fantastisk!

  21/06/2013
 • Anette J

  Er også fan af The Organic Pharmacys solcreme – den hvidter lidt, men jeg lever med det, for jeg synes, at den gør så meget andet godt for min hud.

  Derimod er jeg lidt skuffet over La Roche Porsays læbebalsam med solfaktor, for den smager virkelig af metal, og så giver den lyse læber, der giver flashback til 80’erne. Suk.

  Husk – dine modermærker kan heller ikke lide sol eller at blive forbrændt.

  21/06/2013
 • Det vigtigste for mig er, at der ikke er parfume i. Og kan smøres på rimelig nemt. Har prøvet én med meget høj faktor, der nærmest ikke kunne glide over huden uden at det gjorde ondt 🙁

  21/06/2013
 • Trine

  Elsker solcreme der ikke fedter, ingen parfumedufte til ansigtet tak :)og sidst – men ikke mindst : kan stå alene

  21/06/2013
 • Sus Bruun

  Til min sarte solfølsomme hud er det høj faktor, som kan udsmøres nemt og ikke hvidter meget, gerne med hudplejende ingridienser. Er ret vild med Tromborg – så solchremen må prøves – (selvom det kun er faktor 20)..både ansigt og læber. Når solarbooster fra Dermalogia er opbrugt.

  Til den 11 årige har det i mange år blevet vægtet at det skulle være til at smøre ud og uden et kæmpe hvidt lag – og Derma lever desværre ikke op til det – så det er droppet – men LA ROCHE-POSAY Anthelios -tager min datter selv på hver dag – og hun er for det meste bedre til det end os andre. og den bruger jeg også på kroppen.
  Men jeg har faktisk ikke være ingredienslisten igennem efter jeg har læst din bog – så den skal nok lige checkes..

  21/06/2013
 • Susan

  Ikke hvidte, ikke fedte, må gerne dufte lidt men ikke overdrevet (og SLET ikke af kokos…) Og så skal det bare virke… Helst skal den kunne klare en tur i/på vandet også, og ikke løbe af hvis man sveder. (Som kajakroer har jeg nogle gange været ude for at efter kort tid er man kogt rød fordi solcremen løb sin vej…) De hudplejende ingredienser er et plus hvis de er der, men ellers er funktionen at beskytte mod solen!

  21/06/2013
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Marie R – jeg er faktisk også Derma-fan og har ikke det helt store problem med ‘hvideriet’. Er det mon den samme, du køber, som så har ændret sig?

  @ Camilla – hvad er det præcist for ingredienser, du har hørt skulle være problematiske? Og uha altså…det gør ondt på mig at høre, du er ubeskyttet.

  Stor hilsen Anette

  21/06/2013
 • Julia Kim

  Tak fordi du tog Panodil-og-endnu-værre-binyrebarkhormonrådet-ikke-aprilsnaren op Anette!

  Aftenshowets indslag med den kære hudlæge, mindede mig vigtigt om, at vi er mange forskellige der kommer mange forskellige steder fra – netop også studiemæssigt…havde helt glemt der findes “sådanne slags menneske, der tænker piller/medicin før natur….og ikke som jeg, der fór på apoteket, for at købe avalovera gel, da jeg havde flækket læben efter at være knaldet ind i en ny glasdør i mit fitnesscenter…for at lindre smerten og hindre ardannelse. Tænkte slet ikke over jeg ku ha købt piller mod smerten…

  Jeg sad og tænkte: “orhh ja, han fortrækker ikke engang en mine, mens han siger det!” …og tænkte oprigtig rystet videre: “åhh nej det kommer ud til hele Danmark nu, hvordan kan Aftenshowet tillade sådanne en radikal og ekstrem form for medicinsk folkeoplysning til noget så enkelt som forebyggelse og behandling af solskoldning”.
  …når man netop kan bruge aloevera eller eksempelvis essentiel lavendelolie (gerne plandet sammen:-) hvis det har brændt på.
  Jeg gjorde det engang da jeg forbrændte mig på en stegepande – øjeblikkelig effektiv smertelindring!!:-)

  Nå men nu er den ekstreme binyrehormon/panodil solforbrændingsforebyggende anbefaling kommet bredt ud – så må folk jo selv vurdere om de vil følge hudlæge ekstremistens eller dine fornuftige kloge og hudplejende råd.

  God sommer. Kh. Julia der ALTID har Lavendelolie i “medicinskabet”

  21/06/2013
 • Camilla

  Jeg er faktisk i vildtede..
  Har hørt nogle ingredienser skulle mistænkes for at være kræftfremkaldende, så aner ikke lige hvad for en solcreme jeg skal bruge hvis jeg vil undgå at smøre mit i “skidt”..

  Tænker om det ville være bedre at lave sin egen solcreme fra urtegården, eller om det også indholder “skidt” aner jeg ikke..

  Pt går jeg uden solcreme til jeg finder ud af det.

  21/06/2013
 • Marie Rasmussen

  Jeg er snart på vej på solferie nummer 2 inden for 2 mdr 🙂 Så super aktuelt med solcreme info. Jeg har altid været glad til Derma … men er blevet sur på deres produkter. De fedter og “hvidter” og er bare blevet øv. Om det er dem eller mig der har ændret sig – det skal jeg ikke ku svare på. Men jeg har hørt SÅ MANGE rosende ord om Vichy, så de får chancen denne gang. Mit valg bliver kun bekræftet endnu mere, nu hvor du nævner Vichy her på bloggen.
  P.S. Spiser Skin Care Perfect Tan. Har ikke nogen idé om, om det hjælper. Sidst jeg spiste dem, regnede det hele ferien igennem, så deres eventuelle virkning blev ikke testet.

  21/06/2013