Er du der, Karen? For det er nu, vi slår ned på blomkåls-lår

Nu, det skal handle om blomkålslår og altså emnet, som Karen (og andre) tålmodigt har ventet på. Karen kender jeg lidt udenfor cyberspace. Vi har gået i samme skole, og hun har en yngre og feminin version af Ole Henriksens krop. Altså fuldstændig stram og fit og alligevel er appelsinhud et issue. I den sammenhæng er der en virkelig god nyhed, men også en dårlig – for hør her, hvis jeg havde løsningen på appelsinhud, så ville mine Lottokuponer være unødvendige. For halvdelen af verdens befolkning er bulerne en udfordring, og ifølge hudlæge og professor Christian Grønhøj fra Aarhus, er der stadig tale om et mysterium: “Vi forstår faktisk fortsat ikke præcist, hvordan cellulite udvikler sig”.

Den gode nyhed er, at jeg dykker ned i tre metoder i dagens Børsen. Metoder, der vil forbedre situationen – én af dem er denne her, og en anden er simpel tørbørstning efterfulgt af fugtmætning. Why? Fordi fugtmæt hud altid vil være en smule højere end ikke-fugtmæt hud, og det vil få appelsinhuden til at syne mindre.

JEG HAR ET GODT TILBUD TIL DIG: For bare 2 kr. om dagen kan du i den næste måned få Børsen dagligt med posten (plus digital adgang til hele avisen fra nu af). Hver fredag er, hvis jeg selv må sige det, et overflødighedshorn af kultur/livsstil/skønhed, og i dag med to sider om appelsinhud og eksempelvis svaret på, hvorfor ingen mænd har appelsinhud. For har du nogensinde spottet en mand med appelsinhudsramte lår? Kærlig hilsen Anette, nu også avissælger

NB: Jeg tester i øjeblikket i 3 uger sugekop-metoden på højre lår, og vender tilbage med resultatet. Hvis du har oplevet noget, der virker virkelig godt for dig, så os høre ALT om det. Og forresten, så har jeg lovet at tippe om min favorit-poleringsbørste. Den er fra Aromatherapy Associates, koster 135 kr. og kan købes via nordbrands.dk

10/06/2014
Den kan vel nærmest redde dit parforhold
16/06/2014
Hvis det her var noget

Kommentarer

 • Mette Emilie

  Ja, jeg har også hørt/læst at topelitens kvinder også kan have appelsinhud. Og det siger jo en hel del i sig selv. Kunne bedre forstå/accpetere det, hvis det var topmodeller, der ikke træner. Øv, at appelsinhud er (kam være) en af livets mindre sjove betingelser som kvinde. Men lidt sammenhæng på mange gåture og min oplevelse af mindre buler, oplevede jeg – mine lår har i hvert fald ændret sig enormt efter jeg har stoppet.

  16/06/2014
 • AFA

  Kun hvis det giver en effekt. Jeg er nok mest nysgerrig, da jeg først har hørt at der ingen effekt er i at bruge to solcremer på en gang, så jeg kunne godt tænke mig at vide om der er hold i det og hvorfor det virker som det gør. Og det blev en lang sætning med for få kommaer 😉

  16/06/2014
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Inge G – Du finder dem bl.a. på sard.dk og der er også mere info på befridinkrop.dk

  @ Lene Jespersen – Men hvor godt at vide, hvad der virker for en, og at man kan gå tilbage og gentage.

  @ Anne – De kan oplyse dig nærmeste forhandler (nordbrands.dk er distributøren).

  @ Linda og Jette V – Mange tak fordi I deler jeres erfaringer.

  @ AFA – Langt de fleste solcremer i dag blander fysiske og kemiske filtre, og det er fint. Tænker du mon på at bruge to forskellige slags solcremer samtidigt eller?

  Stor hilsen Anette

  16/06/2014
 • Er det bare mig der ikke kan finde ud af nordbrands.dk side? Kan ikke se at man kan købe den famøse børste derinde 🙂

  15/06/2014
 • Jette V

  Jeg deler Lindas erfaringer – efter at jeg er gået over til LCHF er mine lår og underben blevet væsentligt pænere (mindre “svampede”), og der er ingen tvivl om, at jeg ikke har (så meget) væske og affaldsstoffer bundet i vævet længere. Tror faktisk at de 5 kilo jeg tabte primært har været væske, og jeg er ret sikker på at det skyldes at al sukker og raffinerede kulhydrater, brød og pasta er skåret ud af min kost 🙂

  15/06/2014
 • Lene Jespersen

  Efter de 8 uger kom alle julefrokosterne.. Puha, det var bestemt ikke nemt. Jeg VED at jeg kan gøre det igen, min krop var helt fri for affaldsstoffer, og det var tydeligt at al overskud væske var væk. Under forløbet fik jeg behandlinger hos Susanne Jonasson, av av, men effektivt, jeg kunne smide 1 kg. På blot 1 behandling. Jeg har fået gejsten tilbage, så jeg tar en tur mere inden sommerferien. Stort kram til dig

  15/06/2014
 • AFA

  Off topic, men hvad siger du til http://health.yahoo.net/experts/skintype/daily-skin-care-routine ? Hun skriver at man får bedre beskyttelse af at bruge både en fysisk og en kemisk solcreme, men jeg mener altid at have hørt at der ikke er nogen fordel i at bruge flere solcremer.

  15/06/2014
 • @Lene Jespersen – Interessant med dit testforløb og tak fordi du deler. Hvad gjorde du efter de 8 uger? Fortsatte rutinen? @Birgitte B – I know 🙂 Kh

  15/06/2014
 • @Helle Forum – Haha, med al respekt så bør eller skal jeg ikke oplyse om et forhold, jeg mener er for tyndt underbygget. Når det er sagt, så ved du, at jeg er mere end glad for, når du her på bloggen deler af både din viden, erfaring og overbevisning, så tak, Helle. KH A

  15/06/2014
 • Helle Forum

  Kære Annette, er det ikke lidt omvendt argumentering at henvise til, at mænd kan gå i stramme bukser uden at få cellulite? Ja, kvinders fysiologi er utvivlsomt anderledes, men hvad kan vi bruge det til? Vi er, som vi er – og en klar konsekvens er altså, at vi ikke på samme måde som mænd tåler at gå i stramt tøj, fordi det nemmere skaber kuk i vævet og skaber de uønskede ophobninger af affaldsstoffer. Det er da NOGET nemmere at tage udgangspunkt i og så undgå i hvert fald dén udløsende faktor. Jeg er enig i, at det ikke løser alle problemer, men da det alle dage har været nemmere at forebygge end at helbrede, er det vel en meget enkel forholdsregel at tage- som måske kan spare én for mange problemer (og penge) for bagefter at komme af med de (evt. selvskabte) problemer. I det mindste bør man (du!) da vel i hvert fald oplyse om, at stramt tøj ikke lige er sagen… så man som kvinde i det mindste kender de mulige konsekvenser af sit frie tøjvalg ;-)KH

  15/06/2014
 • Lene Jespersen

  Det er et mysterium med affaldsstoffer! Jeg forstår heller ikke hvorfor mænd har det så nemt, har aldrig set en mand med appelsin hud. Jeg prøvede sidste år 7-8 uger med blodtypekost, ingen sukker og ingen hvede. Der var en kæmpe forskel på hele min krop, ingen ophobninger af affaldsstoffer osv. 🙂 Det er bare svært, når man er vegetar af blodtype og gift med en slagter

  14/06/2014
 • @Anette – tak for svar. Og jeg hedder altså Birgitte
  #hehe

  14/06/2014
 • Linda

  Åhh hvor jeg hader appelsinhud 🙁 Jeg er ret slank med en lidt kurvet facon, og jeg har bare altid haft appelsinhud, selv om jeg kun vejer 56 kilo. Den største effekt jeg har oplevet på min egen krop, er efter jeg begyndte at spise low carb. Jeg har megt lidt tilbage, og kan se en enorm forskel. Når man begrænser sine kulhydrater, smider man meget af den væske man binder i kroppen og det hjælp mig med appelsin huden.

  14/06/2014
 • Inge G

  hej Anette:O)
  Det må prøves, om ikke andet så er det jo selvforkælelse på højt niveau selvom det måske ikke har effekt på appelsinerne:O)
  Hvad hedder den fugt du bruger efter tørbørstning,og hvor købes “sugekoppen”
  hilsen Inge

  14/06/2014
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Lisbeth B – Det er Lings Body Hydrator med hyaluron og squalane-olie. Stor hilsen Anette

  14/06/2014
 • @ Sanne – Der ER også en slags vise sten, hvis du har mulighed for at få fat i Børsen denne weekend. Den må ligge på biblioteket osv.

  @ Helle Forum – Masser af mænd går i stramme bukser, men lider ikke af cellulite. Så er det kun kvinder, der lider af dårlig cirkulation og affaldsudfordringer? Årsagen må være fysiologisk med udgangspunkt i vores forskellige fedtopbygning (jf. Peter Bjerring) – det viser en omfattende litteraturdækning.

  @ Daniela – Jeg vil fluks lade din gode erfaring komme med ind i mine test-rutiner.

  @ Karen – Jeg kan se resten af din besked på mailen og du skal ikke få røde kinder ;o)

  @ Mette Emilie – Tak fordi du deler. Vi ved jo alle, at motion er godt, ligesom det med vand og kost. Det bemærkelsesværdige med appelsinhud er bare, at også toptrænede idrætskvinder kan døje med bulerne. Ifølge en af de amerikanske eksperter på området som jeg talte med til Børsen-artiklen, så VIL appelsinhud dog altid syne af mere, hvis man tager på i vægt.

  @ Pernille S – Tak fordi du deler din erfaring.

  @ Mette – Kontakt gerne nordbrands.dk

  @ Kirsti – Mange tak – se her har du fat i noget, for Peter Bjerring anbefaler netop LPG som noget af det, der gør en forskel (altså decideret lympedrænage)

  @ Gitte NO – Herligt. Tak. Har ikke nok erfaring med mærket til at sige noget …men godt at høre, hvad du har mærket/set af forandring.

  @ Maria J – 1000 tak. Den er fra V-Collection ;o)

  @ Lene – GODT at høre fra en så ihærdig bruger. Og mange tak for dine ord.

  Stor hilsen Anette

  14/06/2014
 • @ Josephine – Jeg interviewede professor Peter Bjerring til weekendens artikel i Børsen. Han siger, at det skyldes forskellig fedtopbygning hos mænd og kvinder. Vores barduner (bindingerne mellem hud og muskler) er skrå modsat mænds (som har lodrette), og det giver plads til fedtopbuling. Jeg vil tjekke ham Atlas ud.

  @ Katja – Spændende! Kører du kun på siden eller hele vejen rundt – og hvor ofte?

  @ Ditte – Mange tak – foto sendt til dig på mail.

  @ Birgit B – Det ER noget fysiologisk (igen det med mænd, der jo aldrig får det). Tørbørstning, bad og SÅ creme på let fugtet hud.

  @ Lene Jesperne – Bogen er også med i weekendens artikel i Børsen og Susanne Jonassen er interviewet. Det med affaldsstoffer synes jeg bare er en gåde, for er det så kun kvinder, der har et affaldsproblem? Enig i det med blodtype.

  Stor hilsen Anette

  14/06/2014
 • Kære Anette, Jeg har for nogle år siden testet sugekop-bindevævsmassagen på mit ene lår. Jeg kunne mærke og se resultater allerede efter kun 5 dage! MEN jeg vil anbefale at gå lidt langsommere frem og opnå de første resultater på 2-3 uger i stedet. Jeg overgjorde det nok(!) så jeg fik også blå mærker og højrøde blodudtrædnnger, som dog heldigvis forsvandt efter ca 1 uges tid. Brug kun et par min om dagen og HVER DAG for bedste resultater. Jeg bruger selv gummi sugekopper i forskellige størrelser (balder/lår + hofter og mindre på arme og mindst til ansigt) som jeg kan bruge med vand/sæbe i badet (sparer tid på alle mine nuværende sommer-ritualer!) og det gør slet ikke ondt længere, som i starten pga vævet er forbedret nu 🙂
  IØVRIGT kineserne bruger de her gummi-sugekopper til “kop-sætning” hvor de ikke masserer med dem, men lader dem sidde og suge sig fast i 20min, hvorefter der kommer stort sugemærke, men det er hensigten, fordi så vi´l dette signalere kroppen til at sætte ind med ekstra cirkulation til området for at opløse dette sugemærke (de gør det som kropslige zoneterapi), så HVIS man får et blåt mærke er det faktisk OK, selvom det ikke er pænt imens det er blåt i nogle dage

  13/06/2014
 • Karen

  Kun det halve af min besked der kom med??
  Nå, men må sige du forstår at smigre

  13/06/2014
 • Karen

  Hej Anette
  Sidder her og bliver helt rød i kinderne

  13/06/2014
 • Helle Forum

  Kære alle, der er lige et aspekt, der mangler i debatten, og som er meget væsentligt “efter dagens mode”: stramme bukser = cellulite. Simple as that. Stramme bukser hæmmer cirkulationen i vævet, affaldsstofferne kommer ikke væk, og så har vi misèren. Så de damer: fra nu af står den på løse bukser, der ikke strammer nogen steder! KH

  13/06/2014
 • Lisbeth Brünings

  Hej Anette.

  Ville gerne høre hvad det var for nogle cremer, du viste Katrine i Go morgen. Du kaldte dem for fugt magneter.

  På forhånd tak.

  Mvh
  Lisbeth Brünings
  Sendt fra min iPad=

  13/06/2014
 • Mette Emilie

  Tilbage til min tid i Kbh gik jeg i en periode meget hver dag. Altså 7 km hjem fra job hver dag og jeg elskede det. Jeg cyklede også en del og mine buler på lårene forsvandt fundstændigt i den periode. Og nej, jeg var ik på slankekur eller noget. Jeg har bare altid elsket at gå. Nu i dag hvor jeg født to børn, har en travl hverdag og ikke får “den gratis motion” længere, kan jeg sagtens se resultatet er derefter- masser af buler igen. Øv, hvor er jeg træt af de “bløde lår”. og hvor betyder hverdagsmotion altså meget.

  13/06/2014
 • Pernille Sparsø

  …og så staves det bindevævsmassage 😉

  13/06/2014
 • Pernille Sparsø

  Kære Anette. Udover tørbørstning laver jeg bibdevævsmassage. Dvs.jeg langsomt “ruller” hud/bindevæv på lårerne i opadgående bevægelser. Gør hulens ondt, men er effektivt! Og så masser af vand indvortes :-). God weekend!

  13/06/2014
 • Mette

  Hej Anette

  Hvor kan man købe den børste du viser? Kan ikke finde forhandlerlisten på Godmorgen Dk.

  Tak
  Mette

  13/06/2014
 • Kan se i videoen at hun anbefaler og køre opad på ballerne. Ved fjernelse af cellulite, drejer det sig om at få gang i lymfen, så sugekoppen skal på ballerne køre sidelæns fra midten og ud mod lysken, for det er der vores lymfeudspring ligger. Man deler kroppen i to, fra navle og ned til lysken, fra baller og mod lysken. Fra navle og op mod armhule hvor vi også har lymfeudspring.. Bare lidt info om hvordan lymfen fungerer 🙂

  13/06/2014
 • Gitte N.O.

  Ups! Glemte at oplyse, at gelen hedder: Hyaluronic Fix Body Gel.

  13/06/2014
 • Gitte N.O.

  Hej Anette
  Følger interesseret med i dine indlæg om tørbørstning og fugt til kroppen. Jeg har for ca. 5 uger siden købt en gel fra NIP+FAB som jeg er meget begejstret for – føler virkelig at huden især på mine ben er meget mere “fyldt ud” og glat end tidligere 🙂
  Jeg bruger den dagligt som en slags serum under min bodylotion fra EOS (uhm elsker den), præcis som jeg også bruger serum under dagcremen i ansigtet.
  Jeg er blevet meget nysgerrig på mærket NIP+FAB, og har netop bestilt en ansigtsserum og en dagcreme. Har du nogen erfaringer med mærket?
  Knus
  Gitte

  13/06/2014
 • Maria Johnsen

  Hej Anette, jeg er helt vild med den bluse eller kjole du har på i udsendelsen……må man spørge hvor den er fra?

  Det er ok hvis ikke – den er bare SUPER flot 🙂

  Hilsner fra Maria

  13/06/2014
 • lene

  *love* din fokus på tørbørstning. Det fik jeg begyndt med som 12 årig. Jeg har brugt det næsten hele livet, kun med korte pauser. Booster immunforsvaret efter min mening.
  Min seneste favorit har været bionic børsten, som ikke er for nybegyndere, men nu er den slidt ud og jeg har købt børsten du anbefaler. Har lige prøvet den første gang idag-skønt og effektivt riv. Efter min mening giver børster mere effekt en sisalhandsker, så hvis man er begynder kan det være en ide at bruge hampe/sisal handske først et par uger og så trappe op med børsten når man fået lidt vane.
  Synes “din” børste polerer meget fint og nu venter jeg på resultaterne af længere brug. Som med alt andet tror jeg det er godt at skifte rundt lidt ind imellem. Karameju har også en bionic børste, den går jeg og kikker lidt på til næste gang jeg skifter igen.:)
  Tak igen for din inspirerende blog og tv. Jeg bruger mere mist, mere pleje og mindre makeup end nogensinde, inspireret af dine dejlige råd!

  13/06/2014
 • Æv, jeg troede da virkelig at du lå inde med de vises sten. 😉 Tror bare jeg fortsætter massagen med min lårrulle fra halvtredserne. Rigtig go’ weekend, smukke.

  13/06/2014
 • Lene Jespersen

  Hej Anette.. Jeg tror stadig på, at det kommer an på blodtype, samt det vi kommer i munden 🙂
  Denne bog siger meget om netop

  “Udrensning og forvandling”- “Den gådefulde appelsinhud” appelsinhuden og hvordan den opstår.
  Jeg har utrolig god erfaring med sugekop både derhjemme og prof.behandling.

  13/06/2014
 • Altså, tørbørstning og så bad og creme? Eller tørbørstning og så creme?
  Jeg har haft små strækmærker og appelsinhud siden jeg var omkring 15 år, men har valgt at se stort på det. Sådan ser jeg nu bare ud og det forhindrer mig ikke i at gå i bikini/shorts 😉 Dermed ikke sagt at hvis nogle finder en vidunderløsning, at jeg så ikke prøver 🙂

  13/06/2014
 • Ditte

  Hej Anette

  Jeg så GO Morgen Danmark den 11.juni, og blev helt forelsket i din nye hårfarve 🙂 Kan jeg få dig til at sende mig et nærbillede af dit hår, som jeg kan tage med til frisøren?

  Mangler få kilo før de sidste barselskilo er væk, og har lovet mig selv den store tur hos frisøren som gave, inden jeg skal tilbage på job 🙂

  På forhånd mange tak
  Ditte

  13/06/2014
 • Katja

  Har selv været igang med sugekop metoden i lidt over 1 måned og må sige at jeg er meget positivt overrasket. Var ellers ret skeptisk da jeg tidligere har prøvet tørbørstning uden den store success, men nu overvejer jeg for første gang i mange år at gå med shorts til sommmer!
  Ser frem til at høre din oplevelse Anette!

  13/06/2014
 • Josephine

  Hej Anette,

  Jeg faldt den anden dag over et interessant indlæg på nettet om cellulite, hvor det gik på, at det har noget med ens muskelfibre at gøre. Kan ikke lige huske det fysiologiske i det, men noget med at når de bliver slappe bliver de mushy og, at det er grunden til appelsinhuden, som man så kan forbedre ved at lave nogle specifikke øvelser; leg raises, lunges osv. Manden bag er Joey Atlas med sit Naked Beauty koncept. Jeg kunne meget godt lide idéen (nok mest fordi der er en løsning, måske..), men man kan sige hvorfor er det ikke almen viden hvis det skulle virke så godt.. Hans pointe var dog ret god, at alle produkterne og behandlinger ikke virker (fordi det ikke er i huden problemet er), for hvis de virkede ville de miste kunder. Det giver da mening 🙂

  Er det noget du har hørt om? Og hvad tænker du om det?

  Hilsen J

  13/06/2014

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.