Er du (for) sukker-sød?

Holder du dig fra den søde fristelse eller har du trang til permanent sukkerdrop? Sukker er sødt, sukker er vanedannende og sukker er en skurk – også for huden. Forskere har påvist, at sukker kan klistre sig til hudens proteiner og medføre for tidlig ældning. Proteinerne i huden bindes sammen og huden bliver slap i betrækket, mindre smidig og mere modtagelig for UV skader og inflammationer. For meget sukker i hverdagen kan derfor resultere i en træt, irritabel og glansløs ansigtshud.

SNUP TIPPET: De fleste af os ved det godt – at vi skal sortere i sukkerindtaget og finde de gode vaner frem. Men ved du, om rørsukker er sundere end hvidt? Og er du klar over, at der er skjult sukker i rigtig mange madvarer? Tjek ingredienslisten, når du handler – og find endnu flere sukkerfrie tips i Kvicklys indbydende SMUK Magasin med gratis inspiration, hurra! Jeg har fået lov at dele sukkersiden med alle (søde) Beautyspacelæsere, rigtig god – og sund – fornøjelse.

Har du en indre sukkertrold – og kan du styre den? (pssst…så fortæl lige hvordan)

18/10/2011
Ny inspiration på den ultimative måde?
20/10/2011
Danske æbler og sprængfyldte granatnyheder!

Kommentarer

 • pyhhhh, jeg er heldigvis gået over til vin for længst;-)

  26/10/2011
 • Stine

  Jeg elsker også sukker og andre søde sager! Men jeg har fået et godt tip der lyder; når du står med det usunde foran dig, som f.eks slik og kage, så spørg dig selv “hvad gør det her godt for mig og min krop”? og da man højest sandsynligt ikke kan svare på det (fordi det jo ikke gavner noget) ja, så er svaret meget meget enkelt! Lad det ligge!

  Et lille lørdagstip 😉

  //Stine

  22/10/2011
 • Rebecca

  Et rigtig godt tip – børst dine tænder! Når man sidder der, om aftenen, det koldt, og ens ‘guilty pleasure’ program ruller ind over skærmen er det eneste man har lyst til, er noget sødt, så prøv at børste dine tænder istedet. Så forsvinder lysten til sødt!

  20/10/2011
 • Blogsitter Marianne

  Pyha, jeg er i hvert fald ikke alene om sukkertrangen så…
  Tak for flere tips og ideer – og generel forståelse for hinandens indre sukkermonstre.
  @Rikke: Wauw, det var godt nok dagens superkommentar, der burde kunne få andre til at tage sig selv i nakken (suk).

  20/10/2011
 • Dorthe

  Spot on!! Det emner rammer plet hos mig, for ja, jeg har i dén grad også en sukkerafhængighed, som jeg dog ad flere omgange har formået at komme af med. Men men, stille og roligt falder jeg efter nogle måneder i, igen.
  TIP: Hver gang jeg er kommet min sukkertrang til livs er det sket ved, at jeg har medbragt mig en tandbørste og en lille tube tandpasta overalt. Og jeg mener overalt. Den har simpelthen været en fast inventar i min håndtaske, og hver gang sukkertrangen melder sig, har jeg børstet tænder. Og det virker – med rene tænder har jeg ikke lyst til sukker. Selv hvis jeg har siddet på cafe, kan jeg finde på at gå på toilettet og børste tænder efter maden, så jeg ikke havde lyst til dessert. Det lyder overdrevet, men det virker. 🙂

  19/10/2011
 • Gisp, jeg savner Beautyspace, jer og kommentarerne…så nu blander jeg mig igen fra mit skrive-eksil, hvor der også er masser af… sukker. Har fundet ud af, at det tager 3 stive dage at blive trangen kvit – og når man har klaret 3 x 24 timer uden sukker, er det tit motivation nok til at fortsætte. Men. For filan altså hvor er der mange godter, der er uimodståelig. KH en Ben & Jerry-spisende A

  19/10/2011
 • Maria

  Hvis du nyder alkoholiske drinks, så drik “skinny bitch” består af danskvand, vodka og frisk lime – dvs. helt uden den skamfulde SUKKER – hvilket jeg har oplevet, har givet mindre tømmermænd – en sukkerdrinks og øl -bare et lille råd

  19/10/2011
 • Pia

  I GUDER… den gik rent ind! Jeg ELSKER sukker i form af kager, mørk chokolade og slik 🙁
  Det er mest om eftermiddagen og om aftenen, at jeg går – ahhmm – amok…

  Jeg leder stadig efter en måde at blive den dårlige vane kvit – HAR prøvet med gulerødder/frugt etc. når trangen melder sig… Det er bare ikke rigtig det samme!

  Måske jeg bare skal tage en kold tyrker – og så skylle efter med en spand kaffe 🙂 Den kan man vel godt få lov til at beholde i “fred”?

  19/10/2011
 • Dorte Daugaard

  Øv hvor tarveligt! Lige som jeg er færdig med at lave flødekarameller og flødeboller fra bunden – og har smagt, at det hele blev godt – tager kaffen og sætter mig ind for at tjekke min yndlingsblog…..
  Det var altså skidt timing….
  🙂

  19/10/2011
 • pernille Bølkov

  Jeg KENDER det, må ikke spise chokolade, der er bare det ved det, at jeg ELSKER chokolade, er næsten afhæning af det skidt, 🙂
  er lige gået på en prøve ” afvendning” jeg har taget meget på, siden jeg stoppede med at ryge og vil tabe dem igen, det er bare ikke ski.. let, når alderen siger over de 40 ( år!) 🙂 jeg prøver og håber 🙂

  19/10/2011
 • Anette J

  Jamen jeg kan helt tilslutte mig de ni bud.
  Vand med brus er også en god variation, hvis man har svært ved at slippe sodavand.

  Og så synes jeg, at det er meget godt princip at holde sig fra produkter, hvor man er nødt til at læse deklarationen flere gange, for det kan være et tegn på, at ingredienslisten er aaalt for lang og fyldt med alle mulige mærkelige sager.

  Min egen oplevelse er, at nul sukker giver finere hud og bedre fordøjelse, der giver et bedre immunforsvar, der giver mere energi… osv. En god cirkel starter med nul sukker.

  19/10/2011
 • Rikke

  Sukker.. NEJ TAK.

  Jeg har lagt min kost om for 3 1/2 mrd. siden. Det har været utroligt let, min krop og hud har aldrig haft det så godt. jeg siger nej tak til sukker, alkohol og fedt og ja tak til til de gode sunde ting.
  Gevinsten er – 18 kg og en smuk hud.
  snup tippet:-) hvis du har lyst til vand med smag så tilsæt: agurk, mynte, lime, kanel, citrongræs eller frosne bær

  19/10/2011
 • Frederikke

  OH LORD! Lige i solar plexus. Jeg har ikke en indre sukkertrold, JEG ER EN GIGANTISK SUKKERTROLD. Suk og øv. Men jeg elsker slik og især lakridserne er umulige (måske fordi jeg ikke ønsker det)at komme af med. Jeg elsker også light sodavand til at skylle de skamfulde lakridser ned med. Det er en del af min livskvalitet på lige fod med salaterne og de grove grønsager, som jeg ellers lever af… Suk, er det virkelig ikke godt for bare lidt mere, end den følelse af ahmmmmnnnnnn?

  19/10/2011
 • Vidste I, at det videnskabeligt bevist, at det at vælge “light” (altså kunstigt sødet) øger sulten – også efter fedt – så man bagefter vil få lyst til at spise mere end ellers? Så lad være at bruge light-produkter. Spis sundt og varieret med mange grove fibre, så melder sukkertrangen sig nærmest ikke. Og gør den – så spis mindst 70% chokolade, det “mætter” hurtigt trangen og indeholder gode antioxidanter (også gode for huden!). KH Helle

  19/10/2011
 • Hvis man kan holde sig fra at slikke om munden, er sukker perfekt til at eksfoliere læberne med. 🙂

  19/10/2011