fbpx

Er du fugtforvirret?

’Der findes ikke fugtighedscreme. Kun fedtstofcremer, der kan få huden med holde på egen fugt. For netop fugt kan ikke tilføres udefra’. Sådan sagde en klog hudlæge forleden. What? Vi taler jo hele tiden om fugt, fugt og mere fugt. Der er selvfølgelig den sandhed i sætningen, at vi godt ved, det ikke fugter huden at tage et bad eller gå ud i regnvejr. Men jeg fastholder alligevel retten til at sige fugtighedscreme. For der findes masser af hydrofilt (=glad for vand) cremeindhold, der tiltrækker vand som eksempelvis glycerin, hyaluronsyre, glukose og aminosyrer. En klog kemiker bekræftede også for mig, at fugtmæt hud hviler på to principper: 1) pardans med netop de hydrofile ingredienser 2) og/eller fedtstof, der tætner hudens grydelåg, så netop barrieren bliver bedre til at værne om og holde på hudens vand.

Så hvad med facemists? Spild af penge? Nix. Kosmetiker Daniela Fraser har altid anbefalet et vådt pift, inden olie eller creme lander – af hensyn til optagelsen. Hudlæge Leslie Baumann anbefaler pH-balancerende facemists, ’fordi de ikke stripper huden for fedt, men i stedet giver et reservoir for huden at tanke fugt fra, hvis du sprayer sekundet før du smører creme eller olie på huden. Facemists indeholder som regel gode antioxidanter og består af kildevand som fx mulighederne fra La Roche-Posay, Avène og Vichy.

SNUP TIPPET: Du kan lave din egen facemist af Evian-vand eller endnu bedre: lytte til Ole Henriksen, som bruger afkølet te fra kamille, hyben, grøn eller rød te. Selv slipper jeg iøjeblikket ikke Pukkas hudkærlige rosenvandspift til 130 kr. I øvrigt er de i gevaldigt gavehumør ovre hos Pukka med et gratis startersæt til en værdi af 255 kr. for fem produkter ved bestilling af serum eller creme (hvis du er fristet så brug event-koden BEAUTY).

NB: Lad os peppe weekenden lidt op. Jeg trækker 4 beauty-lykkepose-vindere fra LISTEN HER i weekenden. Værdi pr. goodiebag vil være 1000 kr. De heldige annonceres mandag morgen på bloggen.

 

 

18/10/2012
Brandingekspert om kritikken af Brad Pitt/Chanel-ægteskabet
21/10/2012
Unaturligt anti-age fif på naturlig vis

Kommentarer

 • @Ann-Marie: Koden inde på vores site skulle gerne virke. Når du indtaster ordet “BEAUTY” i eventkode feltet når du har lagt i kurv og tjekker ud, så vil det automatisk ske at vi på vores lager pakker en skincare collection box til dig. Tilbuddet gælder til og med den 31. oktober, 2012.

  Pukka Rosewater spray er fantastisk. Den er REN og ØKOLOGISK. Den er ikke tilsat noget som helst. Mange blomstervand er bare et bi-produkt af at man laver æteriske olier. Pukka´s er the REAL thing og er ikke et bi-produkt. Rosenbladene kommer fra et fantastisk projekt i Bulgarien og bliver plukket i hånden af kvinder som ELSKER deres job.

  Der bruges Rosa Damescena/Damask Rose. Der går 1 kg. friske rosenblade til at lave 1 ltr. økologisk Rosenblomstvand. Rosenbladene bliver damp destilleret og dermed har du et helt rent produkt i TOP kvalitet. Du kan læse mere om Pukka´s rosen projekt her: http://www.pukkaherbs.com/pukkapedia/rose/
  Pukka´s Rosewater og Uplifting toner er skønne, svier ikke i øjnene og er fantastiske at bruge i løbet af dagen samt lige efter afrensning og inden man smører sig ind i ansigtsolie eller dagcreme:-)

  23/10/2012
 • Ann-Marie

  Åh jeg vil også nå at være med. Har prøvet at bestille en serum fra Pukka, men koden virker ikke :O))

  22/10/2012
 • Dorthe

  UUhhh Kan jeg endnu nå at være med?. Det vil jeg meget gerne, så jeg kan prøve noget nyt.

  22/10/2012
 • @ Julia kim – 1000 tak
  @ Marie R og Con9 – herligt at følge mist pingpong. Der er ikke så meget at tilføje (og Marie du har ret i at OH er storforbruger)
  @ Charlotte K – du skal ‘miste’ i en afstand af ca. 20 cm.
  @ Walkinrunout – nemlig!
  @ Tina – ja, og til priser der ikke slår hul i pungen.

  Stor hilsen Anette

  22/10/2012
 • Rie

  Håber at jeg kan nå at være med…

  21/10/2012
 • Jeg er også til the-facemist… let og billigt og det vigtigste er jo, at det føles rart på huden 🙂

  21/10/2012
 • Tina Irene Povlsen

  Uhm – Mist er lækker og uundværligt. Et fugt boost m. eller uden duft. En ekstra luxus før den gode creme. Skaber lige association til: Vær god ved din hud – den skal holde hele livet 🙂
  En dejlig weekendpep du der skyder i luften. Pukka har nogle vanvittig skønne produkter… Lovely saturday and sunday to you…

  20/10/2012
 • Marie: Det var så lidt, selv tak! 😉

  19/10/2012
 • Marie Rasmussen

  Ih hvor er du sød Con9 🙂
  Nu mister jeg løs som jeg altid har gjort. Og du har ret, mist er godt til at få det pudret look til at falde lidt mere til … TAK 🙂

  19/10/2012
 • Marie Rasmussen: Uden at ville gøre mig til ekspert, vil jeg sige, at du kan bruge din mist, når som helst du føler behov og lyst til det. Misten er nemlig også god at friske op med i løbet af dagen, ligesom den er god at “sætte” en makeup med, eller give makeup’en et mere dugfrisk look, hvis man synes den er blevet for pudret at se på. Jeg tror med andre ord du roligt kan “miste løs”! 😉

  19/10/2012
 • Marie Rasmussen

  Nu må jeg lige spørge om noget … Jeg vidste jo ikke at man skulle bruge mist før olie (Derfor er jeg SÅ GLAD for dig Anette, du lærer mig ALT) – Jeg bruger mist “now & then” i løbet af dagen, ovenpå make-up og det hele. Men det er vel mere eller mindre værdiløst så? Er det helt gak gak det jeg har gang i? Jeg syntes bare jeg så den gode Ole H vise det i noget morgen tv for mange år siden … Men han går jo heller ikke med Make up, så han kan vel godt bruge mist “all day long” … Please help 🙂

  19/10/2012
 • Så hvis vi følger Lise Grosmanns kloge ord, bliver vi allesammen nogle kønne planter.. slet ikke så tossi, hva’? 😉

  19/10/2012
 • CharlotteK

  Ja, så fedt synes jeg heller ikke det er, sådan noget facemist. Jeg har prøvet og synes bare, at det løber ned og svier i øjnene. Men det kunne da være jeg skulle give Pukka en chance – om ikke amdet, så for at få fingre i det startersæt. Jeg mangler alligevel en serum og så kunne jeg da prøve det rosewater samtidig med:-)

  19/10/2012
 • æteriske olier, helst det tyske firma Primavera. De bedste og reneste jeg nogensinde har mødt i de 17 år jeg har arbejdet med aromaterapi

  19/10/2012
 • Lise Grosmann

  Sorry….ikke nogen skøn sammenligning, men det er som med potteplanter: fugtig jord suger godt, tør jord gør ikke.

  19/10/2012
 • Jeg laver min egen ansigtsmist med lavendel efter en opskrift fra Urtegården; i virkeligheden er det jo “bare” en te man laver og dernæst afkøler. Blandingen hælder jeg på en rengjort sprayflaske, som jeg opbevarer i køleskabet. Det kølige gys, når misten lander på huden er et ekstra plus, synes jeg – især om sommeren! 😉 For god ordens skyld laver jeg konsekvent en ny blanding en gang om ugen, så jeg altid er sikker på, at blandingen er frisk. 🙂

  19/10/2012
 • Uhm, jeg elsker mit aften-pift med … øhhh glemt mærket, men i hvert fald en frisk ansigtsvand inden olien. Og den er Clarins, dét kan jeg huske 😉

  19/10/2012
 • Man kan også købe enten rosen- eller orangeblomstervand fra Urtegården. Det holder i flere uger. Forfriskende hvis det har været på køl. Hjemmebrygget The skal anvendes i løbet af få dage synes jeg. Så det bruger jeg som facemist-kur ind imellem.

  19/10/2012
 • Anette J

  Du skriver om to af mine favoritter! Skifter mellem kildevand fra LRP og rosenvand fra Pukka. Rosenvandet dufter så skønt.
  Jeg har lidt forbehold overfor at lave mist selv, for længe kan det holde sig, skal det i køleskab osv.?

  19/10/2012
 • Vand preller af mig som vand på en gås – fordi jeg er så gennemolieret efter mange års oliekærlighedsforhold pæ både krop/ansigt/hår og sjæl…men elsker at facemiste mig både før og efter, under og over mine olier.

  Er begyndt at lave dem selv – god ide m afkølet økologisk the evt. mikset m. astringerende citron, rosengeranium eller luftvejsudvidende rensende italiensk mynte…uhmmm.
  Støvregn af velgørende dufte – det er simpelthen en sansegave – også for en gennemolieretolieret vandafvisende lækkergås som mig;-)

  19/10/2012