Er du kold eller varm?

Husker du den smukke Chanel-gule Mimosa, der var überhypet for et par år eller tre siden? Jeg glemmer den aldrig. Kom nemlig på job en morgen, hvor jeg selv følte mig vældig Mimosa-smart, men blev mødt af makeupartist Kenneth Adelhardt, som kastede et køligt blik på mine negle med kommentaren: “De er vist mere smarte end smukke til dig”. Han havde ret. Jeg så ikke helt rask ud med den farve. Men hvilke nuancer passer så til hvem? Det er enkelt, siger den farvekloge hr. Adelhardt: ”Hvis du er lys i huden, er det flottest med noget varmt i din neglefarve – ellers kan hænderne hurtigt blive lidt døde at se på. Har du derimod Jennifer Lopez-lationo-glød, er alle kolde farver fine”.

Så er det bare lige det med at se forskel på kold og varm. Jeg er vild med alle farverne på billedet, men kun én af dem er varm, hvis man spørger Kenneth – og det er Diors nr. 448 døbt Sunnies. Den lyse fra Une ligger i grænselandet mellem kold og varm.

SNUP TIPPET: Jeg glæder mig SÅ meget til at fortælle dig om the plugged-in beauty trend lige om lidt. Men der er også noget om blankpudsede sommerben og et hudtrick-tip, der nærmer sig magi – og dét er ellers ikke et ord, jeg ellers bruger. Så stay tuned.

NB: Google Readers er lukket…som alternativ kan jeg varmt anbefale Bloglovin’, så du får besked, når der er nyt fra Beautyspace. Det sker her.

@Beautyspace på INSTAGRAM

10/07/2013
Mere hurra-olie
13/07/2013
Tyndt hår anyone?

Kommentarer

 • Jeg husker også tydeligt mine gule negle i anledning af påsken – DET sker ikke igen! Gys!

  Er lige hjemme i dag, før vi damper i sommerhus i morgen. 🙂

  13/07/2013
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Marianne – HERLIGT tip.
  @ Ditte – Jeg vil 1) gå til lægen og 2) lige afvente, at jeg får fast i dygtige Daniela Fraser. Hun har tidligere været kilde i en artikel til Børsen, som handlede om det, hun kalder ‘Mallorca-knopper’ i varmen. Stay tuned.
  @ Tanja – SPF er SPF, dvs. uanset hvilket produkt, der står fx SPF 30 på (om det er makeup eller solcreme), så ER det SPF 30. Du skal holde øje med UV-ringen dog. Der er så minimal forskel på 30 og 50, at det må være en temperamentsag. For mig er det vigtigste aldrig at bade ansigtet i solen.
  @ Line og Randi – jeg arbejder på sagen.

  Stor hilsen Anette

  13/07/2013
 • Randi

  Hej Anette,
  Så indslaget i morges, men kan ikke finde produkt-navn eller forhandlerliste på low-level micro current apparaterne. Kan du give det her?

  12/07/2013
 • Randi

  Hej Anette,
  Jeg så indslaget i Godmorgen DK, men vil gerne have produktnavnet og forhandlerliste på micro current apparaterne. Har søgt på tv2’s hjemmeside, men kan intet finde om indslaget.

  12/07/2013
 • Line L.

  Hej Anette -fik desværre ikke set dit indslag i morges og jeg kan kan ikke finde det på TV2, kan du lægge et link op så vi kan blive mere kloge ?? Vil nødig gå glip af noget …

  12/07/2013
 • Tanja Maria

  Hej Anette,

  siden jeg startede med at læse din blog, har jeg lært utrolig meget. Jeg tager også din bog med på ferien!

  I forbindelse med ferie har jeg et spørgsmål ang. solcreme. Er det nok med f.eks. en CC creme fra Ole Henriksen med SPF 30 eller er det bedre at runde de 50 SPF fra f.eks. Vichy?

  \Tanja

  12/07/2013
 • @Ditte – er du sikker på, at du ikke har fået soleksem eller nældefeber? Jeg ville gå til lægen 🙁

  11/07/2013
 • Ditte

  Kære Anette,
  Jeg ved seriøst ikke hvem jeg skal spørge, men tænkte at du måske var den rette – jeg elsker din blog, som jeg har lært rigtig meget af.. Derfor synes jeg også at jeg har styr på min hudpleje og har normalt en pæn ud, jeg er godt tilfreds med. MEN.. her i sommervarmen får jeg røde knopper – over det hele! Op ad kinderne, i panden og endda også lidt ned ad halsen og decolleté. Det ligner små talgknopper og jeg tænker selvfølgelig, at det er varmeknopper. De kommer kun på de dage, hvor det er varmt – har vi et par dage uden så meget sol, så forsvinder de igen (heldigvis!)
  Jeg er ikke vant til at være så ked af min hud, og der er virkelig mange af dem – jeg vil gerne kunne slappe af i solen, uden at have brug for make-up, for det gider jeg altså ikke gå med her i sommervarmen.. og gør det heller ikke, da jeg selvfølgelig tænker at det bliver værre, fordi jeg tilstopper svedkanalerne. Jeg bruger heller ikke ansigtscreme når det er varmt og er endda begyndt at undgå solcremen i hovedet – I know, dumt dumt dumt.. men jeg er så bange for, at det bliver værre. Måske du havde råd for det, eller der var andre der har eller har haft det samme problem?
  Tusinde tak for en fantastisk blog!

  Kærlig hilsen Ditte

  11/07/2013
 • CharlotteK

  Åh, jeg har så svært ved at se, hvad der er varme og kolde farver, men blev da en smule klogere nu:-)

  11/07/2013
 • Et andet lille tip til at finde den rigtige farve – hvis det er muligt at prøve i forretningen.

  Bed ekspedienten om lidt tape (KLAR!!!) og sæt det på neglen(e) og prøv løs.
  Den farve, der ser pæn ud, køber du.

  Resten stiller du tilbage – fjerner tapen og alle spor er væk – også de, der ikke var så pæne 🙂

  Fortsat god dag til alle.

  PS her kan du prøve ALLE farverne http://www.couleur-caramel.dk/cca/find-forhandler

  11/07/2013
 • @Louise T – heldigvis er det tilladt at gå ud at prøve, så afsted med dig.
  @Lise – du har HELT ret. Kenneth taler også meget om at farverne ENTEN trækker blåt op eller gult op. Det er det, man skal kunne ane.
  @Sus – ja, sig ikke, at der ikke er sjove øvelser på Beautyspace.
  @Jessica – haha, døden i en microbølgeovn. Den var ny.
  @C – altså…ja, jeg bliver klogere. Herligt.
  @Mie – du er bare all round!

  Stor hilsen Anette

  11/07/2013
 • Mie Skriver

  Det er svært… Jeg bruger alle farver neglelak og har aldrig været ude for en neglelak, der ikke passer til min hudtone:-)

  11/07/2013
 • C

  Jeg husker endnu med rædsel den gang vi alle skulle farvetestes efter årstiderne; jeg drømmer mig bestemt ikke tilbage, for det var da noget uvidenskabeligt hø.. selv blev jeg testet “efterår”, og det er nok de farver, jeg skyr allermest! Men når det er sagt, så er jeg, som en anden “farveklog”, ikke helt enig med hr. Adelhardt i, at farverne kan opgøres så enkelt, som han nævner. Lise/walkinrunout er derimod inde på noget af det rigtige; det handler om at skelne mellem gule og blå undertoner; det kan så være svært nok i sig selv, men også på dette område gør øvelse mester, og til start kan man jo prøve at sammenligne forskellige farver. Tricket med at knibe øjnene sammen er ikke tosset; det bruges også inden for bla. malerfaget til at vurdere farvers indbyrdes styrke.:)

  11/07/2013
 • Jessica Siewierkiewicz

  Min hud er lys, men har en gul undertone/nuance, så i varme farver ligner jeg døden i en mikrobølgeovn. Er der andre, der også bruger sæson-modellen? (vinter – kolde farver etc.)

  11/07/2013
 • sus bruun

  Så faldt 10 øren..der er en del som jeg kun har brugt en enkelt gang men ikke lige synes passer – så nu må jeg igennem neglelaks oprydning..men knibe tricket 😉

  11/07/2013
 • Jeg lærte for mange år siden et trick til at se om det er kolde eller varme farver – jeg ved ikke om det er videnskabeligt dokumenteret, men jeg synes det virker for mig 😉
  – Man kniber øjnene let sammen, uden at rynke for meget, for det fortryder man senere… og så kigger man på farven og vælger om den er gullig eller blålig… og man må kun vælge mellem disse…
  Er den gul er den varm og blå kølig…
  Kunsten er så at bestemme gule og blå farver… ´men der kan man kigge efter rød/grøn nuancer…
  😉

  11/07/2013
 • Louise T.

  Åhhh… Så forstår jeg bedre de mange lakker i skabet, som kun kommer på een gang og så aldrig mere…
  Jeg synes, det er knaldsvært at finde de rigtige nuancer og DEN rigtige farve, som kan blive all times favorite 😉

  11/07/2013

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.