Et ufortjent liv i skyggen

thisworks1-copy

Der findes produkter, som lever et foruroligende stille liv. Nærmest i det skjulte. Som Weledas Arnica Massage Oil – en flaske jeg stødte på ved et tilfælde, fordi jeg kender en, der har kraftige spændinger og muskelsmerter i ben og hofte. Og nej, det fikser ingen olie selvfølgelig, men den her ka’ alligevel et par tricks, når det gælder lindring. Arnicaen er en såkaldt lægeplante (hører til kurvblomstfamilien) og har ry for at være muskler-og-blå-mærkers-skytsengel, hvor det er blomstens olieekstrakt, der siges at virke lægende. Jeg afprøvede olien med succes på et lillablåt, forslået 9års-pigeknæ i aftes.  

SNUP TIPPET: Heldigvis behøver ingen at have hverken blå mærker eller andet ømt for at få gavn af de gyldne arnica-dråber. Sammen med solsikke- og olivenolie blandet med æterisk rosmarin- og lavendelolie er kropsolien fabelagtig i en kold tid: hold pause i badet og smør kroppen ind i et tyndt lag og skyl efter med lunkent vand (nul sæbe og shampoo) og dup derefter kroppen tør med et håndklæde. Mere fugtmæt bliver huden ikke. NB: De heldige med badekar kan hælde et par skefulde i vandet.  Og hvis du tænker pris, så er den 134 kr. for 100 ml.

19/01/2011
På med penslen
23/01/2011
Hvad har Chris og Ole tilfælles?

Kommentarer

 • Kære Lærke – hvis du klikker på Arnica Massage Oil i teksten kommer du ind på Weledas hjemmeside. Her finder du den nærmeste forhandler tæt på dig under ‘find din butik’. Mange hilsner Anette

  25/01/2011
 • Elsker også både Chris og Ole! De er så inspirwrende i deres autentiske væren…

  Og den weleda er da vist en must-have til mine ømme muskler!!! 🙂 tak for fiffet til ønskesedlen… 😉

  Knus

  25/01/2011
 • Lærke KN.

  Hvor er det muligt at købe denne lækre olie henne?

  23/01/2011
 • Nipuni Julie

  Når jeg får mit badekar snart vil jeg prøve denne olie, det lyder simpelthen for lækkert.

  Og så vil jeg sige dig og Dermalogica TUSIND tak for de små fine prøver fra Dermalogica & Jane Iredale -tusind tak! 🙂 Blev så glad da jeg åbnede brevet/pakken igår.

  23/01/2011
 • Maria S

  Tusind tak for svaret – jeg stormer fluks ud og køber mig sådan en sag.
  Og jeg melder gerne tilbage om en månedstid, om det virker eller ej.
  Vh. Maria

  22/01/2011
 • Hov Maria, jeg glemte at tilføje, at det vigtigste er at finde en meget fed creme/nærmest salve, der indeholder planteolier og ikke mineralske olier. Dvs. der må ikke stå mineral oil eller petrolatum i indholdsoversigten.
  kh A

  22/01/2011
 • @Maria S…hvor er jeg glad for, at beautyspace når til Buenos Aires! Jeg vil anbefale at prøve enten Kiehls Restorative Argan Salve (brug kun en anelse) eller Weledas Almond Soothing Facial Cream. Prøv med den første og giv det 4 uger. Lad mig vide hvordan det går.
  @Daniela…tak fordi du gør os klogere.
  kh
  Anette

  22/01/2011
 • Maria S

  Hej Anette.

  Jeg har et spørgsmål, der går et par blogposts tilbage, men som jeg håber, du alligevel vil bruge et par minutter på.

  Det drejer sig om hudorme og det der med at “creme dem væk”, som du har skrevet om et par gange.

  Jeg bor i Buenos Aires i hvert fald 9 måneder endnu, men jeg har ikke lyst til at vente så længe med at få de små bæster renset ud af min hud. Nu hvor der er en mulighed, jeg ikke har forsøgt endnu.
  Problemet med Buenos Aires, der ellers er en dejlig by, er, at de her ikke er nået så langt med økologi. Og specielt ikke i skønhedsindustrien. Så de cremer, du har foreslået tidligere, er ikke til at skaffe herovre.

  Så jeg vil høre, om du kan komme med forslag til en creme eller to, der er fede nok til at gøre min næse fin igen. Inden for gængse mærker som L’oreal, Nivea, Kiehl’s, Clarins, Vichy, La Roche Possay…. Et eller andet, der ikke er økolækkert. Desværre. Men som også virker.

  Tusind tak for hjælpen. Og tak for din blog – den er en daglig inspiration.

  Vh. Maria

  22/01/2011
 • Marie-Louise

  Måske jeg skulle prøve den. Jeg får nemlig meget meget nemt blå mærker. det ser ikke altid så smart ud på sommerbenene:-)

  22/01/2011
 • Britt Rosted Sørensen

  Skjult eller ej.. så har Weleda fundet min badeværelses hylde, bruger deres creme sanddorn pflegemilch – den er fantastisk!!! dufter dejligt og kan klart anbefale den til alle andre, jeg vil have olien i tankerne næste gang jeg skal shoppe, tak for tippet!

  22/01/2011
 • Kære Lotte B,

  Du skal nok ikke påføre manden arnikacreme efter en solskoldning, da arnika sætter mere gang i mikrocirkulationen (mere rødmen!)
  Det er derfor at arnika ofte benyttes til at mindske u-iltet væv (blå mærker. mørke rande under øjnene og “sugemærker!” osv)
  Efter solskoldning skal der dæmpes og køles
  :-Daniela

  22/01/2011
 • Arnica er en slags gud for mig. Ved godt at nogle elsker acai, granatæble eller noget andet…men jeg elsker arnica.
  Har altid en arnica tube fra Jurlique i huset og i toilettasket. Virkelig god øjencreme – og til myggestik og til neglerod og til skamme på 2-årig og…og så dufter den ikke rigtig af noget, så kan også overtale manden til at tage den på solskoldningen når han glemmer faktoren!

  21/01/2011
 • Gitte Salling

  Det er da lige præsis noget der skal indkøbes. Tak for info.

  21/01/2011
 • Gitte

  Det lyder jo fantastisk, husapoteket må straks udvides med Arnica.

  21/01/2011
 • Da jeg boede i tyskland brugte vi også tit homoøpatisk arnica – eller kalendula-creme til alverdens ting og sager som skrammer, myggestik, alt…

  21/01/2011
 • Pia

  Herlig lav pris!

  21/01/2011
 • Joan

  Jubiii Weleda er fantastisk – kender ikke denne lækre olie, men deres zinksalve er fantastisk til røde numser:O)

  21/01/2011
 • Elsker Weledas produkter. De er en hel spaoplevelse i sig selv med essentielle olier.
  Fx vildrose-olie og badesæbe havtorn mmh. Min farmor elsker granatæble håndcremen.
  Tip: i Spanien og Tyskland kan man på apoteker mm købe Weledaprodukter for det halve ca af, hvad det koster herhjemme, så jeg har flere gange shoppet med hjem 🙂

  21/01/2011
 • Anette J

  Jeg deler jeres begejstring for Weleda. Jeg bruger bl.a. deres tandpasta, der er fri for alt muligt kemi.

  21/01/2011
 • jette

  Weleda er bare et fantastisk mærke!

  21/01/2011
 • I LOVE THIS…Husmoder…nu er Helle jo ikke nogen fru-hvem-som-helst, så jeg ville springe på den opfordring. Tak for info, Rikke. Kh Anette

  21/01/2011
 • Er det egentlig ikke velsignet, at man ikke behøver opfinde alt forfra hele tiden, men at der er gode, gamle ting, som bare virker, også uden at koste en herregård! Og hvis det var mig med strækmærker, ville jeg da ufortrødent kaste mig ud i mit eget eksperiment. Ømme muskler og blå mærker: den må kunne noget med cirkulation – og det er vel ikke ligefrem nogen ulempe, hvis man vil ha’ strækmærker til at hele op! Mit forslag til dig, husmoder: prøv på den ene halvdel af maven dagligt i 2 måneder (lige efter badet) – og meld tilbage på bloggen her, om der er forskel!

  21/01/2011
 • jeg stemmer i. jeg har haft stor glæde af mange af weledas produkter, så jeg kan kun forestille mig at denne orange sag hjælper. og priserne er dejlige!

  21/01/2011
 • Det virker! Jeg har selv en arnica stift (købt i Spanien) som jeg fluks smører ungerne med når de slår sig – det reder dem for buler og blå mærker 80% af gangene (og så tror jeg også at det tager noget af smerten). Alle forældre i Spanien har sådan en i lommen.

  21/01/2011
 • Godt gået med deres ingrediensliste. Ganske fornøjeligt at se. 🙂

  21/01/2011
 • Anette Kristine Poulsen

  @Husmoder – stærkmærker er der ingen kur mod. Desværre. Alle der siger noget andet, lyver…MEN du kan selvfølgelig holde huden smækker og lækker og forebygge mht. smidighed og her er arnicaen formidABLE…
  @Arrrrjjjj Mette…jeg vil skynde mig at kigge.
  kh Anette

  21/01/2011
 • Den må ind i vores husapotek – jeg har en anden Weledaolie i forvejen, mandel, som er god at fugtmætte med også.

  Og prisen går til…dig! Kig ind hos mig 🙂

  Klem fra
  mette

  21/01/2011
 • Sejt! Tror du, at det ville være godt til strækmærker også? Hvis det såen lissom er godt for huden-agtigt?

  21/01/2011
 • Anette Kristine Poulsen

  @SUPER, Louise…hvorfor har jeg først fundet arnica nu? Tak.

  21/01/2011
 • Arnica er vel kendt og vel brugt her i Belgiens land netop til ungernes blå mærker og bobo’er (kælenavn for sår, buler, blå mærker mm). Vi kalder det anti-bobo-creme, for det får virkelig bulerne til ikke at hæve og de blå mærker til at gå hurtigere væk. Bare til venlig info 🙂

  21/01/2011