Et valg mellem to onder

jurliquesol2

Overskriften er grov, men det er fordi, de følgende linjer er en hvepserede af holdninger. Bare så du er advaret. Forleden drak jeg arbejdskaffe med Kirsten – dygtig, dygtig dame, der står bag det fineste sted her. Kirsten er i modsætning til mig ikke nogen fan af solcreme, for som hun siger, så absorberes kemiske solfiltre i kroppen. Og ja, det er rigtigt – og derfor bl.a. én af grundende til det, vi har været omkring masser af gange; Nemlig at aften-rens er vigtigt, fordi solfiltre skal af. De er hverken specielt delikate eller hudforbedrende – men jo i særklasse beskyttende.

Vender vi os mod hudlægen, så siger dr. Leslie Baumann, at det er som med pest og kolera. For meget sol udløser de fæle, hud-ødelæggende frie radikaler. Men nedbrydningen af kemiske filtre i huden udløser også de ustabile molekyler (altså de såkaldt frie radikaler). Dog slet ikke i tilsvarende grad som grillstegning i solen. Måske husker du også artiklen i Berlingske Tidende. Ifølge Baumann er der to ting at gøre:

• Brug overvejende fysiske filtre (Titanium dioxid og Zink oxid) – ja, det ofte dem, der giver et Pjerrot-look.

• Altid – og jeg mener altid – sørg for at bære ikke bare en fugt-undertrøje, men en undertrøje, der indeholder de soldater, der bedst angriber og neutraliserer de frie radikaler: Antioxidanterne.

HVAD GØR ANETTE: Jeg gør flere ting på én gang: undgår direkte sollys i ansigtet, har altid antioxidanter på inderste inde og er så i øvrig ikke sippet med, om min solcreme indeholder både kemiske og fysiske filtre. Jeg har dog også favoritsolcremer med bare fysiske filtre, bl.a. fra Balance Me og The Organic Pharmacy (giv dem begge et par minutter til at trænge ind i huden). Når det gælder gode sera med et batteri af antioxidanter, er der utrolig mange gode bud: Jurliques beroligende serum på billedet, men også eksempelvis Zinobel, Rudolph Care og Nilens Jord.

18/10/2015
Stop hårtab – det sker i København
20/10/2015
I’ll have what she’s having

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  Kære alle,

  1000 tak for jeres gode ord. Jeg er ude at rejse men vender tilbage fredag med svar.

  Stor hilsen Anette

  21/10/2015
 • Pernille Sparsø

  Holder mest af at bruge solcreme med non-Pjerrot effekt! Forfængelighed allright 😉
  Elsker solcremerne fra Rudolph Care. Eneste minus er at de smitter af på tøjet. Alternativer?

  20/10/2015
 • Nora H

  TineL –
  Jeg er blevet rigtig glad for COOLA der har flere forskellige ansigts solcreme. Jeg bruger selv deres matte tint der mere føles som en primer end en solcreme. Den findes både uden parfume og med en lugt af agurk (Jeg har så kun prøvet den uden parfume)

  https://www.coolshop.dk/produkt/coola-mineral-face-spf30-matte-tint/AD6F3U

  20/10/2015
 • Tanja Olesen

  Hej Anette. Det her med anti oxidanter . Har fået nogle prøver på de nye smart produkter fra clinique som virker til at være vældig lækre. Ved du om der er alle de gode ting i serummet derfra også. Synes faktisk ikke altid at ekspedienterne har svarene på alle de ting som jeg gerne vil have at mine cremer skal indeholde. ( her efter at have fået inspiration fra din super bog) Kh. Tanja

  20/10/2015
 • Laura

  Hej Anette!
  Jeg stornyder at læse med på din skønne blog 🙂
  Jeg håber, det er okay, jeg stiller ikke spørgsmål der ikke er direkte relateret til indlægget her 🙂
  Jeg er lige startet på en A-vitamin-kur mod Acne, og håber den kan gøre mirakler.
  Den er rigtig dyr, og jeg er nødt til at spare hvor jeg kan (er på SU). Jeg plejer at bruge Jane Iredales faste mineralpudder, da det er den eneste, der ikke forværrer acnen. Benecos har lavet en meget billigere fast mineralpudder. Er du informeret om, om den er lige så god, og heller ikke indeholder noget, der kan forværre acnen?
  Mange hilsner fra Laura

  20/10/2015
 • YB

  Rigtig god idé med “Hvad gør Anette”
  …mere af det,tak

  19/10/2015
 • OG så lige huske på at mange af de mærker vi omgiver os med, er “wrld wide” produkter og netop produceret til hele verden, hvor folk bliver meget mere eksponeret for solens stråler end vi danskere gør her i det høje Nord. De næste mange mdr. er der ikke str grund til at beskytte mod UV hvis vi bliver herhjemme i Danmark. De fleste er også mest ude til hvrdag i korte tidsrum, samt tidligt og sent på dagen, hvor UV indeks er ekstremt lavt i vinterhalvåret. Hvis man derimod er så heldig at skulle på skiferie eller til tropisk sted til vinter, SÅ er det en helt anden snak. Min mening er at man skal påføre UV-filter OVENPÅ sin hudpleje og kun efter behov 🙂

  19/10/2015
 • Tenna

  Hej Anette,
  Jeg vil gerne investere i en god serum, men jeg synes det er svært at vælge hvilken. Har overvejet serum fra Nilens Jord eller Beaute Pacifique. Hvorfor vælge den ene frem for den anden?

  19/10/2015
 • Anette Kristine Poulsen

  @Camilla Larsen – Vi skal bestemt ikke til at være bange for antioxidanter. Jeg har læst artiklen og skal nok komme med indlæg om det – det er et emne, der med jævne rum støves af.

  KH Anette

  19/10/2015
 • Camilla Larsen

  Nu du skriver om antioxidanter og frie radikaler kom jeg til at tænke på denne artikel, som jeg læste den anden dag:

  http://videnskab.dk/krop-sundhed/antioxidanter-fordobler-spredningen-af-kraeft-i-mus-og-menneskeceller

  Skal nu pludselig til at være bange for antioxidanter? (Ikke at jeg er så bange af mig, men du ved, hvad jeg mener…)

  19/10/2015
 • TineL

  Er der nogen, der kan anbefale en god solcreme til uren hud, som ikke tilstopper porene? Jeg forsøgte mig i sommer med en, der var specifikt udviklet til akne (vist fra Avene), men aldrig har jeg da haft så mange fyldte porer/små knopper 🙁

  19/10/2015
 • Mette

  Hej Anette, jeg ved godt, det ikke er dit område. Men har du nogen tanker om, hvad man bør gøre med børn og solcreme? 🙂 Mette

  19/10/2015
 • Louise T.

  Jeg er rigtig glad for den Jurlique mist’en, du har på billedet – lige lidt fugt inden serum OG olie OG Dagcreme…
  Jeg har ingen favorit mht solcreme, men vil da helt klart huske The Organic Pharmacy næste sommer…
  Så i øvrigt først dit råd om at besøge dem på Kings Road EFTER at jeg lige var kommet hjem fra London. ØV! Men det er allerede skrevet på ønskelisten til næste tur 😀

  19/10/2015
 • Elsker “hvad gør Anette” – så givende at vide
  Tak A – og ja det er en hvepserede – jeg er ligesom
  Dig – bruger både og – og husker rens rens rens efter en soldag – oftest i skygge. ❤️

  19/10/2015
 • HeLene

  Ja, det er det, ikke et nemt valg, jeg brugte i mange år spøgelse cremerne og altid med farvet pudder ovenpå for at jævne farven ud igen. Men det var klistret og som en maske, så jeg har gået tilbage til blandningsprodukterne (kemiske+fysiske filtre), også for at kunne nyde den hud jeg arbejdet på at holde i trim, og fordi der er mere vandfaste og photostabile. Det bliver derfor, for mig, paradoksalt at ligesom maskere sig når man lægger tid og effort på sin hud, men jeg er samtidig bevidst om de kemiske filter og er jo ikke glad for dem. Måske er det noget af en balance man må finde for sig selv, ligesom med meget andet.

  19/10/2015