fbpx

Få nu styr på den rækkefølge

Jeg bliver draget af amerikanske vejrudsigter med al deres indbyggede drama og gys i hver eneste sætning. For der er altid krimi-vejr i USA. Okay, måske er der også grund til det lige nu. Det kan vi jo spørge ham min udstationerede ven om. I hvert fald, og altså i anledning af vejret, har jeg konsulteret en af de ekstra flothudede amerikanske hudlæger. Nemlig ’Forget-the-facelift-dr. Doris Day’. Hun har SÅ flot en hud, og det er umuligt at se, om hun er 30 eller 50. Vi er ude på et sidespor nu, I know. For de 8 ting, du med fordel kan gøre for din hud lige nu kommer først på i morgen. I dag handler om to hængepartier:

 • Hængeparti 1: Ikke alle blev nemlig glade, da jeg i går sagde nul neglekunst. Heller ikke min verdensdamemester af en international negleekspert, Mette Steenberg. For nu er det jo ikke alle, der bare skal ha’ lækre ensfarvede kronprinsesse Mary-negle, som hun siger. Men. Det er altså korrekt, at vi vil se mere renhed på fingerspidserne med flere enkle blokfarver og stadig mere nudeness. Smart kan det dog være at lade en enkelt negl få et twist som et bogstav eller et @, der som her er lavet med stempel.
 • Hængeparti 2: Jeg lovede at vende tilbage med en hudplejerækkefølge, som kommer her: 1) Ansigtsmist (neutraliserer det kalkslør, vores vand giver), 2) Serum (indeholder aktive ingredienser forhåbentlig valgt ud fra den hududfordring, du evt. har), 3) Ansigtsolie (holder på fugten og kan indeholde forskellige hudkærlige ingredienser) 4) Fugtmættende ansigtscreme (blødgør og kan barrierebeskytte), 5) Solbeskyttelsefaktor, hvis det ikke i forvejen er i cremen, 6) Primer, 7) Foundation

Og selvfølgelig skal hele baduljen på ren hud.

SNUP TIPPET: Hvis du tænker wow til den 7-trins rækkefølge, så hør her. Ingen (i hvert fald de færreste med mindre du bor i Japan) er flittig med SÅ mange trin. De fleste har måske bare et, to eller tre trin, og nogle bruger måske olieundertrøje frem for serum osv. Men rækkefølgen er som skrevet, og så er det individuelt, hvor der springes over, så længe det ikke er ved nummer fem.

@Beautyspace på INSTAGRAM

06/01/2014
Farvel 2013-trends, goddag 2014
08/01/2014
Undgå januars hud-syndere

Kommentarer

 • Anne

  Ved godt jeg er lidt langsom i optrækket, da indlægget er ved at være “gammelt”. Men våger alligevel et spørgsmål.
  Jeg er stor fan af selvbruner. Ikke den form som man bliver helt orange eller unaturligt brun af, men bare en smule så den blege vinterhud får lidt glød. Hvorhenne i rækkefølgen ville du lægge den?

  15/01/2014
 • Haha ja japanerne eeeelsker “layering”

  Okay.. jeg elsker egentlig også “den helt store tur”.. ja i ansigtet that is.. hov.. det blev det ikke bedre af..

  Nå men altså jeg nyder også at gøre meget ud af rens, masker og de mange lag pleje, men er ofte bare.. doven&træt…

  11/01/2014
 • Søs

  Til Christina Hansen: TAK!! 🙂

  09/01/2014
 • FANTASTISK med indbyrdes guide-hjælp.

  @ Cyndylynn – Øjencreme (hvis man bruger det) klappes ind lige efter serum. Men ingen kommer efter nogen, hvis man gør det lige efter dagcremen.

  Stor hilsen Anette

  09/01/2014
 • Christina Hansen

  TIL SØS: Jeg tllader mig at svare, så Anette ikke skal svare på det samme igen og igen!:-)
  Faktisk står både spørgsmål og svar i forvejen her på siden. Louise Eriksen spørger og Anette svarer i det grå felt.
  Fugtserum er som en “undetrøje” og skal under olien. Din fugtserum skal helst indeholde glycerin (fugtmættende) og hyaluron (fugtmagnet). Anette bruger for tiden selv Nilens Jord serum (275 kr). Du kan gå ind og se ALT i søgefunktionen til højre. 🙂

  08/01/2014
 • Søs

  Så man kan både bruge serum og olie inden dagcreme… Det var nyt for mig – men dejligt at vide, for min hud vil helt sikkert elske det her i vinter!
  Men du skriver, at hvis man virkelig mangler fugt, vil en olie ikke være tilstrækkelig – hvor skal man så satse på at få fugten fra? Er det i form af serum eller dagcremen eller…?
  Og tak for en skøn og berigende blog 🙂

  08/01/2014
 • Cindylynn

  Og hvor i rækkefølgen skal en evt øjencreme eller gel passes ind for at virke bedst?

  🙂

  08/01/2014
 • Helene R

  Er på med 1,3,4,5 og 7 – men har aldrig tænkt på at bruge både serum og olie (og i den rækkefølge) det skal jeg bestemt prøve, døjer med irriterede, røde og tørre vinterkinder på trods af hybenroseolien som du tidligere har anbefalet og som bestemt har været en forbedring, men måske serumet er det der lige mangler ? 🙂

  08/01/2014
 • Jette V

  @Christina: Om at finde tidligere svar (og en guldgrube af andre informationer): prøv Beautyspace søgefunktionen i højre spalte – der er garanteret læsestof til mange timer, alt efter hvad du søger på 🙂

  08/01/2014
 • @Anette – har nu ikke vundet Tromborg – ved ikke lige hvor det kom fra?!! Ønsketænkning? 😉

  08/01/2014
 • Pernille Sparsø

  Tak for rækkefølgerreminder:-)

  08/01/2014
 • Christina Hansen

  Håber, det er ok at spørge, da jeg er bekymret og undrer mig i den grad. Jeg ved at Pai’s hybenkerneolie skulle være god til ar og har set at Beaute Pacifique har en “scars & stripes” (539 kr for 100 ml). Men virker det? Og har du andre forslag? Håber inderligt, du kan hjælpe min teenager.
  Hvad skulle vi gøre uden dig :-)♥♡♥

  07/01/2014
 • Christina Hansen

  Kære Anette, vores skønhedsorakel. Vi kvinder smører os ind som lakager med 7 lag (- og lige til at spise), men hvad med teenagerne? Er grædefærdig da jeg lige har opdaget, at min søn på snart 15 år har strækmærker midt på rygraden, på siderne over buksekanten og på siden af knæene. Han er meget slank og 186 cm; virkelig skudt i vejret det sidste års tid. Hvorfor kommer det mon? Hvad skal jeg smøre på? Og skal han have olie (udo’s, hørfrø) indefra? Vil olie påvirke hans urene hud? Please ♥

  07/01/2014
 • Efter at have læst dit indlæg om den nye negletrend skyndte jeg mig at rense de vilde negle af og har fine ensfarvede chanel negle 🙂
  I forhold til rækkefølgen, så følger jeg det slavisk med først et pift mineralvand, olie og så min dagcreme og jeg elsker den fugt, det giver ens hud 🙂

  07/01/2014
 • christina

  Hvor finder jeg tidligere svar ….er helt ny her inde 😉

  07/01/2014
 • Mette Ross

  Kære Annette:) Beklager at jeg læste dit indlæg så dårligt i første omgang og derfor stillede et spørgsmål, som jeg jo med lethed kunne læse mig til. Ups – læser to gange for eftertiden… det har de gode indlæg nu også fortjent. Kh Mette.

  07/01/2014
 • Sus Bruun

  Nej da – og så alligevel – for jeg blander min serum med min ansigtchreme – men det slutter fra i morgen – jeg vil stadigvæk liiige putte en dråbe i Origins vitaZing eller foundation når jeg bruger det.

  07/01/2014
 • Mette Steenberg

  Neglekunst kan da også laves på lækkerheds måden:)…MEN skønne Anette, du ER altså gud for min hud!
  Efter jeg har indført alle (ja, ALLE) dine steps har jeg bare fået den lækreste hud – med mindre tørhed og urenhed. Jeg bruger dog kun en lille smule olie på de udsatte steder om dagen – og så har vinterrødmen sluppet min hud, TAK:)

  07/01/2014
 • Sidse

  SV Grydelåg: Fedt!!! Må have købt og nærlæst! Tak igen

  07/01/2014
 • Louise Eriksen

  Må jeg være så fræk til at spørge om hvilken fugtserum du nævner som du bruger? Leder nemlig selv efter en rigtig god en.

  07/01/2014
 • ninia johannesen

  god konkret rækkefølge dog savner jeg hvor anti-age kommer ind

  07/01/2014
 • Sidse Knudsen

  Kære AK. Du har før nævnt at du har ‘utæt grydelåg’ i forhold til din ansigtshud. Vil du være sød at uddybe det – måske hvad det skyldes, hvordan det forebygges, hvordan det styrkes? Og vigtigst af alt – hvordan afgør man om det er tilfældet hos en selv?

  Tusind tusind tak!

  07/01/2014
 • CharlotteK

  4, 5 og 7 kan vel godt være en og samme creme? Men hvad gør man så med nr. 6? Pyha, det er jo en hel videnskab:-)

  07/01/2014
 • christina

  jeg er bare vild med dig 😉 og crem 7 lag el ej …..håber du evt finder tid til at svare på mit spørgsmål ang Beauty angel lys ?

  07/01/2014
 • rijaH

  Vildt nok! Syv lag? så er det da noget der tager tid.. Jeg har aldrig været ovre tre før. Rensemælk, toner og så creme og det tager egentlig ok tid, men kun de tre lag 😀

  07/01/2014
 • Jeg troede olie skulle være over dagcremen :0? Hvorfor? Jeg bruger bare en normal fra avene med spf.

  07/01/2014
 • Gudfader, for en lang liste. Syv lag! Er der virkelig nogen som kommer op på så mange lag? Jeg er glad for at jeg ikke er den eneste der protesterede over neglekunsten. 😉

  07/01/2014
 • wwoooooow. Mange trin i den rækkefølge – men den fylder nu endnu et af dine mange screenshot på mit skrivebord 🙂

  Tak for tips – vi ses d. 30. 🙂

  07/01/2014
 • Nej, mente selvfølgelig min Rudolph Care mist…

  07/01/2014
 • 1 skal jeg prøve når jeg tager min Tromborg pakke i brug 😉
  Og 6 og 7 bruger jeg så sjældent… ja nærmest aldrig.

  07/01/2014
 • Mette

  Kære Annette:)
  Men hvad så med mist’en? Den skal forhåbentlig ind mellem rens og serum? Eller er den helt unødvendig…? (håber at du siger nej – knuselsker min facial mist fra Rudolph Care)
  Kh
  Mette

  07/01/2014
 • Ansigtsmist for at reducere kalkslør? Troede, at ansigtsmist var noget, man brugte i løbet af dagen for “friske huden op”. Kan du lokkes til at sige lidt mere om det?

  07/01/2014
 • Mener du, at man både skal/kan bruge serum OG olie under dagcremen?
  Jeg holder mig altså fortsat til skin tonic uden alkohol selvfølgelig, er ret glad for Neutrals, hvis jeg bruger noget. Facemists (både Vichy og LRP) fungerer bare ikke for mig. Min hud bliver nemlig tør og stram af det. Til gengæld er jeg vild med facemists ovenpå makeuppen. Du ved for at give ansigtet et mere dewey look og gøre pudderen mindre pudret.

  07/01/2014
 • sus bruun

  For pokker da – troede at jeg havde styr på det…men nu må jeg få den serum på først.og Origins VitaZing SPF 15 Energy moistrurizer den tager så de sidste step.
  Glæder mig til morgendagens tip.
  God tirsdag 😉

  07/01/2014
 • Kira Bjørnestad

  Er sku afhængig af olieundertrøjen (Pai eller andre hybenkerneolier = TAK)…. Ved slet ikke hvordan jeg har kunnet undvære den. De sidste trin kan jo efterhånden fås i en og samme BB eller CC creme. Skal i hvert fald have fingrene i Origins CC, det lyder som noget der passer perfekt ind i mine morgen rutiner.

  07/01/2014
 • Inger Marie Jessen

  Tusind tak for din overskuelige guide til hudplejerækkefølgen. Den var jeg faktisk lige på vej til at spørge dig om:-)
  Ha’ en super dag!

  07/01/2014
 • Sissel

  Venter spændt på morgendagens tips :-)- Og så fik jeg for resten kønt Rudolph Cares serum inden jul – skøøøn geleagtig konsistens.

  07/01/2014