Få nu de ansigtsmasker til at virke

010203040506070

Fra en halvlunken affære er ansigtsmasker nu alvorlig business. Husker du førhen, når man var heldig at være til ansigtsbehandling…og behandleren forlod en, når masken kom på. Jeg hadede det. Sådan er det heldigvis ikke mere.

Tallene fra Euromonitor viser, at vores maskeforbrug er steget med 41 %. Det skyldes især sheetmasker, plastre og peelende løsninger med frugtsyrer.

I går tog vi fat på 4 forskellige måder. Fælles for dem er, at de alle giver reel virkning.

Smart-masken, du kan dele med hele opgangen

Det er ikke kun telefonen, der vil være smart. Din ansigtsmaske vil også. Svenske Foreo skovler priser ind på deres skønhedsgadgets, som eksempelvis opgraderingen af den kendte sheetmaske. Der er to fordele: Den konkrete maske (vælg mellem fugt, glans, etc.) og så LED-lyspåvirkningen. Vi ved, at blåt LED-lys mildner akne, ligesom det røde LED-lys har papir på at virke en smule udglattende. Vi kommer til at tale mere om lys. Foreos løsning er ikke nogen billig gadget, men til gengæld kan den deles med hele opgangen.

A-vitamin plastre til dér, hvor huden er tre gange tyndere end i resten af ansigtet

Jo, de er kølende, vanvittig behagelige og til at betale (11 kroner for et par), men nødvendige? Njjjaaa. Skulle jeg vælge mellem en almindelig A-vitamincreme og de her plastre, ville valget falde på førstnævnte. Når det er sagt, så giver de mening, fordi du med det snegleslimsagtige plaster laver en god dampbarriere, der holder bedre på hudens fugt, OG når den fugt er blandet med styrkende A-vitamin, som vi netop har brug for, dér hvor huden er tyndere, så bliver det interessant. Mange har det ikke godt med creme omkring øjnene om natten – her er plastrene et godt alternativ.

Brug hvad du har på hylden. Men gør det rigtigt

For ekstra fyldigfrisk hud (plump som amerikanerne siger), kan du lave en express-maske af noget, du sandsynligvis allerede har på hylden: Et serum med fugttiltrækkende ingredienser som ex. hyaluron eller glycerin. Tricket er at gøre huden en smule mere modtagelig; enten med let eksfoliering fra en vaskeklud eller den ekstra effektive metode: Tag en salicylsyre-toner (som Caudalies nye), der virker beroligende, piberensende på ens porer og samtidig døråbnende for det, du efterfølgende smører på. Læg derefter et dobbelt lag på af dit serum (jeg er vild med RENs her, fordi der udover fugt er tilsat beroligende alger og mælkesyrebakterier), og lad det gøre indtryk i 15-20 minutter. Dup resten væk med en Kleenex – hos mig er der dog intet tilbage.

Toneren med BHA kan i øvrigt være fin at dele med sin teenager, hvis/når huden begynder at slå ud.

080910

SNUP TIPPET: Du kender sikkert kaffegrums-tippet, men hvad der gør ekstra godt er at blande grums og blødgørende, antiseptisk honning. Se hvad kaffe-fyrene her har lavet.

NB: Der er Insta-film om det hele lagt under højdepunkter som TV2 på @beautyspace

14/10/2018
Sarah Skarum bager, som hun skriver
Og det er med bid, så det basker, i ny bog. Skønheden ligger mellem...
17/10/2018
Bedste hudpleje på budget
Af slagsen der virker

Kommentarer

 • Leafysmoothie

  Bente, prøv ren lanolin, det klistrer men funker til natten. Findes fx på Magasin som produktet Dr Lipp. Læg noget fugt under og et tykt lag som virker over natten. Tyndere lag dyppes på dagtid. Det heler maks.
  Bare du ikke er veganere 😉

  22/10/2018
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Bente, hvor vildt…den virker ellers på alle. Har du prøvet med et lagt hyaluronfugt under – og så en ekstra oliedråbe i Lipcure?

  Stor hilsen Anette

  22/10/2018
 • Bente

  Stoppede med Lip cure for nogle år siden. Havde brugt den i et fedt lag hver nat – mættede ikke :0()

  Spiser olier – drikker vand – så synes også der bliver fyldt oppe indefra.

  18/10/2018
 • Kitta Petersen

  Kære Anette,
  Tak for svar. Har taget billeder og skal nok melde retur. So far tegner det lovende. Selve masken er er virkelig lækker og nem at have med at gøre, følelsen af kvalitet og en oprigtig kundeservice. For mig en god start.

  God aften

  18/10/2018
 • @ Jette, jeg synes den nye anti-rødme creme fra Ecooking er virkelig fin. Prøv den inden du evt. køber.

  @ Bente, verdens bedste løsninger Tromborgs LIP CURE. Lad den sidde som maske i en time. Det virker.

  @ Christina, du skal se på den der hedder UFO-mini.

  @ Katrine W, jeg synes, den er virkelig fin. Men den indeholder æteriske olier, som nogen helst vil være foruden.

  @ Kamille, det vil masker med BHA og AHA.

  @ Anna, vi kommer til at tale meget mere om lys, så stay tuned. Jeg kan godt forstå, at du studser mht. alkohol, for det er en ingrediens, der kan gå begge veje. Den er jo en GLIMRENDE transportør af andre indholdsstoffer, men der skal være noget i der opvejer det udtørrende element, og det er der her. Derudover er der æteriske olier i. Ingen af delene får du i den fra Danish Skincare. Jeg er glad for de terapeutiske og sanselige effekter man kan få fra æteriske olier, som brugt rigtigt er virkelig fine i hudpleje. Så det er holdningsspm. Du kan jo prøve på håndryggen.

  @ Birte H, tak fordi der er læsere som dig, der husker så godt.

  @ Pernille S, du ER en do-it-yourself pro. 1000 tak. Hvordan får du køkkenwrap til at sidde fast…det gør det måske bare.

  @ Kitta, åh meld tilbage med dine erfaringer. Tag evt. billeder (bare til dit eget brug) for at se forskellen.

  Stor hilsen Anette

  18/10/2018
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Marie Stephansen, jeg synes du skal kontakte en hudlæge eller en dygtig kosmetolog/kosmetiker for at få styr på, hvad knopperne er.

  @ HeleneR, den ene er parfumefri og den anden fra Caudalie indeholder æteriske olier. Jeg er glad for begge.

  Stor hilsen Anette

  18/10/2018
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle ord og kommentarer. Jeg vender tilbage torsdag morgen. Stor hilsen Anette

  17/10/2018
 • Kitta Petersen

  Kære Anette,
  Super interessant post. Især det med lys som jeg virkelig tror på kan noget, har netop kastet mig ud i en lysmaske fra Boujaran Cosmetics (dk side) som virker lovende. Satser på at det kan tage min daglige hudpleje til next level. Der er flere farver, både rød og blå plus lidt flere. En dyr investering, men forhåbentlig pengene værd 😀

  17/10/2018
 • Pernille S

  Idé? Spray øjenomgivelserne med ex. Environ mineral vand, og dup et tykt lag af din A-vitamincreme (jeg bruger Environ). Så topper du med tilpassede stykker wrapplast fra køkkenafdelingen. Lad virke så længe du normalt ville lade en maske side. Voilá – du har et (billigt) øjenplaster! 🙂

  17/10/2018
 • Bente

  Tak for hjælpen Birthe H <3

  17/10/2018
 • Birte H

  Hej Bente! Jeg kan ikke lade være med at henvise til Anettes artikel vedr. Weleda Skin Food, den 10.07.2018. Anette anbefaler den til tørstig hud under øjnene. Men den er også super-effektiv til tørre læber. Jeg bruger den som ‘læbemaske’ om natten. Den giver velfugtede og bløde læber. Og så er det et low-budget produkt med mange muskler Tidligere har jeg haft glæde af Blistex, lip relief cream, der også er meget potent og lige til lommen med sine 6 ml.

  17/10/2018
 • Anna

  Hej Annette,
  Du frister med det lys der – Men det virker lidt for hokus pokus 😀 Holder mig til strøm alene list endnu 😉

  Den toner fra Caudalie, der er lidt meget alkohol i den, er der ikke? Fik en stor tester af den, og der står alkohol som nr. 3 på listen, så har ikke turdet bruge den endnu – Men er det ok?

  God dag herfra!

  17/10/2018
 • Kamille

  Jeg er kæmpe fan af ansigtsmasker. Det føles SÅ godt at gøre “lidt ekstra” for sig selv (selvom jeg jo ved at det er den daglige rutine der tæller).
  Hvilke typer af masker vil gøre godt på kombineret hud med mange tilstopninger?:-)

  17/10/2018
 • Katrine W

  Kære Anette

  Jeg er også lidt nysgerrig på den toner fra Caudalie du anbefaler. Vil den være ligeså god som Danish skincare i den daglige rutine efter rens og før dag creme/ a vit creme om aftenen?

  Vh Katrine

  17/10/2018
 • Christina

  I go morgen dk sagde du lys masken kostede 1300 men når jeg går ind på dit link koster den 2199 kr ?

  16/10/2018
 • Bente

  Mer vil ha mer…..

  MINE LÆBER. For syv søren jeg kan ikke mætte dem. Har nu i ferien gået all in – smurt Rudolphs acai olie på 6-8 gange i timen om dagen. Om natten inden og når jeg er oppe en tur 😉

  Det virker nærmest modsat – hvad er det jeg ikke ved?
  Har har prøvet MANGE forskellige lige fra Tromborg – La Mer.

  Har du et herregodt råd?

  🙂 Bente

  16/10/2018
 • Jette

  Kan du anbefale en god dagcreme til kombineret hud sensitiv til en 25 årig
  Som passer med den toner og serum du anbefaler ?

  16/10/2018
 • HeleneR

  Toneren fra caudalie kontra den røde fra Danish skin cafe, same same eller hvordan er det med det?
  Og det der kaffegrums skal da helt klart prøves 🙂

  16/10/2018
 • Marie Stephansen

  Høj Anette. Jeg skriver til dig for at søge hjælp til hudpleje. Jeg er en 22-årig pige, som er begyndt at få små hvide knopper på hagen og få steder i panden. Ofte ender de som udbrud, fordi jeg ikke kan holde fingrene fra dem. Har du nogle gode anbefalinger på hudpleje, som kunne være god for mig (og evt. også prisvenlige). Kh Marie

  16/10/2018