Få max ud af alle dine rester på badeværelset

I mandags handlede det på TV2 om at opføre sig smartere, mere ressource-ansvarligt på badeværelset. Først og fremmest ved at bruge op og ved at vælge emballager, der kan tømmes. Det kan glasflasken på billedet for eksempel ikke – her spiser flasken en pæn portion af produktet til glæde for ingen.

“Jeg bruger ALLE kneb, når det gælder omat bruge op. Saks, lange vatpinde, knive, der kan skære plast over – jeg går til yderligheder. Det eneste jeg ikke gør, er at smadre glas og risikere splinter,” skrev korrekturlæser-Marianne til mig efter i mandags.

Muligvis kan de fleste af os også være bedre til at bruge og især mikse med sjatter. Lidt på samme måde som vi ser en masse tryl-med-rester kogebøger i øjeblikket.

Smid for eksempel ikke solbeskyttelsesprodukter ud hverken fra i år eller sidste år – kun hvis de lugter fælt. På den her tid af året har vi ikke brug for tilnærmelsesvis  samme beskyttelse som om sommeren. I det lys er det oplagt at blande rester af solfaktorprodukter i ens foundation, creme el. ansigtsolie. Bare vær opmærksom på, at en producent ikke garanterer for SPF-værdien, hvis et produkt har overskredet anvisningen på det lille krukke-symbol, du typisk finder bagpå. Står der for eksempel 12M på emballagen, betyder det, at din garanti for at det angivne faktortal kun gælder 12 måneder efter, at produktet er blevet åbnet. Men … det er jo ikke her i vintermånederne argument for at smide produktet ud. Der vil altid være lidt faktor tilbage og som regel også både antioxidanter, fugt og fedt afhængig af produktet.

Selv er jeg flittig bruger af olierester i kropscreme, når kulden sætter ind.

I øvrigt, når vi er ved emballage, så er jeg begejstret for den skub-op mekanisme, Rudolph Care bruger – for på den måde kan man se, hvad der er tilbage, ligesom hver milliliter bliver brugt op.

MERE AT SPARE:

 • Hav fokus på ingredienser. På den måde er det nemlig nemmere at skifte mellem dyrt og billigt, hvis der er varmeregninger, som kræver prioritet. Det kan være man ikke behøver Barbara Sturms 1000-kroner dyre C-vitamin serum, når Plaisir har et virkelig udmærket af slagsen til 100 kr.
 • Gå efter producenter, der er dygtige til at bruge indhold, vi normalt ville smide ud. Caudalie er et skoleeksempel på kløgtig brug af vinaffald. Smid aldrig kaffegrums ud, da det er verdens bedste krops- og håndskrub.
 • Lad vatrondellen dø. Find i stedet din indre Jørgen Clevin frem og lav dine egne af udtjente vaskeklude (eller tjek det her restprodukt ud her).
 • Gå efter noget, der kan genopfyldes. Ikke at det altid giver mening, men det gør det for eksempel, når Kiehl’s hælder deres klassiske bodylotion på literpose med 25 procents besparelse.

SERIØST BEDRE HUD i ord og på tube finder du her.

@beautyspace på Instagram, hvor vi lynhurtigt gennemgår rækkefølgen til årets juleboks.

27/11/2022
Hudlæge-afstemt akne-rutine for teenagere
Til den glemsomme, den overopmærksomme og når der er ar
05/12/2022
Måske forstår jeg ikke La Mer og Augustinus Bader
Men der er en ny, muligvis irriterende, virkelighed, begge må forholde sig til

Kommentarer

 • Sanne

  Ja, de der smukke glasflasker er irriterende! Lige så irriterende som pumpeflasker, hvor pumpen allerede ikke duer når der er en fjerdedel tilbage i flasken, altså! 😐 Jeg stiller begge dele på hovedet og bøvler med at få det hele ude, men køber nu helst ikke nogen af delene. En stor tube, som står på hætten er bedst, den kan også klippes over, så den kan slikkes helt indeni. Jeg synes det er en herlig trend, at vi går “mormor” nu. Rigtig go’ dag. 🙂

  06/12/2022
 • Margit Schou

  Måske er jeg for sent på den, men har du et fif til hvordan man får det sidste ud af Ansigtscremen?

  05/12/2022
 • Pernille

  Den med at bruge sin gamle solcreme om vinteren er ny for mig. Ikke at jeg ikke bruger min gamle solcreme, for det gør jeg, bare ikke specifikt om vinteren.

  Men altså, jeg er faktisk lidt træt af alle de her historier om hvordan man er mere fornuftig i forhold til forbrug, mad, hvordan man kan spare penge på sine indkøb osv. fordi alle de her ‘fifs’ som bliver nævnt, bliver præsenteret med en smart overskrift, og så viser det sig at det bare er helt almindelig snusfornuft som man gør brug af i hverdagen i forvejen.

  Iøvrigt så har jeg indtil videre holdt mig fra at købe creme-rouge/blush og -øjenskygge, da jeg tvivler på holdbarheden i forhold til mit forbrug.

  02/12/2022
 • Anette

  Min mor gjorde den der finte med både remouladeflasken og skar kartonen med yoghurt over på midten, så man kunne få resten med. Jeg gør det med yoghurten selv også 😉

  Der er faktisk også mange producenter, der efterhånden er begyndt at sælge creme i refill. Især Rituals og Medex er gode til den genistreg.

  Selv smører jeg flere gange om ugen The Ordinary 2% retinol emulsion ud på brysterne, da min hud i ansigtet reagerede rimelig stramt på den. Men huden længere har garanteret godt af det med både de obligatoriske strækmærker og tørhed (især det område der er indkapslet af ens BH-kanter, som grænser op til armhulen)

  01/12/2022
 • Tanya

  Jeg er også p.t. i gang med at bruge to forskellige SPF-cremer sammen med min foundation. Det giver en glimrende hjemmelavet BB-creme! Og alle tuber og andet i plast klippes op. Det er utroligt så meget mere der gemmer sig inde i emballagen
  Dejligt at der er mere fokus på at bruge op nu.

  01/12/2022
 • Maria Sømod

  Jeg kan huske første gang jeg klippede en shampoo eller creme op hvor overrasket jeg blev over hvor meget produkt der var tilbage at bruge af.

  01/12/2022
 • Pernille S

  Dine råd giver SÅ god mening Anette!
  Jeg er også hende som splitter alt ad for at få de sidste dyrebare dråber med. Ikke kun ift beautyprodukter, men også dagligvarer; ex.hælder jeg vand i opvaskemiddelflasken når den er næsten tom, og kan på den måde få til mindst en uges opvask mere! Det samme gælder vaskemiddeldunken. 🙂

  01/12/2022
 • Maj

  Jeg kunne ikke nå at se det hele i mandags, så godt at få resume her God December 🙂

  01/12/2022
 • Dorthe Møllegaard

  Hvilken Plaisir serum anbefaler du?

  Og tak for en super præsentation

  01/12/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.