Fartblind og svær at afkode

Det her er ikke den sædvanlige kliché om stjerner eller amerikanske rigmandsfruer, der går for hårdt til sprøjterne. Det er historien om et lufthavnsmøde i Paris. I forgårs skulle jeg nemlig tilbage til København fra Charles De Gaulle og spotter en bemærkelsesværdig mand i køen. Der er noget fuldstændig galt, nej akavet, med hans ansigt. Kan bare ikke afgøre hvad. Er han blevet forbrændt (det ser jeg altid, fordi jeg selv har brand-ar på halsen), opereret eller hvad? Så falder tiøren. Han minder til forveksling om Carla Bruni på det nederste foto fra 2012 (Det øverste er fra 2008). I køen kan jeg høre på snakken – hans snak – at han er hudlæge, og det går op for mig, hvem han er.

Jeg ved godt, at der er sprøjtemestre som eksempelvis ham i lufthavnskøen eller amerikanske dr. Brandt, der lever godt af at injicere andre til trods for at de, hvad angår dem selv, tydeligvis har mistet al fornemmelse for skønhed og proportioner, og er endt som fartblinde. I kapitlet Skudt i hovedetfår du mine 7 grunde til at takke nej til både fillers og Botox. Uden kloge-Åge formaninger eller løftede pegefingre. Én af nej-tak grundede er, at andre altid vil have sværere ved at afkode dig. For at pille ved ens mimik vil – i forskellige grader – vil koste på troværdigheden. Bogen er til gengæld (siger anmelderne) en samlet opskrift på på den cocktail, der virker, hvis du gerne vil have smækker hud.

SNUP TIPPET: Men hey, det her betyder ikke, at der ikke er hard core metoder derude, som vil gøre virkelig mærkbar forskel på din hud. Husker du Thermage? Og så er der IPL-laser til ca. 2500 kr., hvor Jette i morgen lægger hovedet på bloggen og fortæller om sin oplevelse. Begge er hudforbedrende behandlinger, som bl.a. fylder ud og op i ens egen springmadras af kollagen og gør hudoverfladen fin. Dog uden at det koster på mimikken.

Dagens service-updates: 1) Vinderne af Jurliques konkurrence på Instagram afsløres på @Beautyspace i dag, 2) Vinderne af den store YSL-konkurrence får først gevinsterne i næste uge (beklager forsinkelsen), 3) Der er ét sted, man kan bruge Botox uden mimik-problemer, og det vender vi snart tilbage til på en sjov og overraskende facon. Bare vent.

17/06/2014
Dagens dilemma: Hvide ben
19/06/2014
IPL er for dig, der vil mere

Kommentarer

 • Det tror jeg du har helt ret i, og jeg er glad for at jeg ikke er en del af det. Men jeg kunne så godt tænke mig at der var flere end Meryl Streep, som turde bryde tendensen, så det hele kunne blive lidt mere menneskeligt at se på.

  19/06/2014
 • @ Christina – Her er link til Bio-oil:https://www.bio-oil.com/en/product/ingredients (den gode nyhed er, at der er A-vitamin i, som altid vil virke hudforbedrende. Den dårlige nyhed er, at der er tale om en petrolatum-base).

  @ Else Marie Lissau – Du er et eksempel på en, der aldrig bliver fartblind. Og det vender vi jo snart tilbage til.

  @ Pernille – Jeg skal have taget mine efterbilleder i juli, og ja, jeg er glad.

  Stor hilsen Anette

  19/06/2014
 • Kære Anette
  Hvor er det fint beskrevet af dig. Du har helt ret, vi må som behandlere ikke blive “blinde,” men hvorfor sker det? Vi har to forskellige ansigter, et når vi smiler og et når vi er alvorlige. Det alvorlige ændrer sig med alderen til at vi ikke blot ser alvorlige ud, men også ser sure ud, og det kan vi ikke lide. Så injicerer vi lidt filler (Restylane) og det fylder ud og løfter op på samme måde som et smil. Men når vi så også smiler, ser det ikke pænt ud, det er blevet for overfyldt.
  Tak Anette fordi du er opmærksom på det, sig det også i Godmorgen DK, jeg synes du har fat i noget væsentligt.
  Jeg elsker selv fillers, det er fantastisk, men det skal bruges med måde.

  19/06/2014
 • christina

  Bio oil 😉 hvad er det og hvad kan det kram ♥

  18/06/2014
 • Anne

  Hjææælp! Hun må ha’ fået tilbudt et par roller i horror movies! … Hvor trist!

  18/06/2014
 • Pernille

  Hej Anette,

  Hvordan gik det egentlig med din Thermage-behandling? Kommer der før/efter fotos på et tidspunkt?

  Mht. IPL – ved du havd forskellen er på det og I2PL?

  Tak 🙂

  18/06/2014
 • Tanya

  Blev helt forelsket i n’ages beskrivelse af thermage-behandlingen og tænkte at det skulle jeg da spare op til – indtil jeg så prisen! Hahaha, det er da ikke for almindelige mennesker! Jeg må vist sigte efter enten strøm eller dermaroller i stedet (IPL-laseren lyder lidt for barsk til mig)…

  18/06/2014
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Birgitte B – Af og til er det godt, at ha’ nåleskræk.

  @ Gigi – Jeg blev trist, da jeg så Meg Ryans anstrengte forsøg. Min pointe med indlægget her er nok ikke gået klart nok igennem (altså ikke i forhold til din kommentar). Men alle bliver forståeligt nok påvirket/forskrækket af Bruni-billedet. Men egentlig (for vi ser jo nok af alle disse horror-eksempler) ville jeg bare sige, at vi har svært ved at afkode hinanden, når der laves om den naturlige mimik. I mere eller mindre grad.

  @ Cassandra – Læbefylde er det samme som fillers og det kan gøres med alt fra Restylane til Juvederm.

  @ Cecilia – ;o)Håber du vil synes om den.

  @ Charlotte – Der er ingen studier, der viser at EGF (altså vækstfaktoren epidermal growth factor)kan påvirke huden i den retning. Men jeg forstår dit spørgsmål, for jeg stillede det selv til et pressemøde for nylig og siden lavet en litteraturdækning på området.

  @ Christina Klok – Og hvor ville jeg ønske, at jeg lå på din briks hver uge. Sikke en treat det var.

  Stor hilsen Anette

  18/06/2014
 • Uhh, det er en gyser. Fortryder de mon ikke også selv bagefter? – når det er for sent. Som Ole Henriksen udtaler i din bog, cirka i retning af, at man altid vil ligne en, der trænger til at blive fyldt op, eller en, der er alt for fyldt op.
  Godt at der er andre metoder til at blive den bedste udgave af sig selv. Selv er jeg helt forfalden til den islandske serum og til kosmetisk ansigtsakupunktur, som en akupunktørkollega og jeg giver hinanden indimellem

  18/06/2014
 • Charlotte

  Hej Anette. Jeg ved du er meget glad for Bioeffect! 🙂 Men mht de der vækstfaktorer … Så har jeg læst at der blevet set på – om det kan ændre på noget i huden.. Feks i forhold til at få kræft .. Har du hørt/læst noget om det? Charlotte

  18/06/2014
 • CharlotteK

  Ej, hvor ser hun da helt spooky ud på det nederste billede!

  18/06/2014
 • @ Sanne – Jeg tror, der er et uhyggeligt stort pres forbundet med at ha’ levet af sit udseende. Og at det pres er med til at køre den gale vej.

  @ Lise – Vi har det faktisk som en case, når jeg sammen med bl.a. makeupartist Kenneth Adelhardt holder foredrag. Det med at kunne råbe stop/stands/nok. Men det er en anden historie.

  @ Lovisen – Det kan siges med en sætning: de fleste kommer ikke til at se yngre ud, bare anderledes. Når det er sagt, så er der også eksempler på virkelig fint og nænsomt arbejde, men jeg mener stadig, at det er en alt for svær balancegang. Og uha-tilfældende overstiger de positive tilbagemeldinger, jeg får.

  @ Christina – Tak for dine tilbagemeldinger. Mht. i går, så har jeg læst din kommentar igen, men ser intet spørgsmål, så lad mig vide, hvad det er, du mangler svar på?

  Stor hilsen Anette

  18/06/2014
 • christina

  ♥ hvorfor bor du ik lige om hjørnet 😉 så havde du fået den største fynbo kram ♥ også selvom du ikke altid når at få svarer haha :-p efter dit indlæg igår om hvide ben tænkte jeg okay sidste forsøg efter 16 år med hudsygdom og no go selvbruner (har prøvet alle du har skrevet om div steder) fisee jeg i magasing får en prøve på decelor cremen som du beskriver , gør næsten som din opskrift , dog venter jeg stadig på min børste m posten 😉 wieeeee vågnede op til morgen med skønne brune ben uden de ellers sædvanlige orange ar for fanden fru poulsen I LOVE YOU ♥når selv mine defekte ben kan komme til at se nogenlunde okay ud hvad gør den selvbruner så ik for dem uden hudsygdom waau til alle skønne kvinder der læser med den bliver i nød til prøve og PSST…. magasing har 20% på den i aften til goodi card aften ..og nej jeg er ikke ansat jeg er bare en førtidspensionist 😉 som eeelskee cremer kram

  18/06/2014
 • Cecilia

  Jeg er selv stor modstander af alt den plastik. Folk må selvfølgelig helt selv bestemme over egen krop, men bliver personligt, trist over dem der føler de har brug for det. Kunne aldrig selv finde på det, og det er selvom jeg fx langt fra har det største brystparti i verden. Bare tanken om at skulle have dem åbnet op og blive stoppet med silicone får hårene til at rejse sig hehe 😉 Selvom jeg kun er 20 nu, vil jeg da gerne ligne en på 60, når jeg når dertil og ikke en på 30. Må snart købe din bog og læse de 7 grunde. Så kan den også komme med som ferielæsning.

  18/06/2014
 • Cassandra

  Og nu spørger den dumme (mig): Toxin og fillers har ikke noget med restylane læbebehandling, vel? Eller hvad?

  18/06/2014
 • Som Lise/walkinrunout skriver, så forstår jeg heller ikke, at omgivelserne ikke råber vagt i gevær. Måske skyldes det, at den overdrevne brug af plastic (i ordets bredeste betydning) er blevet så almindeligt blandt stjerner og rigmandsfruer, at hverken de selv eller omgivelserne ser det groteske i det; at de netop er blevet fartblinde?
  Skulle jeg nogensinde få forvildet mig ind til en plastikkirurg, som havde fu..et sit eget udseende op, så ville jeg da flygtende skrigende ud af døren igen!
  Personligt kan jeg jo være ligeglad med, at fremmede mennesker bruger formuer på at ødelægge deres eget udseende, men jeg bliver alligevel så mærkeligt trist, når jeg ser en tidligere flot person, som får ødelagt sit udseende på den konto. Det svarer lidt til at flænse en kniv gennem et smukt maleri! Dén dag Halle Berry hopper på vognen, så tror jeg sq næsten, jeg græder lidt! (Ved godt, damen har fået lavet “småting” som nose job, men hun ligner stadig sig selv, og med risiko for at lyde pige-forelsket, så bliver jeg aldrig træt af at se på hendes smukke ansigt!) 😉

  18/06/2014
 • Uh, det er ikke kønt, men tror man efter et par gange bliver blind overfor resultatet. Så handler det bare om ikke at have en eneste linje… Personligt er jeg pænt bange for alt med nåle og ting der bliver sprøjtet ind/sat ind i kroppen, inkl. silikonebryster 😉

  18/06/2014
 • lovisen

  Og mente slf. voksagtig og ikke viksagtig…

  18/06/2014
 • lovisen

  Ih altså, jeg synes det er så trist, for synes bare man kommmer til at se uhyggelig og viksagtig ud, og ikke ungdommelig, når man vælger at flyde eller lamme ansigtet. Og det er jo samme tendens som med kunstige bryster, hvor det ofte ikke er dem med meget lille barm der forstørrer. Med ansigtet er det heller ikke dem med store skavanker der ændrer, men bare en lille smile eller alderdomsrynke man ikke kan leve med.
  Og man kan altså bare frygte hvilke bivirkninger der dukker op om nogle år…

  18/06/2014
 • Enig med Sanne, men man kan jo undre sig over, at der slet ikke findes nogen i deres liv, der kan fortælle dem, at det kammer over… Altså hvis det var mig… ville både min mand, mine børn og mine veninder da råbe holdt, stop, stands 🙂

  18/06/2014
 • Hun ser jo nærmest uhyggelig ud på det nederste billede. Stakkels kvinde, hun var ellers så smuk. Problemet er nok at de starter, bli’r ved og glemmer at sammenligne med deres gamle jeg ind i mellem, og pludselig er de blevet til Cher. Det er kommet snigende gradvist. Jeg foretrækker mine, heldigvis, små halvtredsårs rynker, men jeg er jo heller ikke Hollwood stjerne. 🙂

  18/06/2014

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.