Farvel spøgelses-ben

ben

Det er nu, de luftes. Nu, de skummetmælksfarvede ben bliver bare, og jo, det kan knibe med den gode fornemmelse. For ét kan være mangel på glød (og jeg taler ikke om solbrændt glød), noget andet kan være følelsen af tør, dryssende fiskeskælsagtig hud. Fysiologisk er huden på benene mere tør og kræver derfor mere fedtstof – kombineret med noget, der binder fugten. Hverdags-lag-på-lag virker:

1) Eksfoliér huden med en vaskeklud eller en svamp under bruseren
2) Fugtmæt en ekstra gang ved at bruge alt fra en tonic med fugtmagneter (eksempelvis Rønsbøls mist) til Lings Body Hydrator
3) Brug den bodylotion, du er mest glad for, men prøv at tilsætte et par oliedråber. Det kan fint bare være olivenolie, som indeholder masser af såkaldt oleic acid, der er eminent tør hud.

SNUP TIPPET: Du kan spice resultatet op ved to gange om ugen at bruge et produkt med frugtsyrer. På den måde øges hudens fugtniveau i dybden og samtidig poleres overfladen en anelse. Bare husk, at frugtsyrer og solbadning ikke harmonerer. En anelse glød sikrer jeg mig med enten James Reades Spray Tan eller St. Tropez’ Gradual Tan Lotion, hvor kringlede områder får et dobbelt lag body lotion. Og jo, jeg bruger bare frugtsyreprodukter til ansigtet – få dråber. Frem for selvbrunere kan en shine lotion også være fin at slutte af med.

14/06/2015
VIND!
17/06/2015
Du kan godt glæde dig

Kommentarer

 • Linda Juul Petersen

  Bare surt, når man en hel uge op til fest virkelig har plejet benhuden, og så bliver man ædt op af myg – ligner en rødspætte…

  18/06/2015
 • Kiss Jacob

  SHINE LOTION – sådn en er jeg altså nødt til at købe.. 🙂 Tak Anette !!

  18/06/2015
 • Helle Andersen

  Har i nogle år brugt at blande forskellige selvbruner produkter i min kropsolie og fået et rigtigt fint resultat uden striber og uden jeg har set for brun ud. Det passer bare så meget bedre til mig med velfugtede ben og en svag tone. I år har jeg så prøver Vita Libreta´s gradual toner og hold nu op hvor er det bare nemt og pænt. Husk hansken, så håndfladerne ikke bliver misfarvede.

  18/06/2015
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Dorthe – Åh, jeg ville faktisk have nævnt OH’s lavendelolie, som jeg er VILD med. Netop på benene synes jeg den kaster et blødt satinmat skær af sig, hvis man indenunder har noget på med fugtmagneter. Så forsegler og holder det.

  @ Karoline – Det er præcis det trick jeg har gentaget (så jeg tror alle er ved at få nok): Hudpleje, hvad enten det er olie eller creme skal altid lande på fugtig hud. På den både fanges fugten bedre og den ligger ikke og sejler rundt i overfladen. Mht. carbamid så ved jeg det faktisk ikke, har aldrig hørt at urea gør huden lysfølsom, men måske i de høje koncentrationer. Det må tjekkes.

  @ Rie – Prøv at blande lidt selvbruner i din bodylotion og gå langsomt til værks.

  @ Helle R – Haha

  @ Pernille S – ;o)

  Stor hilsen Anette

  18/06/2015
 • Pernille Sparsø

  Med regn i sigte en uge frem skulle der være tid til at få styr på bentøjet efter din gode anvisning Anette. Takker af hjertet.

  17/06/2015
 • Helle Rick

  På golfbanen har vi et andet ord for hvide ben: Out of bounds pæle. Med den våde, kolde, træls sommer pt. er alle medlemmernes ben godt nok hvide og let at forveksle med de hvide pæle (Out of bounds) der viser hvor banen slutter.
  Fantastisk opskrift. Hvorfor er det lige jeg ikke har tænkt på det 😉 Jeg må igang.

  17/06/2015
 • Karoline

  Nu vi snakker syre og sol – hvordan er det så med carbamid?
  Jeg bruger Matas’ 10 % carbamid creme til at hjælpe på mine mange små (talg?-)knopper, og så vidt jeg har forstået er det noget syretjuhejs? Skal jeg lade være med at bruge den når jeg skal i solen så?
  Mht. tørre skinneben, så har jeg fundet noget der virker for mig! Hvis jeg tager body lotion på, så snart jeg er ude af badet og hurtigt har duppet mig tør, så holder det bedre! Jeg ved ikke hvorfor, men når jeg putter body lotion på let fugtig hud, så er det som om det forsegler fugten – ellers er mine ben knastørre efter et par timer.
  Det blev en lang smøre om ben.
  Tak for en fantastisk blog. Du er for sej.
  Kh Karoline

  17/06/2015
 • Rie Dyrnes

  Må prøve en shine lotion, da jeg syntes det er bøvlet med selvbruner på benene. Der kommer altid rtiber og kanter, trods brug af alle regler om skrub, creme og nu handske 🙂

  17/06/2015
 • Dorthe

  Åh så passende tidspunkt du bringer dette indlæg – har netop udfordringen med hurtigt tørrende ben. Synes ikke rigtig mine forskellige lotions, eller olie (OH’s lavendel) kan komme de tørre skinneben til livs.
  Vil forsøge mig med vaskeklud og olivenolie i lotion. Tak Anette!

  17/06/2015
 • @susb – Ja, jeg har skrevet om den her på bloggen og har haft produktet med i Go’ Morgen Danmark ;o)

  @Christina K – Jo, det gør de nemlig i Cougar-linjen…du må ud på mere research.

  Stor hilsen Anette

  17/06/2015
 • susb

  Super gode tips til mine blege tørre ben..
  Har du prøvet Clarins Radiance Plus GoldenGlow Booster – hvor man kan tilsætte et par dråber til sin egen bodylotion ?

  17/06/2015
 • Christina kragh

  Tænker om der findes body lotion el creme til kroppen der indeholder frugtsyre så man ik behøver bruge sin evt ret dyre til ansigtet virker A vitamin også på evt ben for er det ik rodial der laver en body ting med A vitamin ? Møz

  17/06/2015
 • @Louise T – Spændende. Tips’ene i dette indlæg holder (bare minus gør-det-selv-tan).

  Stor hilsen Anette

  17/06/2015
 • Louise T.

  Vil min nylavede Grøn te mist kunne bruges som forfugter også? For så giver det jo fantastisk god mening at lave en “stor” portion 😀
  Nogen supertips inden en omgang Spray Tan? Første gang (nogen sinde) i morgen eftermiddag – og håber på et godt og holdbart resultat.
  Og ja, jeg er enig. Ben er pænest velplejede – uanset farven 😀 (siger den kridhvide)

  /Knus Louise

  17/06/2015
 • @HeLene – Jeg er helt enig med dig i at det selvfølgelig ikke er farven, det kommer an på. Med skummetmælkshvid mener jeg sådan lidt grålig ;o) Og JA for filan, Nuxe’s guldolie er fantastisk fin.

  Stor hilsen Anette

  17/06/2015
 • HeLene

  Nuxes guldolie synes jeg er lækker på benen, både med og uden selvbruner.

  Når jeg gik på roaccutan og ikke gad selvbruner ovenpå den omfattende hudplejerutine det indebar, så havde jeg bare blege, meget velplejede ben, og fik faktis mange komplimenter for det mælkehvide look. Tænk hende hovedrollesindehaveren i Weeds. Så kan mælkehvid godt være lækkert…

  Som rent ideal altså, ikke for at jeg sammenligner mig selv med en tv-stjerne vel? 😉

  17/06/2015
 • Og jeg kan tilføje at Rimmel laver en rigtig go’ ben-bruncreme. Jeg blander den med lidt lotion i hånden, så jeg ikke bliver negerbrun. 🙂

  17/06/2015
 • @ Sofie – GOD idé! Tak.

  @ Karoline – HA. Sikke billeder, du kan male.

  Stor hilsen Anette

  17/06/2015
 • Sofie

  Man kan forresten også lave sin egen fugtmist ved at blande demineraliseret vand og glycerin i en lille sprayflaske.

  17/06/2015
 • Karoline Lundberg

  Lige det råd jeg manglede! Mine ben krakelerer som en oldnordisk vase 😮
  Man har en klar tendens til at glemme dem indtil shortssæsonen starter 😉

  God onsdag til dig!

  // K

  17/06/2015

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.