fbpx

Fat nu det med fugten

Kender du det med at smøre og smøre i (dyre og talrige) cremer, og ja måske endda olier, og stadig være tør i betrækket? Forklaringen er logisk og løsningen heldigvis nem, som det blev  understreget i sidste uge, hvor selveste Ling Chan gæstede Danmark for første gang – du ved den New Yorkske hudguru, der efter sigende bliver kimet ned af alle lige fra Katy Perry til Gisele Bundchen. Selv havde hun da også en hud så fin som den jævnaldrende Ole Henriksen.

Nå, men forudsætningen for flot, sund og fugtmæt hud er netop at fange fugten på huden, inden du smører andet på. Hold især øje med fugtmagneter som urea (karbamid), hyaluron og glycerin. Og uanset budget er der ingen undskyldning:

Slet ingen penge – Så laver du din egen antioxidant-mættede facemist af afkølet grøn te, og lader dermed din hudpleje lande på let fugtet hud. Dog er det en løsning uden fugtmagneter, men som stadig vil få enhver ansigtscreme til at holde længere, fordi den ikke smøres på tør hud.

Lavbudget – Rønsbøls skin tonic er både fin og fyldt med bl.a. glycerin.

Nu begynder det at koste – Lings Dual Moisture Emulsion er proppet med både hyaluron, glycerin og ginsing og er i konsistens som en blanding af tonic og serum.

Østens vise ord – får du bl.a. fra Kanebos Sensai, der netop praktiserer de zen-agtige skønhedsstep med fugtmætning først. Her er der også silke i, som ikke er fup men rent faktisk har papirerne i orden på at kunne bidrage med fugt.

SNUP TIPPET: Så du Tromborg-vinderne i går? Ellers er de her. Og så var der indlægget med kompliment-magneter, hvor der nu er ekstra svar i kommentarfeltet. Hvis jeg (en sjælden gang) glemmer at svare på noget, så ryk mig. NB: Klik ind igen om lidt. For måske skal vi to sammen ud at svinge stiletten den 29. april.

Mrs. Ling og moi

31/03/2014
Vindere og andre heldige beauty-kartofler
01/04/2014
Sådan en fest jeg glæder mig til

Kommentarer

 • Kristina

  Kære Annette…

  Hvilke produkter fra LING vil du anbefale ved, fedtet samt hud der har tildens til udbrud ?

  Kh….

  03/04/2014
 • Gigi

  @Anette – jeg er spændt på, hvad du finder ud af. Du har uden tvivl flere eksperter at trække på, og jeg synes faktisk, det er lidt ugennemskueligt, hvad man skal regne med.

  02/04/2014
 • @ Christina Hansen – du er FOR sjov og skøn. Lise er vidunderlig, helt enig. Og herligt, at du allerede har købt Dual Emulsion. Mrs. Ling kommer i Børsen næste fredag ;o)

  @ Christina – SÅ skete det endelig. Den er på nu. Beklager ventetiden. Sensai kalder sin fugtmætter for PRIME SOLUTION – og der er mange gode ting i, dog også alkohol.

  @ Joan – Lige efter et bad er perfekt, da huden her er let fugtig.

  @ Pia – Absolut.

  @ Snullemor – Godt du spørger så konkret og undskyld, hvis det ikke fremstår klart. Det handler faktisk ikke om skintonic men om at FUGTMÆTTE huden først. Det gør du ved at sikre at der er fugtmættende ingredienser som hyaluron, glycerin eller urea i ENTEN din skintonic eller din emulsion (som ex. Lings) INDEN cremen lander. Giver det mening?

  @ Marianne – Det er Diors JUNON NR. 494 (se den også på @Beautyspace på Instagram)

  @ Gigi – 1000 tak for dine gode og kloge vurderinger. Jeg har fjernet sætningen, og vil selv researche lidt.

  @ Lene Jespersen – Den skal tjekkes ud.

  Stor hilsen Anette

  @

  02/04/2014
 • Tina Irene Povlsen

  Fugt er uundværlig – For mig er min themal facemist både god før cremen og over dagen… Skønne tips til alle som altid. 🙂

  02/04/2014
 • Christina Hansen

  Må konstatere, at det er noget af et sammentræf. Er jo ikke et sekund i tvivl om, at selveste Ling Chan har været på dansk grund.
  I fredags læste jeg en af de mest saftige fugt-fortællinger på beautyblog.dk, hvor Lise Grosmann på fantastisk velformuleret og forklarende vis, lynhurtigt fik mig overbevist om, hvorfor netop Dual Moisture Emulsion er en dryppende lækkerbisken. Og grunden til, den skal være det første Ling-køb, man gør sig. I kommentarfeltet under hendes svedige indlæg, fortsætter guldkornene heldigvis og man bliver nødt til at læne sig tilbage og nyde det våde selskab.
  Dual Moisture Emulsion har været min nye slyngveninde allerede siden i lørdags og tro mig, hun får ikke lov til at rende nogen steder. Tvært imod må hun gerne snart invitere en af sine mange søstre, nemlig Frøken Ling Squalane Serum Olie. Et par halvdyre logerende, men uundværlige hvis man først har stiftet bekendtskab.
  Jeg flirter vist rundt med både blogs og produkter, men kære Anette: Man glemmer aldrig sin første kærlighed og jeg vil ALTID være dig tro. ♥♡♥
  P.S. Så kom der lige et nyt punkt på din trylleformular: Hudplejerækkefølgen.

  02/04/2014
 • Anette Kristine du ser da så godt ud, flot hår, skarp kæbelinje, markerede træk, fede bukser, hæle, og en sej jakke. Flot!!! 🙂 Det klær dig mega godt.

  01/04/2014
 • Louise Eriksen

  Hvad med os med ekstrem sensitiv hud som også er meget dehydreret? Er der ikke en serum/creme du kan anbefale som ikke indeholder parfume/naturlige duftstoffer?

  01/04/2014
 • ninia johannesen

  lækkert med dine ideer
  men hvor kan jeg købe
  produkterne fra ling

  01/04/2014
 • Joan

  Synes jeg husker et tips engang fra dig om også at blande olie og creme? Og smører det på kroppen uden at tørre sig først efter bad?

  01/04/2014
 • Pia

  Åh hvor jeg elsker at du har tips til alle pengepunge.
  Det hjælper vel også stadig med fugt indefra?

  01/04/2014
 • Er det du skriver, at man skal tage skintonic på let fugtig hud og derefter påføre sine hudplejeprodukter, inden det hele tørrer?

  01/04/2014
 • Gigi

  Nu har jeg goooooglet rundt i cyberland, og der er egentlig meget delte meninger om emnet. Der er ikke én eksakt videnskabelig side, hvor de skriver direkte “du kan ikke fjerne kalk i vandet ved at koge det” (men heller ikke en, hvor de skriver det modsatte). Til gengæld er den mest udbredte opfattelse, at man kun med sikkerhed kan fjerne kalken ved demineralisering eller destillering. Jeg tror idéen om, at man kan fjerne kalk fra vand ved at koge det, kommer af, at der jo udfælder sig kalksten i kedler o.l., men så vidt jeg ved, er det de destillerede vanddampe, der er kalkfri, ikke vandet i sig selv. Jeg synes selv det lyder meget logisk og vælger at lade tvivlen komme min hud tilgode, men det kunne da være spændende at få det verificeret af en fysiker/kemiker?

  01/04/2014
 • christina

  Helloo smukke den der sensai er det en ansigts mist ? Ooog har du glemt opslaget om den der øjn dims fra imbry et eller andet haha jeg vil så gerne høre hvad den kan stort kram ♥

  01/04/2014
 • Marianne

  Hej Anette

  Kan se du har den flotte lak på som du havde på i tv forleden:-) må jeg måske få nr ogmætkr på den flotte lak?

  Knus knus

  01/04/2014
 • Lene Jespersen

  Derfor vil jeg så gerne have en Kangen Water maskine, så er der rent vand :-)Både til ansigtet og drikkevand…

  01/04/2014
 • Jette V

  @ Gigi og Anette – det lyder altså meget logisk, det med demineraliseret vand… Men på den anden side er det nok også et spørgsmål om, hvor ‘fanatisk’ man er med sin facemist 🙂

  01/04/2014
 • Gigi

  Anette, jeg har været ved at undersøge lidt omkring det med kogt vand og har fundet frem til, at kogning (som ved tebrygning) ikke fjerner kalken i vandet. Løsningen, hvis man vil undgå kalk i vandet, er derimod demineraliseret vand, som også bruges i bla. dampstrygejern. Jeg har selv for nyligt købt 5 l. til spotpris i Matas, så jeg regner med at have face mist til resten af mine dage, haha! 🙂 Demineraliseret vand kan man jo også bruge til at brygge den grønne te på, eller man kan spæde op med et par dråber af en lækker essentiel olie for duftens skyld. Derudover er jeg helt enig i, at fugt på huden gør en kæmpe forskel, når der skal smøres. Nå ja, så fik jeg vist også afsløret, hvor mit budget ligger henne! 😉

  01/04/2014
 • Britt Rosted Sørensen

  Det vil jeg også straks prøve 😉 Tak Anette for dine altid skønne tips og tricks

  01/04/2014
 • @ Britta – hvis du er vant til at smøre din hudpleje på ‘tør’ hud, vil du i hvert fald kunne mærke en forskel straks. God fornøjelse.

  Stor hilsen Anette

  01/04/2014
 • Britta

  Dejligt med lidt forskellige prisklasser – Måske jeg skulle prøve med den grønne te først 🙂

  01/04/2014