Fede TV-løsninger

Hvis du læner dig tilbage og fylder noget godt i koppen, så får du her min overlevelsesguide til kulderamt hud. For ét er indendørs varme, som suger fugt (så det kan mærkes) fra huden, noget andet er vores grydelåg – altså hudbarrieren, som udfordres voldsomt, når kulden rammer.

 • Brug en undertrøje under din creme. Enten et par isolerende oliedråber, hvor fedtstoffer som eksempelvis tidselolie, kokosolie, sheasmør og abrikoskerneolie efterligner hudens egne fedtstoffer (kaldet natural moisturizing factors). Eller et beroligende serum som det fra zenmesteren dr. Andrew Weil.
 • Ved at skrue op for fedtstofferne i hudplejen, gør du det lettere for huden at holde på egen fugt – og det er nødvendigt med den tørre, indendørs opvarmning. Det er mere behageligt at bruge noget fedt om natten frem for om dagen.
 • Den indvendige smøre er afgørende, og omega3-fedtsyrer har papirerne i orden, når det gælder om at smidiggøre huden. Jeg foretrækker fiskeolie for at få den rigtige fedtsyresammensætning. Helst blandet i iskold gulerodsjuice og ikke som i går på Go’ Morgen Danmark.
 • Flossede læber der hænger i laser kan være svære at få til at hele. Den bedste kur er en blanding af bivoks, aloe vera og sheasmør, som Tromborg står bag. Lad den sidde i et tykt lag i en time.
 • Husk overfrakkerne. Vores kinder kommer hurtigt til at ligne rødspættede fiskekonekinder. Salven fra Balance Me er god og i øvrigt en uundværlighed for Mille Dinesen, der bruger den som natmaske. Har du hænder med tendens til at tørre, så de revner, hjælper CNDs carbamidfed hælcreme hurtigt.

SNUP TIPPET: Hvis du hellere vil spise god fisk, så har Ditte fiskeopskrifter på højkant, og til kulderamt hår er der stadig muligheder her.

NB: TAK for mails vedrørende mit tøj i går. Blusen er fra Gustav, og jakken er en gammel traver fra V-Collection.

@Beautyspace på INSTAGRAM

25/01/2015
Vind!
28/01/2015
Gå ikke i seng med silikone

Kommentarer

 • uhh du er sgu så dygtig. Elsker alle dine tips.Både min rødhårede Cockerspaniel, Aston og jeg spiser fiskeolie for vores hår og negle..
  kram

  31/01/2015
 • @ Lotte – Olie masserer jeg ind, anden hudpleje smører jeg.

  @ Cindie – Du har HELT ret. Det er omega3 fedtsyrer generelt, og du får bare en fin sammensætning i netop fiskeolie.

  @ Cecilia – Du skal bare sikre dig 2 gr. samlet af EPA og DHA.

  @ Susanne – Nej desværre. Køber den på flaske.

  @ Vibe – Tak for gode tips. Jeg holder også min Lysi i æsken og i køleskabet.

  @ Jette V – ;o)

  @ Jette Berg – Tror du vil se en forskel ved af og til at bruge den som kur.

  @ Birgitte B – Og det med duften betyder altså noget. I hvert fald for mig.

  @ Birgitte – Jeg har endnu ikke set på sammensætningen i Krill.

  @ Sidse – Du har ret. Har ikke skrevet om den. Men du kan jo fortælle mig, hvad DU synes.

  Stor hilsen Anette

  28/01/2015
 • @ Louise – Jeg er glad for fiskeolie pga. omega-sammensætningen af EPA og DHA, som vi gerne dagligt skal have 2 gram af. Du kan evt. tjekke omega3fedtsyrernes sammensætning på de olier, du nævner.

  @ Christina Hansen – Ja, så får man lavet noget andet og bedre.

  Stor hilsen Anette

  28/01/2015
 • @ Camillia – Bio Oil består hovedsageligt af petrolatum (mineralsk olie). Og ja, der er en række olier, som efterligner vores egen lipid-opbygning (som de vil stå på en INCI oftest: apricot oil, canola oil, coconut oil, corn oil, jojoba oil, jojoba wax, lanolin, lecithin, olive oil, safflower oil, sesame oil, shea butter, soybean oil, squalane sweet almond oil).

  @ Henriette – Absolut. Det gør de. Jeg kan bare godt lide flydende versioner, fordi jeg så kan dufte til dem.

  Stor hilsen Anette

  28/01/2015
 • Louise

  Har du nogle bud på nogen gode olier til sart hud. Hvad mener du om de populære olier dom MK olie, Oil of life osv? Er det en fordel for huden at indtage disse typer oiler, sammen med omega 3?

  28/01/2015
 • Christina Hansen

  Ej, det ville jeg virkelig gerne have set!
  Jeg nyder ellers at mit fjernsyn har været i udu i de sidste 3 måneder – det kan anbefales.

  God spændende onsdag 🙂

  28/01/2015
 • Lotte

  Hej Anette
  Jeg kan desværre ikke se dine “indslag'” om morgenen, så med fare for at spørge om noget, du har sagt:

  “masserer” du hudplejen ind i huden eller “smører” du den udenpå?

  Hvad med op under øjnene? (jeg har ikke fundet en øjencreme, jeg kan tåle)

  – og hvilke foundation bruger du, hvad lægger du den på med, og igen “massere” ind eller “smøre” udenpå?

  kh
  Lotte

  28/01/2015
 • Sidse

  Heej Anette,
  Har søgt rundt på din side og har ikke fundet nogle ord omkring Microdermabrasion blandt dine blogindlæg. Kan det virkelig passe at du ikke har nævnt behandlingen??
  Hvad vil du anbefale af behandlinger i den boldgade som giver huden en frisk start?
  Knus

  27/01/2015
 • Birgitte

  Hej Anette
  Du skriver, at du foretrækker fiskeolie pga sammensætningen. Har du taget stilling til Krill olie? Og i så fald, hvad er så argumenterne (krill olie har nemlig væsentlig færre kalorier)
  Birgitte

  27/01/2015
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Louise T – Du skal insistere på at komme til hudlæge. Og så se her: http://www.self.com/looks/skin/2008/02/get-rid-of-redness-rosacea/

  @ Sanne – Dejligt med skiferie.

  @ Jess – Laver altid re-cap fordi det går for stærkt på skærmen.

  Stor hilsen Anette

  27/01/2015
 • jeg bruger pt en serum fra REN som er rigtig god fugtgiver. Og en af deres cremer ovenpå. Eneste problem er at serum lugter rigtig meget af fiskeolie (ja, den er med omega 3) og mange gange i løbet af dagen så river det mig i næsen. Æv 😉
  Heldigvis kan jeg skifte lidt rundt, da jeg ikke har tendens til tør hud.

  27/01/2015
 • Louise T.

  Kære Anette

  Jeg ved, at du har sagt det før og har ledt i dine gemmer…

  Men…
  Hvad gør jeg med Rosacea? Det er værre end nogensinde – OG jeg HAR cuttet al sukker fra min kost og lever LCHF fuldt ud. Ja, med et glas rødvin i ny og næ, men mærker i den forbindelse ingen forskel i forhold til rødmen… Min hud, den brænder og svier og er rød nu altid – ikke som “i gamle dage”, da det kun var, når jeg var i kulde/varme…

  Hjæælp! Min læge vil bare gi’ mig en antibiotikacreme, men det har jeg læst mig til er forever med risiko for resistens…

  27/01/2015
 • CharlotteK

  Stephanie ser ikke ud til at nyde dråberne:-)

  27/01/2015
 • Jette Berg

  Uhhh….. Anette, du er et dyrt bekendtskab for jeg har det med at ville prøve det hele:0)
  Tak for alle de gode råd. Bruger i forvejen Tromborg lip balm men troede jeg skulle påføre et tyndt lag – den er dejlig! Jeg købte i efteråret argan olie og bruger den hver aften under OH´s Express the truth – fungerer rigtig godt. Jeg prøver et ordentligt lag lip balm og ser hvad der sker.

  27/01/2015
 • Vibe

  Lys, varme og luft er super dårligt for de flerumættede olier, da det medvirker til, at de oxiderer, og derved bliver til frie radikaler, og så gør de mere skade end gavn. Så mørke flasker, på køl, der er lukket ordentlig til, er en rigtig god ting:) Mht. gode mærker, så hænger pris og kvalitet ofte sammen her. Nordic Naturals er bl.a. et godt bud. Husk at opbevare på køl, og luk lynhurtigt låget igen efter brug 🙂 Det var alt, fra olie fanatikeren 😉

  27/01/2015
 • Jette V

  Jeg bruger Nordic Naturals fiskeolie, men det rimelig pebret prismæssigt, så jeg tror lige jeg skal have tjekket Lysi 🙂

  27/01/2015
 • Susanne

  Tak for som altid gode tips :o)presser du selv gulerodsjuicen ?

  27/01/2015
 • Cecilia

  Tak for de gode råd 😉

  Har lige et spørgsmål angående fiskeolie. Jeg vil gerne begynde at “smøre” kroppen indvendigt. Min mor tager Møllers Tran, hvilket indeholder omega-3 fedtsyrer (1100 mg pr. 5 ml), DHA, EPA og vitamin A, D og E. Som jeg kan læse det på nettet indeholder levertran vitaminer (A, D og E), mens der i fiskeolie er ren fiskeolie. Så Møllers tran må være en blanding mellem de to ting. Ville høre om du muligvis vidste om det er lige meget om man indtager Møllers Tran eller fiskeolie? Tror du man får samme mængde fiskeolie?

  Kh. Cecilia

  27/01/2015
 • Cindie

  Dejlige råd:) Jeg er på udkig efter en god olie til at drikke(mod tør/mat hud), og synes Maybritt Krewalds(MK) + hendes aronia jucie lyder rigtig gode, men jeg er også stødt på Oil of Life kvinder ø, som er noget billigere. Begge olier, tror jeg, indeholder nogen lunde de samme ingredienser, dog har MK også hyben og sesam, som lyder til at have meget gode egenskaber. Nu ser jeg så, at du også nævner Lysi, som jo er meget billig sammenlignet med de andre.

  På Maybritt Krewalds hjemmeside under nyheder/presse er der et pr-foto med hendes olie og en tekst, hvor du anbefaler omega 3 (http://www.maybrittkrewald.com/index.php/da/nyheder-presse/item/43-boersen-november-2013-7-tip-til-huden). Jeg opfatter det egentlig ikke som om, at det netop kun er den olie, du anbefaler, men mere bare generelt omega 3. Mit spørgsmål er så, at hvis jeg gerne vil undgå tør/mat hud(ved bl.a. at indtage olie), om det netop er MKs olier + evt. juice jeg bør gå efter eller om de lidt billigere alternativer Oil of Life kvinder ø eller Lysi er lige så anbefalingsværdige? Og ville du kombinere Imedeen med Olie og evt. juicen for bedste resultat?
  Mvh. Cindie

  27/01/2015
 • Henriette

  Hej Anette
  Tror du, at kapslerne virker lige så godt? Jeg kan se, at Lysi også laver dem som kapsler og jeg er vist ikke lige så smagsmodig som du er 🙂
  Venlig hilsen Henriette

  27/01/2015
 • camilla

  Tak for gode tip.:-)
  Jeg kan godt blive lidt rundtosset med alle de olier. Hvad skal jeg lige vælge….
  Er det i egentlig lige meget om man bruger for eksempel abrikoskerne-, kokos-, argan- eller hybenkerneolie? Og er der lige godt at bruge en billigere fra helsekosten i stedet for et af “mærkerne” som er en del dyrere?
  Jeg har manglet en god olie, men kan ikke finde ud af hvilken en jeg skal købe, nu har jeg bio olien, men den føles ikke behagelig i ansigtet.
  Mvh Camilla.

  27/01/2015
 • Jess

  Kære Anette
  Tak for alle de gode råd 🙂
  Jeg har desværre ikke tv og kan derfor ikke se dig, når du er på, men det er rart at få et lille re-cap her på din blog.

  Kh Jess

  27/01/2015
 • Gode råd, jeg skal snart på skiferie, så der skal cremerne være kuldeklare. 🙂

  27/01/2015