Fedtet, forvirret eller bare fan?

Jeg er fløjet ned, hvor solen skinner. Bare en lille uges tid. Blandt andet for at komme til bunds i bøtterne med solcreme, så det kan munde ud i en sandhedssag om solcreme. For hvilke filtre er hudirriterende, er beskyttelse nødvendig hele året rundt, og hvor vigtig er UVA-anbefalingen? Og så er der det med at være for fedtet eller for hvid…

Det er solcremen er kun lidt af sandheden. For jeg er mest af alt på ferie – du ved, sådan en, hvor jeg håber, der bliver plads til samvær, nærvær, leg, badning, læsning og god mad. Sammen med mine bedste mennesker i verden.

Derfor kører Beautyspace i lavere gear denne uge, men uden der slukkes for skønheden. Debatten vil forhåbentlig køre, ligesom jeg kigger forbi, når jeg kan snige mig til det. Hvis du har en favorit-solcreme, må du utrolig gerne tippe om den. Eller hvis du har solcreme-udfordring…

SNUP TIPPET: Af og til giver jeg silikone i hudpleje et hug. Men når det gælder solcreme, har den en berettigelse. Silikone sikrer nemlig såkaldt spreadability, og hvis der er noget, vi ikke vil have, så er det huller i dækningen. Det eneste der er vigtigt er at vaske  silikoneholdige produkter af igen inden sengetid.

@BEAUTYSPACE på Instagram

24/02/2014
Forkælelse
26/02/2014
Labre blogland

Kommentarer

 • Ditte Anna

  Da jeg forrige år var på ferie i USA stødte jeg for første gang på mærket Neutrogena. Jeg har også benyttet mig af La Roche Posay som også er okay men stadig lidt fedtet. Neutrogena leverer en spray som har konsistens som vand og så overlevede jeg 6 timer i ørkenen i Arizona i fuld sol overhovedet uden at blive klistret til med sand og uden at blive rød – den er SÅ godkendt. Desværre fås den ikke herhjemme, men måske den kan findes online et sted? Fantastisk solcreme, den første jeg nogensinde har prøvet der var behagelig, 100% fedtefri og som samtidig virkede.

  02/03/2014
 • Kira Bjørnestad

  Jo bloggede forleden om Masseda’s CC antiage solcreme/fugtighedscreme/let farvet, den skal prøves (koster kun 135kr og har spf 50)!!!!

  27/02/2014
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for endnu mere solcremes-guf, input og spørgsmål. Det her ender sjovt, kan jeg godt love! Nu skal sommeren selvfølgelig lige ha’ lov at lande i Danmark…eller det mindste foråret. Første uge af maj er sat af til emnet.

  Kh A

  26/02/2014
 • Metteline Rasmussen

  Jeg er lige kommet hjem fra skønne 3 uger i Thailand med solskin i enorme mængder – og synes selv, jeg er brunere end nogensinde før, men INGEN har nævnt at jeg ser solbrun ud – en har dog sagt at man godt kan se, jeg har brugt høj solfaktor 😉 Og jeg er også religiøs med solfaktor, både til hud og hår! Le Roche Posay faktor 50, som andre har nævnt, til kroppen – let og lækker til både børn og voksne! Vichy til ansigtet – faktor 50, som matterer huden. Den er min favorit! SÅ skøn, fordi man ikke skinner i hele fjæset før man overhovedet (!) når UD i solen! Og så Kerastases hårcreme, som beskytter mod sol, salt og klor. Den virker! God ferie, Anette 🙂

  26/02/2014
 • Tina Irene Povlsen

  Ønsker dig en fantastisk ferie. – Jeg glæder mig til jeg finder tiden til solferie. Men vi nærmer os maj, hvor mit studie afsluttes. At læse 2 uddannelser på samme tid er saft susme krævende, hvilket har gjort at tiden til ret meget andet ikke har været i overflod. Men jeg skal nu nok indhente det inden længe. – Nyd solen og ikke mindst de aller lækreste af solprodukterne – Selv er jeg meget glad for La Roche Posay – Glæder mig til nye og solskønne hilsner og up-dates fra dig. 🙂 Solkram Tina

  26/02/2014
 • Vesna Barbu

  Ønsker dig en dejlig og skøn ferie <3

  26/02/2014
 • Helle

  Min klare favorit til ansigtet er Avénes i serien til uren hud med spf 30. Den er blevet en vandrelus i min familie i den forstand, at først købte jeg den. Så lånte min søster noget af den en dag, og så købte hun den også. Senere prøvede min mor den og så anskaffede hun den også. Ingen af os har uren hud, men vi elsker den fordi den trænger hurtigt ind og uden hvidt skær, har en mild duft og den skinner ikke på huden. Til kroppen mangler jeg endnu en favorit, men bruger p.t. den fra Änglamark på spray fordi den er billig og uden for meget kemi.

  25/02/2014
 • jane weiss

  Jeg har altid Avivir aloe vera med faktor 30 med på ferie, til de første dage i solen. I ansigtet har jeg været glad for Jane iredales powder me med faktor 30, så slipper man for et fedtet ansigt, som jeg selv hader. Den kan faktisk bruges alle steder på kroppen. Den er så nem at bruge, for kan kører den bare over huden uden at skulle bruge fingrene. Til resten af ferien bruger jeg jane iredale amazing base med faktor 20

  25/02/2014
 • Til krop og hænder er Matas en klar favorit.
  Til ansigtet er min personlige favorit helt klart Alba Botanica Very Emollient Sunscreen spf 30. Den har kun fysisk filter, så nogle vil nok mene at den giver et hvidt skær. På min hud fungere den dog perfekt da jeg har lidt rødme som det hvide så dækker virkelig naturligt 🙂

  Udover det, er den fri for parfume og indeholder godt med antioxidanter der giver ekstra beskyttelse.
  Elsker bare når man ikke behøver at spare, især når vi taler om solcreme, hvor både øjne øje og hals samt nakke aldrig bliver glemt. Prisen ca 50 kr for 118 ml 🙂

  Cremen er tyk og Nivea fed, så den egner sig bedst tørre kikse som mig selv 🙂

  Til alle jer der elsker naturcremer så er denne creme vist også en vinder 🙂

  Rigtig god ferie Hilsen Henrik 🙂

  25/02/2014
 • Rigtig god ferie søde A! 😀 Nyd det nu og dine kære. Jeg glæder mig til at læse om, hvilken solcreme jeg skal investere i om snart 🙂

  25/02/2014
 • Marie Rasmussen

  Ferie … Du har så meget fortjent det. Husk at nyde hvert et sekund.
  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  Jeg får ofte dum og uren hud af solcreme i ansigtet. Er der andre der har erfaring med det? Og evt. kendskab til en god solcreme der ikke giver urenheder?

  25/02/2014
 • Mije

  Jeg kan varmt anbefale Ultrasun. Det er de bedste solprodukter jeg nogen sinde har prøvet, og jeg har prøvet alt fra Lancaster, Clinique, Decleor, Murad, Vichy, La Roche Posay… and you name it!! For det første er produkterne lige så nemme at smøre ud som en almindelig dagcreme og absorberes meget hurtigt af huden og efterlader ikke huden hverken fedtet eller hvid. De indeholder ingen parabener (eller MI), kommer i lufttætte beholdere så de holder i 24 mdr. og indeholder heller ikke parfume eller olie. Jeg bruger deres “family SPF30” til kroppen (og resten af familien) og deres “face” SPF50+ anti pigmentation til ansigtet (som er en handy størrelse lige til tasken). Go’ ferie Anette!!

  25/02/2014
 • Randi

  Jeg er fan af cliniderm light and matifying sun face gel creme – spf 25. Den hverken fedter eller giver et hvidt skær. Desværre har jeg svært ved at få fat i den lige nu. Jeg har kun kunnet finde den på on-line apoteker, men p.t er det kun cliniderms andre solcremer, der er på lager:(. La Roche Possay kan jeg slet ikke med. Den ene er for fedtet og hvid, og den de har til fedtet hud indeholder alkohol, som min hud bliver ekstremt tør af.

  25/02/2014
 • Pernille Sparsø

  Dagens indlæg fik mig straks til at rydde mine hylder for sidste års solcreme rester, og teste hvor meget hvert produkt fedter og gør hvid. (Ups der skal vist smides ud!)
  Yndlingsproduktet er stadig Eau Thermale Avene 50 +spf i en god lille lomme/taske størrelse, som indeholder 30 ml. Diskret fin duft. Gør huden meget lidt hvid. Fedter lidt.
  La Roche-Posay Anthelius 30 spf til sensibel hud. Meget svag duft. Fedter mindre end Avene, men gør måske huden en anelse mere hvid.
  Decleor Aroma Sun Expert 30 spf. Behagelig, men lidt stærk duft. Fedter mere end de to førnævnte. Gør ikke hvid.
  Alle tre produkter har jeg anvendt i ansigt, hals og decolte.
  På kroppen har jeg haft god erfaring med Nivea 30 spf, men må indrømme jeg ikke ved om den indeholder nogle af de fy fy stoffer du ikke kan lide Anette! Til gengæld er den overkommelig i pris, for det er jo ret store mængder som skal anvendes for at være ordentlig beskyttet! Kan du ikke skrive lidt om dette Anette, og også om opbevaring og holdbarhed. Tænker jo solcremen ofte ligger i en taske og koger på en varm sommerdag. Hvordan påvirker dette holdbarheden?
  Og hvad med After Sun Cremer? Nogle gode tips/forslag?
  Åh Anette berig os med din viden, men ingen vil gø over at det først bliver når du har nydt din ferie. Husk du også skal pleje dig selv;-)

  25/02/2014
 • Ihhh altså. Bliver glad for de feriehilsner. Tak! jeg noterer og samler alle kommentarer og spørgsmål om solcreme og vender tilbage med en skønhedsføljeton om emnet.

  Kh fra Anette

  25/02/2014
 • Ann-Marie Dyrnes

  Rigtig god ferie :O)

  25/02/2014
 • kiss Jacob

  GOD OG DEJLIG FERIE,,,

  25/02/2014
 • ninia johannesen

  tag dig god tid til at slappe af ,vi
  venter bare i spænding
  nina

  25/02/2014
 • Rigtig god ferie ! Nyd det i fulde drag og slap af, du har virkelig fortjent det. 🙂

  Spændt på at høre ved lejlighed hvilken der er din favorit solcreme.

  25/02/2014
 • Gitte Salling

  Nyd ferien, den er fortjent!

  25/02/2014
 • CamillaS

  Jeg er kæmpe fan af Super Fluid Uv Defense SPF 50 fra Kiehls…Har været igennem La Roche Posay, og den er god, men modsat den, føler jeg ikke, at Kiehls blokerer for min huds “vejrtrækning”…Og så er den let at fordele, trækker hurtigt ind, og efterlader ingen hvide streger – kæmpe anbefaling herfra og god ferie:)

  25/02/2014
 • Hej!
  Forrige sommer på Kreta blev hele familien meget glad for La Roche Posay Anthelios 50+ transparent olie. Meget nem at fordele, beskytter som sådan en skal, og dufter godt.
  Også i lange tørre hårspidser.

  For mange år siden blev vi på et græsk apotek anbefalet Bioderma photoderm spf 40 vandfast spray til børn. Den er også til at regne med, men svær at finde. Heldigvis har Bioderma så andre gode bud på en familiesolcreme.

  Min erfaring er også, at er man lys og udsat for hård sol,er La roche Posay aerosolspray 50+ vandfast og til børn virkelig god til alle!
  Også hvis en mand er lidt bar på toppen og solen er skarp;)

  God ferie.

  25/02/2014
 • Pia Ø

  Jeg er også stor fan af La Roche Posay, i den farvede udgave, hamstrer den når jeg er i Frankrig. Jeg bruger den hver dag efter min dagcreme, ofte er det ikke nødvendigt med Foundation eller mineralpudder, da den jo har lidt farve. Supergodt produkt og meget let at fordele.

  25/02/2014
 • Anne S.

  Jeg har købt solcremen fra The Organic Pharmacy, da jeg har rosacea og derfor gerne vil undgå de kemiske filtre. Desværre synes jeg, at den er helt vild svær at smørre ud og bliver ved med at være fedtet og hvid meget længe – tænker egentlig, at den kun er anvendelig på ferie, hvor man ikke skal have andet udenpå og har rigtig god tid om morgenen.

  25/02/2014
 • Christina Hansen

  Virkelig glemsom idag! Det bedste ved LaRochePosay Anthelios XL Extreme fluid er ikke bare den ULTRALETTE og lækre version. Som prikken over i’et er tuben lille, fast, har lille hul og er YDERST taske-venlig. Ja, nærmest lomme-venlig: 12×4×1,7 cm. Nuttet, ikk? ♥♡♥

  25/02/2014
 • Dorte Daugaard

  Åh, det lyder skønt! Man skal jo også huske at pleje, alt det skønne – og ikke kun det, man putter på kroppen 🙂
  Rigtig god ferie!

  25/02/2014
 • Christina Hansen

  Øv, glemte at tilføje, at der vist er silikone i La Roche Posay Anthelios XL. Der står i hvert fald “silica” og 18/18 Methicone. Men som du selv skriver i din bog, er silikone guld værd i solcreme, da det netop får cremen til at sprede sig jævnt og let, uden at efterlade “huller”.
  Den fås bl.a. også til kroppen, 100 procent non-sticky og ideel til mænd. Samt i en Tinted Cream-powder 50+udgave til ansigtet (alle hudtyper). Plus flere.
  P.s. La Roche Posay Anthelios XL Extreme fluid 50+ giver hverken det der spøgelsesagtige skær eller følelsen af at ligne “den hvide dame” 🙂
  ♥♡♥

  25/02/2014
 • CharlotteK

  Rigtig god ferie:-)

  25/02/2014
 • Ditte H

  Dejligt med info om solcremer 🙂
  Men hvordan er det nu med fysiske og kemiske filtre? Og hvilke giver Pjerrot hvid hud, når man stiger op fra swimmingpoolen?
  Og hvordan ser man, at den enkelte solcreme er en Pjerrot-solcreme??

  25/02/2014
 • Stine J

  Har prøvet en del solcremer. Jeg brugte her indtil for et måneds tid siden Derma 50+ til fjæset, da det er uden parfume m.m – men gud hvor blev jeg træt af at den var så fedtet. Så da jeg var forbi greenskin på gammel kongevej, var der en hyggelig lille kurv, med ting på udsalg. Der fandt jeg en: Antioxidant-infused Sunscreen day cream 50+ fra Supergoop, som er fri for olie, parabener, parfume og oxybenzone. Og jeg må sige, at det er klart den bedste solcreme, jeg har prøvet.

  25/02/2014
 • Christina Hansen

  Jeg er frygteligt flov over at indrømme, at jeg først begyndte at bruge solcreme sidste forår i forbindelse med et grimt ar ved hagen/munden.(endnu et barn af 70’erne!) Min kære apotekerdame (udd.kosmetolog og stor BP fortaler/forbruger) fik mig heldigvis overtalt til at prøve en solcreme ud over det sædvanlige, hvis du spørger mig. Blev øjeblikkeligt forelsket og forlader aldrig hjemmet uden:
  La Roche Posay Anthelios XL
  50+sph UVB+UVA
  PPD (Persistent Pigment Darkening)
  thermalsk kildevand
  parfume+parabenfri
  til den mest sensitive hud
  ny teknologi m reduceret indhold af kemiske filtre
  fotostabil
  tilstopper ikke porerne
  testet under dermatologisk kontrol

  Jeg har “Extreme fluid”, som er til normal/kombineret hud. Den er ULTRALET og det er grunden til, jeg er helt vild med den. Den trænger hurtigt ind uden at fedte.
  Hvor jeg før hen ikke kunne fordrage solcreme i ansigtet, er jeg vendt på en tallerken.
  Tak til min yndlings-apoteker-dame og La Roche Posay. ♥♡♥

  25/02/2014
 • Rigtig go’ ferie, og nyd det nu fuldt ud. 🙂

  25/02/2014
 • Lisa Maria Pihl

  Til ansigtet bruger jeg den fra Organic Pharmacy spf 30. Til krop har det været La Roche Posay spf 50. Er altid på udkig efter bedre slags ! Så glæder mig da til at høre om der er nogle af jer andre der har bedre forslag.

  25/02/2014
 • Kira Bjørnestad

  Ja nu har jeg brugt den, så ved ikke om der var silikone i… Men var ret glad for Vichy CAPITAL SOLEIL LET FARVET, FUGTGIVENDE ANSIGTSSOLCREME SPF 50+. Syntes nemligt at det er meget rart med kombi-creme, da det er svært at lægge farve/fugt under en solcreme uden at det føles som at have en skærm ned over huden.
  Og så er jeg jo lidt hys med spf, da jeg har tendens til pigment pletter og desuden er ret glad for min blege hud – så 50 spf er perfekt 🙂

  25/02/2014
 • Bra tips 🙂 JAg ska ta en titt på om min solkräm innehåller silikoner.

  25/02/2014