Fejltrin der sladrer # 2

sol-copy1

Der landede en kommentar på bloggen i går, som gjorde mig glad. Faktisk helt vildt glad. Det var fra Cecilie, som skrev: for første gang i mit 23-årige liv har jeg holdt mig ude af solen i frokosttiden og brugt solfaktor hver dag – som resultat af læsning på din blog. Det er her, jeg ville ønske,  at det i cyberspace var muligt at dunke folk i ryggen. Råbe tæskegodt gået, hurra og du vil blive glad som 35-årig, når du stadig er stram og smækker i betrækket.

Hvis du undrer dig over, hvorfor Beautyspace bliver VED med at traske rundt i solen, så er det fordi, der stadig er alt for meget hud, som bliver brændt af. Eksempelvis sad jeg for nylig få meter fra tre mødre, hvoraf de to var åbenlyse solarie-elskere, der gladeligt fortalte om den livgivende varme fra rørene. Den tredje gemte sig bag en maske af orangegul foundation, og selvom det (heller) ikke er kønt, så er det sandsynlig bedre end den brankede version af farvelægning.

SNUP TIPPET: Løftede pegefingre er aldrig smukt, så jeg vil nøjes med at heppe på Cecilie, fordi sol-selskab uden solcreme for hende (og hendes børn engang) vil svare til at gå overfor rødt. Og hvis du ikke kan forholde dig til skønhedsaspektet i, at less is more både når det gælder sol og foundation, så tyg på det iskolde fact at 1 ud af 12 danskere udvikler kræft i huden. Og jo, jeg er faktisk vild med solskinvejr, mens jeg prøver at fortrænge en teenage-flittig soldyrkning og solariestegning. Tænk hvis der dengang havde været nogle halvhidsige blog-damer med løftede pegefingre.   Foto: cancer.dk

05/09/2010
De 3 hudpleje-FEJL kvinder begår
07/09/2010
Kan du stå for dem? Jeg kan ikke

Kommentarer

 • Cecilie

  Anette, dine sol tips har i hvert fald omvendt mig – specielt det med muligheden for pigmentforandringer lyder ikke ligefrem tiltrækkende. Som en lille bonus info kan jeg fortælle at jeg denne sommer fik 3 veninder med på vognen 🙂

  07/09/2010
 • Anette Kristine Poulsen

  TAK for alle kommentarer – lige kort:
  1) Som med rygning er det ALDRIG for sent at begynde at kaste sig over solcreme. For mit eget vedkommende har 6 års stædig brug gjort en imponerende forskel.
  2) Hæng på – der kommer lige fluks en solcreme-spray, som I sandsynligvis vil falde for.
  kh Anette

  07/09/2010
 • Murad har faktisk også en hel c-vitamin serie mod solskadet hud, både dagcreme med faktor 30 og serum som går ind og behandler huden, når den er ødelagt. Og det kan den sagtens være selvom det ikke ser sådan ud ved første øjekast. Så alle der var unge i solarie 80’erne burde gå igennem en c-vitamin kur jævnligt. Tjek produkterne på:
  hellethorup.dk/Env.-Shield-221.aspx

  07/09/2010
 • AD

  Hvor er det bare godt 🙂
  Knus fra AD

  07/09/2010
 • Charlotte Behrens

  Jeg har i mange år haft svært ved at finde en solcreme til ansigtet der ikke fedtede og stoppede porrene til, men så fandt jeg denne creme fra Murad med SPF 30, så nu kan jeg nyde solen med lidt bedre samvittighed

  http://www.murad.com/moisturizers/perfecting-day-cream.jsp

  07/09/2010
 • Anette

  Selvom jeg også var en flittig solariedyrker i 80’erne, tænker jeg trods alt, redde hvad der kan reddes kan, istedet for at tænke, nå skaden er jo sket – så jeg fortsætter bare.

  Så tak fordi du får os til at stoppe Anette, mens legen er god.

  07/09/2010
 • Anette, bliv endelig ved. Du burde overveje at komme nogle flyers med beautyspace.dk i alle landets solarier(til alle fake-sol-addicts). ;D
  Bliver aldrig træt af dine sol indlæg(selvom jeg godt må indrømme at jeg hader at smøre mig ind i solcreme….men gør det nu alligevel). Godt gået Cecilie! Tak for en god tip Kamilla.

  Forresten, lige en solcremetip til, hvis man har solcremen tilovers fra sommeren kan man bruge resterne som håndcreme og beskytte hænderne.

  vh,Kristi

  07/09/2010
 • Kamilla

  Hurra for Cecilie. Håber I kender den funktion på http://www.skrunedforsolen.dk man gratis kan tilmelde sig. Man får en sms hver morgen hvis UV indekset er over 3 – så man husker at smøre sig selv og børnene ind. Smart! Nogle gange er det jo gråvejr om morgenen…

  07/09/2010
 • Pia

  åh jeg kan godt blive nervøs af at tænke på de mange timer jeg lå under rørerne i 80’erne. Håber ikke der kommer en regning!

  07/09/2010
 • Lene

  Uha håber aldrig der kommer hønserumpe midt i mit ansigt! Øh det kom til at lyde forkert…håber I forstod!

  07/09/2010
 • Lige nu kæphest! Og for solcremen gælder det omvendte: more is less

  07/09/2010

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.