Fighten om antioxidanter

SundDrik

Min mailboks glødede i fredags. Folk havde læst denne her og var mildest talt forvirrede. For ordene giver en lyst til at ringe til en ven. Eller en hudlæge. Og ro på. For det første er artiklen (om noget så alvorligt) ensidet. Ikke én eneste kilde, der siger det modsatte, har fået ordet. Professor og hudlæge Christian Grønhøjs kommentar lyder:

Det er en gammel historie, som bliver pudset af i ny og næ. Der er mange ting man skal passe på som cancer-patient, og høje doser antioxidanter er én af dem. Derfor har vi i mange år advaret rygere mod brug af f.eks. Betacaroten. Man skal blot undgå høje doser og holde sig til anbefalede dags-dosis som vil fremgå af produkterne fra seriøse producenter.  For meget og for lidt af alting….

Fakta er, at der ikke er ført matematisk bevis for antioxidanter. Men. Jeg kan fremlægge seriøse og uvildige studier herfra og til juleaften på, at antioxidanter er værdifulde. Både smørbart og i kosten. Derfor har jeg bedt bloggeren Ditte Ingemann om en frisk efterårsmorgen-drik, som hun deler her:

Kombinationen af ingefær og rødbede er utrolig fin, og versionen her hører til mine favoritter. Aciapulveret kommer indlysende nok fra frugten acai, som er rig på næringsstoffer, især antioxidanter:

125 g rødbede
25 g ingefær, revet
200 g frosne jordbær
2 tsk acai pulver
4-5 dl kokosvand, alt efter hvor tyk du ønsker din smoothie

Sådan gør du: rengør rødbeden og skær den i små stykker. Kom alle ingredienserne i en kraftig blender, og blend indtil blandingen er cremet og glat. Fordel smoothien i glas og servér med det samme.

Tak til Ditte, som jeg er heldig af og til at arbejde sammen med – altid på sjove opgaver, som serien vi kører i øjeblikke med at kigge i folks badeværelsesskabe. Og jeg tænkte, at vi også skal se hyldene hos hende, der er bag kameraet. For Ditte er ikke bare en dygtig fotograf, Politikens mad-darling og en ypperlig Instagram-dame med 200.000 følgere. Hun er også vild med skønhed. Se bare her:

Ditte1Ditte2

Ditte om et par af favoritterne:

Facial cleanser fra Purely Professional: Jeg bruger den til min sarte hud, fordi den er mild og uden duft, men skummer dejligt og udtørrer ikke min hud.

Essie: Da jeg aldrig bruger smykker, kan jeg godt lide at bruge neglelak i stedet. For mig er Essie’s lakker nemme at påføre, og derudover har de så mange flotte farver, som passer til alle anledninger og årstider.

Rudolph care – scrub: Jeg altid har haft problemer med eksem og har derfor prøvet så ufattelig mange produkter. Min hud har problemer med at få fugt og fedt nok, men Rudolph Care løser mine udfordringer – især er jeg vild med deres scrub, som indeholder olie og derfor ikke udtørrer huden.

Chanel foundation: Det var faktisk Anette, som introducerede mig til den her foundation, og den er intet mindre end fantastisk – super let og nem at påføre. Den tørrer ikke huden ud, hvilket er altafgørende for mit valg af foundation.

NB: Vinderne af den store konkurrence er udskudt til på fredag. Beklager og tak for din tålmodighed.

20/10/2015
I’ll have what she’s having
22/10/2015
Du vil se ham nøgen, men aldrig casual

Kommentarer

 • @Søs: Jeg bruger denne hårolie: John Masters Dry hair nourishment & defrizzer

  28/10/2015
 • Søs Bjerrisgaard

  Hej Annette,

  Ved du hvilket produkt Ditte bruger fra John Masters Organic?

  Tak 😉

  28/10/2015
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Kirsten V – Du kan også bruge frugtsyrer først og så toppe med A-vit (frugtsyrerne giver bedre penetration), men sørg for at have et zoom-spejl, så du kan sikre dig, at der ikke opstår irritation.

  @ HeLene – JA, hun kan noget helt særligt.

  @ Anette J – Den variant lyder også god.

  Stor hilsen Anette

  22/10/2015
 • Kirsten V

  Rigtig god opskrift,tak.:-) Den skal laves her til Halloween og kaldes Hekse eliksir eller drageblod måske 😉

  Jeg overvejer om det var en ide at komme Environ Intensive Avance DFP 312 under AVST 1 ? Eller AVST-linjen 1 (og steppe op) og skifte med et produkt med frugtsyre ind imellem?

  På forhånd tusind tak Anette. Rigtig god tur. 🙂

  22/10/2015
 • Dejlig opskrift, tak! Og godt indlæg iøvrigt;-)

  21/10/2015
 • amaja

  bare jeg vinder kryds kryds

  21/10/2015
 • Phili

  Enig med Jette V. Er selv opereret for brystkræft for nylig og har fået at vide af onkologerne, at jeg gerne må få antioxidanter i min kost (som fx i grønsagsjuice),men at jeg skal undlade at indtage dem som kosttilskud, da
  man ikke ved, at det kan interagere med kemo og strålebehandling, dvs. faktisk modarbejde behandlingerne.

  21/10/2015
 • CharlotteK

  Ser så lækkert ud – sådan en flot farve! Mums!

  21/10/2015
 • Anja

  Den foundation, der anbefales: Chanel Perfection Lumiere Velvet. Den er på det øverste billede 🙂

  21/10/2015
 • Jette Berg

  Er også nysgerrig efter hvilken Chanel Foundation det er. Trænger til at skifte min nuværende ud, og vil meget gerne ha´ fingre i en let foundation som ikke er alt for “pudret”

  21/10/2015
 • Lene Filsø

  wau hvilken fantastik lille Jo and Mr Joe taske – den bliver jeg da helt i godt humør af at se på – skønne skønne farver.

  Ha den bedste rejse Anette og tak for alle de dejlige tips, gode råd og inspirerende indlæg du sender i vores retning.

  <3

  21/10/2015
 • Lone

  Hvilken Chanel foundation er det du har anbefalet ?

  21/10/2015
 • Anette Kristine Poulsen

  Kære alle,

  Jeg er ude at rejse, men vender tilbage fredag med svar på alle jeres gode ord.

  Stor hilsen Anette

  21/10/2015
 • Jeg var en af dem, der hoppede en ekstra gang i sofaen, da jeg læste den artikel. Fordi jeg har været der – og fordi de på hospitalet faktisk frarådede at jeg spiste antioxidanter mens jeg fik strålebehandlinger. Men de kunne ikke svare på om der er forskel på kosttilskud og naturlig indtagelse gennem kosten: Altså: spiser du dine antioxidanter som pille-kosttilskud, eller sørger du for at få dem naturligt, som i blåbær, granatæble etc. Jeg fornemmer der ligger en ret vigtig skelnen dér, og det er også den skelnen jeg fornemmer i Christian Grønhøjs svar ovenfor…

  21/10/2015
 • Mia T.

  Ja hold da op hvor kan man blive forvirret. Men jeg tager nu stadig mine kosttilskud til huden med ro i sindet! Og tænker på alle de artikler jeg har læst på nette som siger det modsatte!!!

  21/10/2015
 • Anette J

  Jeg drikker tit en anden variant af den drik: rødbeder, citronsaft, ingefær og ufiltreret æblejuice. Den er god som basis, hvis man dagligt indtager olier. Smagen af fiskeolie forsvinder helt i det mix.

  21/10/2015
 • HeLene

  Åh, jeg elsker de der hjemme hos reportage og billeder!

  Og tak for opskriften, den afprøver snart jeg fået købt lidt kokosvand!

  jeg følger også @ditsen på instagram og nyder det skønne univers der!

  21/10/2015

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.