fbpx

Forbudt, bare fordi Anette ikke ka’ li’ ordet?

Vi taler om ordene anti-age og anti-rynke. ”Vi må jo kunne bruge ordene, selvom Anette ikke bryder sig om dem”, sagde min højt skattede kollega i går under et pressemøde. For indtil der er bedre ord, så er de trods alt rammende og lette at afkode for forbrugerne, lød argumentet.

Nja. Mest nej. Hvis du spørger mig, ser verden nemlig nogenlunde sådan her ud:

 1. Folk må altid sige, hvad de vil. For mig er de to ord bare gammeldags, når det gælder hudpleje. Desuden er alder en trendy styrke – vi skriver om det igen og igen i Børsen plus her.
 2. I Japan er anti-age-begrebet forbudt og på listen over de claims, som regeringen modsætter sig. Ordet anses som en hån mod det privilegium at blive ældre.
 3. For det første: Anti-wrinkle er for mig skudt forbi, fordi det ikke er rynkerne, der gør os mindre friske at se på (okay, de gør heller ikke det modsatte). Dét, der gør os mindre friske i betrækket, er de lyseslukkere, vi rager til os: Alt fra pigmentpletter til rødme, tab af fylde og ekstra tør hud – og ja, rynkerne. Men de får et fejlramt fokus – jeg vil hellere have dig til at se på hele hudkvaliteten.
 4. For det andet: Anti-age er så nedslående et ord. Alder skal ikke forbindes med anti. Jeg synes, ordet stjæler nærvær og får os til at stræbe efter at være et andet sted, end vi er. Et sted i fortiden.
 5. Lad os i stedet være benhårde og konkrete i forhold til det, vi GERNE vil have. Ligesom i sportsverdenen, hvor energi, power, glød, sundhed, velvære stilles i udsigt. Hvem har nogensinde hørt nogen anbefale et sportsligt anti-age program?

Jeg vil gerne have os væk fra at vælge hudplejeprodukter baseret på frygt. Aldersfrygt. Og stedet gå efter det, vi vil have: Eksempelvis alt fra ekstra fylde (A-vitamin og vækstfaktorer) til en ensartet hudoverflade (frugtsyrer), mere fugtmætning (hyaluron og glycerin), ekstra fugtforsegling (alle de gode olier), udglatning (peptider, A-vitamin), beskyttelse (SPF) og så videre. Vi går heller ikke til tandlægen og beder om en anti-age behandling. Vi går efter hvidere tænder, en tandrensning, et eftersyn, den slags.

Jeg vil stå op til glade budskaber på min badeværelseshylde. Og rigtig mange producenter er i fuld gang. Pai har været det længe, Estee Lauder er på banen und so weiter. Betyder det så, at jeg fornærmet fravælger produkter, der har anti-age stående på mavebæltet? Selvfølgelig ikke. Jeg ser på indholdet. Betyder det, at jeg lader stå til? Hallo – jeg hører nok til landets mest forfængelige, og jeg elsker alt, hvad der har med hud-optimering at gøre. Bruger faktisk vanvittig meget tid på det. Det samme ved jeg, at Lise gør.

PS: Tak til Lise for at bringe det her på banen. For det er vigtigt. Og jo, ting tager tid. Imens synes jeg, at du skal nyde Lises blog. Hun er lidt en kvindelig udgave af Ole Henriksen. Ligeså rank, ligeså myndeslank og mindst ligeså anerkendende i forhold til hendes medmennesker.

EXTRA PS: I morgen er der hud-gevinster på højkant på Beautyspace. Du får direkte besked i din indbakke ved at være med her.

FOTO MAC

10/12/2015
Sat i bås med Madonna, Freya Dalsjø og L’oréals app
13/12/2015
Vind hudpleje fra Caudalie

Kommentarer

 • Jeg brugte Skin Smoothing Treatment i omkring 3 måneder. Brugte den hele i hvert fald. Det er et år siden jeg brugte den og da der ikke skete det store stoppede jeg med at bruge den. Min kærestes lillesøster havde en frygtelig pande med en masse små urenheder der ikke kunne komme op til overfladen. Hende gav jeg en Skin Smoothing Treatment i julegave sidste år og hendes hud er blevet så pæn nu 🙂
  Jeg skal op til min læge i næste uge, håber at jeg må få en henvisning til en hudlæge 🙂

  17/12/2015
 • Tak for dit svar Anette. Jeg var helt sikker på at jeg havde ret, men hun var virkelig god til at forvirre mig.
  Ja, jeg har prøvet Danish Skin Cares smooth skin treatment og Avenes Cleanance K, dengang de stadig havde den, men det har ikke rigtig gjort den store forskel. Så nu vil jeg prøve med A-vitamin cremen fra Beauty Pacific.

  Jeg har tænkt på at måske vil det være en god idé at en hudlæge eller en behandlinger jeg kan stole på kunne kigge på min hud, fordi synes heller ikke at den er så god til at holde på fugten selvom jeg følger hudplejepyramiden og dine gode råd 🙁
  I perioder har jeg en dejlig fugtmættet hud og så ændre det sig pludselig drastisk nogle gange.

  Kan du anbefale en god hudlæge eller behandler som vil kunne se hvad der er galt med min hudplejerutine eller min hud?

  16/12/2015
 • @ Viola – Selvfølgelig har du FULDSTÆNDIG ret. Man skal bruge det fra de forskellige mærker, som de nu engang er bedst til. At køre alt i samme serie er noget, man kan gøre, hvis man godt kan li’ synet på badeværelseshylden af et samlesæt. Jeg bemærker dog, at du nævner det med akne – har du haft huden i en 2 pct. salicylsyre? KH Anette

  15/12/2015
 • For at være helt sikker på at det ikke er mig der er forkert på den, skulle der self. stå, vil jeg bare gerne spørge dig om det er rigtigt at produkter fra samme mærke arbejder bedre sammen? I al den tid jeg har fulgt bloggen og læst i dine bøger har det da på ingen måde været mit indtryk?

  14/12/2015
 • Hej Anette.

  Jeg var inde og få en ansigtsbehandling i dag og så spurgte behandleren hvad jeg bruger af produkter derhjemme og som trofast Beautyspace læser så begyndte jeg at remse op af alle de forkskellige produkter jeg bruger rensegel fra Kiehls’s som du anbefaler, skintonic fra Rønsbøl osv. og de er alle fra forskellige mærker.
  Behandleren siger så til mig at hun synes ikke at jeg skal “shoppe rundt” blandt de forskellige mærker, men kun bruge produkter fra ét mærke da de jo arbejder bedre sammen. Når jeg bruger forskellige produkter gør det min hud forvirret og derfor får jeg urenheder. For mig er urenheder/bumser virkelig et ømt punkt jeg havde en fin hud som teenager, er nu 26 og de sidste par år har min ikke været særlig pæn. Derfor gjorde hun mig både sur og ked af det på samme tid. Fordi jeg vil rigtig gerne af med bumserne, men bliver da ked af det når hun siger at det jeg gør er forkert. Mens jeg lå på briksen var jeg i hvert fald næsten klar til at gøre alt hvad hun sagde for bare at slippe af med bumserne.

  For at være helt sikker på at det er mig der er forkert på den vil jeg bare gerne spørge dig om det er rigtigt at produkter fra samme mærke arbejder bedre sammen? I al den tid jeg har fulgt bloggen og læst i dine bøger har det da på ingen må været mit indtryk?

  Glæder mig til at høre hvad du synes Anette, du er den eneste i denne beautyjugle som jeg stoler 100 % 🙂

  Knus

  14/12/2015
 • Kirsten V

  Tak for dit svar. 🙂

  14/12/2015
 • Anette J

  @ Anette. Mange tak for svaret. A-vitamincreme giver jo et lidt “stramt betræk” særligt her om vinteren, så derfor er det godt at vide, at lidt nærende creme/olie ikke ødelægger A-vitaminen.

  14/12/2015
 • Jeg ved heller ikke meget om elektrokosmetik.Har overvejet behandlingen til et grimt ar og et par modbydelige rynker ved munden.
  Som du ved har jeg den samme holding som dig mht fillers, Botox….

  14/12/2015
 • Christina hansen

  Hvor jeg elsker, når I anbefaler hinanden!
  Hvor var vi uden dig og den kvindelige pendant til Ole H?
  I er lige uundværlige begge to

  14/12/2015
 • @ Stinna – Her har du dem. Tak fordi du læser med:

  https://beautyspace.dk/?page_id=23721

  13/12/2015
 • Stinna

  Hej 🙂
  hvor finder jeg dine anbefalede produkter? Har spurgt før, men kan desværre ikke finde dem.

  12/12/2015
 • Anette J

  Anette, kan du sige, om jeg ødelægger effekten af A-vitamincreme (på recept) ved at tilføje lidt ansigtscreme/olie efterfølgende?

  12/12/2015
 • Kirsten V

  DuLac er elektrokosmetik. 🙂 Hvad er din holdning til det?
  Rigtig god weekend. 🙂

  12/12/2015
 • @ Cindie – Jeg krydser fingre for at du vil gribe fat i bogen, enten på biblioteket eller her:http://www.arnoldbusck.dk/boeger/medicin-sundhed-sygdom/poulsenanette-kristine-saadan-faar-du-superhud. Du kan bruge frugtsyrer under både A-vit og EGF, men jeg ville ikke kombinere A-vit og EGF.

  @ Kirsten V – Åh dejligt med så kloge læsere, for du kan altid fortælle mig om noget, jeg ikke ved, Kirsten. Hvad er DuLac ?

  @ Jette V – tak for dine gode ord.

  @ Michelle – enig. Håber du vil få den til jul måske.

  Stor hilsen Anette

  12/12/2015
 • Cindie

  Jeg er blevet rigtig glad for frugtsyrer, A-vitamin og EFG-serum, men hvordan skal jeg dog kombinere dem, så jeg kan nå at bruge dem?
  Jeg er kommet frem til, efter at have læst på siden, at bruge A-vitamin(om aftenen) plus evt. olie i et par måneder og så skifte til frugtsyrer plus EFG-serum(om aftenen) i et par måneder.
  Er det ikke det, du anbefaler? Eller kan jeg bruge det hele på én gang?

  12/12/2015
 • Helle Rick

  Du rammer sømmet lige på hovedet Anette. Dig og Lise I er så gode til at skrive, at vi følgere ikke kan andet end at elske jer for ord og kyndig vejledning 🙂 Rigtig god weekend

  11/12/2015
 • Pia Randlev Poulsen

  Vild med dine tanker…..og for den sags skyld Japans regering 🙂

  11/12/2015
 • Cecilia

  Enig. Jeg er snart kun et par år over tyve, og jeg synes simpelthen det er så trist med den modstand mod at ældes.
  Der findes ikke noget mere livsbekræftende end at se en ældre person, og kunne se de har levet et langt liv 🙂

  11/12/2015
 • Christina kragh

  jeg bruger også vanvittigt meget tid på min hud og jeg elsker alt der ender på crem selv kage crem :-p

  11/12/2015
 • Anettes ord er lov – punktum! 😉
  Rigtig go’ weekend, smukke.

  11/12/2015
 • Jette Berg

  TAK

  11/12/2015
 • Sidse Pipi

  :-)godt skrevet Anette.

  Jeg melder mig ind i hudklubben for dem der elsker at bruge mere et blot et par minutter om dagen på huden, og jeg kan helt personligt skrive under på at omsorg, massage, sparsomt med sol og god nærende hudmad både ude og inde virker,for trods mine 56 år er springmadrassen stadig intakt. God weekend 🙂

  11/12/2015
 • HeLene

  Anette, kort sagt; du er positiv og så går du efter at vi kan begribe hudplejen. Det er jeg så glad for.

  Har lige kikket på nogle close up billeder fra 2010 og min hud ser bedre ud idag-takket være dig og dine råd.

  Din positive attitude smitter også og jeg bliver glad af at læse med herinde og ikke mindst at sluge de dejlige billeder (også på insta)! GOD WEEKEND!

  11/12/2015
 • Rikke

  Og så helt ude af kontekst – jeg håber det er okay
  Jeg kan altså bare ikke forstå hvad der bliver af min beatyspace pakke. De plejer at komme så hurtigt og det kan jo være at jeg er forvent eller at der noget galt?

  11/12/2015
 • @Ibbe – Lidt mikrofoner har man vel altid. Nej, Lise tog kontakt. Og det er dejligt, for den her snak er vigtig.

  Stor hilsen Anette

  11/12/2015
 • Har du mikroner plantet ved de der pressemøder Anette? hahaha – eller har I bare snakket sammen efterfølgende …

  Jeg savnede dig igår – til pressemødet. Det var et dejligt PR møde med gode snakke, milde grineflip og lækre nyheder …

  Knus fra Ibbe
  Måske ses vi den 16.12 hos Helle …? Så gir jeg et julekram

  11/12/2015
 • CharlotteK

  Jeg synes at du har fuldstændig ret og at vi bør kunne finde et andet ord for det. Men det er godt nok svært…. Men mon ikke det lykkes på et tidspunkt.

  11/12/2015
 • Anja C

  KÆMPE like

  11/12/2015
 • LIse

  Kære Anette, vi har ofte talt om det og begge skrevet om det, og du ved, jeg er enig. Alene fordi jeg er ældre end dig og nødig vil være noget, man er anti. Men indtil vi ved fælles indsats – og hjulpet af en trend, der forhåbentlig bliver meget mere – har fået en forståelig og tydelig angivelse på produkterne (uden anti), der vejleder og ikke forvirrer med flyvske begreber, så er antiage, eller som en kollega foreslog antiaging, det ord, der signalerer ’multieffekt’. På netop de ting, du skriver – ikke så skarptegnede linjer, lidt fastere betræk (som du kalder huden), knapt så anmassende pletter og allermest masser af mere glød, fugt og bounce. Hud, som vi havde, før dårlige vaner og alder meldte sig lidt for synligt.
  Jeg er vild med hud, jeg har behandlet hud, malet på hud, ’fotograferet’ hud, læst om hud, hørt om hud, skrevet om hud. Hud har været mit arbejdsområde i så mange år, at jeg næsten har glemt, hvornår det begyndte. I min verden er sundhed i bredeste forstand vejen, fordi hver eneste tanke ligesom valg af livsstil ses udvendig. Jeg har et livsmotto, der bygger på tre ord: Hensyn, respekt og humor! Og jeg ville blive så glad, hvis det at blive ældre også kunne rummes under den ’hat’.
  Alle skal den derhen, så lige så godt bane en torneløs vej for sig selv i tide. Man er man jo heldig, hvis man lever længe nok til at blive ældre, så det er netop, som du skriver, ikke noget, man skal være anti. Desværre har vi en hurdle indtil vi når der, og den er sværere end cremekrukken . Nemlig ikke at fokusere så meget på ’tallet’, folks alder. Det er efterhånden sjældent ved personinterviews – eller såmænd besøg i en persons hjem – ikke at se vedkommendes alder øverst på siden. Desværre rammer det kvinder mest, måske er det derfor, vi er på anti.

  11/12/2015
 • Rie Dyrnes

  ps. God weekend.

  11/12/2015
 • Rie Dyrnes

  Så smukke øjne på billede…
  Kan kun give dig ret. Når man til hverdag er sammen med unge mennesker, er de jo skreg slagne ved disse ord, og vil ikke bruge anti age, slev om det er nu de skal begynde :O)

  11/12/2015
 • Hep hep! I LOVE IT! Vel talt Anette 🙂 Anti er virkelig et negativt ladet ord som slet ikke skal sidestilles med alder!

  11/12/2015
 • Det er så fint skrevet. Og husk – vores sprog skaber virkelig (til en vis grad).

  Endnu værre – jeg stod i kø som nummer 76 på mit bibliotek for at låne din bog. og var så udenlands da den endelig kom hjem, så nu skal jeg gen-reservere den. Ak.

  11/12/2015
 • Både du og Lise er meget hudkloge damer, og selvom det umiddelbart kunne se lyde som ordkløver,i så er der absolut gode argumenter på begge sider. Mig generer ordene ikke, men det er nok fordi jeg har lært – af dig, Anette – at se forbi dem. God weekend 🙂

  11/12/2015
 • Kirsten V

  Jeg har lige nydt at læse Børsen også. 🙂

  Hvad er din holdning til DuLac metoden ?

  11/12/2015