fbpx

Foroven og forneden kan alle vel have brug for?

’Se på pigens fødder og du ved, om du skal gå videre’.

Sådan lød det fra en smart fotograf på en optagelse for nogle år siden – og faktisk gik den sætning lidt ind. Hos mig. Ikke fordi han skal komme her. Men fordi jeg ikke er god til at komme til nok fodbehandlinger (du ved bagerens børn og alt det sjov). Har aldrig fundet favoritfilen, selvom jeg storelsker synet at smukbløde tæer og fødder – ja de kan ligefrem have en magnetisk effekt på mig. Og sådan bliver det i egne sandaler fra nu af. For hurra for et rivejern, jeg har fået fødderne i. Det virker i første hug – endda så effektivt, at det ikke går at sætte sig foran fjernsynet og bare file løs. Tre til fire tag er rigeligt, og fil i øvrigt aldrig i bund (hvilket de prof jo heller ikke gør). Navnet er Microplane, som du måske kender fra køkkenverdenen – en 199 kroners rustfri sag med 95 to-vejs skær, som skal bruges på tør hud.

SNUP TIPPET:Ok, det bliver så ikke helt i den anden ende, men næsten. For hvad er bedre end håndcreme med indbygget solbeskyttelse? Molton Browns Naran Ji Soothing Hand Lotion SPF 15 er sådan en mættende slip let sag – i Naran Ji duften (tænk træ, græs og lidt harpiks) som er blandt mine favoritter. Du finder den i Magasin, hos Caroline Bjerring i Vejle eller på Hellethoup.dk (fra på mandag). Fodfil-folket har telf.nr. 45363613 – eller du kan finde den hos Matas.

21/03/2012
Vindere og nominerede beauty banditter
23/03/2012
Derfor skal du have styr på procenterne

Kommentarer

 • Jeg er desværre heller ikke så godt til at forkæle fusserne, men du har helt ret – smukke, velplejede sommerfødder i sandaler er så fint 🙂

  25/03/2012
 • Rie

  Smart nok! Den kan bruges både til gullerødder OG fødder ;-))

  23/03/2012
 • Anette Kristine Poulsen

  Kære alle,

  For filan da. Ham fotografen har jo lidt ret. Fødder betyder noget. Om ikke andet for os selv – wow siger jeg bare til alle tips…lige fra keramiske løsninger og fisk til hjemmespa og fodcremer, der virker. 1000 tak.

  @Anette J – jeg bruger som regel bare den kropsolie, jeg har gang i. Enten i vandet eller ved at smøre fødderne ind først og derefter sætte ned i vandet.

  Stor hilsen Anette

  23/03/2012
 • Pernille Bølkov

  Hej 🙂

  Gode ideer, og ellers kan man jo gå til kosmetolog og få ordnet sine fødder 🙂

  Bruger selv microplane og exuviance heel crem, den er fantastisk 🙂

  God weekend til jer alle!!

  23/03/2012
 • Kiss Jacob

  åååå ja – havde næsten fortrænt det… men nu skal fødderne jo frem. En skam man ikke kan ligge billeder her… Men jeg har været til fisk med mine fødder – eller hvad det nu hedder. Fantastisk oplevelse – måske mere en oplevelse end resultat.Sådan kan det gå. Jeg tror det bliver Filen her fra din anbefaling næste gang….. 🙂

  22/03/2012
 • Anette J

  Tak for reminderen! Apropos temaet i går – er der så nogle gode sager/olier man kan komme i fodbadevandet? Jeg plejer bare at dryppe lidt mandelolie i vandet, men det er jo rimeligt neutralt – andre tips?

  22/03/2012
 • Marie Rasmussen

  Microplane nu kommer jeg og køber dig !!! Fedt med en god fodsnak! Snart skal vi vise vores fusser frem i fine sandaler. Det er jo ikke et sekund for tidligt at komme igang med at passe – pleje og fikse fusserne op !! 😉

  22/03/2012
 • Er nu stadig mest til min keramiske fodfil fra apoteket. Den river ikke op i dem hårde hud, kan bruges våd og tør og giver de mest bløde fødder. Har dog ikke den store design wow faktor, men den virker bare

  22/03/2012
 • der er doktor fisk i Århus, og groupon og krak giver ofte op til 50% pabat på behandlinger.

  22/03/2012
 • Pfffttttt så er det da af sted til Matas. Jeg har i flere år (også) ledt efter en ordentlig løsning til de sprukne hæle, efter jeg lærte, at man ikke må file!

  Og suk for velplejede fødder, husker stadig en kvinde, jeg så på Svanemøllen Station for mindst 10 år siden. Eller det vil sige, jeg husker hendes fødder! Babybløde fødder i sandaler. Havde jeg været en mand, ville jeg have giftet mig med hende på stedet for de fødder…

  22/03/2012
 • Kira B.

  Undskyld, så ikke det hele (Doktor fisk er hermed noteret). Har ikke selv brugt fil til fødderne længe, benytter strandsand på ferier (helt gratis og kræver kun at man går i det lidt fugte sand og vupti, fine lyserøde fusser). Laver selv hjemme pedicure, fødderne i vand, ordne negle bånd og så nievea crem (den fede) og bomulds sokker, så er fødderne fine og meget bløde.

  22/03/2012
 • Kira B.

  ja nu er det tid til sommerfødder. Er der nogle af jer som har prøvet det med fiskene? måske kan anbefale et sted?

  22/03/2012
 • Ann-Marie

  Jeg har lige prøvet doktor fisk i Fields…. Det må altså siges at give bløde fødder…. Hold nu op :O)Ærgeligt at jeg ikke bor tættere på, for så ville jeg bruge det hver uge :O) Kan varmt anbefales.

  22/03/2012
 • Anette Kristine Poulsen

  @Birgitte og Metteline – 1000 tak for tip og jeres erfaringer.
  @Charlotte K – tæer og fødder kan det der, du efterlyser i dag!
  @Birgitte B – åh ham fotografen skulle se dine fødder så.
  @Tanya – du skal bare være glad…du har helt sikkert ikke hård hud.
  @Annette – og se det kan vi li’.

  Stor hilsen Anette

  22/03/2012
 • Annette

  Jeg bruger bare Matas’ egen fodcreme. Efter få indsmørringer, har jeg nu dejlige bløde fødder. Let at overskue for os dovne 😛

  22/03/2012
 • Tanya

  Hmmm, vældig interessant at læse alle indlæggene her. Jeg kan ikke vurdere om jeg enten ikke har særligt store problemer med hård hud på fødderne – eller om det bare er fordi det ikke bekymrer mig så meget? Jeg bruger lidt håndcreme efter badet når jeg husker det, og ikke andet…?

  22/03/2012
 • Metteline

  Jeg er storfan af Microplane – både i køkkenet og på badeværelset. Købte filen for 3 år siden og har aldrig haft så fine fødder før. Havde ellers prøvet alt, troede jeg, og jeg var blevet advaret mod at ‘høvle’.. Men med Microplane er der altså bestemt ikke tale om nogen form for ‘høvlen’, den er så skarp og ‘fin’ at jeg ikke føler, ejg skaer mine fusser på nogen måde, tværtimod. De bliver fine og bløde og får selvfølgelig en god gang fed creme efterfølgende. Har været glad for Avedas fodcreme, men vil finde en ny, lækker én i år 🙂

  22/03/2012
 • Personligt bruger jeg slet ikke fil. Jeg nøjes med at give fødderne en omgang med scrubben, når jeg giver kroppen. Og så bruger jeg Matas fodcreme om aftenen med sokker på. Har stort set ikke haft hård hud siden…

  22/03/2012
 • CharlotteK

  Hvis jeg nu nøjedes med at læse overskriften, ville jeg mene, at du var i det lumre hjørne i dag, Anette:-)
  Men altså, bløde lækre fødder er nu dejligt at rende rundt med, så kan kun anbefale at man behandler sine fødder godt. Og så er det åbenbart et godt scoretrick, eller?????
  Eller er det mig, der er i det lumre hjørne??? 🙂

  22/03/2012
 • Birgitte

  Til dem der helst ikke vil skære/rive/raspe for meget, men stadig har hård hud: Origins “Reinventing the Heel. Mega-Moisture for dry, cracked feet. Superhydrant” virker. Skrappe metoder kan ikke helt undgås, men den holder hård hud nede. Og er lækker at bruge.

  22/03/2012
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Katja – der er forskel på at skære og file. Den her gør hvad de fodkloge damer gør ude i byen ;o)

  @ Con9 – der er ikke det, cyberspace ikke kan bruges til. Hurra.

  Stor hilsen fra Anette

  22/03/2012
 • Katja fra Pudderdåserne.dk

  Jeg mener jo, at alle fodfile giver hård hud. Jeg har ikke prøvet Microplanes, men jeg plejer at fraråde fodfil i det hele taget.

  22/03/2012
 • Dejligt at læse, at så mange er glade for filen og har gode erfaringer med den! Inspireret af indlægget (og min egen kommentar længere nede) har jeg derfor valgt at lægge min egen udgave af filen på min salgsblog, så andre forhåbentlig kan få gavn og nytte af den.

  22/03/2012
 • Bodil

  Jeg kan kun tilslutte mig de glade brugere af microplane fodfil. Specielt synes jeg, det er smart med låget i bunden, så man kan sidde i sofaen og ordne fødder 🙂

  22/03/2012
 • Anette Kristine Poulsen

  Kære alle,

  DEJLIGT med en foddebat.

  Microplane er ikke en ‘høvl’ – de små barberskarpe mikroskær skærer netop den hårde hud af (ligesom min foddame gør) – og river/sliber den altså ikke af. Man kan faktisk argumentere, at med en normal fodfil får du en varmeeffekt, hvor huden reagerer ved at danne mere hård hud for at beskytte sig selv. Det undgås her.

  Afslut ALTID med fed creme og husk at 3-4 tag er nok her.

  PS: Flere odplejere bruger den by the way.

  22/03/2012
 • Lovisen

  Må sige at jeg primært bruger de medfølgende i sandpapir, de slår nemlig alle andre med flere længder. Bruger kun selve metal filen hvis de er virkelig forsømte… Tror man skal være påpasselig med ikke at bruge den for tit…

  22/03/2012
 • Jane k

  sådan et rivejern er faktisk ikke smart at bruge, det giver bare mere tør/hård hud på fødderne, fordi det laver små revner ned i huden, som gør det kommer mere hård ud. Det skal være en keramisk fil, dem laver ikke disse små revner og derved kommer der ikke en masse ny hård hud.

  22/03/2012
 • Jette

  Den fodfil/rivejern må findes og købes!

  22/03/2012
 • Anette Kristine Poulsen

  Kære alle,

  Ihhh hvor er I bare alle sammen fremme i ….

  Er der nogen af jer, der som Con9 har oplevet at den genererer mere hård hud?

  Hvad der har virket for mig er filen + en ny motivation, nu hvor fødderne er pæne, til at huske fodcremen (bruger på skift Matas hælkur og Kiehl’s Ultimate Strenght Hand Salve). I knapt 4 måneder har jeg på den måde holdt fødderne, så de ville kunne klare fotograf-testen (hvis nu jeg gik op i den slags altså).

  Stor hilsen Anette

  22/03/2012
 • Jeg har haft sådan en fil i et par år nu, fordi jeg også havde hørt, den skulle gøre underværker. Får den imidlertid ikke brugt, for jeg synes den genererer mere hård hud, som de fleste file jo gør. Nu “nøjes” jeg med fodbad, en god svamp eller vaskeklud kombineret med en god creme – det fungerer langt bedre for mig. Så måske jeg skulle desinficere min Microplane og smække den på salgsbloggen?? Kan godt huske, at den var lidt svær at opdrive, som Louise T. skriver om. 🙂

  22/03/2012
 • Anne Larsen

  Den fodfil er tigtig god. Jeg købte min for et par år siden, og jeg har haft pæne fødder siden 🙂 jeg købte min i matas dengang…

  22/03/2012
 • Anette Kristine Poulsen

  @Lovisen – herligt med tried&testet ord fra dig. 1000 tak.
  Jeg bruger Kiehl’s Ultimate Strength Hand Salve og Matas hælkur (til hele foden), men de er kølende. Prøv Skin Food fra Weleda eller Stella Balm fra Balance Me.

  @Louise T – du vil blive SÅ glad. Fodbehandlinger af købeslagsen bliver unødvendige med mindre du vil have hjælp til negle eller bare ønsker velvære of course.

  Stor hilsen Anette

  22/03/2012
 • Lovisen

  Den er helt fantastisk, og de sandpapirs (eller hvad det nu er)file der følger med, til at kliste på lågene, er også helt fantastiske. Og jeg har ellers haft nogle slemme slemme fødder :S Og så er det så nemt at man ikke skal sidde med fødderne i vand først..
  Men gode eksempler på lækker fodcreme ønskes, de skal virkelig give noget, men må endelig ikke have kølende effekt…
  Jeg har købt filen i Matas.

  22/03/2012
 • Louise T.

  Hørte om Microplane for nogle år siden, men opgav at finde den i handlen, det var åbenbart umuligt 😉
  Håber på bedre held denne gang, for med løbefødder kan man godt trænge til grovfilen engang imellem 😀

  22/03/2012