fbpx

Friske insider hud-tips på en mandag

67_cover

Jeg er heldig at have været en tur ude af huset. I hele 33 timer og faktisk helt i London, hvor der var 22 graders sensommervarmt og pakket med folk i shorts og T-shirts. Ud over at møde en no bullsh*t hudlæge, som du også skal møde om fem linjer, så er det herlige ved at være væk hjemmefra, at jeg får de mest fantastiske sms’er fra min otte-årige Emma. Som: ‘mor, jeg ringer, når jeg har været til fystapøjt’, og ‘Er du ståt op?’, og ‘Jeg savner dig rigti meget’. Men tilbage til hudlægen, professor David Orentreich, og yep, det er ham, hvis far gav et skelsættende interview i amerikansk Vogue i 1967. Et interview der fik kaffen til at skvulpe over i Leonard Lauders kop og senere førte til, at den elegante Estée Lauder fik sig en klinisk kusine døbt Clinique.

SNUP TIPPET: David Orentreich har sin praksis på Manhattan, og her kommer fire at hans hudtips: 1) Skønhedssøvn er en kliché, der holder 100 procent. Huden har brug for restitution, og det er dokumenteret, at mennesker med skifteholdsarbejde heler langsommere pga. uregelmæssig søvn. 2) Der findes ingen genveje, når det gælder din hud. Du kan fylde den op med Botox og fillers, så meget du orker, men smuk hud får du kun ved at rense, eksfoliere og fugtmætte den. To gange om dagen med milde produkter. 3) SPF kan ikke bare forebygge men også reparere hudskader, fordi du med SPF køber dig ekstra tid til naturlig heling i ly af solen. 4) Huden er et organ, der kræver stimulering for at vise sig fra sin bedste side. Hvad ville der ske med en eliteløber, hvis hun ikke trænede? Præcis. Hudpleje kan redde din hud fra at være ordinary, som hr. Orentreich siger.

NB: Du ved sikkert, at sandhed er en størrelse, der ikke findes. Og hvis den gør, så er det i flertal. Der er nemlig lige så mange sandheder, som der er eksperter. Eksempelvis er den gode hudlæge her glad for sæbe (og det er hudlæger generelt). Bliver huden snydt for sæbevask, er vores naturlige hudfedt nemlig perfekt grobund for de ondeste bakterier, siger han og understreger, at sæbe altid skal føles op med fugtmættende creme for ikke at strippe huden. Og nej, eksfolieringen må ikke være af den grovkornede slags…mere herom i morgen.  

10/10/2010
Purple power – pragt eller panik?
12/10/2010
Less er ikke more. Ikke altid i hvert fald.

Kommentarer

 • Patricia

  Hej Anette,

  Så har jeg investeret i sådan en Orgins No Puffery Cooling mask – og den virker. Kort og godt – i modsætning til de dusin andre øjenprodukter, jeg efterhånden har prøvet af. Så mange tak for et godt råd herfra! :o)

  Mange hilsener
  P

  20/10/2010
 • @Trine…Et fjols tror jeg bestemt ikke du er. På nogen områder overhovedet. Skønhed på Beautyspace er forhåbentlig øjenhøjde-spiselig og sjov (i hvert fald er det tanken). Mht. drømmeriet så synes jeg også, hun er lidt uhyggelig.

  18/10/2010
 • Åh gud, jeg er et fjols til alt hvad der har med hud og skønhed at gøre…. (ganske selvforskyldt I know…)

  Med det BILLEDE der. Hvor er hun smuk. Der må være en grund til at jeg jævnligt drømmer om hende om natten!

  17/10/2010
 • ok – jeg går i seng nu!

  12/10/2010
 • Joan

  Åh ja den med søvnen er god. Det er noget jeg er vildt afhængig af. Hvis jeg har sovet for lidt spørger folk til mit velbefindende – det beviser vist hvor dårlig jeg ser ud:O)

  11/10/2010
 • Lene

  Jeg eeelllssskkkkeeerrrr min Clarins rensesæbe fordi man kan bruge den i bruseren. Og den føles overhovedet ikke udtørrende. Men det er måske heller ikke det man forstår ved “sæbe”? Gad godt lige snuppe 33 timer i London!

  11/10/2010
 • Kamilla

  Fedt at være i London med fede sms’er. Tak for gode råd!

  11/10/2010
 • Jeg synes at man skal passe på med ordet SÆBE, da det for mange henleder tanken på en basisk/alkalist sæbebar med høj PH-værdi. Dette kan strippe huden for den naturlige syrekappe som dannes på huden (af talg og sved) som danner barriere for udefrakommende bakterer (omvendt grobund end snavs på huden). Herhjemme i DK og nu i vinterhalvåret skal vi også passe på at vi ikke affedter mere end nødvendigt og rens, peel gerne og afslut med masser af fugt og beskyttelse
  :-Daniela

  11/10/2010
 • Nipuni Julie

  Hvilken ansigts-sæbe kan du anbefale? Gerne en øko-sæbe 🙂

  11/10/2010
 • @Patricia – Omega 3, 6 og 9-fedtsyrer er det BEDSTE (og mest veldokumenterede), du kan give din hud indefra. Samtidig er der det, hudlæger kalder hjerne-hud-forbindelsen, dvs. det der smør hjernen, også gavner huden. Om migræne falder her ind under, tror jeg dog ikke.
  @Marianne og Charlotte…Uha M, håber ikke jeg virker som en køb-køb-køb-kone på dig. Mht. sæbe så mener eksperten (dr. Orentreich) ikke alm. håndsæbe. Han er naturligvis særlig glad for Cliniques ansigtssæbe, som fås som en bar el. flydende. Han mener, den med fugtbevarende ingredienser fjerner snavs og fedt uden at ødelægge hudens balance mellem olie og vand. Jeg har selv prøvet sæben, som ganske rigtigt ikke udtørrer huden. Dog er rens jo en personlig sag, hvor det giver mening at holde sig til det, ens hud har det godt med.
  kh Anette

  11/10/2010
 • Patricia

  Hej Anette,

  Tilskud med omega 3, 6 og 9…det kan jeg ikke påstå, at jeg får. Jeg spiser fisk to gange om ugen, men det er vist dét. Kunne manglen på omega resultere i rander under øjnene? Og evt. migræne?

  Vh.

  11/10/2010
 • Lovis

  Ih, et godt indlæg. Men jeg ELSKER også Clinique og kan i øvrigt varmt anbefale deres flydende sæber 😀 De har to milde, som selv de mest sarte og tørre må kunne tåle.

  11/10/2010
 • Altså nu har du både fået mig til at bruge lipgloss (med stor succes!) og neglelak. Og solcreme. Og hårkur. Og huske at bruge ansigtsolie på fugtig hud!
  Men sæbe i ansigtet…det strammer jo bare ved tanken! Vil du ikke uddybe, hvad sæbe er, i den eksperts verden? Taler vi håndsæbe eller noget mere raffi?? Kh M

  11/10/2010
 • Charlotte

  Hej Anette,
  Hvor må det være skønt at få sådan nogle dejlige sms’er – det kan da kun gøre en i godt humør:-)
  Jeg har lige et spørgsmål: når du skriver sæbe, er det så en ganske almindelig håndsæbe, du mener? Altså den som mænd altid bruger (eller min mand ihvertfald), når de skal vaske sig i ansigtet? Det må næsten være det eneste, jeg ikke har prøvet endnu – alt andet har jeg prøvet, men det hjælper ikke sådan, som jeg gerne ville have det skulle hjælpe…..
  KH Charlotte

  11/10/2010
 • Anette, jeg har droemt om at lakere negle i nat (og det blev flottere end ever!), og jeg er ved at gro en sund fylde oejenbryn frem igen – og det er begge dele kun fordi, jeg bliver saa inspireret her i dit univers. Tak for det.

  11/10/2010
 • @AJ – du har helt ret. Der kommer en to’er til dette indlæg sent i morgen.
  @Patricia – uhhhh jeg tør ikke spå om, hvad det er, du slår ud over (det kan være ALT). Mht rande under øjnene vil jeg anbefale Orgins No Puffery Cooling mask + en god concealer. Tager du ekstra tilskud med omega 3, 6 og 9?
  @Karin – selvfølgelig kan du lære det. Og mht til sms, så har vi faktisk en 10-års-regel, men mht. Emma har det være en god afvigelse.
  kh Anette

  11/10/2010
 • AJ

  Tak for de gode tips! Jeg synes, at der mangler noget på listen – nemlig hvad vi spiser. Ordentlig mad giver smukkere hud – hører det under punkt 4 eller er det et punkt 5?

  11/10/2010
 • Skønne sms’er at få. Får pludselig lyst til at købe en mobil til snart 8-årige frederik!! Ubs – tænker jeg, når du skriver om SPF – sad udenfor og drak kakao med naboens børn og egne børn igår midt i sensommersolen og kunne ikke lade være at vende næsen mod himlen og mærke varmen på kinderne, men havde altså ikke solcreme på!!! Mon jeg lærer det!?Kh Karin

  11/10/2010
 • Patricia

  Kære Anette,

  Tak for endnu et brugbart indlæg! Det var super at blive bekræftet i, at sæbe faktisk ikke er så tosset alligevel. Sæbevask er et efterlevn fra min moder, som aldrig har brugt andet, og har en fantastisk hud (og har aldrig brugt rynkecreme eller lignende) selvom hun snart fylder 74! 🙂

  Jeg har lige to hurtige spørgsmål –hvorfor slå jeg ud når jeg bruger rynkecremer/cremer til dem over 30, og kan du anbefale en god øjencreme til meget ”puffy” øjne? Vi taler rander under øjnene i vaskebjørnsstørrelse. 😉

  På forhånd tak for svaret!
  Mange sensommerhilsener,
  Patricia

  11/10/2010