Frynsetips til dig… fra en kender

_mg_9649b

Dobbelt-XXL, super-over-the-top power-vipper, der giver dig flercifret-% længere vipper. Nogenlunde sådan lyder det når – og det er tit – at der kommer en ny mascara. Det er da også de færreste, der vil undvære mascara, og for mange stopper jagten på de ultimative sorte strøg aldrig. Faktisk har jeg haft svært ved ordene i dag, fordi jeg ingen favoritmascara har. Ikke sådan en, hvor ingen andre kommer i nærheden af den. Jeg har til gengæld bud på virkelig, virkelig gode mascaraer, som du her får serveret sammen med makeup-artist Søren Hedegårds friske fif:

 • Alene farven kan kvikke op. Blege vipper får dig til at se sløv ud (gælder også mænd, siger hr. Hedegård, som selv får farvet sine)
 • Gå efter at gøre øjenvipperne til naturlige kronblade. De fleste vil gerne bare have naturlig tætte og lidt længere vipper – og altså ikke noget over-the-top-Barbie-look.
 • Kosten er vigtig. XXX-L duer ikke, hvis du har små øjne
 • Jeg er fan af duo-mascaraer med indbygget børste til mini-mini hår (som Guerlains Le2)
 • Prøv ALTID en mascara inden du køber. Find ud af hvordan den sætter sig, og om dine øjne er OK med den. Altså på med den i butikken – også selvom du her må nøjes med engangs-børster
 • Ofte giver en ny mascara alt for meget. Smid derfor ikke den gamle beholder ud, men brug den som ‘overgangsrør’ indtil doseringen i den nye er blevet normal.

SNUP TIPPET: Tak til Søren. Selv er jeg vild med Mirenesse, Dior Show, Rubinsteins Lash Queen og Sisleys nye ultra-stretch mascara (de har hørt på det der med de buede kronblade)…og resten af dem, du ser på la photo…

Har du en yndling…og hvorfor er den en yndling?

28/02/2011
Hvor bange er du?
02/03/2011
Det der med bryn

Kommentarer

 • Jeg har været rigtig vild med Rubinsteins Lash Queen, men den er lidt for dyr i længden. En budget favorit er klart L’Oréals Lash Architect.

  05/03/2011
 • Jeg bruger Dior Show og L’Oreal Volumize. Vil gerne prøve nogle af dem fra MAC, måske nogle har erfaringer med dem?

  03/03/2011
 • Winnie Nielsen

  jeg har forelsket mig dybt i FIBERWIG mascarean, der oprindeligt er opfundet til at forlænge asiatiske vipper, der for det meste er MEGET korte. Den kan gøre mine vipper næsten dobbelt så lange, og den smudser overhovedet ikke under øjnene, heller ikke under hård puls-træning, eller efter en hel nats søvn. og det bedste af alt! jeg slipper fuldt ud for at bruge makeup fjerner, der gør mine øjenomgivelser ømme, da jeg nemt og afsmitnings-frit kan fjerne de små fibre under bruseren, med hjælp fra et par blide fingre. godt nok har den ikke noget “fancy” navn, som Chanel eller Dior, men det kan ikke ses på mine lækre dådyrøjne. 😀

  03/03/2011
 • Nipuni Julie

  Jeg har prøvet samtlige mascara’ fra Dior, men min favorit er alligevel Diorshow – Extase. Den skiller og forlænger øjenvipperne fint ad. Og så holder den en hel dag, uden at vipperne bliver klumpet at se på. MAC’s mascara er også god.

  02/03/2011
 • Armanis Eyes To Kill er fantastisk men også ret dyr, så jeg supplerer til hverdag med Max Factor Experience, som giver rigtig fine vipper, er meget naturlig (fjernede den i går med lunkent vand da jeg havde glemt makeup fjerner i svømmehallen) og har en super god børste. Armani er god når der skal være mere wauw effekt.

  Åååbh jeg elsker Søren Hedegård. Han er fantastisk!

  02/03/2011
 • Lene

  Chanel er min favorit!

  02/03/2011
 • Jeg har brugt mascara i 35 år. Tror du, jeg har prøvet dem alle sammen? Eller tror du, jeg har prøvet dem alle sammen? Og først nu, inden for det seneste halve år, har jeg fundet den perfekte: Chanels “Inimitable Intense”.Den holder, hvad den lover. Giver længere, fyldigere vipper, der ser naturlige ud. Og så drysser den ikke! Formidable!

  01/03/2011
 • @Kirsten V – Bifacil fra Lancôme! kh A

  01/03/2011
 • Trine

  Ah tak for skønt tema og tak for skønne tip.

  Jeg er glad for følgende:
  Dior show
  Miranesse
  Div Lancome

  Kh Trine

  01/03/2011
 • AnneGA

  Min mor, søster og jeg bruger alle Lancôme’s Définicils. Det er simpelthen den bedste til vores vipper. Jeg har prøvet mange forskellige, som jeg har fået anbefalet af mine veninder, men ingen har kunnet slå Définicils af pinden. Den er lidt dyr -220 kr, men engang imellem har Matas 2 for 1’s pris, og så er det jo ikke så uoverskueligt.
  Men jeg tror generelt det er meget individuelt, hvilken mascara der fungerer for en… Så det er med at prøve sig frem.

  01/03/2011
 • Anette J

  Jeg bruger en mascara fra Lancome. Den hedder noget med “Drama” til sidst. Den holder og giver fylde til mine vipper. Og så er den let at tage af igen (fx med mandelolie). Helt generelt synes jeg, at Lancomes mascara er gode – også helt fra den første dag, så man slipper for vipperne klumper sammen osv.

  01/03/2011
 • uh ja, Lancomes definicils! Den giver mig smukke vipper. Har rigtig lange vipper i forvejen. Det er lige før de er ude over næsetippen 🙂 Ok nogle gange kan det være svært at finde passende solbriller, hvor de ikke rører glasset. Men den mascara er perfekt 🙂

  01/03/2011
 • Jeg prøver ofte lidt forskellige, men vender altid tilbage til L’oreal double extend mascara, kan godt li’ den ekstra fylde den giver 🙂

  01/03/2011
 • Min favorit er Dior Show. Men kunne måske finde på at prøve Lash Queen fra Helena Rubinstein næste gang. Jeg har ikke en favorit øjenmakeup fjerner. Hvilke er gode ???

  01/03/2011
 • Jeg har været på Rubensteinvognen i mange år – skiftede så til Este Lauders Magnascopic, og den ahr jeg brugt virkelig længe.
  I september måned blev jeg opereret i ryggen og lang tids indlæggelse og efterfølgende medicinering har skræmmende nok bare gjort noget ved min hud. Den er tør trods flittig brug af serum, olie og andre gode ting…
  Nå – men pludselig er øjenområdet også blevet meget meget følsomt og når jeg tager mascara på klør og kradser og svier det hurtigt efter!!??
  Så snuser med herinde og håber på nogle guldkorn under kommentarer, så jeg kan finde min nye ven 🙂
  – for rigtigt nok, så ligner man da bare ingenting uden :o)

  01/03/2011
 • Birgitte L.

  elsker bobbi brown mascara….

  01/03/2011
 • Metteline

  Jeg har prøvet en del forskellige, men jeg vender altid tilbage til Lash Queen fra Helena Rubinstein – den fåes i forskellige udgaver, og de er alle gode, også den vandfaste. Giver alle lange, fyldige, glossy vipper, der ikke drysser. Jeg synes, den nyeste i Lash Queen-serien, ‘Sexy Blacks’, er den ultimative, og jeg elsker den gyldne tube med de sexede sorte blonder på ;D
  Er der tid, lægger jeg gerne et lag af Estee Lauders Lash Primer under, den gør vipperne ekstra fyldige og kan bestemt anbefales!

  01/03/2011
 • Diorshow – i den vandfaste udgave, naturligvis – so far har ingen andre rigtig slået den.

  01/03/2011
 • Jess

  Fedt med tips fra Søren Hedegård!

  Jeg gør måske noget der er lidt “ulovligt”…jeg bruger altså gerne to mascara, så jeg bruger fx. én der giver fylde først og fokuserer på rødderne, og så derefter bruger jeg fx. en der giver længde som andet lag. Troede egentlig at forskellige mascara ikke duede sammen, men jeg synes det virker rigtig godt :o)

  01/03/2011
 • @Trine…jamen, det lyder da også som verdens mest fæle skræk-case (ælle bælle Chanel, Dior…)
  @Marianne – det ER også en reference-mascara af de helt ypperlige
  @Patrycja – Full Story har jeg tilgode, men tak for anbefalingen
  @Irene – jeg troede MF var international og ikke hemmelig
  kh Anette

  01/03/2011
 • Chanel
  Altid. Men jeg er en sucker for Chanel. Og Dior. Ville aldrig kunne vælge mellem de to, hvis jeg blev tvunget til det…

  01/03/2011
 • Jeg var til Max Factor False Lash Effect i brun (fordi jeg bilder mig intet at sort er for hård en farve for mine øjne). Jeg skriver var! For jeg flyttede til Bruxelles og løb tør og ikke om det var til at opdrive Max Factor hernede. Jeg var tusind steder og fik kommentarer som ‘det mærke har vi ikke haft længe’, som om det var et eller andet mormor-mærke. Heller ikke i Paris (Paris!) kunne jeg opdrive mærket i selv de mest velassorterede skønhedsplejebutikker. Hmm, så nu bruger jeg Clinique, den er rigtig god, men ingen Max Factor …

  01/03/2011
 • Jeg er til Dior Show. Har lavet nogle afstikkere ind i mellem – både til fx. YSL, Nilens Jord, Maybeline, men det fungerer bare ikke nær så godt for mig.

  01/03/2011
 • Patrycja

  Lash Queen har været min all time fav indtil jeg blev gravid/ammede. Der er power i den, og så er hylstret jo übercool. Der er dog (suk) desværre nogle fystoffer i, som ikke er så gode for fostre og spædbørn. Nu bruger jeg Origins Full Story, og den kan varmt anbefales – giver fylde, men er fri for parabener m.m. Fremkalder heller ingen allergier (hos mig), og kan også bruges med kontaktlenser. 🙂

  01/03/2011