fbpx

Fugt-trick-træning, der virker nu

ling

Hudpyramide1

Forestil dig en pyramide, som kan være alt fra Maslows bud til kostpyramiden. Altid med samme logik: Nemlig at bunden er vigtigst. Her er dét, ingen kan undvære, når det gælder huden. Strengt taget kunne du nøjes med bunden, (selvom jeg ville være ked af det).  Hvis ikke bunden batter – i øvrigt som den bedste morgenrutine – bliver alle andre anstrengelser ligegyldige. Vi taler alt fra IPL-behandlinger til A-vitamin og frugtsyrer, og på tværs af alle hudtyper. Behovspyramiden til din hud er min bearbejdning i samarbejde med hudlæge og professor Peter Bjerring efter inspiration af kemiker Joe Lewis. Til forskel fra Lewis’ har figuren her 2 sider:

 • Den første side: Mæt først huden med fugtmagneter, der tiltrækker og holder på fugten – som eksempelvis Ling er verdensmester i. Smør efter med creme, der indeholder beskyttende antioxidanter og SPF, og lad den altid lande på let fugtet hud. Sammen med fugtmagneterne (typisk hyaluron, glycerin eller carbamid) holder du huden frisk, flot og mæt væsentlig længere.
 • Den anden side: Blid daglig eksfoliering kan være med en almindelig bomuldsvaskeklud (som jeg bruger), en konjac-svamp (som mange elsker) eller en blid børste som Cliniques (dyr, men får mange til at huske at gøre det).

SNUP TIPPET: Sidste fredag mødte jeg Rikke, som fortalte, at hun er vild med, når Beautyspace går HELT NED I DETALJEN. Som eksempelvis med vaskekluden, som er min daglige, mekaniske eksfoliering under bruseren. Jeg skrubber ikke, aer heller ikke. Jeg ved præcist, hvilket ’tryk’ min hud skal have med den vandvåde klud hver morgen. Og det er netop rutinen, der garanterer hudfornyelsen.

@beautyspace på INSTAGRAM

08/05/2015
Dem på første række
12/05/2015
VIND!

Kommentarer

 • Elsker indlæg som disse, og også de tilsvarende kommentarer.

  ANETTEJeg vil faktisk lige høre dig ad ifht. hvor ofte man skal skifte vaskeklud. Hvis man som du bruger den under bruseren, hvor er det så bedst at opbevare den (hvor gør du det?) og hvor længe kan den sidde/hænge der?

  – Leah

  14/05/2015
 • Mette

  Hej Anette
  Kan du komme med eksempler på antioxidanter, evt. de vigtigste? Synes det er meget svært at finde den rette creme.

  13/05/2015
 • Carina Finseth

  @Luise:
  Nu ved jeg godt, jeg bestemt ikke og langt fra er Anette, men jeg vil lige dele et råd jeg engang fik af en sød kvinde i Matas.
  Jeg havde meget tør hud og efterspurgte det aller aller aller mest fugtgivende, de havde.
  Hun kiggede venligt på mig og sagde følgende:”Søde, så længe du ikke drikker nok vand kan du smøre hvad som helst på din hud, og det vil ikke virke.”
  Først var jeg lidt skuffet (og måske forarget og orverrasket over, hvordan hun bare ved at se på mig kunne sige, at jeg ikke drak nok vand), men jeg tænkte over det og har siden sørget for at drikke 2 liter vand om dagen. Jeg har selvfølgelig stadig tendens til tør hud, og skal sørge for at give den cremer, som holder på fugten. Men vand er helt klart det bedste hudplejetip jeg nogensinde har fået.
  Jeg siger ikke, du ikke drikker nok vand – det var bare min erfaring 🙂
  God dag
  /Carina

  13/05/2015
 • Carina Finseth

  @Luise

  13/05/2015
 • Louise

  Kære Anette.
  Jeg bruger avene fugtspray, Lings Dual Moisture emulsion og til sidst La rossay posays Toileraine ultra. Alle tre ting morgen og aften (selvfølgelig spf over dagcremen). Men hvad mangler jeg. Er meget fugt tør, min hud nærmest skriger efter mere fugt. Jeg er samtidig meget sart. Har du ikke et godt bud hvad jeg ellers kan gøre?

  12/05/2015
 • Christina Hansen

  Genialt indlæg 🙂

  12/05/2015
 • Nora

  Jeg glemte at sige at min hud er kombineret, jeg har altid et par bumser og fedtet t-zone

  11/05/2015
 • Nora

  Hej Anette
  Jeg har to spørgsmål. Du har skrevet en del om rens, men jeg blev en smule i tvivl om rækkefølgen, er det først rensen (f.eks ph-formula) og så en micellar water? Jeg bruger bioderma først, men synes det lød som om du gjorde det den anden vej rundt, eller har du endnu et rense trin?
  Og så har jeg haft svært ved at finde en god su venlig dagcreme, jeg bruger lige nu avenes Hydrance Optimale med solfaktor, det behøver dog ikke være en creme med solfaktor da jeg alligevel bruger en cc creme med faktor og her i forårs og sommermånederne bruger en solcreme under cc cremen.
  Du må undskylde det blev så langt. 🙂
  Tak for en fantastisk blog

  Mvh Nora

  11/05/2015
 • Pernille Sparsø

  Åh jeg klapper i hænderne Anette ved at se du anvender pyramideprincippet i din meget pædagogiske skønhedsundervisning! I mit arbejde hvor jeg dagligt har fokus på Maslows behovspyramide, er det skønt i min fritid at se pyramiden brugt i en anden sammenhæng. Tak for det!
  Den der Konjac- svamp. Hvor god er den? Navnet giver da I det mindste associationer til cognac

  11/05/2015
 • Eva B

  ANETTE ! EJ det ER da sprayen du mener; m billede og link ( ! ) Kan du ikke slette mit vrøvl please….

  11/05/2015
 • Eva B

  =Lings FUGTspray; danm autotekst

  11/05/2015
 • Eva B

  Lene Jørgensen, her er et link til Lings duftspray som egentlig er en tynd emulsion uhyre rig på fugtingredienser som hyaluron, sqaulene mm.
  http://www.shop.hellethorup.dk/Naturligt-og-økologisk/Ling-skincare.aspx?ProductID=PROD12591
  Jeg er 99% sikker på det er den hun mener. For både Anette & Lise fra Beautyblog omtaler meget ofte denne her, og de bruger den også selv som mellemlægspapiret, der holder på fugten. Korriger mig Anette hvis der er noget jeg har misset her…

  11/05/2015
 • Jytte

  Jeg har et spm om solcreme. Jeg er meget optaget af ikke at blive brændt, men hvad hvis man træner og sveder en del? Jeg løbet meget og må holde træningen ved lige til sommer, når vi er i Italien. Det betyder at jeg nok kommer til at løbe en del om morgenen, når det er til at holde ud. Har det noget for sig at lægge et lag solcreme på om aftenen, sådan at det trænger lidt ind i huden (og måske ikke løber så hurtigt af)? Eller har du nogle gode tips til “trænings”-solcremer, som ikke løber af med det samme man sveder?

  11/05/2015
 • HeLene

  Dine råd har gjort en forskel for mig, som altid været meget hys med min hud. Og jeg glæder mig at læse om de næste skridt i pyramiden. Tak!

  11/05/2015
 • Carina Finseth

  Kære Anette.

  Et spørgsmål: Er det bedst at eksfoliere med vaskeklud morgen eller aften?
  Jeg har, efter jeg læste om det her på din blog, erstattet aftenens sæbe med lunkent vand og en vaskeklud, som jeg masserer/trykker ansigtet med i samme cirkler og med samme tryk hver aften.
  Om morgenen står den på iskoldt vand og stadig ingen sæbe.
  Decideret rens bruger jeg kun få gange om ugen (de dage, hvor jeg bruger foundation). De dage, hvor jeg ikke har andet end fugt og SPF i ansigtet, bruger jeg ikke rens, da min hus er utroligt sart og jeg har lidt psoriasis i panden samt under øjenbrynene.

  Men tilbage til det opringelige: Er morgen bedre end aften eller omvendt eller det det same same?
  Kh. Carina

  11/05/2015
 • Jette V

  Åhh, din hudplejepyramide er færdigudviklet! Spændende 🙂

  11/05/2015
 • YB

  Hej Anette
  Jeg har også lige at spørgsmål: jeg bruger Ling Dual Moisture under serum/creme om dagen, og synes selv jeg kan mærke en forskel. Kan jeg også bruge den om natten under Beaute Pasifique Super Booster?
  Og tak for en uundværlig blog
  YB

  11/05/2015
 • Lene Jespersen

  Kære A Det er da helt umuligt at finde “Ling’s fugtspray”
  Har søgt på nettet og været i Magasin..
  Knus fra L

  11/05/2015
 • Caroline

  Hej Anette.
  Jeg tilslutter mig Rikke – jeg elsker også når du går i detaljer. Du er mit daglige beautyfix 🙂 Jeg har lige et spørgsmål ifm Ling. Jeg har netop lige modtaget den og er lidt i tvivl med rækkefølgen.Du har sikkert sagt det – men skal lige have den sidste gang for Prins Knud 😛 Hedder den: Rens, fugtspray (f.eks. Ling), serum/olie og creme?
  Tak for en fantastisk blog 🙂

  -Caroline

  11/05/2015