fbpx

Fugtmæt så det basker på Go’ Morgen

Vandmand05Vandmand12Vandmand15Vandmand07Vandmand17Vandmand21

Vi udvider hudplejeordbogen med vandcremer, som næsten kan lyde for simpelt til at være sandt. Men de giver mening med det til fælles, at de prioriterer ingredienser, der tiltrækker og binder fugt. En slags fugtmagneter, som eksempelvis hyaluron og glycerin. Tænk bare ja-ja-fugt-er-vigtigt, men faktisk er den altafgørende i forhold til at arbejde og gå videre med noget som helst andet – lige fra pigmentpletter til trætte linjer. At være fugtmæt er en grundform, og som med motion og tandbørstning er det midlertidigt og skal passes.

Godt nyt tæller:

 • Vichys mineralmættede kildevandsspray kommer nu med det, der kan minde om husblas (hvilket det selvfølgelig ikke er) – så den bliver på huden. Med ultra få ingredienser, ingen parfume og fugtforstærkende hyaluronsyre. Bruges som serum eller før-serum.
 • Man bliver glad af at kigge på Shiseidos nye Waso-serie, som kommer til Danmark på mandag. Skabt til millennials, men perfekt til alle, der i dagtimerne går efter mere fugt og en styrket hudbarriere. Waso tæller bl.a. en matterende, oliefri fugtlotion, som er fin til mænd, der generelt har mere fedtet hud – eller til dig med blank T-zone (husk lidt salicylsyre under).
 • Fiskeolie og glukosamin er måden at holde tæt på indefra, hvis man spørger dr. Howard Murad, der ligefrem skriver bøger om det. Hudlæge Leslie Baumann peger også på glukosamin, der normalt er i spil i forhold til vores led. Forklaringen er, at glukosamin indgår i hyaluronsyntesen. Danske hudlæger er mere afdæmpede, hvor professor Christian Grønhøj udtrykker sig sådan her: “Vi har længe kendt glukosamin (GA) som anti-age kandidat. GA stimulerer syntesen af hyaluronsyre og skulle også forbedre elasticitet og vandbarrieren i hud. GA hæmmer også Tyrosinase og skulle på den måde også kunne bremse hyperpigmenteringer. Så Ledlie Baumann og Murad KAN have ret.”
 • Blandet i hudpleje fungerer glukosamin som godt lappegrej, når det gælder hudbarrieren. Og det benytter Clinique sig af i dagcremen her, som også indeholder SPF 15 og tætnende lecitin, som er en kusine til B-vitamin og blandt mine favoritingredienser, når det gælder om at holde tæt.

PS: Der ligger filmklip på Instagram (@beautyspace) fra i går, og når det gælder anmelder-holdet, så hæng på. De bliver udtrukket senere i dag sammen med en konkurrence.

20/08/2017
Kosttilskuddet, der mener det
Der er lavet en lille test, som jeg synes, du skal se
23/08/2017
Hiv ned fra apotekets hylder
Dagen for de heldige

Kommentarer

 • @ Christina Hansen – tak for dine ord. Jeg er så spændt på, hvad du synes om Beaumonde live. I forhold til Whamisa, så er jeg helt solgt over deres toner. Mikset af fugt og fermentering er så fint.

  Vi må til Seoul, må vi.

  KH Anette

  29/08/2017
 • Christina Hansen

  Tak for svar – jeg må ind i Maga og lure lidt.

  Ja, Whamisa kommer man ikke sådan lige udenom. De vil kun blive større og større fra nu af. Og med god grund.

  Jeg har skam set, at Beaumonde er åbnet i fysisk form. Og nu med lidt produkter fra no 1 Spa i Seoul: Shangpree!
  Dog er det lidt ærgerligt, at det kun er lykkedes at få de samme få produkter hjem, som man i forvejen kan finde i Europa, hvis man altså leder længe nok.
  I USA og Korea har heldige hudentusiaster adgang til andre af deres nye produkter. F.eks. Toner, Essence, Serum fra deres S-energy linje.
  Så vidt jeg har forstået, er der regler for, hvilke produkter der må forhandles i EU. Kender bare ikke grunden dertil.

  Det gode er, at Marie i det mindste ikke har lagt en formue oven i de i forvejen lidt høje priser (af et koreansk brand at være)

  Jeg ville have været Gl. Kongevej i fredags, men nåede kun My Favourite Things. Og heldigvis for det, når Marie nu alligevel lå og slangede sig i sydens sol..
  Jeg håber, jeg har tid på fredag til åbningstilbud og grand opening.

  27/08/2017
 • Stinna

  Tusind tak for svar – vidste nemlig ikke om de to måtte bruges sammen 🙂

  24/08/2017
 • Mange tak for gode ord. Lige konkrete svar:

  Vichys kildevandsbooster (MINERAL 89) kommer 1. september på apoteket. Men den er også her:

  https://www.webapoteket.dk/personlig-pleje/ansigtspleje/vichy-min-ral-89-p-219312?dfw_tracker=24356-219312&
  gclid=Cj0KCQjw8vnMBRDgARIsACm_BhIeg8tJCt9IZFRYhouZ6N5w3gCmxy8M7gzliiuuwLLDxAVseI7K_LsaAscHEALw_wcB

  @ Louise T – Sjovt, du nævner det. En anden læser med rosacea har netop også skrevet og er meget interesseret. Jeg prøver at spørge Leslie Baumann.

  @ Stinna – Brug BHA som en toner i et tyndt lag under fx. A-vitamin om aftenen. Og også under hyaluron-serum, fx. i dagtimerne.

  Stor hilsen Anette

  24/08/2017
 • Stinna

  Kære Anette, jeg er endelig ved at få styr på min hudpleje rutine. Jeg er igang med at afprøve hyaluronsyre og a-vitamin om aftenen, men vil samtidigt også gerne bruge salisylsyre, da jeg døjer med lidt uren hud. Hvordan kan jeg mikse disse produkter?

  24/08/2017
 • Anne werborg

  Kunne være skønt at prøve disse produkter. De lyder til at være gode.

  23/08/2017
 • Fiskeolien kender jeg – også til huden, men glukosamin… Gad vide, hvad det vil gøre af godt for min Rosacea-hud???
  Spændende læsning

  23/08/2017
 • Sidsel

  Den nye fra Vichy, er det den der hedder Mineral 89?

  23/08/2017
 • Vibe

  Kære Anette. Jeg har lige set på Whamisa som Christina Hansen anbefaler. Uhh…det lyder lækkert…. Vil elske hvis du kunne skrive lidt om det… Og ville elske det ekstra meget hvis det mærke kom med i en beaytybox 🙂 🙂 <3 <3

  23/08/2017
 • @ Christina Hansen, jeg ved det desværre ikke, men når jeg vil selv kigge også i Magasin/Illum, når alt er på hylderne fra mandag. Åhhhh Whamisa. Jeg skal have dykket ned i det. Og har du set, at Beaumonde.dk har fået en rigtig butik? Det vil være dig.

  @ Carina F, ;o)

  @ Karoline, Vichy boosteren er fin, virkelig fin.Mht. masker, så kig forbi den nye BEAUMONDE butik på Gl. Kongevej 153 – der er en hel væg med gode masker.

  Stor hilsen Anette

  23/08/2017
 • Rie Dyrnes

  Hvor blev anmelderholdet af??

  22/08/2017
 • Tina KH

  Meget interessant at glucosamin også har den virkning:-)
  Må jeg prøve at ønske mig.
  Aften hilsner herfra!

  22/08/2017
 • Leafysmoothie

  Gode tip, jeg er lidt dybere set interesseret i om der er nogle uden silikone, da jeg prøver at bruge det mindst muligt for at se om det ændrer på nogle ting.
  Jeg har fortsat købt den REN fugtcreme man booster med vand på fingrene fra en af dine bokse og den er megagod, både om vinteren og hvis huden været i sommervind og sol. <3

  22/08/2017
 • Camilla

  Hvad hedder den fugtserum fra Vichy??

  22/08/2017
 • Glucosamin i hudplejen Det er ren win win, jeg spiser det allerede pga ledgener, og nu kan jeg også blive glattere udenpå

  22/08/2017
 • Lene Jespersen

  Kære Anette
  Som altid – Lækkerier du kommer med 🙂
  Glæder mig til at høre endnu mere om vandcreme.
  Kram fra L

  22/08/2017
 • pia Hvenegaard

  Tak for de fine tips som altid. Glæder mig da helt sikkert til den nye Vichy som jeg bruger dagligt, men som helt sikkert kunne bruges i en lidt tykkere udgave 🙂

  22/08/2017
 • @Carina tak for tippet! Den vil jeg undersøge så!!!! 🙂 🙂

  //K

  22/08/2017
 • CarinaFinseth

  @Karoline L: Nu ved jeg godt, at det naturligvis er Anette, du spørger, men vil blot anbefale Origins drink up intensive overnight – den bruger jeg, når jeg trænger til et ordentligt skud fugt.

  22/08/2017
 • Uh! Den spray far Vichy lyder son et godt bud 🙂

  Har du forslag til gode fugtmasker? Jeg synes jeg har søgt rundt herinde uden at finde et godt bud 🙂

  //K

  22/08/2017
 • CarinaFinseth

  Det lyder da bestemt som en creme for mig! Den er fluks skrevet på ønskesedlen 🙂

  22/08/2017
 • Christina Hansen

  Ved du, om starterkittet kommer til Danmark?
  Ellers er jeg på den der Fresh Jelly Lotion, for sure.

  PS: Hvis man er interesseret i at prøve en vandcreme og ikke har pengene til Shiseido, så er det top lækre koreanske brand Whamisa endelig kommet til Danmark hos My Favourite Things.

  God tirsdag

  22/08/2017