fbpx

Gæt hvem vi taler for lidt om

29954873_10156287550074321_1598106703_o29995952_10156287550179321_1504618188_o29994620_10156287550119321_675639071_o

Vi taler for lidt om aktivisten og entreprenøren Charlotte Vøhtz.

 • Hende, der står bag Green People.
 • Hende, der gjorde oprør mod green washing helt tilbage i 1997.
 • Hende, der har været med til at højne standard og niveau, når det gælder økologisk certificering af hudpleje.
 • Hende med priser i øjenhøjde.

Alligevel er hun nærmest usynlig. Måske fordi hun som dansker bor og driver Green People fra England. Måske fordi nogle af produkterne er en anelse kønsløse at se på.

Jeg ved det ikke. Men jeg ved, at indholdet er virkelig velgennemtænkt.

OMGÅENDE RO TIL HUDEN: Tiden røg i går på Go’ Morgen Danmark, og derfor nåede vi ikke et af de helteprodukter, som Green People står bag. Nemlig det her ualmindeligt fine og beroligende serum. Uden duft, men med fugtmættende ingredienser og blødgørende alger. En kombination, jeg har set også mænd og sarthudede unge mennesker have stor glæde af.

Jeg er fan af Charlotte. Og fan af Green People.

MERE FRA I GÅR: Jeg laver opfølgning på mandagens indslag i morgen. 1000 tak for alle mails i den forbindelse. 

PS: April måneds bog-beautyboks er udsolgt. Til dig der fik fat i en boks: Vær opmærksom på, at der har indsneget sig en fejl i teksten. Serum fra Avène er ikke parfumefri. Skriv endelig en mail på open-mind@mail.dk, hvis du ønsker at afbestille.

HudplejeForAlle29a

28/03/2018
Anmelderhold, nyt held og en beautybox
Et anmelderhold er sat. Er du ikke på, så fortvivl ej, for der kommer...
04/04/2018
Slut med dyre produkter?
Det er der en slags svar på i dag

Kommentarer

 • Til Mette Andersen (Med den solcremeallergiske søn)

  Prøv Eucerin. Særligt udviklet til sart hud og soleksem. Har gjort underværker for mig, der ellers ikke ville kunne færdes i solen.

  Fåes desværre ikke i DK længere, men fx på engelske sites som Escentual. (Der er links på min blog, hvis du ikke orker at google)

  19/04/2018
 • Mette Andersen

  Hej Anette.

  Håber du kan hjælpe mig, jeg har en søn på 10 år som ikke kan tåle solcreme, og jeg kan se at du har helt styr på solcreme.
  Vi har prøvet rigtig mange på ham, men har endnu ikke fundet en han kan tåle, han hæver om øjnene og det klør og bliver meget tør i huden. Når det det sker giver vi ham altid en allergipille. Vi har flere gange haft ham til hudlæge, men de kan ikke hjælpe.

  De solcreme vi har prøver er: Derma, Rudolph, Apotekets, Avivir Aloe vera, Tusindfryd, matas, Vichy, LaRache-posay og sikkert nogle flere jeg ikke kan huske.

  Håber virkelig du kan hjælpe!

  Med Venlig hilsen

  Mette Andersen

  07/04/2018
 • Bodil Pedersen

  Jeg har længe elsket Green People og jo også fra dengang man kun kunne få det i England!!!

  04/04/2018
 • Kristina

  Mht. solcreme med fysisk filter, så er jeg mega glad for Prevage fra Elisabeth Arden! Har fungeret godt for mig, som har uren hud 🙂

  04/04/2018
 • Nadia L S

  Jeg ville også elske et indlæg der omhandler solcreme. Synes det er svært at finde en der ikke skinner eller fedter. Selvfølgelig skal den lige trænge ind, men min hud fedter hurtigt. Da jeg endelig fandt en god en fra a-derma, jeg tror er oliefri og på mineralsk filter reagerer jeg indimellem på den ved at huden brænder eller bliver rød. Dog ikke så ofte, så jeg er blevet ved med at bruge den, fordi jeg tænkte det måske var kombinationen med andre produkter og det er ny længe siden jeg har haft en reaktion. Men jeg tænkte stadig at jeg måske skal kigge mig om efter en anden. Hvad tænker du? Og har du evt nogle anbefalinger til andre gode solcremer med mineralsk filter? Samt hvor høj faktor behøver man i alle andre måneder end sommermånederne?

  03/04/2018
 • Astrid

  Kære Anette

  Jeg hopper med på bølgen om at ønske din viden solcreme, herunder dine anbefalinger.

  Jeg har brugt det hvide ud af øjnene på diverse solcremer til ansigtet. Det er endnu ikke lykkedes at finde den rigtige, der ikke fedter/fnulrer/tilstopper porrerne/er proppet med parfume mv. Jeg har prøvet alt fra Avené, Beaute Pacifique, Comfort Zone osv. Jeg har også prøvet farvede dagcremer som GinZing fra Origins, Elizabeth Ardens Prevage med SPF.

  Stort ønske om hjælp herfra.

  Tak for en fantastisk blog, og et utrolig stykke arbejde.

  03/04/2018
 • Camilla Kirstine V

  Glemte lige at tilføje om du også vil skrive noget om UVA og UVB og hvilke cremer der opfylder begge krav? Og ift. Green People har jeg netop tjekket deres side via linket og ville høre om du kan anbefale nogle af disse solcremer til ansigtet?

  03/04/2018
 • Camilla Kirstine V

  Jeg er SÅ meget med på et længere skriv omhandlende SPF. Både de varianter som er dagcreme med spf samt ansigts-solcremer (og gerne noget ift. om man ved disse slags samtidig behøver en dagcreme under).

  03/04/2018
 • Ja Green People gør det faktisk ret godt, godt du omtaler dem. Synes også det er en lidt overset serie 🙂

  03/04/2018
 • Glennie

  Hej Annette,
  Også fra mig et kæmpe ønske på en lille serie om solcremer. Troede jeg havde fundet solcremen til min sarte hud, Avenes Emulsion med faktor 50. Men ak, den indeholder octocrylene og havde glemt, at mine øjne svier så voldsomt af dette filter, så mine kolleger spurgte hele dagen, om hvorfor jeg græd :-/. Har også engang prøvet dem, der endte på homosalate etc, der fik jeg brændende ildrødt udslæt. Så kan du anbefale nogle til de sarthudede og sart-øjnede, hvor man ikke kommer til at ligne en hvid geisha dækket af tyk hvid mineralsk solcreme?! Så vil jeg være taknemmelig HELE sommeren :-))

  03/04/2018
 • Rikke

  Jeg mangler en rigtig god dagcreme med solfaktor. Min hud er til den tørre side og sart, men med tendens til at skinne lidt i t-zonen. Har du et godt bud?

  03/04/2018
 • Gerd Hjorth-Moritzsen

  Jeg synes tv 2 skal give dig mere tid. Det er ikke første gang, ikke alle dine produkter når at blive omtalt. Jeg synes det er ret irriterende, men tak for det du nåede at omtale.

  03/04/2018
 • Matilde

  Kære Anette,

  Jeg har endnu et par spørgsmål til dig. 🙂

  Jeg synes efterhånden, jeg har ret godt styr på min hudpleje og har endda efter hjælp fra dine dejlige læsere fundet en måde, at bruge mine the ordinary sera på uden at de fnuldrer!

  Jeg har en udfordring i forhold til at undgå skinnende hud i løbet af dagen. Jeg vurderer egentligt at min hud er til den lidt tørre side, men når jeg smører solcreme på om morgenen ender den altid med at skinne.
  Det er som om solcremen ikke trænger helt ind, men bare ligger ovenpå huden. Jeg har prøvet med mange forskellige efterhånden, både “naturlige” og mere “almindelige” mærker, fysiske og kemiske filtre, med og uden silikone osv.
  Har du et godt tip til at undgå dette?
  Jeg bruger rønsbøl mist og rudolph care serum under solcremen og lader dem trænge ind i ca 5 min inden jeg smører solcreme på.
  Kan jeg blande to solcremer, fx en med farve og en uden eller giver det ikke den rigtige beskyttelse? Jeg er meget bleg, så dem med farve er tit lidt mørke til min hud, så ville gerne kunne fortynde farven lidt uden at miste noget på beskyttelsessiden.

  Derudover synes jeg at overfladen på min hud er ujævn, altså der er små “knopper” (ikke bumser) især i panden, som bliver fremhævet af at den skinner. Er det AHA jeg skal have fat i for at få en mere jævn hudoverflade?
  Kan jeg bruge AHA nogle dage og BHA eller ingen syre andre dage og stadig få resultater i forhold til ujævnhederne?

  En sidste ting, om aftenen bruger jeg Super 3 booster fra BP efter rens og The Ordinary sera eller EGF.
  Er der en grænse for hvor mange ting jeg kan putte på før Super 3, for at den har den bedste virkning?
  Jeg er nervøs for om for mange sera inden, gør det svært for cremen at trænge ind og være rigtig effektiv, eller om det er helt irrelevant. Jeg venter normalt 10-15 min efter sera inden jeg putter cremen på.

  Beklager de mange spørgsmål.

  På forhånd tusind tak for hjælpen!

  Mvh Matilde.

  03/04/2018
 • Jeg er begyndt at prøve mere økologisk/naturlig hudpleje (er netop igang med at teste noget.) Green People er klar et mærke jeg vil kigge nærmere på!

  Jeg har dog fundet en olie til ansigtet, som er helt fantastisk. Jeg har netop skrevet om den på min blog! 😀

  Rigtig god dag 🙂

  03/04/2018