fbpx

Genvej til ekstra luft i lokkerne

evahair-copy

Rikke skrev: Det er ikke så tit,  jeg når at få vasket hår om morgenen. Og selvom det egentligt ikke er beskidt, ser det træls ud. Hvad er de gyldne ord om tørshampoo, som jeg forstår alle stylister bruger – og hvilke mærker er gode? Rikke har ret. Stylister og andet godtfolk elsker tørshampoo. For i en snæver vending mellem hårvaske kan tørshampoo eller hårpudder på to sekunder suge fedtet væk fra din hovedbund og puste synet at renhed og ny fylde i lokkerne. Makeupartist og stylist Kenneth Adelhardt siger: Jeg eeeeelsker tørshampoo og bruger det konsekvent, når jeg skal lave højt hår eller bare skaffe ekstra volumen.  Tørshampoo harmonerer dog dårligt med glans, men giver i stedet et mere skødesløst, mat og saltvandsmættet look. Følg op med en glansspray hvis du vil have skinnende lokker. 

SNUP TENDENSEN: Blandt mine favoritter er Avedas Pure Abundance, CLEANs dryshampoo og Kloranes Gently Dry Shampoo (fra apoteket). Kenneth afslører i øvrigt, at babypudder  også fungerer, så hvis du vil prøve teknikken af uden at bruge en formue, virker det kendte drys altså i begge ender. Endelig skal du vide, at tørshampoo ofte er noget pudret hvidt stads, som efterlader gråhvide stænk, hvis du er mørkhåret og glemmer at børste efter. Husk derfor kam eller hårbørste hvis du ikke er klar til at springe ud som sølvræv.

Har du erfaringer med hårpudder/tørshampoo så del endelige…

15/02/2011
Smut ikke. Du VIL læse det her…
18/02/2011
Trykket af hattehår?

Kommentarer

 • @Winnie Nielsen – Vil du ikke kontakte mig privat mariasmail @ me.com ?
  Kh Maria

  21/02/2011
 • kirsten

  Jeg erindrer de glade unge interrailferier med papirtrusser og sært, gråt og ildelugtende hår. Jeg tror, det hed Nuvola og det var reelt værre end fedtet hår men tiden er selvfølgelig gået og måske skulle det have en chance

  19/02/2011
 • Anette, hver gang, du viser billeder af Eva Mendes, bliver jeg hende den gamle dame på caféen i “When Harry met Sally”. Hende, som ser Sallys orgasme og siger, “I’ll have what she’s having”. (Jeg vil gerne have hele pakken, men jeg ville være tilfreds med bare én af delene: håret, brynene, læberne, huden, øjnene – nå ja, og kroppen er da i grunden også nice….)

  19/02/2011
 • Winnie Nielsen

  jeg har også prøvet gun-britts stardust, og var ikke videre imponeret. Jeg fik simpelthen bare ikke nogen effekt ud af det. Men bumble&bumbles virker glimrende. De fås også i sort, hvid og blond, desværre ikke i rød, hvilket ærgre mig meget. Produktet i sig selv er dog heller ikke just for su-pungen.

  Kære Maria:
  for 6 mdr. siden gik min hud for første gang i mit liv, amok med et mass-break-out. jeg var rædselslagen og efter næsten 4 mdr. med op og nedgang (dog aldrig tilfredsstillende) læste jeg om Elizabeth Ardens “Avene skintone perfecting serum” med C-vitamin kunne den mon hjælpe en af med uren hud og plamager deraf? Det er en 30 dages kur og i kombination med omega-3 olier, D-vitamin og stærk C-vitamin tabeletter; vupti min hud gik fra krater til porcelæn (rødhåret) på under 2 måneder, for ikke at forglemme den massive effekt jeg kunne se fra dag til dag. Jeg tog en dobbelt kur og har i dag den pæneste ensartede hud “ever”

  jeg vil som det sidste, anbefale alle beautyspace’s læsere at få fingrene i bladet Sund-forskning.dk
  det er GENIALT! og hvad bedre end pleje indefra og udefra i skøn og dynamisk forening.
  God weekend fra Århus

  19/02/2011
 • Sanna

  Jeg har fine erfaringer med OSIS. Har set, at der nu findes en ny udgave, nemlig Osis SHINE Duster. Nogen, der har prøvet det? Med hensyn til hårpudder: Pas på med mængden… Less is more i dette tilfælde. Min frisør gav mig det råd, at sætte tape for halvdelen af hullerne på “strødåsen” – Det fungerer fint!

  19/02/2011
 • Hej Helle
  Tak for tip 🙂 Jeg har set Dust It hos min frisør, så måske jeg skulle få hende til at ‘prøve’ det på mig næste gang jeg skal klippes.

  18/02/2011
 • @Maria – jeg vender tilbage til dig. Har lige gang i en hudlæge-livline. Kh A

  18/02/2011
 • Lene

  min skønne tørshampoo er fra Sebastian og den dufter fantastisk!

  17/02/2011
 • Tak for tippet 🙂 Jeg har aldrig prøvet at bruge sådan en, men en gang skal da være den første…så nu har jeg en idé om gode mærker 🙂

  17/02/2011
 • Lea

  Jeg er rigtig glad for Toni&Guy´s tørshampoo, som jeg synes giver en god fylde, og det er nemt at ryste det overskydende pulver ud af håret.Jeg har også forsøgt mig med Gun-Britt´s Stardust, men synes at den er svær at styre og efterlader grå striber i mit mørke hår, selvom den kan fås til forskellige hårfarver. Så den er ikke et hit her.

  Med hensyn til glansspray har jeg kun prøvet Redkens Vinyl Glam, som jeg synes efterlader håret med en olieret følelse, som jeg ikke bryder mig om. Men glans giver den.

  17/02/2011
 • @Kira – gå udenom tørshampoo når det gælder irritabel hovedbund. Kh Anette

  17/02/2011
 • kira

  tørshampoo…hvordan er det hvis man har sart hovedbund? Foreslog min kæreste at han forsøgte at bruge det i stedet for at gemme “fedtet” hår i en hue, hvorefter jeg fik spørgsmålet “er det en god ide hvis man har tør hovedbund”? nogen der har prøvet det?

  17/02/2011
 • 1000 tak for alle jeres toptips. Uha altså. Glansspray. Jeg må slukke nogle forhåbninger nu, for jeg har bare IKKE god erfaring med glanssprays (og jeg har virkelig piftet mange forskellige i mit hår). Spejlblank glans får jeg kun fra et glattejern…på spray er det virkelig svært. Jeg har selvfølgelig kontaktet en livline, for MÅ være en highshine variant derude. Stay tuned. Kh Anette

  17/02/2011
 • Tinna

  Jeg har god erfaring med Gunbritt´s
  stardust, men også når man er blond – sal man passe på med det de gråhvide stænk og det får det lidt matte look….ja glansspray lad os høre mere om det;)

  17/02/2011
 • Kære Birgitte B, de foretrukne her hos mig er de rigtige “drysse-puddere”, fx Powder Up Texturizer fra L’Anza, Dust It fra Osis+ og Dry Shampoo fra Alterna Caviar. Men gå forsigtigt til værks første gang, der skal ikke ret meget i håret, før det gi’r en stor effekt! God fornøjelse! KH

  17/02/2011
 • Hej Helle Forum – hvilket produkt kan du anbefale? Jeg er total novice på det område (som du kan se)…

  17/02/2011
 • Mette

  Helt enig omkring BATISTE, som jeg også køber i London. Sortimentet byder på mange forskellige dufte/ varianter :o). Derudover er ORIBE texturising spray et super produkt, der fungerer som en tør shampoo – men desværre til en helt, helt anden pris en Batiste ….

  17/02/2011
 • jette

  Husker at du tidligere har skrevet om emnet, men har endnu ikke fået afprøvet tørshampoo. NU skal det altså være, da det lyder som et genialt middel til lidt “træt” hår på 2. dagen. Jeg kunne også godt bruge et godt råd om hvilken glansspray du kan anbefale.

  17/02/2011
 • Anneli

  Tørshampo er et toppen produkt!

  Jeg bruger det enten når jeg ikke lige har tid at vaske hår og skal fjerne det fedtede udseende. Men bruger det også når jeg vil have et mere uglet/sommer/saltvands look i et nysvasket hår. Lidt tørshampo er også med til at gøre at en opsætning holder meget bedre.

  Har prøvet Frottee og Toni&Guy´s tørshampoer uden at være helt tilfreds med nogen af dem.

  Frottee´s giver et bedre resultat, men den lugter (ja lugter) af myggespray! Og lugten sidder der hele dagen og natten.

  Toni&Guy´s dufter meget bedre, men giver ikke det samme tørre/fedtfrie look som frottee´s gør.

  Tror jeg vil prøve Cleans næste gang jeg skal købe én.

  16/02/2011
 • Louise

  Kloranes gently dry Shampoo er jeg rigtig glad for.Mit hår er mørkebrunt og jeg har altid hovedet nedad og laver flere “skildninger” gående fra nakken til midt på issen og sprayer i disse linier – så får ikke et hvidt skær i håret.

  16/02/2011
 • Elena Leah

  I dag var jeg inde forbi Scarpi og få klippet lokkerne og der brugte hun faktisk Dust It fra mærket Osis+. Den fungerede overraskende godt. Jeg ved ikke om det er en tørshampoo, men det er noget pudderlignende og har samme effekt (:

  16/02/2011
 • Super godt tip… Kunne være man snart skulle få testet det der tørshampoo.

  16/02/2011
 • Har også forsøgt mig med Klorane, men er ikke helt tilfreds. Det er dog alligevel den bedste jeg har fundet til mit hår.
  Ellers bruger jeg mest leave in conditioner i tørt hår dagen-derpå istedet for tør shampoo. Det virker bedre (elsker Phyto og Philip B).

  Har også hørt den om babypudder. Har også hørt at det er en go’ ide at smide lidt natron i babypudderet inden det kommer i håret. Det tager evt. lugt/dufte som hænger i håret. Er hermed sendt videre til Kenneth 😉

  16/02/2011
 • Hej Anette, 

  Jeg håber, at du kan hjælpe mig – det slog mig lige, at du jo må have alverdens erfaring når det kommer til hud… 🙂
  Nu bliver det lige lidt personligt, men det håber jeg at du kan håndtere 🙂 Jeg har i to år haft hormonspiral, og siden da har min hud været hårdt angrebet af uren hud i t-zonen, værst på hagen, som næsten aldrig er uden bumser og rødmen.

  Jeg har i en overgang brugt Suki skincare, som fik det dæmpet lidt, men det er lidt for dyrt for min SU. Jeg er også godt klar over, at livet som mor, studerende, studiejobber og kone med for lidt søvn, stress og for meget chokolade, når ikke hjælper.

  Har du nogen som helst gode tips eller erfaringer med særlige produkter, hvis priser ikke er skyhøje?

  Jeg er også godt klar over, at det kan være vanskeligt, når det er hormonelt betinget, men alligevel håber jeg…. 😉

  Kh.
  Maria

  16/02/2011
 • Jeg bruger Gun-Britts stardust som er rigtig god til at løfte håret i en 2. dags hestehale!

  16/02/2011
 • Anette J

  Har kun erfaringer med Kloranes tørshampoo, og jeg er ikke specielt begejstret. Jeg har langt mørkt hår, og det bliver – som du skriver – mat og trist – af tørshampoo. Jeg sætter i stedet håret op de dage, hvor jeg ikke vasker det.

  16/02/2011
 • Jonna

  Det lyder da let og børste i,men tror nu ikke det er nødvendig og vaske hår hver dag. Tror heller ikke det er godt for håret.

  16/02/2011
 • Gitte Salling

  Ja glansspray, det vil jeg osse gerne. Hvad virker og hvad virker ikke?

  16/02/2011
 • Susanne Jensen

  Jeg har heller ingen erfarng med tørshampoo, men det skal prøves. Vil også gerne høre lidt mere om glansspray 🙂

  16/02/2011
 • Birgit

  Jeg bruger også Avedas Pure Abundance. Den er lidt dyr, men drøj i brug. Den ses ikke i håret, selv om jeg har mellem-brunt hår.

  16/02/2011
 • Kære Birgitte B,
  tørshampoo er et fedt stylingredskab i kort hår, gør det punket på en fed måde, fordi håret nærmest virker, som om det får “modhager” (derfor også godt til fint hår, der ikke vil noget som helst) – du kan “purre det op”, og så bli’r det siddende. . KH

  16/02/2011
 • Jeg har kort hår, kan man overhoved bruge tørshampoo, hvis man ikke har langt hår?

  16/02/2011
 • Helene H

  Jeg bruger Kloranes Gently Dry Shampoo og den er indtil videre den bedste af de forskellige mærker jeg har prøvet.

  16/02/2011
 • Anette, du er en stjerne! Tusind tak (kunne vi få en uddybning om glansspray?)

  16/02/2011
 • Helle

  Jeg bruger Batiste dry shampoo. De har nemlig lavet en dry shamppo til brunetter (og en til sorthåret). Den fungerer rigtig godt og koster ikke en formue. Tror at jeg gav omkring 30 kr i Boots i London.

  16/02/2011
 • jeg har desværre ingen erfaringer med det = fladt, kedeligt hår. men dine lækre tips er hermed noteret på den lange beauty-ønske-liste. jeg tror, jeg kaster mig over den tørshampoo, for min søster har i hvert fald haft brugt den i en del år efterhånden.

  16/02/2011
 • Nipuni Julie

  Jeg har længe ledt efter en god tørshampoo, for den jeg har er ikke helt fantastisk. Men tak for tippet, nu ved jeg hvilke to mærker jeg kan gå efter.

  16/02/2011