Giv mig 10 dage og du skal få en VANDvittig hudforbedring

Måske er du en af de flittige vanddukse, der husker at drikke nok. Men hvad er egentlig nok? Glem mængden et øjeblik. Den er nemlig fuldstændig ligegyldig, hvis ikke du er i stand til at holde på vandet. Hvis det bare flyder rundt mellem cellerne som brugt opvaskevand og slår sig uskønt ned som poser under øjnene og andre oppusteligheder. Hele udfordringen er ifølge den gode dr. Murad at kunne holde på sit vand indeni cellerne. At spise og drikke det han kalder power hydrating foods & drinks PLUS få tætnet og styrket cellevæggene, så du ikke træder vande men i stedet holder på de gode sager. Mandens bud på god celle-polyfilla:

 • Lecitin (olieudtræk fra soja). Kan købes som granulater på netspiren.dk, men findes også i æg, sojaprodukter, blomkål, peanuts, spinat og tomater.
 • Spis flere ’hele banditter’ – altså fødevarer, der har alle skabelsesingredienserne i sig: æg, frø og bønner.
 • Fyld køkkenet (og badeværelset) op med antioxidanter. Alle farverige frugter og grønsager er fine. Murads favoritter er: blåbær, gojibær, granatæbler, gulerødder, mango, kiwi, mandler og mørkbladede grønsager. Tjek at dine cremer indeholder antioxidanter.
 • Fyld fedt på – det gode altså: bl.a. omega-3, -6 og -9 fedtsyrer, hørfrøolie, ekstra jomfru olivenolie, valnøddeolie og fede fisk som laks, sardiner og makrel.

At få fuldfede tilfredse celler, der ikke lader noget sive krævede i mit tilfælde 10 dage. Og jo, det går stærkt hvis du også kan slippe salt og sukker (som altså ikke inkluderer mørk gufchokolade og rødvin).  

SNUP TIPPET: Det varmer sådan mit kaffehjerte, når dr. Murad fastslår, at mange får en stor del af deres antioxidanter via den sorttjærede drik – og at det er okay…bare drikkeriet stoppes inden klokken cirka 14 (af hensyn til søvnkvalitet). Og det er ikke noget problem hvis man (som mig) drikker igennem først på dagen.

NB: GAVEN til alle Beautyspace-læsere kan indløses frem til på tirsdag den 10. januar – og folk melder allerede henrykte tilbage. For jo, det gode betræk handler også om det, du smører på. 

05/01/2012
Hvad med de sidste 80 procent?
09/01/2012
Oles køleskabsvaner

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  Kære Frederikke,
  Tak for din kommentar. Jeg har givet et købsforslag på lecitin, men ellers er de andre forslag så gængse, at de fås i alle helsekostforretninger og velassorterede supermarkeder. Håber det er svar nok. Mange hilsner Anette

  10/01/2012
 • Frederikke

  Hejsa Anette,

  Har du ikke lyst til at henvise til de lækre produkter du nævner :)?

  jeg er ikke så huritg på computeren, så det vil være en kæmpe hjælp:))

  Hilsner
  Frederikke

  09/01/2012
 • Anette Kristine Poulsen

  @Anja – det er helt korrekt, at vi kan få for meget vand. Herligt med en julegave, der først pakkes ud i april.
  @Nipuni – kan du ikke ringe derop mht. nuancen, der ikke passer?
  @Tinna – mht. hudorme så fungerer det rigtig godt at bruge en fed creme uden mineralske olier (Fx. Stella Balm fra Balance Me) – fordi hun bliver blød og hudormene vender vrangen ud og tager flugten. Giv dem lejlighedvis et chok med salicylsyre (fx. fra dermalogicas prisrimelige CLEAN serie). Mange hilsner Anette

  09/01/2012
 • Tinna

  Anette …spændende læsning, og så lige et helt andet spørgsmål – Sofie 17 år har fundet dette produkt på nettet http://jorgobe.dk/peel-off-mask-100-ml.html
  til brug ved hudorme mm i området omkring næsen – er det noget du kan anbefale eller alternativ til denne, og gerne ikke i den alt for dyre klasse …TAK 😉

  09/01/2012
 • Pernille Larsen

  Nu fik jeg også lige bestilt tid hos hudplejecentret i Greve. Tak for fantastiske tips og gaver 😀

  08/01/2012
 • Nipuni Julie

  Det vil jeg tænke mere over nu og thank god for den mørke chokolade, den kan jeg ikke undvære.
  Med hensyn til gaven med facemapping & produkter, så fik jeg denne i sidste uge. Kosmetologen i Århus startede med at rense min hud og lavede herefter en facemapping. Jeg fik en lille pakke med små produkt-prøver, som ivrigt bliver brugt. Desværre var min hudtone for mørk i forhold til de prøver fra Jane Iredale som de havde tilbage, men rigtig dejlig dag hos Hudplejeinstituttet alligevel. Og bagefter endte jeg (selvfølgelig) med at købe Dermalogica produkter, som jeg vil tag med mig når jeg rejser til Thailand på fredag som Star Tour guide.

  08/01/2012
 • Anette J

  @ Anette. Ok ja det er en god ide at se på de “udsatte” steder. Det giver god mening. Og ja hvis man plejer sig selv indvendig, kan det selvfølgelig ses udenpå.

  07/01/2012
 • Tak igen for gode tips. Mener faktisk også at jeg hørte en læge på tv sige for ikke så længe siden, at vand jo er godt til nyrernes filtrering, men at for meget vand kan virke skadeligt netop fordi nyrerne så sættes på overarbejde.. Ved dog ikke hvor meget hold der er i det 🙂 julegaven er blevet til en fødselsdagsgave til mig selv i april;-) tak for den!

  07/01/2012
 • @Julia Kim – I love it, når du bidrager med ‘holy beauty’.
  @Susanne – er det en underskrift du efterlyser?
  Mange hilsner
  Anette

  07/01/2012
 • susanne

  Super det prøver jeg …
  kan du så sikre at min tørre, gamle hud er lækker ?

  07/01/2012
 • @Anette tak for granat-banke-fif:) Det vil jeg straks prøve!

  @Birgitte tak fordi du overhovedet spør! – det er slet ikk faldet mig ind at stille mig selv eller andre det spørgsmål – således man ikke behøver at iføre sig lak, gummi og latex fra top til tå, hver gang man ønsker at få de dyrebare lækre kerner ud af den grimme skal, uden at ligne et kunstmalereksperiment bagefter;-)

  Ps. vidste I at Granatæblekerner er et af Gudinden Afrodites (gudinde for skønhed og kærlighed) hellige symboler? Og hun steg jo direkte op af vandet (havet), mon der er en sammenhæng? Granatæblekerne + Vand = Skønhed og Kærlighed;-)

  07/01/2012
 • @Anette J – super relevant spørgsmål, fordi man jo ikke står med prof måleudstyr. Men jeg kan tydeligt se på mine tørre sahara-hænder, at der er sket noget …og hele huden rundt om øjnene er også blevet mere mæt at se på. Og som bonus giver hans fif bare en sindssyg god fornemmelse af at gøre noget godt for sig selv.
  @Rikke – don’t worry. Spiste selv et klassisk Anthon marcipanbrød i aftes helt efter 80/20-bogen. Så nyd de chips.
  @Winniebn – tak for dit gode bidrag. Du har helt ret i at vanddrikkeri ikke er skyld i ophobningerne, men det Murad siger, at du kan have for meget ‘waste water’ der flyder uskønt rundt MELLEM cellerne. Og humlen er at få den gode vand IND i cellerne. Og jep til acai!
  @Kirsten – wow hvor fancy drikke. Jeg har lært på Jamaica at kokosvand renser hjertet (overført).
  Mange hilsner Anette

  07/01/2012
 • Rigtig godt emne. Det må straks prøves. Jeg drikker rigtig meget vand men…. Her er måske forklaringen.
  Jeg dyrker meget sport og det kan være svært at få fyldt depoterne op især om sommeren så jeg drikker Gatorade, Powerade og Coconut water som Victoria Beckham er kendt for at drikke.

  07/01/2012
 • Higer du efter antioxidanter, kan du trykt stole på ACAI bærret, der inderholder bådel langsomtvirkende og hurtigtvirende. Og så er den så propsmæket at den er bestemt som verdens hidtil kendte største antioxidantkonge, og indeholder 3x så meget som det næststørste: blåbærret.

  Ang. Vand, altså det du drikker, har jeg et lille tip. 🙂
  Prøver du at drikke “nok” vand, med det resulat at du må flytte ind på badeværelset, kan du putte lidt salt i et glas vand og drikke det. Vupti, så kan du flytte ud igen.
  Ps. Og så har det vand du drikker, heldigvis ikke noget med, væskeophobninger at gøre. Faktisk hjælper det med at trække ødemer ud af kroppen. (ødemer kommer fx. Hvis du indtager “ting” kroppen ikke kan lide. Væskeophobninger er kroppens forsvar, ligsom når du forstuver en ankel som derefter hæver. 🙂

  -lækker læker post Anette. 🙂

  07/01/2012
 • Orrr pis os’!!

  Jeg sidder lige her og læser dit indlæg til Disney Sjov, hvor kindhulerne er fyldt op med chokolade og franske kartofler. Havde godt nok håbbet, at det for en gang skyld, var disse sager, der ville blive lovprist for deres helt særlige evne til at forynge mit udseende 😉

  Men tak for info anyway 🙂

  Kh Rikke

  06/01/2012
 • Britt

  Tak for tip! Dejligt at blive januar inspireret 🙂

  06/01/2012
 • Anette J

  Dejlige sager der står på listen. Du skriver, at det tog 10 dage for dig vedkommende – hvordan fandt du ud af, at du havde nået en god balance?

  06/01/2012
 • @Nanna – gode råd er jo altid fine, men livshumøret (og dermed alt det sjove) er jo også vigtigt…og den gode Murad gentager heldigvis 80/20 reglen.
  @Dorthe – jeg havde præcis samme aha-oplevelse.
  Mange hilsner Anette

  06/01/2012
 • Der var da lige lidt at tænke over, men så længe kaffe og rødvin stadig er på programmet, så er det i orden med mig 🙂

  06/01/2012
 • Dorthe

  Det giver jo egentlig ganske god mening – for selvom jeg drikker meget vand føler jeg ikke altid at det lønner sig. God pointe fra den kloge Murad. Tak for en god artikel, Anette – og god weekend.

  06/01/2012
 • Anette Kristine Poulsen

  @Anita – herligt. Tror mange bare pøser på uden at tænke på, at det måske er si, man prøver at fylde op.
  @Pia – præcis. Me too.
  @Joan – haha. Flere eksperter fastslår, at kaffe indtil kop nummer fire og fem (ca.) tæller som vand og først derefter er vanddrivende. Må indrømme, at jeg ikke har set videnskabelig dokumentation på det.
  @Kira B og Louise T – Herligt I er med. Murads mad-tips (om man vil) er nemlig til at gå til uden så mange dikkedarer.
  @Julia Kim – dejligt at du stadig følger med fra dit eksotiske eksil.
  @Birgitte B – du banker granatæblet mod noget hårdt (hele vejen rundt) – fx. et køkkenbord – og derefter flækker du det midt over. Så skulle kernerne være til at få ud.
  @Tanya – peanutblomkål er vel også en slags treat? ;o)
  @Sanna – ha…godt med fredagsstemning.
  Mange hilsner Anette

  06/01/2012
 • Sanna

  Frø… HELE banditter – altså ikke kun frø-lår? 😉 Kvæk, kvæk! Aj, den var plat! Nå, men med både kaffe, rødvin og chokolade, kan vi nok få nogle af de andre ting til lettere,at glide ned… 🙂 God weekend og tillykke med forleden til den smukke kaffesøster!

  06/01/2012
 • Tanya Christensen

  Genialt! Peanuts! Og så vil jeg da være ekstra begejstret for det blomkål jeg lige har købt. Supergode råd, er helt glad 🙂

  06/01/2012
 • Altså, jeg elsker de der granatæbler, men hvordan får man kernerne ud, uden at det sprøjter ud over det hele?
  Kaffe drikker jeg (heldigvis)en del af, især om morgenen… 😉

  06/01/2012
 • Alle gode råd Anette! 🙂

  06/01/2012
 • Julia Kim

  Tak for VAND”vittig” god info, Anette. Igen! Æder (og drikker) alting råt når det kommer fra min skøn-sund-hudguru dr. Murad. Skynder mig at nappe et stort krus velduftende formiddagskaffe og iføre mig en af hans fantastiske spf 30 daycreme (her er januar varmerekord i Sydspanien!!)
  Godt nytår, glæder mig til at følge dit altid inspirende beautyspace;-)
  Og tillykke m fødselsdagen forleden! Solhilsen fra duftdamen

  06/01/2012
 • Louise T.

  Uhmmm… Der var mange dejlige ingredienser på den liste 🙂

  06/01/2012
 • Kira B

  Ihh sikke et tip!! Jeg vil prøve at få smækket så meget fugt ind i huden som muligt, har nemlig problemer med det i disse kølige måneder 🙂

  06/01/2012
 • Joan

  Lyder rigtig spændende – men siger man ikke også at kaffe er vanddrivende? Eller er det netop det han modsiger? Jeg drikker kke selv kaffe – derfor vil jeg gerne have det til at være usundt:O)

  06/01/2012
 • Pia

  Fantastisk! Kaffe og rødvin – jeg er på!

  06/01/2012
 • Sådan! Det var superråd, for jeg synes nemlig jeg døjer med “fejlplacering” af den ellers så gode væske.

  Tak til både du og Dr. Murad og rigtig god weekend 🙂

  06/01/2012