Glem hævelser omkring øjnene. Det her er større

agurketid

I mandags talte vi om den kapow, der er kommet i ansigtsmasker. Men. Der er alligevel noget med lavpraktisk agurk, som er værd at vide. Lagt på huden er den nemlig ikke bare kølende. Forskning viser også, at agurkens indhold af lutein modvirker misfarvninger i huden (vi taler koks i pigmenterne, rødme, osv.). Bid mærke i, at der står modvirker, ikke fjerner. Og så der det med yin og yang. Hvis du er for meget yang som mig, der elsker kaffe og krydderier, så er agurk en balancerende yin-spise, som også smager godt flydende og iskold.

Og nu vi er ved agurk, så er den køligblå krukke på billedet en så hypet sag, at folk i USA begyndte at hamstre den. Grunden er enkel. Der er tale om en drøj smøre med beroligende røde alger, fugtmagneterne hyaluron og glycerin plus hudforbedrende peptider (protein). Og så er netop indsparket fra agurk og fravalget af silikone et plus for mig. Hvis du bruger makeup, så går den kun til aftenbrug, da den er umulig at lægge noget ovenpå. Jeg køber den altid HER.

GØR SOM OLE. Køligt revet agurk (lagt i gazebind som en sushi-rulle) var blandt de første ritualer Ole Henriksen indførte i sin spa i LA, og jeg ved, at han stadig ynder den hjemmelavede treat.

@beautyspace på INSTAGRAM

26/07/2015
Måske vandt du på @beautyspace
31/07/2015
Så lidt makeup, så meget pænere

Kommentarer

 • Karina

  Kære Anette. Du nævnte en frugtsyrekur under øjnene mod kragetæer. Hvilke kunne det være feks?

  01/08/2015
 • zarah D

  Hej Anette.
  Vil fluks kombinere OH med min dermaruller (købt i sin tid hos søde Daniela fra Complete Me).
  Hvilken frugtsyrekur ville du gå efter (har ikke sart hud overhovedet)
  Pft.
  Mvh Zarah

  31/07/2015
 • Kajsa

  Og så dufter Ultimate lift helt fantastisk..og er drøj i brug !

  31/07/2015
 • @Anette J & Zarah – Tak for anbefaling, Anette. Der ER mange gode, nærende fugtmættere i denne her øjencreme, men også æteriske olier, som for sarthudede kan være irriterende, så her er den fulde INCI-liste på Sukis øjencreme, så du kan se Zarah:

  organic simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, organic helianthus annuus (sunflower) seed oil, vitis vinifera (grape) seed oil, oryza sativa (rice) bran oil, borago officinalis (borage) seed oil, corylus avellana (hazelnut) seed oil, anthemis nobilis (roman chamomile) flower oil, echinacea purpurea (echinacea) flower extract, chamomilla recutita (matricaria chamomile) flower/leaf extract, squalene (from olive oil) lavendula angustifolia (lavender) flower extract, calendula officinalis (calendula) flower extract,matricaria chamomile (german chamomile) flower oil, carthamus tinctorius (safflower) seed oil, olea europaea (olive) fruit oil, organic tocopherol (vitamin e) helianthus annuus, 100% pure (fragrance) essential oils, linalool.

  31/07/2015
 • Anette J

  Jeg vil gerne anbefale en øjencreme til @zarah. Det er en fra Suki, den hedder “eye lift renewal cream”.

  Jeg har selv sarte øjenomgivelser og får udslæt og irritation, hvis jeg bruger meget aktive øjencremer. Den fra Suki plejer og fugter, og det giver huden en fin glød.

  Den bliver markedsført som verdens bedste øjencreme – ok ok, tænkt jeg. Men jeg har netop taget hul på krukke nr. 2, og jeg synes, at den er virkelig god.

  31/07/2015
 • @ Mads – Nej, kender ikke, men 5pct. Niacinamid lyder godt (vi ved jo, at der bare skal 2 pct. til for at få den smidiggørende/rødmereducerende virkning). Jeg er også blevet klogere og har netop kaldt et produkt hjem, som indeholder lige dele retinol og niacinamid (og uden silikone – skal bare lige tjekke de øvrige ingredienser). Jeg vender stærkt tilbage.

  @ Pernille – ;o)

  @ HeLene – Jeg elsker også den friske agurkesmag.

  Stor hilsen Anette

  31/07/2015
 • Mads

  @Anette – Jeg har virkelig også ledt alle vegne. Det er utroligt, at det skal være så svært. Efter i går prøvede jeg lige at gå lidt alternativt til værks og søgte på Twitter. Jeg faldt over det her serum, men jeg har aldrig hørt om mærket før: http://www.completeskincare.net/complete-skin-solutions-niacinamide-pure-vitamin-b3-serum-5-1-oz.aspx

  Kender du til det? Så vidt jeg kan se på ingredienslisten (som er et stykke nede under ‘Description’), er der ikke nogle silikoner i. Og de 5 % lyder jo meget lovende. Jeg ved bare ikke, om jeg synes hjemmesiden virker specielt troværdig.

  31/07/2015
 • Pernille Sparsø

  Interessant viden Anette. Tak for det !

  30/07/2015
 • HeLene

  Den må jeg ud og prøve snart! Har ellers fordomme at øjengele ikke giver nok fugt til min lidt tørre hud. Sådan var det sikkert en gang i stenaldern… Jeg må opdatere mig, det er jo det jeg tit gør herinde.
  Men jeg er allerede storkonsument af agurk i min daglige grønne smoothie eller grønne juice, det smager simpelthen så godt og friskt og giver oven i alt, også den der væske der er bundet naturlig og som kroppen kan bruge på en anden måde en at bare drikke alm. vand fra hanen (om end det også er godt). Og så er det jo dejligt nemt at få fat på agurk, hele året om. Nu bliver det pronto lavet theposer med reven agurk i kølerene til dagen efter aftenen før også =)
  Det er jo snart weekend, ik?

  30/07/2015
 • @ Rie Dyrnes – Hvis agurk hjælper, så prøv at rive den og lægge i gazebind, så der er mere ‘hudkontakt’. Stor hilsen Anette

  30/07/2015
 • @ Zarah D – Dejligt at du deler din oplevelse. Ingredienserne i øjengelen er veldokumenterede, men du kan speede effekten op ved forsigt at rulle med en Dermaroller. Har du prøvet det? Jeg anbefaler altid at købe dem professionelt og få nøje instruks. Derudover synes jeg du til efteråret skal prøve en frugtsyrekur, som du lægger helt op under øjet – og så det selvfølgelig vigtigt at du (også nu) helt undgår sol i ansigtet, da den nedbryder kollagenet. Håber det hjælper. Stor hilsen Anette

  30/07/2015
 • zarah D

  Plejer at være vild med dine tips og denne fra OH har jeg brugt et stykke tid pga den er så hypede…..men er så skuffet da jeg hverken synes den hjælper på hævelse eller rynker.
  Men på den anden side har jeg aldrig rigtig haft heldet med mig når det gælder øjen creme / serum (kun Laniege serum synes jeg gør et eller andet), så andre gode fif jeg kan prøve især til “kragetæer” ???

  30/07/2015
 • Rie Dyrnes

  Min datter får en imellem allergi, (nældefeber) der resulterer ofte i vildt hævede øjne. Vi prøvede engang for sjovt med agurk skiver, men det hjalp faktisk :O)

  30/07/2015
 • @ Karen – Sikke en god idé. Tak fordi du deler.

  Stor hilsen Anette

  30/07/2015
 • Karen

  Hej Anette
  Jeg har længe brugt revet agurk fordelt i to teposer til øjnene både før en festlig aften og dagen derpå. Jeg laver simpelthen to sæt og lægger det ene sæt i køleskabet (i en lille frysepose) til dagen efter. Agurken opbevarer jeg altid i køleskabet så det første sæt er også altid friskt og kølende. Det giver masser af fugt og friskhed til øjenområdet og 15 min på ryggen er altid godt før og ikke mindst efter en god fest 😉
  Kh Karen

  30/07/2015
 • @Mads – Åh, faktisk så tænker jeg tit på dig og Niacinamid. Lige som jeg tror, jeg har fundet et produkt, så troner Dimithicone frem på INCI-listen. Jeg leder videre. Æbler er også på Yin-listen.

  @Anette R – SIKKE en skøn anbefaling fra en bruger. Virkelig godt at høre.

  Stor hilsen Anette

  30/07/2015
 • Anette Ravnested

  Jeg er desværre ramt af meget sarte øjne. Startede med Oles øjencreme for ca 1 måned siden – og jeg er et super eksempel på, at den simpelthen har gjort en mirakuløs forskel. Jeg anbefaler den til alle. Den går i dybden og gør mirakler – selv rynkerne tager den

  30/07/2015
 • Mads

  Har vist også godt med yang i mig med alt det kaffe, jeg drikker – så måske ville det være meget fornuftigt at hoppe på agurke-bølgen 🙂

  Og hey, Anette, husk lige at du har lovet mig et blogindlæg om niacinamid-sera uden tusind liter silikone 🙂

  30/07/2015
 • Den ER også helt speciel fin, @Christina !

  Stor hilsen Anette

  30/07/2015
 • Christina kragh

  Elsker den øjn crem

  30/07/2015

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.