fbpx

Fra Go’ Morgen: Fremtidsløsningen til din hud er her nu

techneck5techneck10techneck14techneck30techneck31techneck37

Noget tyder på, at vi for længe har forvekslet ren med steril og dermed fjernet for mange at de fredsmæglende bakterier fra vores system. Tilpas mange til, at ballademagerne – de bakterier, der kommer med inflammation og for tidlig ældning – har fået for meget albuerum.

Forenklet sagt er vi, altså dig og mig, et økosystem af menneskeceller og mikrober (som overvejende er bakterier), og derfor har vi vanvittig god gavn af probiotika, som betyder ’for livet’ og bredt dækker over de gode bakterier, inkl. mælkesyrebakterier. Probiotika har fordele, der batter, som især beskyttelse og smidighed plus en evne til at dulme rødmehidsig hud. Det nye er, at levende probiotika lader til at have et forspring i forhold til de ikke-levende, når det gælder om hurtigt at sprede sig og danne kolonier.

Indtil videre er der kun to producenter i verden, som har succes med at bruge levende probiotika – til gengæld i en grad, så både hudlæger, kemikere og selvfølgelig New York Times er røget op af stolene. På grund af de mange fordele. Amerikanske Mother Dirt er den ene, og sydafrikanske Esse (som netop er landet i Danmark) er den anden. For dig, der vil vide mere, er der teknisk spændende læsning her.

Selvom der efterhånden er flere produkter med probiotisk indhold, så har vi sandsynligvis kun set en flig af mulighederne. Jeg tror, vi vil se en stigende hær af hudpleje, der fremhæver probiotisk indhold. Også af den levende slags. Lidt som dengang økologi startede op.

SNUP TIPPET: Bare tre hurtige…1) Daniela fra Complete Me er ekspert i Esse, 2) Beautyspace laver en rosacea-test med Esse og lægger resultatet op om nogle uger, og 3) når det gælder This Works, så er mærket på vej til Sephora i Danmark.

PS: Er det ikke liiiiige lovlige mange billeder, konen smider op af sig selv, tænker du måske. Og jo, det er det. Men. Jeg fik et par håndfulde mails i går med spørgsmål til makeuppen, så derfor. Ultra kort, så fugtmætter jeg først med serum efterfulgt af Embryolisse, som for mig ikke er hverdagskost, men den bedste primer, der findes, når der er spot på en. Derefter en CC-creme, som jævner ud (og det har man brug for kl. 4.30 om morgenen) under et ultratyndt lag foundation. Derefter hightlight på det øverste af kindbenene og en anelse blush. Og jo, Embryolisse indeholder mineralsk olie, som har sine plusser og minusser.

@beautyspace på Instagram

08/01/2017
Trykket af elektrisk hattehår?
11/01/2017
Hvad der altid virker på min makeuphylde

Kommentarer

 • Britt Augustsen

  Hej igen. Ja, (selvfølgelig ;O) har jeg læst din bog, men kan jo ikke huske alt hvad der står i den af kloge ord – har jeg misset noget vigtigt der ang. brug af C – og b vitamin på en gang?

  11/01/2017
 • Berit Rafn Kohlenberg

  Embryolisse kan da ikke være godt når der er mineralsk olie i??? Jeg brugte den der hed concentrate, lækker lækker creme, indtil jeg hørte dig sige engang at den indeholdt mineralsk olie…. øv, den er nemlig god.

  11/01/2017
 • Christina Hansen

  Hvem der bare var den heldige testperson, der havde Esse på huden lige nu
  Glæder mig til at høre mere.

  11/01/2017
 • Christina Toft

  Hvor kan man købe sådan en duftdåse med lavendel?

  11/01/2017
 • Marie Emilie

  Spørgsmålet passer ikke lige her i dette indlæg, men kan man godt bruge en serum under BP Super 3 booster, eller skal den helst stå alene for at virke optimalt?:)
  På forhånd tak.

  10/01/2017
 • Krabbemis

  Venter i spænding på indlægget om Esse og rosecea (har sloges med det i snart 8 år on/off) – indtil videre har IPL været den bedste løsning (for mig), men er altid på udkig efter mildere fif/midler.

  10/01/2017
 • Britt Augustsen

  Hej dejlige kloge Anette. Jeg synes The Ordinary virker rigtig interessant (og billigt ;O) og har derfor virkelig forsøgt at nærlæse og oversætte diverse fra deres “kemi-informationer”. Jeg er specielt interesseret i at ændre på min hyperpigmentering i ansigtet (og ja, ved det kræver masser af solcreme). The ordinary har følgende forslag: Example regimen for pigmentation issues:
  AM: Alpha Arbutin 2% + HA, Niacinamide 10% + Zinc 1%, Magnesium Ascorbyl Phosphate Solution 10%; PM: Alpha Arbutin 2% + HA, Azelaic Acid Suspension 10%, Advanced Retinoid 2%. Men så vidt jeg kan finde frem til anbefaler de her at bruge c-vitamin og b-vitamin på en gang om morgenen, samtidig med at de under beskrivelsen af Niacinamide 10% skriver at man ikke må bruge c-vitamin samtidig med…? Kan du hjælpe med et godt råd inden jeg bestiller og afprøver?
  Tak for masser af gode kloge ord fra dig.
  Hilsen Britt

  10/01/2017
 • Kære Anette. Hvilken CC cream bruger du?
  Jeg troede altså at du havde sådan en smukke-dame der lagde din makeup når du skal på TV- ikke fordi du ikke selv kan men fordi du jo er en kendis❤

  10/01/2017
 • Ann-Britt

  Glæder mig rigtig meget til at høre mere om hvad man stiller op med rosacea.
  Hvad er søvn-gadgets? zzzzz….

  10/01/2017
 • Charlotte

  Jeg bestilte Beauty boxen med Night Repair fra Estee Lauder…..er den mon på vej…glæææder mig sådan
  Kh Charlotte

  10/01/2017
 • Vibeke Guldager

  Hej Anette

  Jeg synes altid du ser super skøn ud og med den perfekte makeup.

  Vil du løfte sløret fo,r hvilken serum, og makeupmærke du bruger ?
  Jeg bruger selv Embryolisse, men synes ikke det er fugt nok for min tørre modne plus 50 hud.
  Der kræves lidt mere, hvis makeuppen skal holde i et kontormiljø og foran skærmen en hele dagen også selvom jeg bruger fugtmist.

  På forhånd tak.
  Kh
  Vibeke

  10/01/2017
 • Ulla Christiansen

  Tidligere har du nævnt, der vil komme mere om Rosacea. Er der nyt på vej ?

  10/01/2017
 • Karen B

  Jeg så desværre ikke morgen tv. Jeg syntes lidt der mangler et link til den ting fra This Works måske du kunne ligge noget op 🙂
  Og som altid en fornøjelse at læse din blog 🙂

  10/01/2017
 • Maria Atkinson

  Dejligt at du bruger tid på at forklare og gå i dybden med god info, når nu man ikke får set tv2 🙂

  10/01/2017
 • Vibe

  Kunne du mon linke til den primer? Den lyder fab 🙂

  10/01/2017
 • Man kan da ikke få for mange billeder af dig, du skønne! 🙂
  Rullen på billede tre, hvad er det?
  Rigtig go’ dag, smukke.

  10/01/2017
 • Helle

  Hvor kan man købe den lavendel fordamper.

  10/01/2017
 • K

  Hvilke produkter anbefaler du til sart rosaceahud? 🙂

  10/01/2017
 • Christine

  Men kan man købe nogle af de probiotika i dk?

  Vh Christine

  10/01/2017