Go nuts

Her er fem ting, der i øjeblikket spicer min dag gevaldigt op. Kokosolie hører til mine yndlingstip (kunne leve af det hvide fedt) – og nu med ekstra-nummer. Eller nærmere numre.

Sæt krydderi på dit vand: Robyn Youkilis, holistisk sundheds-coach, foreslår at lave en kande med filtrerede friske hindbær og limeskiver eller smide lidt agurk og nogle mynteblade i vandflasken. It works for me.

Tørbørstning: To minutters tørbørstning før brusebadet forøger blodcirkulationen, stimulerer lymfesystement og får huden til at gløde friskere. Samme Youkilis anbefaler at begynde med fødderne og børste med lette, cirklende bevægelser mod nord.  

Vejrtrækning igen-igen: Sure opstød, hovedpine og jag af travlhed kan høre til hverdagen. Bare to minutters bevidst åndedræt kan gøre en forskel. I øjeblikket arbejder jeg en del med min stemme, og gisp hvor er den vejrtrækning vigtig. Husker du dr. Weil tippet?

Gurkemeje er et af de mest inflammationsbekæmpende krydderier, der findes. Den gode Youkilis gør opmærksom på studier der viser, at gurkemeje har damage control effekt hvis man har spist for fedt…og er der ikke noget med franske kvinder og netop gurkemeje?

Kokosolie er for mig en skønhedsåbenbaring. Skulle du være i tvivl om hvordan og hvor, så er her 333 muligheder.

 @Beautyspace på Instagram

02/04/2013
Katie, Katie, Katie…
04/04/2013
Derfor fik Salli nye stænger

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @Michelle K – jeg bruger Urtekram til maden, og mht. kokos, er jeg bare glad, når den er i (den købte) hudpleje. Stor hilsen Anette

  08/04/2013
 • Michelle Kristensen

  Hej Annette
  Det lyder rigtig lækkert med kokosolie og jeg vil til at udforske det lidt. Dog er jeg nysgerrig for, hvilken slags/mærke du selv bruger? Og er det den samme der ryger på huden, som der indtages?
  På forhånd tak og tak for alle de gode fif 🙂

  05/04/2013
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Katrine – mange tak for updaten.
  @ Karoline – hvis du putter de frosne hindbær i et kaffefilter og lader dem dryppe ned i vandet…
  @ Sigrid – jeg får lidt sneget ind som drys på grønsager og salat.
  @ Ulrika – lyder som om alle er glade så.
  @ Louise E – jeg ville gå forsigtigt frem og prøve med et test-område.
  @ Fie – mange tak fordi du deler din oplevelse.
  @ Cecilie – tror det er et temperamentsspørgsmål. Det lyder som om du allerede har en rutine, der er god!

  Stor hilsen Anette

  05/04/2013
 • Cecilie

  Hvordan er tørbørstning anderledes end at bruge hampsvampen i badet? Jeg har lidt svært ved at få mit hoved omkring at skulle rive hampsvampen rundt på min tørre hud 🙂

  04/04/2013
 • Fie

  Nu er det ikke for at være negativ, men jeg må lige melde ud at man skal være forsigtig med kokosolie i ansigtet (som med så mange andre ting). Jeg har fjernet min sminke med kokosolie to dage i træk nu her (og vasket huden bagefter med min rens) og er endt med et tomatrødt ansigt! Nok en allergisk reaktion. 🙁 Jeg har ikke haft det sådan før, så det var nok derfor jeg bare kløede på, jeg skulle nok have testet lidt først. Jeg ville bare lige sige det, så andre der evt. reagerer på samme måde ikke tror de er alene 😉

  04/04/2013
 • Louise Eriksen

  Må man tør børste en meget tør hud på kroppen som også er noget sart?

  03/04/2013
 • Ulrika Landström

  jeg bruger mandelolie til at rense huden om aftenen, og som natcreme bruger jeg kun kokosolie 🙂
  og hver aften får min kat både lidt mandelolje og kokosolje, han kommer altid ind i badeværelset når det er dags for sengen, han elsker det!

  03/04/2013
 • Tusind tak for info. Vidste jeg slet ikke.. Hvordan skal man spise gurkemejen. som krydderi bare og i hvad og sådan??

  03/04/2013
 • Karoline L

  Filtrede hindbær? Jeg forstår det ikkebehandlingsforslag 🙁 men det må prøves !

  03/04/2013
 • Jeg læste for noget tid siden, på en eller anden blog (og jeg kan virkeligt ikke huske hvor), at man kunne “lave” sin egen kokosolie ved at koge kokosmel i vand, si kokosen fra, og lade vandet køle ned – så ville olien lægge sig i flager på overfladen af vandet. Jeg prøvede det også, og fik en lille smule kokosolie ud af det – men helt personligt kan jeg meget bedre lide urtekrams på glas, det er bare lidt nemmere.

  Jeg har med fordel brugt en lille smule kokosolie på min søns vintertørre kinder når han er kommet ud af badet, og det har taget toppen af den ru fornemmelse.

  Og så har jeg i årevis stoppet agurk i vandet om sommeren – det smager fantastisk!

  03/04/2013
 • @ Lovisen – der er med og uden smag. Amerikanske dr. Perricone understreger samtidig vigtigheden af at det er ‘extra virgin’ varianten…i mit skab er det den fra Urtekram, der pt. fylder. PS: Jeg har den der ‘opskrift’ ti dig nu mht. den blå eyeliner, hvis du lige mailer din adresse (for det er på papir)
  @ Kira B – du er bare for beauty-tjekket. Gad vide hvordan man laver hjemmelavet kokosolie – men som sagt, så er dr. Perricone (som jeg synes er langt fremme i forhold til hud) også helt tosset med kokosolie.
  @ Marie og Sanne – god fornøjelse!

  Stor hilsen Anette

  03/04/2013
 • @ Anette J – fantastisk…du gennemgik simpelthen alle 333, som så nu er blevet til 334.
  @ Henrik B – og den røde rooibos te har endda særlige plus-point i forhold til huden. Skal se om jeg kan finde mine artikler fra en rooibos-tur i Sydafrika, jeg var på for Børsen.
  @ LisaLise – super.
  @ KunSandheden- jeg skal ud og købe ind til lager af det krydderi efter din beretning.

  Stor hilsen Anette

  03/04/2013
 • Det var da nogle virkeligt gode råd, jeg springer straks på vandet. 🙂

  03/04/2013
 • Henrik boysen

  Hej Lovisen, man kan vist få 2 slags kokos olier, en der dufter af kokos og en uden duft. har kun prøvet den uden duft, i mine popcorn og syntes de var lige så gode som når jeg steger dem i solsikke olie, ved ikke om der er forskel på smag når de dufter eller ikke dufter. man kan købe det kokos olie der ikke dufter i de der tyrker kiosker. Ps hvis du ikke kan lide smagen af din kokos olie kan du jo bare bruge det på kroppen. god dag. hilsen. theangrybeautynerd.bloggersdelight.dk/

  02/04/2013
 • Kira Bjørnestad

  Kokos i mad… Nej tak, kan ikke fordrage kokos. Men i krops olie eller creme – helt ok, har dog aldrig fået det tester (er pt glad for hybenkerneolie til ansigtet og araganolie til kroppen). Jeg så faktisk engang et Oprah program, hvor emnet var hemmeligheden bag at ældes med ynde, hvor en af damerne (der så 15-20 år yngre ud end hun var), svor at det skyldtes daglig indsmøring af kroppen, i hendes hjemmelavede kokosolie… Hun så sku godt ud!!
  Tørbørstning har været en fast del af mine baderutiner, siden emnet var oppe og vende her på beautyspace (er pt gravid og tror helt klart at tørbørstningen har sin del af æren for at jeg ingen strækmærker har eller samler vand i kroppen).
  Elsker vand (men det er da super lækkert med citron, lime eller mynte i… Og med lidt danskvand… Og isterninger… Åhh kan næsten smage hvordan det smager af gode sommerdage)!!!

  02/04/2013
 • Lovisen

  Det er jo helt vildt med det kokos, kan jo nærmest erstatte alle andre produkter på badeværelset, ja og også i rengøringsskabet.
  Nu har jeg dog ingen tanker om at skulle have gang i alle mulighederne, men er alligevel lidt nysgerrig. Er det samme olie der kan bruges til det hele? Jeg har selv lige købt Urtekrams kokosolie, og mine unger synes maden smager underligt når jeg steger i det. Og popcornene var de heller ikke vilde med.
  Opskriften med Afrikansk The og æblejuice lyder helt fantastisk, det skal prøves.

  02/04/2013
 • Marie Rasmussen

  Der er helt klart et par fif der godt kan finde plads i min hverdag. So Nice 😉

  02/04/2013
 • Hvor sjovt med gurkemeje. Netop hjemvendt fra Burmas jungle hvor jeg erhvervede mig en betragtelig hudafskrabning, som blev behandlet med lokalmedicin; gurkemeje opløst i olie. And it worked wonders!

  02/04/2013
 • Tørbørsting har ligget fast på min daglig plejerutine i årevis. Kan ikke undvære det.

  Det andre tips er også top i orden med mig! 🙂

  02/04/2013
 • henrik boysen

  Afrikansk rød te blandet med ren æble juice smager ligesom saftevand bare sundere. Ca halv af halv alt efter hvor meget smag man vil have. Husk at stille det så køl 😀

  02/04/2013
 • Anette J

  Kokosolie er et fantastisk produkt. Har ingen erfaring med at bruge den direkte på huden, men jeg er blevet nysgerrig nu.

  Og så vil jeg gerne sætte et underpunkt under nr. 228 – steg pandekager i kokosolie for det giver lidt smag til pandekagerne, og det bliver endnu bedre, hvis man putter lidt kokosmel i dejen også.

  02/04/2013