Gør som minimum det her for din hals

Vi har talt om tech neck før – et lidt hurtigsmart begreb, der bl.a. er opstået, fordi vi ifølge undersøger kigger ned i vores telefoner hvert 7. minut. Mindst.

Måske har du bemærket det, måske ikke. Men huden på halsen er anderledes end i ansigtet. Den heler ikke på samme hurtige måde, hvis du eksempelvis har fået en skramme. For huden her er tyndere, har et lavere fedtindhold og en glød, der er lidt mere udfordret, fordi blodgennemstrømningen ikke er den samme som i ansigtet.

Men, men, men. Inden der går optimeringssnak i den, så i stedet for at shame halshuden, så tænk også på den som en væsentlig del af hele huden som det u-fra-flyttelige hus, vi bor i. Så mere omsorg, mindre skæld ud.

Den nemme – giv som minimum omsorgen

Det siger næsten sig selv: Kør lavpraktisk ansigtsplejen en etage ned. Brug det indhold, vi ved, der dokumenteret virker. Det vil sige:

 • Beskyt, hvad du allerede har med solfaktor
 • Hold fokus på kollagen, hudens vigtigste byggesten. Eksempelvis ved at sikre kollagen-pleasende A-vitamin i din hudpleje om natten, og ved i dagtimerne at holde øje med niacinamid, som er almindelig B3-vitamin. Udover at give beskyttelse, så kan B3 øge hudens fedtsyreniveau, og det giver god mening, når vi taler halshud. Også selvom vi arbejder i det små. Niacinamid findes i mange udgaver – her vist dels som serum, dels et pulver, du kan blande i dine egne produkter.

I går var det en stor fornøjelse at have hudlæge Johan Milling Holk Poulsen med på en direkte forbindelse. For hvis man er ude i mere drastiske overvejelser, hvad er mulighederne så?

De dyre løsninger

Her pegede hudlægen på klemmen i nakken. Altså kirurgi, hvor man får opstramning for prisen, men ikke kvalitetsforbedring af huden – her skal du uanset hvad have fat i hudplejen. Så findes der også det, han omtaler som en lovende behandlingsmetode, nemlig afsætning af varmeenergi i overhud og læderhud (Neogen).  Der opbygges nyt bindevæv for at gøre huden tykkere, mere spændstig.

Og de svære

”Botox kan udglatte, men der er tale om en ’abonnementsbehandling’ – altså midlertidig udglatning og ingen hudforbedring. Der er også kemisk peeling eller laserbehandling (Ellipse til kar og CO2 laser til struktur) som forbedrer huden, men behandlingsresultaterne er svære at kontrollere korrekt på halshuden – så de kræver stor forsigtighed. Ligesom Botox også gør”, siger Johan Milling Holk Poulsen.

HUDLÆGENDS ANBEFALING:  Holk Poulsen sagde, at han ville vælge varmebehandlingsmetoden – sammen med god hudpleje.

VIL DU LÆSE MERE? Så er der mulighed her og her. Hvad der også giver mening, i forhold til vores ofte foroverbøjede hovedstilling, er at strække hals – lade tungespidsen nå næsetippen. For på den måde at give noget modvægt.

DIN ERFARING? Vil jeg mægtig gerne have i kommentarfeltet, hvis du har tid og lyst.

@beautyspace på INSTAGRAM, hvis du vil have live filmklip om emnet.

20/06/2021
Triple cleanse er ikke en trend, det er en tåbelighed
Du har heldigvis din sunde fornuft
25/06/2021
Ikke fan af skønhedsbranchen. Kun af produkterne
Badeværelses-snageren hos Maren Uthaug

Kommentarer

 • Britta Nielsen.

  Hej: Angående pleje af halsen vil jeg gerne høre om jeg ikke kan bruge de renseprodukter, serum mm som jeg bruger til ansigt ikke også kan bruges til halsen hvis man bruger blide opadgående bevægelser. For mig er det et spørgsmål om økonomi. Har ikke råd til så mange special cremer. Tak for fine indslag. På forhånd tak.
  Venlig hilsen Britta.

  24/06/2021
 • Christina kragh

  JA ! undre mig hvad det egentlig er de har lavet haha… altså jeg vil hverken kalde det en foundation eller CC eller BB creme….. den har farve når du trykker den ud af den lækre flaske men hvis du smørre i den lidt mere end 20 sek bliver den jo hvid som en alm creme?
  Jeg hørte både i Matas og og Magasin at de selv stod med samme følelse ..Hvad er det ?
  Og så er der duften tror den deler vandet den dufter meget specielt….duften forsvinder dog efter lidt tid ….den følelse lækker i konsistens men HVAD ER DET ? 😉 for det er ikke foundation CC eller BB crem

  24/06/2021
 • Janne

  Jeg har købt en crock pot og koger min egen kollagen/suppe på høne (primært af andre årsager), og er spændt på om det giver forandringe/gør en forskel. Min hud på halsen krepper og det er så frustrerende. Hvad med Ultraformer? Kan det hjælpe, og kommer der mere om det

  23/06/2021
   • Janne

    Nej det har jeg ikke, men tager imod dit gode råd for er ved st blive helt deprimeret over hønsehund Så må igang A-vitamin og EFG for at se om det giver et boost.Tak Annette og ja skal nok melde retur mht suppen, håber det hjælper på mine led, men regner med 6 mdr. før jeg ved om det gør en forskel.

    03/07/2021
    • Janne

     der skal stå hønsehud

     03/07/2021
 • Christina kragh

  Har du prøvet Trombors nye såkaldt peptide foundation ?

  22/06/2021
 • Sarah

  Hvis man bruger din a-vitamin creme hvor der er Niacinamide i på décollete om natten, er det så nok Niacinamide eller skal det også tilføjes om dagen?

  22/06/2021
 • Liv

  Hvor finder man varmebehandlingen henne?

  22/06/2021
 • Jette B

  Jeg bruger de samme produkter på halsen, som jeg bruger i ansigtet. Jeg har brugt A vitamin creme i årevis. Først Super 3 fra BP. Nu din Ansigtscreme. Jeg er meget tilfreds med huden på halsen.
  Morgen: vaskeklud, Bífida Ampoule mist, C.R. recovery serum og Niacinamid creme begge fra PhFormula.
  Aften: Exfo cleance fra PhFormula, Bífida mist, Active serum fra PhFormula og din A vitamin creme.
  Et par gange om ugen bruger jeg AHA tonic fra REN.
  Når jeg har opbrugt Active serum, vil jeg prøve Essence fra Bioeffect.

  22/06/2021
 • Christine Gustavsen

  Ville kollage kosttilskud hjælpe på halshuden, hvis Ja Hvilken mærke ville du anbefale. Hvis man ikke lige er til fiske/knoglesuppe? 😉

  22/06/2021
 • Nanna

  Har du selv erfaring med varmebehandlingsmetoden? Er det en behandling, som man kan bestille et sted? Eller er det et produkt, som man kan prøve derhjemme?

  22/06/2021

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.