fbpx

Hår – mere af det, tak

Landets bedste skønhedsadresser lød denne weekends overskrift i Børsen Weekend – intet mindre, og her er det klart, at opgaven var umulig. Min bog tæller 39, og der var plads til ni, så der vil komme opfølgere.

En af dem, der står skrevet med versaler – og på en af de første sider – er chefen for Hårklinikken i Aarhus, Anneliese Brander. For det var med hendes kyndige hjælp, at jeg for en lille håndfuld år siden fik stoppet en selvforstærkende hårflugt, da tottevis af lokker begyndte at forsvinde ned i bruserens afløb.

Hvad hun gør, er at afdække hårbunden systematisk, blande et ekstrakt af bl.a. antioxidanter og fugtmættende glycerin, som var dét, der sammen med 30 sekunders daglig massage stoppede min fældning. Ikke i løbet af en enkelt nat, men nærmere på to til tre måneder. Og sammen med to afgørende hjemmeråd: mindre føntørring og nul silikone i hårplejeprodukter.

Lige præcis hjemmepleje af hårbunden er stadig (og heldigvis) et område, hvor der sker en rivende udvikling – the skinification of hair som det internationalt smart nok hedder. Senest er det værd at bemærke, hvordan Purely Professional er på vej med dulmende niacinamid til hårbunden. Deres dygtige bagmand, kemiker Ole Olsen, forklarer:

Vi burde vel alle have tænkt på noget før, at niacinamid også vil gøre godt på hårbundshuden?

Ja, niacinamid er velkendt for sin generelt gode virkning på hud og hårbund. Så er der også enkelte undersøgelser, som viser, at stoffet har en positiv virkning på selve hårvæksten, men det er især stoffets egenskaber på hårbunden, vi er gået efter.

Så har du også tilsat såkaldt Capilia Longa … hvad taler vi om her?

Det er interessant, fordi det er fra den spanske virksomhed Vytrus Biotech, som er eksperter i at dyrke plantestamceller – i det her tilfælde er der tale om gurkemeje-rodceller, som udskiller vækstfremmende peptider (små proteindele). Det er altså ikke et traditionelt planteekstrakt, men et ekstrakt (et såkaldt sekretom) udvundet fra den væske, cellerne gror i.

Og hvordan kan håret bruge det?

Du kan godt få den lange forklaring med IGF-1 og RNA, men kort sagt betyder det, at vi har med et stof at gøre, der kan genstarte hårets vækst. Og jo ikke vildt og voldsomt.

Men vil det virke på alle?

I forhold til dokumentationen og de undersøgelser, vi selv har lavet, er der ikke tvivl om effekten, men ikke alle vil opnå det fulde udbytte. Det er også derfor, vi kalder det hårstimulerende for ikke at give falske forhåbninger. På grund af hårets vækstcyklus, er det vigtigt at fortsætte behandlingen i seks måneder for at se den fulde virkning.

Den blå hårstimulerende serie fra PP lanceres i næste uge.

VIGTIGT: Endnu er det ikke lykkes nogen at sætte hår på en skaldet. Dér, hvor vi taler positiv påvirkning er i forhold til slumrende hårsække, kvalitetsforringet troldeagtigt hår og ikke mindst: Fældning.

OG HVAD ER SÅ DEN BRUNE TUBE? Det er en let farvende hårmaske, som jeg pt. tester. Min udfordring er, at mit brune hår bliver for gulligt i stedet for bare at være køligt lysebrunt.  Farv hele skidtet beordrede jeg sidste år min frisør, og det gik helt galt (blev ALT for mørk). Mit første forsøg med masken her tegner godt, så jeg et par gange mere.

SE MED, NÅR PERNILLE FÅR NÅLE I PANDEN: Vi har været omkring akupunktør Nikolaj Nørgaard, og det var en udglattende oplevelse, der i den grad kom bag på Rahbek. Se med på Instagram på @beautyspace.

Fotograf Jens Peter Engedal — redigeret af jouranlist Anneline Højrup — læs mere om retningslinjerne på Beautyspace her.

15/10/2020
Pernilles liste: Fugtmæt glød på 2 dage
Udfordringen gik på vinterligegyldig hud
21/10/2020
Glatpandet med akupunktur – for real?
Jeg opgav at tale med testpersonen Pernille i går

Kommentarer

 • Jeanett Kristiansen
  REPLY

  Hej Anette, tusind tak for dit svar.

  Jeg synes at have forstået at Salicyl/BHA skulle bruges til uren hud, hvilket jeg ikke døjer med (udover få talgknopper). Har ingen synlige porer.

  Jeg bor i Randers hvor jeg ved der er et par klinikker der tilbyder laser behandlinger og mesoterapi. Så er der selvfølglig N’age i Aarhus.

  Kh Jeanett

  22/10/2020
 • Anette+Kristine+Poulsen
  REPLY

  @ Jeanett, WOW. Sikke en fornøjelse at læse om din stenhårde rutine og ikke mindst de positivt synlige forandringer, som du fortæller om. Det med huden går langsomt, men når man så kan se, at det går, så er det jo en stille lykke.

  I forhold til rutine kan du overveje at bytte C-vit ud om aftenen med noget salicylsyre. Kombinationen af sidstnævnte med A-vit vil hjælpe (alt andet lige) på pletterne. Men sikkert ikke tilfredsstillende. Du kan bestemt overveje IPL (bedre end micro needling) og så et evigt selskab af SPF50 i panden. Hvor bor du i forhold til IPL?

  Stor hilsen Anette

  21/10/2020
 • Anette+Kristine+Poulsen
  REPLY

  @ Anja, i forhold til Book’n Beautyboxen, så skal du kombinere informationen fra nyhedsbrevet på den pågældende boks med den mer-info (typisk postkort eller brochurer) i selve boksen. Jeg sender dig bagom på mail de pågældende to nyhedsbreve, så du har dem.

  @ Tina, den kommer næste uge.

  @ Maj, nej det vil jeg ikke, og ikke fordi det vil gøre nogen skade, men fordi jeg så ikke ville kunne se, hvad der virker i hvilken styrke.

  @ Christina, du har fuldstændig ret, at det ville være en fordel. Desværre giver modulet her ikke mulighed for det, men jeg skriver det på ønskelisten igen hos min kloge webdame.

  @ M., akne er altid en tricky ting, men noget af det, der virker umiddelbart godt er salicylsyre. Fx. 2% BHA fra Paula’s Choice eller den (røde flaske) fra Danish Skincare. Samtidig er det en god idé at finde ud af, hvad der evt. udløser det – typisk er det er hormonel ændring. Virker ovennævnte ikke, så er det afsted til lægen. Akne er en hudsygsom, men heldigvis en der kan fikses.

  Stor hilsen Anette

  21/10/2020
 • Freya E
  REPLY

  Hej Anette. Jeg læser flittigt din bog, men vil gerne have et par ord mere på Hudpyramiden. Til trods for jeg endnu ikke har fået fingrene i en af de månedlige bokse, følger jeg med i indholdet, og smuttede ud og investerede i Jorgobés produkter fra denne mdr. Niacinamid, olie-serum og ansigtscremen. Så spørgsmålet er, hvilken rækkefølge skal det anvendes i? Vil gerne anvende Paulas Choice BHA, en mist med hyaluronsyre, pestle and mortal hyaluronsyre serum og en C vitamin serum i rutinen.
  Og findes der evt en serum med hyaluronsyre og C vitamin? Eller kan det være nok med C vitamin i pilleform? Og er der noget her i rutinen som er unødvendigt? Håber på afklaring. MVH Freya

  20/10/2020
 • Jeanett N Kristiansen
  REPLY

  Kære Anette,

  Først og fremmest, knuselsker jeg din blog og dine indlæg tak, tak, tak.
  Og jeg håber du vil svare på min mail.

  Min pande har inden for de sidste 2 år udviklet nogle trælse pigmenter/melasma.

  Jeg synes jo ellers altid jeg har været opmærksom på det med spf i høj beskyttelse 30/50 også alligevel ser det jo ud som om at jeg intet har gjort når jeg er gået ud i solen.

  For nyligt købte jeg Paulas choice c-vitamin booster og en af hendes dagcremer med høj faktor.
  Jeg har aldrig fået så fin en tekstur og glød på huden med andre serums på trods af jeg ellers altid har brugt Pestle and Mortars hyalorinic acid serum.
  Dog mærker eller ser jeg ingen forskel på de brune pletter i panden.

  Det her er min rutine, i bedste beautyspace stil:
  Morgen:
  Vaskeklud
  Serum (C-vitamin) eller PM serum
  Fugt + beskyttelse (creme + SPF(

  Aften:
  Rens (micellar+cremerens)
  Serum (c-vitamin)
  Super 3 booster (har jeg brugt i mange år)

  Af og til bruger jeg AHA serum eller maske, men der er stadig ingen ændringer.
  Desuden så forsøgte jeg mig med en kradsbørstig blanding AHA + BHA https://www.matas.dk/the-ordinary-aha-30-bha-2-peeling-solution-30-ml fra the ordinary sammen med en veninde, det samme med ecoockings Aha-maske. (Selvfølgelig ikke samtidig) Og det er som om min hud ikke reagere på dem. Min venindes hud begyndte at stikke helt vildt ‍♀️

  Jeg er 29 år og har endnu ikke været gravid. Så det er ikke derfor pigmenterne er kommet. Jeg skinner lidt i panden, ellers har jeg tørstige kinder og ellers normalt i huden. Jeg er meget lys med fregner, så meget nordisk også
  Mange siger jeg ikke skal gøre noget før jeg har været gravid, men det ser jo træls ud

  Er min hud helt mæt og trænger den til en dybderens, eller skal jeg have barskere metoder i brug F.eks en nålerulle, pigmentbehandling eller microneedling/IPL?

  20/10/2020
 • M.
  REPLY

  Kære Anette

  Dit bedste råd mod akne ved hagen? Er begyndt at slå ud på det seneste og plejer ikke at lide af akne og bumser som sådan.

  20/10/2020
 • Christina
  REPLY

  Hej Anette,

  Jeg elsker din blog – den er min go-to hver gang jeg skal give mig i kast med nye produkter.

  Jeg har et lille bitte helt blog-teknisk ønske. Kan du ændre dit format, så man kan svare på enkelte kommentarer? Tit kommer der SÅ mange gode spørgsmål i dit kommentarfelt, men når jeg læser et spørgsmål og skal “scrolle” op efter dit svar, så når jeg at glemme hvad personen der spurgte hed, hvad der helt præcist blev spurgt om osv.
  Derudover giver det også bedre mulighed for dine følgere at kunne kommentere hinandens spørgsmål, og hjælpe hinanden og drage nytte af hinandens erfaringer og viden 🙂
  Bare en lille ønsketænkning.

  Rigtig god dag.
  Dbh. Christina

  20/10/2020
 • Maj
  REPLY

  Vil du både køre hårklinikken og pure professional sammen

  20/10/2020
 • Tina
  REPLY

  Halløjsa hvor kan man købe den serum fra Purely Professional ?Jeg synes ikke rigtig jeg kan finde den online 😉
  Mvh Tina

  19/10/2020
 • Anja
  REPLY

  Hej Anette,
  Jeg har ikke fået skrevet til dig efter jeg har modtaget de sidste to måneds bokse.
  Jeg er i tvivl om, hvilken rækkefølge produkterne skal bruges i – og hvornår de skal anvendes?
  Ydermere, vil jeg høre, hvad du anbefaler af rens, fugt og pleje til min hud & alder: Jeg er +40 med en anelse sensitiv hud. Trænger til fugt – og har samtidig tendens til at skinne i t-zonen.
  Puhhh det var mange spørgsmål…..uuuuundskyld 😉

  Bh Anja

  19/10/2020
 • Britt
  REPLY

  Sjovt at du lige skulle tage dette emne op. Jeg har i sidste uge investeret i et produkt fra M2, der skulderremme væksten af hovedhår. Jeg er spændt på om det virker. Har taget før billede af det bestemte område ved den ene tinding som jeg gerne vil have lidt mere hår på. Jeg giver det i alt 6 uger til at bevise sit værd. Eller er der jo Hårklinikken.

  19/10/2020
 • ZS
  REPLY

  Ej, hvor spændende med de nåle! Kan ikke vente på en fortsættelse om, hvorvidt det hjalp. Og, hvor længe holder effekten, mon?

  19/10/2020
 • Mette Sloth Eriksen
  REPLY

  Spændende læsning om hår, for når manken er lækker er alt jo godt. Meget af skønheden sidder jo i håret. Purely Professional laver en sæbebar, som nu er fast i mit toiletskab. Jeg har aldrig haft så dejligt medgørligt hår, så den serum skal jeg vist have et kig på. De har jo fantastiske produkter. Bruger lidt balsam bagefter, og har det fineste blanke hår nu <3 Og niacinamid til hår, det lyder da skønt, for med den virkning det har på min hud, kan håret da helt sikkert bruge en omgang af det også 🙂

  19/10/2020
 • Marianne
  REPLY

  Hvordan ved man om der er silicone i ens hårprodukt?

  19/10/2020
 • Tilde
  REPLY

  Hej Anette,
  Hvorfor er det, at du undgår silikone i hårprodukterne? Jeg kan ikke finde noget, som kan hjælpe på mine spidser, som er uden silikone (undgår det i produkter som skal ned til hovedbunden).
  Skøn dag til dig.

  19/10/2020
 • Tanja Elisabeth Donbæk
  REPLY

  Hej Anette,

  Jeg har prøvet at søge på serummet til håret, men synes ikke rigtig der dukker noget op. Kan det ikke købes endnu?
  Hvor lang tid skal man bruge a-vitamin i sin hudpleje før man øger i styrke? Jeg brugte super booster fra BP længe og har nu brugt versos a-vit et år. Jeg har mild rosacea og tror selv, at noget der virkelig har gjort noget godt for min hud er a-vitamin. Selvfølgelig også mit fugt regime og forhold til solcreme og hat:) Har hørt om folk der bruger medicinsk a-vitamin, som en fast del af deres hudpleje? Skal styrken øges for at der fortsat skabes effekt i huden?

  Og så også lige et spørgsmål ift. IPL behandling, kan alle få lavet? Jeg har læst og er rigtig glad for din bog “Seriøst bedre hud” og har selvfølgelig også læst kap. 10, hvor IPL er nævnt. Men som du også skriver, er det en tillidssag, hvor man får det foretaget. Jeg bor tæt på Aarhus, men har aldrig fået foretaget behandlinger af nogen art, så hvis du har nogen anbefalinger vil det være super:)

  Tak for svar ang. siliconefri creme:) – den vil jeg få en prøve på.

  Bedste hilsner
  /Tanja Elisabeth

  19/10/2020
 • Charlotte Sørensen
  REPLY

  Hej Anette

  Elsker alt du lægger op, og ikke mindst det her Jeg er selv igang med at udfase skrappe sulfater, alcohol og ikke mindst silicone.
  Spændende at følge den videre udvikling i tingene

  Kh Charlotte

  19/10/2020
 • Sophia
  REPLY

  Hej Pernille. Hvad er din holdning til stamcellebehandling som en løsning til mere hår?

  19/10/2020
 • Pia
  REPLY

  Et link til Purely shampoo’en ville være fantastisk 🙂

  19/10/2020
 • Pia Jensen
  REPLY

  Hej Anette,
  Har du priser/link til produkterne i din artikel i dag?
  Og skal alle 3 produkter bruges, for at få det optimale udbytte?

  19/10/2020

Skriv en kommentar

Din mailadresse vil ikke blive publiceret. Udfyld venligst felterne med *