fbpx

Hårtab kan fikses

Ikke mange får en helsides taletid i Børsen. Men Lars Skjøth gjorde i fredags.

Han er manden bag Hårklinikken og beviset på, at du hverken skal stå på hovedet eller gennemgå transplantation for at få bedre og mere hår. Til gengæld skal der nok justeres på et par vaner og tilføjes en enkelt ny. Da jeg skulle tale med ham forud for hårsnakken, advarede en kollega mig om at droppe alle stylingprodukter. “Han kan spotte den slags på flere kilometers afstand”, grinte hun med henvisning til  produkter som voks, gelé, skum, hårlak og dét, der er hans yndlingsaversion: tørshampooen.

”I begyndelsen var jeg ret nazi”, indledte Skjøth. Folk måtte droppe de for hårbunden så skadelige stylingprodukter, hvis de ville behandles. I dag er han mere lempelig. ”Så længe – og det er vigtigt – at de kun kommer på håret og aldrig i nærheden af hårbunden, som eksempelvis er der, tørshampoo lander. For stylingrester, især de silikonetunge, kan lægge sig som en badehætte på hårbunden og forhindre håret i at vokse.”

Få hele artiklen her.

VIDSTE DU DET HER OM ÅRSAGEN TIL HÅRTAB? Ét er det med styling-produkter, for heftige varmebehandlinger og for meget hiveri. Årsagerne kan være mange, og gælder også alt fra bl.a. stress til lynslankekure og operationer. Men en tungtvejende joker er i følge Lars Skjøth også den hormonelle, hvor mandlige kønshormoner (androgener) kan gå til angreb på hårsækkene og hæmme vækst. Noget, der kan ske for både mænd og kvinder. Og det er bl.a. de angreb, ekstrakten er sat i verden for at beskytte mod.

14/05/2017
Vind Zarkos dufte
Han får de fleste til at dufte bedre
16/05/2017
Hudlægens løsning på store porer
Du vil vide det her, hvis du er træt af synlige porer.

Kommentarer

 • @ Thea – Håber, du har set mit svar i det andet kommentarfelt?

  @ Ann-Britt – Hvad fik du at vide mht. kost?

  @ Vibeke Hvid – Spændende. John Masters og Less is More bruger ikke silikoner, ved jeg.

  @ Nulle – De kan helt sikkert hjælpe.

  @ Marie – Kan du ikke fremskynde tiden? Du kan bruges deres produkter under graviditet. I modsætning til ex Regain.

  Stor hilsen Anette

  20/05/2017
 • Marie

  Hej Anette

  Er det okay at bruge ovenstående produkter når man er gravid? Har fået en tid hos Hårklinikken, men først i juni Og jeg mister såååå meget hår.. Tak for en god blog

  19/05/2017
 • Nulle

  Mit hår er fint som i virkelig fint, det har det altid været det kan der jo ikke gøres noget ved Men det fedter som en i…,altså virkelig, ligner en der har hældt olie i når jeg står op, tænker om de mon kan hjælpe en med det, og klaske “garn” Hvad kanelgifler ellers bruge i mit ærligt talt lorte hår der ikke indeholder alle de dårlige ting?

  18/05/2017
 • Vibeke Hvid

  Hej Annette . Jeg er i gang med et forløb på Hårklinikken med deres customized extract. Jeg er på 5.uge og har samtidig brugt deres bcb shampoo, balsam til fint hår samt deres hydrating creme. Men mit hår bliver tit klasket og kedeligt hvis jeg ikke skifter mellem forskellige mærker indimellem og det er så tilfældet nu. Før starten på min behandling på hårklinikken i Aarhus, brugte jeg produkter fra John Masters, Aveda & Less Is More. Jeg kunne godt tænke mig at bruge de produkter til at skifte imellem og hårklinikkens samt extracten. Men nu ved jeg ikke om der er silikone eller andre ingredienser i disse produkter som hårklinikken anbefaler at holde sit hår fra, så kære Annette kan du hjælpe mig her?

  18/05/2017
 • Ann-Britt

  Tusind tak Annette, så vil jeg holde fast i min frisørtid 🙂
  Ja, det er præcis den samme jeg tager, Kristina 🙂
  Jeg har også gået i et forløb på hårklinikken, og der var også diætist på, fordi de lægger vægt på både det der kommer infra via kosten og udefra via den serum man skal smøre i hovedbunden. Det wirker.

  16/05/2017
 • Thea

  Hej Anette
  Jeg følger troligt din blog og er efterhånden blevet overbevist om at skulle tilføje lidt a vitamin til min rutine. Jeg har brugt super 3 booster to gange og den ser ud til at have positiv virkning på min hud. MEN jeg har fået tre karsprængninger på næsen efter at have brugt den anden gang (på en uge)… Betyder det at a vitamin ikke er for min hud, eller at jeg skal blive ved men blot med en gang om ugen???

  16/05/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Helle Andersen – SIKKE en fin historie og erfaring. Tak fordi du deler. Så bruger hun deres produkter nu eller hvad er hendes rutine mht. hårprodukter?

  @ Liselotte – Det er netop her, at ekstrakten faktisk kan gøre en forskel. Når hårsækkene bliver angrebet hormonelt skal der noget beskyttelse til og uden at gå ned i teknikken, så ser Hårklinikkens dokumentation solid ud i forhold til at Ekstrakten kan trænge ned i hårsækkene og virke som et værn.

  @ Pernille S – Fantastisk. LS kan ikke lide silikone i hovedbunden. Men nu er sprayen jo heller ikke til hverdagsbrug, men solbrug.

  Stor hilsen Anette

  16/05/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Ann-Britt – Hele gruppen af B-vitaminer hjælper…hvis man er i en mangelsituation. Mht. hårfarve, så er der i følge Lars Skjøth intet videnskabeligt bevis på, at det hæmmer vækst. Dermed ikke sagt at farvning er noget sundhedsbad. Udover den mentale side af sagen.

  @ Mormormedstiletter – Lad mig vide, om det gør godt.

  @ Kristina – Stor tak fordi du deler.

  Mange hilsner Anette

  16/05/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Anette L – Det interessante er, at man ikke tror, der er noget at gøre. Men det er der.

  @ Dorte Fjeldsted – Han anbefaler den ekstrakt, de har udviklet. Som en slags substral ;o)

  @ Birgitte P – Præcis.

  Stor hilsen Anette

  16/05/2017
 • Pernille Sparsø

  Mit sædvanlige PS! :
  Har talt med Christina fra Bioderma Danmark som kunne fortælle, at deres Hydrabio Mist med spf 30 kommer med et forbedret pumpesystem. Ny sending lander ultimo maj måned! Jubi!!
  Øhh, hvad siger mon Lars Skjøth til at bruge ovenstående beskyttelse i skilningen/hovedbunden? Ved godt at vi skal tage hatten på i solskin, men hvis man lige står og ikke har hatten ved hånden 😉
  Hvad mener du, Anette?
  God dag til dig!

  16/05/2017
 • Pernille Sparsø

  Super indspark 🙂

  16/05/2017
 • Liselotte frantzen

  Jeg er åbenbart i noget overgangsalder og oplever pludselig at jeg fælder, temmelig meget, ville meget gerne vide om det er muligt at få hjælp til detmå være noget med hormonerneSå ærgerligt

  16/05/2017
 • Helle Andersen

  De er bare så søde og så kompetente på hårklinikken. Min yngste datter har igennem hendes teenageår i den grad været plaget af at hendes før så smukke og fyldige lange hår, blev tyndere, fedtede på få timer og i det hele taget bare var i en kedelig forfatning. Selvfølgelig bla. Pga. af hendes desperate forsøg med diverse stylingprodukter, føn og glattejern. Jeg var så heldig at få øje på at Hårklinikken holdt et arrangement i deres lokaler i København, hvor de delte ud af deres viden og tilbød en mini konsultation, til dem der havde lyst til det. På ganske få timer fik Frederikke en helt ny viden om hvordan hun hellere skulle behandle sit hår, råd om nye produkter og mulighed for at købe med hjem. Det hjalp så hurtigt og nu har hun igen sit smukke sunde hår.

  15/05/2017
 • Kristina

  Interessant! Mega B stress fra solaray har gjort at mit hår føles kraftigere og så fælder jeg ikke mere 🙂

  15/05/2017
 • Tak for en super god artikel – lige hvad jeg trængte til. Stylingprodukter droppet – hovedbundsmassage opstartet d.d. 😉

  15/05/2017
 • Ann-Britt

  Hvordan forholder vi os til at få lavet lyse striber?
  Og et tip: jeg har i nu ca et år taget B-vitamin og magnesium hver aften, og det har faktisk synligt gjort mit hår lidt kraftigere som en slags kærkommen bivirkning.

  15/05/2017
 • Birgitte Pedersen

  Det giver god mening, for man har også hårtab ifm lavt stofskifte, som hænger sammen med hormonmangel

  15/05/2017
 • Kære Annette ,
  Hvad skal man gøre for at få håret til at gro ,
  Når man intet bruger i forvejen ,
  Og bare har en alder hvor håret bliver tyndere ?
  Hvilke produkter anbefaler han og hvor får man fat i dem ?
  Mvh Dorte Fjeldsted

  15/05/2017
 • Anette Lindegaard

  Interessant indlæg – jeg har straks udbredt det til dem, jeg kender, for hvem det kunne være nyttig viden!

  15/05/2017