Er øjencreme nødvendigt?

Hvorfor sagde hun ikke noget om øjencreme?

Sådan lød det, da min partner in crime, makeupartist Kenneth Adelhardt gav to deltagere et lift hjem fra foredraget. Og skåret ind til benet, så har de fat i en pointe. Det er nemlig et område, hvor du kan spare, fordi næsten enhver aktiv, nærende eller beskyttende ansigtscreme uden problemer kan køres helt op under øjnene. Det betyder bare ikke, at øjencreme er overflødig for alle. Fordi:

 • Det kan føles ubekvemt at smøre olie eller for fede creme rundt om øjnene
 • Det kan føles fantalicious, som Marie siger, at bruge en af de øjencremer, der er hældt på tuber med kølende rullefunktion (plus du så har massage-elementetet)
 • Netop øjnecreme kan gøre,  at man får givet sig selv denne her tur
 • For mange er det at have en særlig creme til øjenomgivelserne, hvad der skal til, for at man husker det sladrende område, hvor træthed sætter sig først

At holde huden fugtmæt netop omkring øjnene kræver en cocktailindsats: 1) Hold øje med ingredienser, der genopbygger dit niveau af kollagen (som A-vitamin og peptider), og fugter (med eksempelvis hyaluron og glycerin) og nærer med gode fedtstoffer. Jeg har delt et par af mine favoritter her. 2) Solbriller året rundt bidrager også som et godt værn for huden omkring øjnene. 3) Øv dig i at slappe af i ansigtet. Af og til, hvis humøret er til det, har jeg et lille spejl stående ved siden af computeren. Det afslører, hvor hurtigt man spænder mellem brynene og dermed ved øjnene.

Og endelig får du et tip, jeg selv holder meget af: Ansigtsyoga på DIY-manér fra en af de bedste.

FOTO: Venligst udlånt fra TOTALBEAUTY.com

03/12/2014
Sure bloggere
05/12/2014
Endelig gør folk det

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Viola – Hahahahahaha, jeg ELSKER den slags historier. For HVAD er antiage-produkter? Det er jo bl.a. solbeskyttelsesfaktor, det er A-vitamin, peptider og frugtsyrer og EGF. INGEN (og jeg mener som i slet ingen) af de ingredienser kan gøre det modsatte. Du kan fint vælge fra mit link.

  @ Birgitte B – Og se dét tror jeg på. Den mental hygiejniske effekt og så det, at netop øjencremen gør, at du får fugtmættet det område.

  @ Susanne S – Prøv at lave trykpunktsmassagen i en måned bare i den ene side. Tror du vil kunne se forskel.

  @ Pernille Sparsø – Bestemt ikke nogen dårlig idé. Men øjencremen slipper nok hurtigt op eller?

  @ Pernille – Det kan være noget, der kræver et kig hos lægen. Men i første omgang kan du prøve med skiftevis kølende agurkekompres (riv agurk og læg i gazebind og hen over øjenene) – og smør efter med ren aloe vera gel.

  @ Kiss – ;o)

  Stor hilsen Anette

  05/12/2014
 • Kiss Jacob

  Tak Anette

  (ja jeg er 1 dag bagud) SKØN blog i dag 🙂

  05/12/2014
 • Pernille

  Jeg har rød hud omkring øjnene… Ved den yderste krog og den inderste, under øjet :/ Nogle gode råd??

  04/12/2014
 • Pernille Sparsø

  Anette er det en dårlig idé at min øjencreme erstatter dagcremen som jeg snart ikke har mere af!? 🙂

  04/12/2014
 • susanne schultz

  Jeg ved snart ikke 🙂 jeg har brugt øjncreme hele livet synes jeg .. og har de største kragetæer i verden .hvad gør jeg galt ?

  04/12/2014
 • Jeg er begyndt at bruge øjencreme som fast rutine morgen og aften. Jeg ved ikke om jeg kan se en direkte forskel, men det føles godt 🙂

  04/12/2014
 • Ja, og det er fint, men jeg har altid troet at en øjencreme kunne noget andet eller mere?

  04/12/2014
 • @ Sanne – Jeg ved ikke, hvad der er blevet tudet for dine ører, men min mening er den du her har fået ;o)

  @ Marie R – Åhhhh, du er for sjov. Og tak for tilliden mht. øjencreme (gad vide, om jeg også kan få dig til andet). Mht. halsen, så laver jeg et indlæg, men husk øvelserne fra Aarhus (tungen der skal ramme næsetippen) og så fugtmættende serum + mere fedtholdig cremen på halsen, som er bagud på point i forhold til ansigtet (mindre fedtholdig hud, lavere blodgennemstrømning osv.).

  Stor hilsen Anette

  04/12/2014
 • Hvis man som jeg er 25 år, og synes at man virkelig har brug for en øjencreme som gør mirakler for højen omgivelserne hvad vil du så anbefale Anette? Kan jeg bare vælge en af de fire som du anbefaler i det indlæg du linker til?
  Jeg har nemlig på et tidspunkt fået at vide at man ikke skal begynde at bruge anti-age produkter for tidligt, fordi det får huden til at ædle hurtigere. Er der noget sandt i det eller er det en skrøne?

  En sidste lille ting 🙂 Ang. foredraget i Kbh den 22/1, billetterne er ikke sat til salg endnu vel? Fordi jeg er utrolig bange for at gå glip af det.

  04/12/2014
 • Nu er jeg forvirret, for har vi netop ikke fået tudet ører fulde i årevis (ja, jeg er jo gammel) om at man skal bruge øjencreme og ikke bare sin almindelige ansigtscreme? Jeg vil da blive lidt ked af hvis det i virkeligheden bare er spildte penge.

  04/12/2014
 • Marie Rasmussen

  Jeg bruger øjncreme fordi du siger jeg skal. Bum. Så behøver jeg faktisk ikke dokumentation for om det virker eller ej. Det har jeg fuld tillid til at du har styr på 🙂

  Og så er det, at jeg sidder og ser TV2 nyhederne – og én af værterne (jeg siger ikke hvem!!!) har en hals jeg bare big time frygter at få. Mit bud er, at den igennem årene har fået alt for lidt opmærksomhed. Men pludselig kan jeg ikke huske hvordan det er … skal jeg bruge serum og ansigtscreme på halsen – eller bodycreme eller ???? Hjælp Anette, jeg kan ikke se flere nyheder før jeg har styr på hvordan jeg IKKE kommer til at ligne “den der vært”

  04/12/2014
 • @ Charlotte K – Der er ikke noget med at skulle duppe på. Men. Når du dupper giver du automatisk dig selv en mini-trykpunktsmassage. Jeg smører creme omkring øjnene på den måde, der er vist i linket med tip fra Daniela.

  @ Cecilia – Jeg tror ikke det betyder det store, men jeg gør det selv før.

  Stor hilsen Anette

  04/12/2014
 • CharlotteK

  Åh, hvor har jeg da tit tænkt på det! Altså at man da vel bare kan smøre dagcremen ind under øjnene også, hvis man ikke er så god til at bruge øjencreme. Ville ønske jeg havde tænkt på det noget før…. Men er da blevet lidt bedre til at bruge øjencreme også. Hvorfor er det egentlig lige, at man skal duppe det på?

  04/12/2014
 • Cecilia

  Jeg har aldrig brugt øjencreme, men kan sagtens se, at det kan give en luksusfølelse med noget koldt omkring;)
  Det er en virkelig god video, så jeg må i gang. Skal yogaen laves før eller efter aftenrutinen med rens osv.? Eller er det ligemeget?

  04/12/2014